Beste Kattenbak

Een kattenbak kopen is een vereiste wanneer je een kat in huis hebt. Hier proberen je verder te helpen in je zoektocht naar de beste kattenbak voor jouw kat. Volgens ons is de beste kattenbak die je kunt kopen de Imac Easy Cat kattenbak. Het is een goed ontworpen kattenbak die gemakkelijk te kuisen is en groot genoeg is zodat zelfs de grootste raskatten zich er in comfortabel voelen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een kattenbak.

Heb je nog geen kattenbakvulling gevonden? Lees dan ook ons artikel over beste kattenbakvulling. Als alles al in orde is kan je nog op zoek gaan naar de geschikte krabpaal voor je huiskat en een daarbijhorende drinkfontein.

Onze top 3 – Beste Kattenbak

Volgens ons is de beste kattenbak die je momenteel kunt kopen de Imac Easy Cat kattenbak. Deze kattenbak heeft een simpel design met een deur zodat het volledig afgesloten is. Bovenaan is er zelfs een ruimte gelaten voor het plaatsen van een koolstoffilter om vieze geurtjes tegen te gaan. Langs de zijkant bevinden zich 2 klemmen die je makkelijk kunt openen om de bovenkant te verwijderen. Dit zorgt voor een goed gebruiksgemak omdat je zo de kattenbak makkelijk kunt uitkuisen.

Soms is het simpelste en het goedkoopste ook effectief het beste wat je kunt kopen. Er zijn heel wat kattenbakken met verschillende gimmicks die makkelijker onderhoud beloven. Wij geloven meer in de simpele oplossing. Een goed ontworpen kattenbak met een glad oppervlakken die gemakkelijk zijn proper te houden. Thuis hebben wij een grote Britse Korthaar die deze kattenbak met plezier gebruikt aangezien het groot genoeg is zodat hij zich comfortabel kan draaien.

Deze kattenbak kunnen wij eigenlijk aan iedereen aanraden die een kat heeft die niet bang is van een klapdeurtje. Tof om te weten is dat deze kattenbak verkrijgbaar is in 6 verschillende kleuren.

De Omega Paw kattenbak verkoopt zichzelf als een zelfreinigende kattenbak. Een zelfreinigende kattenbak klinkt goed maar het is natuurlijk niet zo dat je deze niet moet kuisen. Het is zo ontworpen dat je het op de zijkant kunt rollen waardoor de uitwerpselen en klonters in een opvangbak terechtkomen. Deze opvangbak kun je dan leegmaken in de vuilbak en je bent klaar.

Dit is de theorie, de realiteit is een beetje anders. Doordat je het kattentoilet op zijn zijkant moet rollen bestaat er een kleine kans dat de sluitingen openspringen waardoor de inhoud op de grond terechtkomt. En omdat de opvangbak met een rooster werkt kunnen er uitwerpselen er in blijven vasthangen. En dan moet je niet de kattenbak maar wel de opvangbak uitkuisen.

We kunnen deze kattenbak aanraden aan mensen die het vies vinden om de behoefte van je kat met een schepje uit de kattenbak te moet halen. Ook voor mensen die een kat heeft die bang is van een klapdeurtje is deze Omega PAW een aanrader. Maar verwacht langs de andere kant ook geen mirakels van deze kattenbak. Soms vonden wij het gewoon gemakkelijker om met het schepje aan de slag te gaan.

De Curver kattenbak onderscheid zich van de andere kattenbakken door niet te opteren voor plastic maar voor Rattan. Rattan of Rotan is een natuurlijk product dat van de Rotanpalm komt. Dit materiaal wordt dan gevlochten om een stevig eindproduct te bekomen. Het toffe is dat deze kattenbak verkrijgbaar is in 6 verschillende kleuren (antraciet, blauw, mokka, roze en wit). Zo kun je zelf bepalen wat het beste binnen jouw huis past.

Hij is gemakkelijk proper te houden dankzij een verwijderbare lade. Maar hij kan ook makkelijk opengeklapt worden zodat je de volledige kattenbak uit elkaar kunt halen. Dankzij het opstapje worden de korrels tegengehouden zodat ze niet naar buiten vliegen.

Nadeel van Ratten is dat als je kat de gewoonte heeft om tegen de randen te plassen de kans bestaat dat het langs de buitenkant naar buiten sijpelt. Deze Curver kattenbak raden we vooral aan aan mensen die liever geen plastic kattenbak omdat ze die ergens op een zichtbare plaats in het huis willen (of moeten) plaatsen.

Het onderzoek

Heeft een kat een kattenbak nodig?

Een katten WC moet je niet enkel kopen voor je kat, hou ook in het achterhoofd dat je deze regelmatig moet kuisen. Een goede kattenbak is er een waar je kat met plezier zijn behoefte gaat doen. Maar een goede ‘cat litter’ is ook een die je gemakkelijk kan proper houden. Het is namelijk zo dat je kat enkel naar de kattenbak gaat blijven gaan indien het relatief proper wordt. Wanneer je het niet regelmatig gaat leegmaken zal je kat een ander plekje zoeken.

We zijn dus op zoek gegaan naar kattenbakken die niet uitnodigend zijn voor katten maar ook gemakkelijk proper te maken zijn voor de baasjes.

Kattenbak kopen

Waar moet je op letten

De meeste mensen gaan op zoek naar een zo compact mogelijke kattenbak die ze in de berging of ergens anders (uit het zicht) kunnen wegsteken. Een kat daarentegen wilt graag een zo groot mogelijke WC voor zijn behoeftheden. Als vuistregel kun je best één nemen die even breed is als je kat lang is en een lengte die 1,5 keer zo lang is als kat.

De opening van een kattenbak moet laag genoeg zijn voor je kat zodat hij of zij er gemakkelijk door kan. Er bestaan ook ‘hop in’ kattenbakken waar het deurtje vervangen is door een opening aan de bovenkant. Dit wilt zeggen dat je kat bereid moet zijn om in de kattenbak te springen. Als je kat al een beetje op leeftijd is het waarschijnlijk beter om voor een kattenbak te opteren die wat toegankelijker is.

Het is aangeraden om de kattenbak dagelijks te legen. Als je van plan bent om dit te doen dan wil je ook een kattenbak die makkelijk te kuisen is. Een goede kattenbak kun je makkelijk openklappen of er is een mechanisme dat toelaat om de vulling uit de kattenbak te halen. Slechte kattenbakken hebben veel hoekjes en kantjes waar vuil kan komen vast te zitten. In onze zoektocht naar de beste kattenbakken ging onze voorkeur uit naar kattenbakken met een glad oppervlak en ronde hoeken.

Comments (1)

[…] je nog geen kattenbak gevonden? Lees dan ook ons artikel over beste kattenbak. Als alles al in orde is kan je nog op zoek gaan naar de geschikte krabpaal voor je huiskat en een […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.