Beste Keukenrobot

Onze top 5 – Beste Keukenrobot 2019

De beste keukenrobot die je volgens ons onderzoek kunt kopen is de KitchenAid Artisan Mixer 5-series. Het is een veelzijdig toestel dat krachtig en betrouwbaar is en waarmee je je kookkunsten naar een hoger niveau kunt tillen. Deze keukenrobot neemt de meest tijdrovende karweien van jou over en kan onder andere kloppen, roeren, kneden en mengen. Dankzij een uitgebreid gamma aan accessoires kan je zowat alles bereiden met deze keukenrobot wat je maar kunt inbeelden.

Mensen die op zoek zijn naar een goedkoop toestel om eiwit op te kloppen of groenten te versnijden kijken beter naar een staafmixer. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van een keukenmachine.

De KitchenAid Artisan Mix 5-series is volgens ons de beste keukenrobot voor de meeste hobbykoks. Het is een betrouwbare keukenmachine dat geen moeite heeft om zwaar beslag te mengen en beslag op te kloppen. De motor is zowel krachtig als stil en tijdens intens gebruik is het bovendien een van de weinige modellen dat niet schommelt op het werkvlak bij intensief gebruik.

Bij de aankoop van deze KitchenAid Artisan Mixer worden er 2 roestvrije kommen, een antispatdeksel, een kneedhaak, een platte menghaak en een garde meegeleverd. Deze accessoires mogen daarenboven allemaal in de vaatwas gestoken worden. Verder is het ook gemakkelijk om de ronde oppervlakten van de KitchenAid Artisan af te kuisen. Dit maakt van de KitchenAid Artisan Mixer een zeer onderhoudsvriendelijk toestel.

Met apart te verkrijgen accessoires kun je er onder andere ook verse pasta mee maken. De kers op de taart is dat deze keukenrobot verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleuren. Het is geen goedkope keukenrobot maar het is wel veelzijdig, krachtig en dankzij de stevige bouwkwaliteit zul je er jaren plezier mee kunnen beleven.

De Bosch MIM59M55 is de keukenrobot met het meest uitgebreide accessoirepakket dat je momenteel kunt krijgen. Het komt namelijk standaard geleverd met 8 verschillende opzetstukken. Je kan het dus niet enkel gebruiken om cake of taart te bakken maar om ook sapjes en smoothies te maken of om groenten fijn te snijden. Er is zelfs een speciale molen voorzien waarmee je vlees kunt malen om je eigen hamburgers te maken.

Als je enkel cake en taart gaat bakken kies dan voor de KitchenArt 5 series. Het is namelijk vrij kostelijk om bijkomende accessoires te kopen.  Als je dus van plan bent om je keukenrobot te gebruiken voor meer dan enkel het mengen van deeg en beslag dan zal je goedkoper af zijn met deze Bosch keukenrobot.

Deze Kenwood keukenrobot is compact, heeft een vermogen van 900 watt en een uitgebreid pakket van accessoires waaronder een mengkom van 4,3 liter. Het kan bijna alles wat de Kitchenaid keukenrobot kan aan de helft van de prijs.

Dankzij het uitgebreid pakket van accessoires dat wordt meegeleverd kun je allerlei bereidingen maken. Naast de mixaccessoires voor beslag en deeg, heb je ook verschillende opzetstukken op sapjes te maken. Je perst sap uit bijvoorbeeld sinaasappels met het persopzetstuk en je maakt verse sappen met de blenderkan en de sapcentrifuge. Met de vleesmolen draai je vers gehakt die je vermaalt in de minihakmolen. In de foodprocessor snijd en rasp je in 1 keer een grote hoeveelheid groente en fruit.

Deze Kenwood keukenmachine is niet zo krachtig of zo stevig als de Kitchenaid Mixer. Het nadeel is dat bij intensief gebruik deze Kenwood durft te schommelen op je werkvlak. Je zal er ook iets langer over doen bij de bereiding van gerechten om aan hetzelfde resultaat te geraken. Maar als je op zoek bent naar een keukenrobot met alles op en eraan aan een scherpe prijs dan is deze Kenwood keukenrobot misschien wel iets voor jou.

De Domo Puur DO9182KR is een keukenrobot met een uitgebreid accessoirepakket aan een scherpe prijs. Het heeft niet enkel accessoires om deeg te maken of eiwitten op te kloppen. Deze Domo blender heeft namelijk extra opzetstukken om bijvoorbeeld smoothies te maken of zelfs je eigen gehakt te maken. Er is zelfs een groentensnijder om je groenten fijn te snijden voor een salade. Het heeft een vergelijkbare prestatie in vergelijking met de Kenwood keukenmachine maar is nog een stuk goedkoper.

Verder heeft het ook nog een hoog vermogen (1000 watt) en een antispatdeksel met vulopening. Het kan vrij kostelijk zijn om accessoires bij te bestellen voor je keukenrobot. Daarom is de prijs van de Domo Puur DO9182KR interessant als je op voorhand weet dat je deze accessoires gaat kunnen gebruiken.

De Domo Puur DO9175KR is een goedkope keukenrobot en de beste optie in zijn prijsklasse. Dankzij zijn hoog vermogen, antispatdeksel met vulopening en traploze snelheid heeft deze keukenmachine ondanks zijn lage prijs nog een respectabele uitrusting. In het pakket krijg je 1 roestvrijstalen kom mee samen met 3 verschillende opzetstukken die in de vaatwas mogen gewassen worden.

De Domo Puur DO9175KR is voor degene onder jullie die graag een keukenmachine willen kopen maar geen zin hebben om een groot bedrag uit te geven.

Het onderzoek

Wat is een keukenrobot?

Een keukenmachine of een keukenrobot wordt vooral gekocht door mensen die veel tijd doorbrengen in de keuken. Het kan je helpen bij het mengen of opkloppen van producten die met de hand bijna onmogelijk zouden zijn of waarmee je heel veel tijd zou verliezen. Een goede keukenrobot is veelzijdig, van het opkloppen van eiwit, maken van verse pasta, tot het mengen van ijscrème. Zoals je kunt zien op de site van Kitchenaid zijn de recepten die je kunt maken met een keukenmachine eindeloos.

Wij raden aan om enkel een nieuwe keukenrobot aan te kopen als je oude keukenrobot van slechte kwaliteit is of je niet toekomt met een staafmixer. Staafmixers zijn draagbaar en goedkoper dan keukenrobots. Deze zijn ideaal voor mensen die niet vaak bakken en die beperkte opslagruimte hebben in de keuken. We hebben ook een artikel geschreven om je te helpen de beste staafmixer voor jou te vinden. Een keukenrobot daarentegen heeft meer kracht en een grotere capaciteit waardoor je ingewikkeldere recepten aankunt. Je gaat niet enkel ingewikkeldere recepten kunnen uitproberen maar met een keukenrobot stijgt de kwaliteit (en indien nodig de kwantiteit)  van je eindproduct ook dramatisch.

Keukenrobot kopen waarop letten

Een goede keukenrobot heeft een hoog vermogen met een groot bereik van trage tot hoge snelheden. Een lage snelheid is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud in je kom niet op de grond beland. Een hoge snelheid is belangrijk om slagroom of eiwit goed op te kloppen. Hoe hoger het vermogen hoe gemakkelijker hij alle taken zal doen en hoe kleiner de kans wordt dat het keukenmachine het vroegtijdig begeeft omdat het te vaak overbelast werd.

Een ander belangrijk aspect van een keukenrobot is de bediening van het toestel. Keukenrobots gaan van heel goedkope modellen tot zeer dure modellen. Het prijsverschil is vaak te vinden in het verschil in de bediening van het toestel. Het verwijderen of plaatsen van de opzetstukken of de kom, het optillen van de kop of het toevoegen van een antispatdeksel. Als je hier constant mee moet prutsen omdat de kwaliteit niet goed is ga je een deel van het plezier van bakken verliezen. Bij de goedkopere keukenrobots is het ons vaak opgevallen dat vaak het geval is.

Let ook op de opzetstukken die meegeleverd worden bij het toestel. In een ideale situatie wordt een keukenrobot geleverd samen met een kneedhaak, een platte menghaak en een draadgarde. Goede opzetstukken bestaan uit metaal en mogen in de vaatwas gestoken worden.

Tenslotte is ook het gewicht van het toestel belangrijk. Veel mensen klagen over het gewicht van een keukenrobot, dat is begrijpelijk aangezien het veel moeite kost om deze elke keer onderaan uit de kast te halen. Een zware keukenrobot is nochtans een positief element aangezien je wilt vermijden dat deze bij hoge snelheden begint te schommelen. Wij raden aan om een stevige keukenrobot te kopen omdat je ten alle kosten wilt vermijden dat je keukenmachine gaat schommelen. We raden om voor een keukenrobot te gaan van minstens 5 kg en bij voorkeur 10 kg zoals de Kitchen Artisan Mixer.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.