Beste Kampeertent

De Coleman Darwin 3 Plus is de beste kampeertent die je momenteel kunt kopen. Het is een goed ontworpen tent met een stevige bouwkwaliteit en voldoende verluchting. Het wordt verkocht als een tent voor 3 personen maar hij is eerder geschikt voor 2 personen. Je kan onderaan dit artikel ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een kampeertent.

Onze top 3 – Beste Kampeertent

De Coleman Darwin 3 Plus is de beste kampeertent die je momenteel kunt kopen. Het is een goed ontworpen tent met een stevige bouwkwaliteit en voldoende verluchting. HIj is licht genoeg (4,9 kg) en gemakkelijk op te stellen en af te breken.

Het wordt verkocht als een tent voor 3 personen maar hij is eerder geschikt voor 2 personen met genoeg plaats om de rugzakken binnen de tent te plaatsen. Als vuistregel raden we sowieso aan om altijd een maat groter te nemen. Met andere woorden als je een tent voor 2 personen zoekt koop dan een tent voor 3 personen.

De Coleman Cook 4 is een grote kampeertent die geschikt is voor 3 volwassenen of 2 volwassen en 2 kleine kinderen. Het is een zeer ruime tent waar je zonder te bukken in kunt rechtstaan. Juist zoals de Coleman Darwin 3 is het een stevige tent met goede verluchting. Nadeel is dat door zijn zwaar gewicht (13,7 kg) hij niet geschikt is om mee te pakken op je rug.

De Dunlop Pop-up tent is geschikt voor mensen die niet vaak gaan kamperen. Hij is ook niet bestand tegen zware wind en regen. Het is daarom ook eerder voor de casual kampeerders onder ons die op zoek zijn naar een tentje om in de lente en de zomer te gaan kamperen. De tent is verder ideaal om mee nemen voor overnachtingen op festivals. Dankzij zijn zeer licht gewicht neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. En dankzij het pop-up systeem staat de tent direct klaar en moet je niet prutsen met stokken en haken.

Het onderzoek

Wie moet een kampeertent kopen?

Voor je een tent gaat kopen moet je nadenken waarvoor je het gaat gebruiken. De tent die ideaal is om naar de festivals te gaan is niet geschikt om te gaan kamperen in de bergen in Noorwegen. Heb je iets nodig dat compact is of moet je een tent hebben die betrouwbaar is en die zware regen kan weerstaan. In dit artikel focussen we op tenten die geschikt zijn om te gaan kamperen. We hebben ons dus gericht op tenten van een goede bouwkwaliteit die de weerselementen kunnen weerstaan en relatief compact blijven. In andere woorden zijn we op zoek gegaan naar een tent waarmee je kunt gaan kamperen, naar de festivals mee kunt gaan of mee kunt nemen op reis.

Tent kopen

Waarop moet ik letten?

Opbouw en afbraak:

We hebben in ons onderzoek gezocht naar tenten die gemakkelijk op te zetten en af te breken zijn. De meeste tenten zijn gemakkelijk op te zetten maar hou er rekening mee dat weer onvoorspelbaar is. Als je gaat kamperen kan het zijn dat het hevig waait of regent wat alles bemoeilijkt. Als je dan een tent hebt die moeilijk op te zetten is kan dat leiden tot enorme frustratie.

Gewicht:

Aangezien we in dit artikel op zoek gaan naar tenten die geschikt zijn om mee te gaan trekken is het gewicht van belang. Je wilt namelijk een zo licht mogelijke tent om het trekken te vergemakkelijken. Hou er rekening dat een tent voor 2 of 3 personen een pak minder weegt dan 2 of 3 individuele tenten. Ook voor festivals is het gewicht van belang, het is vaak een heel eind stappen naar het kampeerterrein. Vaak ben je al zwaar genoeg geladen met andere spullen om het festival mee door te geraken.

Capaciteit:

Wanneer je een tent gaat kopen denk dan aan de benodigde capaciteit. Een tent voor 6 personen om mee te gaan trekken is gewoon te zwaar. Je bent dan beter af om 2 tenten met een capaciteit van 3 personen te kopen. Als je vaak alleen gaat trekken of kamperen kan het nog steeds handig zijn om een tent voor 2 personen te kopen. Een tent voor 2 personen is juist genoeg voor 2 volwassen mannen zonder ruimte te rekenen voor je rugzak Wanneer je alleen slaapt in een 2 persoonstent kun je de extra ruimte gebruiken om je rugzak droog te houden.

Bouwkwaliteit:

Als je van plan om te gaan kamperen in slechte weersomstandigheden is het belangrijk dat je een tent met een goede bouwkwaliteit koopt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.