Beste Keukenrobot

Beste Keukenrobot 2019

Een keukenrobot of keukenmachine is een krachtig toestel dat heel wat lastige karweien in de keuken aankan. De beste keukenrobot die je volgens ons onderzoek kunt kopen is de KitchenAid Artisan Mixer 5-series. Hij neemt de meest tijdrovende karweien van jou over en kan onder andere kloppen, roeren, kneden en mengen. Dankzij een uitgebreid gamma aan accessoires kan je zowat alles bereiden wat je je maar kunt inbeelden. Mensen die op zoek zijn naar een goedkoop toestel om eiwit op te kloppen of groenten te versnijden kijken beter naar een staafmixer. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van een keukenmachine.

De KitchenAid Artisan Mix 5-series is volgens ons de beste keukenrobot voor de meeste hobbykoks. Het is een betrouwbare keukenmachine dat geen moeite heeft om zwaar beslag te mengen en beslag op te kloppen. De motor is zowel krachtig als stil en tijdens intens gebruik is het bovendien een van de weinige modellen dat niet schommelt op het werkvlak bij intensief gebruik. Bij de aankoop van deze KitchenAid Artisan Mixer worden er 2 roestvrije kommen, een antispatdeksel, een kneedhaak, een platte menghaak en een garde meegeleverd. Deze accessoires mogen daarenboven allemaal in de vaatwas gestoken worden. Verder is het ook gemakkelijk om de ronde oppervlakten van de KitchenAid Artisan af te kuisen.

Dit maakt van de KitchenAid Artisan Mixer een zeer onderhoudsvriendelijk toestel. Met apart te verkrijgen accessoires kun je er onder andere ook verse pasta mee maken. De kers op de taart is dat deze keukenrobot verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleuren. Het is geen goedkope keukenrobot maar het is wel veelzijdig, krachtig en dankzij de stevige bouwkwaliteit zul je er jaren plezier mee kunnen beleven.

“Beste keukenmachine 2019”

De Bosch MIM59M55 is de keukenrobot met het meest uitgebreide accessoirepakket dat je momenteel kunt krijgen. Het komt namelijk standaard geleverd met 8 verschillende opzetstukken. Je kan het dus niet enkel gebruiken om cake of taart te bakken maar om ook sapjes en smoothies te maken of om groenten fijn te snijden. Er is zelfs een speciale molen voorzien waarmee je vlees kunt malen om je eigen hamburgers te maken.

Als je enkel cake en taart gaat bakken kies dan voor de KitchenArt 5 series. Het is namelijk vrij kostelijk om bijkomende accessoires te kopen.  Als je dus van plan bent om je keukenrobot te gebruiken voor meer dan enkel het mengen van deeg en beslag dan zal je goedkoper af zijn met deze Bosch keukenrobot.

“Beste keukenmachine voor deeg”

Deze Kenwood keukenrobot is compact, heeft een vermogen van 1.200 watt en een uitgebreid pakket van accessoires waaronder een grote mengkom van 6,7 liter. Het heeft een vrij uitgebreid accessoirepakket. Naast de kneedhaak, k-klopper en de garde, krijg je namelijk ook een blender opzetstuk. Met deze blender kun je gemakkelijk smoothies, fruitpapjes of cocktails maken.

Deze Kenwood keukenrobot is goedkoper in vergelijking met de Kitchenaid Artisan Mixer en komt standaard met meer accessoires. De Kitchenaid keukenrobot daarentegen wordt gebruikt door heel wat professionals door zijn betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. Ze staan er namelijk om bekend om zeer lang mee te gaan. De Kenwood Chef XL is even duur als de Bosch keukenrobot maar komt met een stuk minder accessoires.

“Kenwood keukenrobot”

De Domo Puur DO9182KR is een keukenrobot met een uitgebreid accessoirepakket aan een scherpe prijs. Het heeft niet enkel accessoires om deeg te maken of eiwitten op te kloppen. Deze Domo blender heeft namelijk extra opzetstukken om bijvoorbeeld smoothies te maken of zelfs je eigen gehakt te maken. Er is zelfs een groentensnijder om je groenten fijn te snijden voor een salade.

Het heeft een vergelijkbare prestatie in vergelijking met de Kenwood keukenmachine maar is nog een stuk goedkoper.Verder heeft het ook nog een hoog vermogen (1000 watt) en een antispatdeksel met vulopening. Het kan vrij kostelijk zijn om accessoires bij te bestellen voor je keukenrobot. Daarom is de prijs van de Domo Puur DO9182KR interessant als je op voorhand weet dat je deze accessoires gaat kunnen gebruiken.

“Goede keukenrobot Domo”

De Domo Puur DO9175KR is een goedkope keukenrobot en de beste optie in zijn prijsklasse. Dankzij zijn hoog vermogen, antispatdeksel met vulopening en traploze snelheid heeft deze keukenmachine ondanks zijn lage prijs nog een respectabele uitrusting. In het pakket krijg je 1 roestvrijstalen kom mee samen met 3 verschillende opzetstukken die in de vaatwas mogen gewassen worden. De Domo Puur DO9175KR is voor degene onder jullie die graag een keukenmachine willen kopen maar geen zin hebben om een groot bedrag uit te geven.

“Goedkope keukenrobot”

Het onderzoek

Wat is een keukenmachine

Een keukenmachine of een keukenrobot wordt vooral gekocht door mensen die veel tijd doorbrengen in de keuken. Het kan je helpen bij het mengen of opkloppen van producten die met de hand bijna onmogelijk zouden zijn of waarmee je heel veel tijd zou verliezen. Een goede keukenrobot is veelzijdig, van het opkloppen van eiwit, maken van verse pasta, tot het mengen van ijscrème. Zoals je kunt zien op de site van Kitchenaid zijn de recepten die je kunt maken met een keukenmachine eindeloos.

Wij raden aan om enkel een nieuwe keukenrobot aan te kopen als je oude keukenrobot van slechte kwaliteit is of je niet toekomt met een staafmixer. Staafmixers zijn draagbaar en goedkoper dan keukenrobots. Deze zijn ideaal voor mensen die niet vaak bakken en die beperkte opslagruimte hebben in de keuken. We hebben ook een artikel geschreven om je te helpen de beste staafmixer voor jou te vinden. Een keukenrobot daarentegen heeft meer kracht en een grotere capaciteit waardoor je ingewikkeldere recepten aankunt. Je gaat niet enkel ingewikkeldere recepten kunnen uitproberen maar met een keukenrobot stijgt de kwaliteit (en indien nodig de kwantiteit)  van je eindproduct ook dramatisch.

Keukenrobot vergelijken

Voordat je keukenrobots gaat vergelijken moet je eerst de vraag stellen waarvoor je het gaat gebruiken. Ben je van plan om af en toe eiwit op te kloppen dan heb je voldoende aan een goedkope keukenmachine of zelfs een staafmixer. Kook je bijna elke dag en maak je vaak je eigen deeg of pasta dan kan het de moeite zijn om voor een goede keukenmachine te kiezen.

De keuze tussen bijvoorbeeld een keukenrobot van Kitchenaid of Kenwood is vrij eenvoudig. De Kitchenaid Artisan Mixer is veruit de beste keukenrobot die je momenteel kunt kopen. Het is een krachtig toestel dat elk recept aankan maar het kost bijna dubbel zoveel in vergelijking met het toestel van Kenwood. Daarenboven moet je de meeste accessoires zoals een juicer of vleesmolen apart kopen. De Kenwood heeft in dat opzicht meer een totaalpakket aan een lagere prijs. Het komt niet enkel met een kneedhaak en menghaak maar ook met een juicer, vleesmolen en een blender. Nadeel is dat de Kenwood minder geschikt is voor zware recepten of intensief gebruik.

Keukenmachine waar op letten

Vermogen

Een goede keukenrobot heeft een hoog vermogen met een groot bereik van trage tot hoge snelheden. Een lage snelheid is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud in je kom niet op de grond beland. Een hoge snelheid is belangrijk om slagroom of eiwit goed op te kloppen. Hoe hoger het vermogen hoe gemakkelijker hij alle taken zal doen en hoe kleiner de kans wordt dat het keukenmachine het vroegtijdig begeeft omdat het te vaak overbelast werd.

Bediening

Een ander belangrijk aspect van een keukenrobot is de bediening van het toestel. Keukenrobots gaan van heel goedkope modellen tot zeer dure modellen. Het prijsverschil is vaak te vinden in het verschil in de bediening van het toestel. Het verwijderen of plaatsen van de opzetstukken of de kom, het optillen van de kop of het toevoegen van een antispatdeksel. Als je hier constant mee moet prutsen omdat de kwaliteit niet goed is ga je een deel van het plezier van bakken verliezen. Bij de goedkopere keukenrobots is het ons vaak opgevallen dat vaak het geval is.

Accessoires

Let ook op de opzetstukken die meegeleverd worden bij het toestel. In een ideale situatie wordt een keukenrobot geleverd samen met een kneedhaak, een platte menghaak en een draadgarde. Goede opzetstukken bestaan uit metaal en mogen in de vaatwas gestoken worden.

Gewicht

Tenslotte is ook het gewicht van het toestel belangrijk. Veel mensen klagen over het gewicht van een keukenrobot, dat is begrijpelijk aangezien het veel moeite kost om deze elke keer onderaan uit de kast te halen. Een zware keukenrobot is nochtans een positief element aangezien je wilt vermijden dat deze bij hoge snelheden begint te schommelen. Wij raden aan om een stevige keukenrobot te kopen omdat je ten alle kosten wilt vermijden dat je keukenmachine gaat schommelen. We raden om voor een keukenrobot te gaan van minstens 5 kg en bij voorkeur 10 kg zoals de Kitchen Artisan Mixer.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.