De 5 beste kledingstomers van 2021

Het perfecte alternatief voor strijken, met een kledingstomer stoom je hemden, kleedjes en andere kleding met gemak

Zoeken naar de beste kledingstomer is tegenwoordig zeer populair. Steeds vaker zoeken mensen naar een kledingstomer als alternatief voor het strijken. De strijkplank en ijzer zijn alom bekend. Het bestaat al decennia en is amper veranderd. De nieuwste strijkijzers zijn allemaal voorzien van stoom functies, wat de overgang naar een steamer voor kleding een logisch gevolg maakt. Let op, een kleding stomer is enkel geschikt voor kleding. Voor handdoeken, lakens en grote stoffen oppervlakken raden we nog steeds aan het strijkijzer te gebruiken.

De kledingstomer werd vroeger vooral in door professionals gebruikt. Tegenwoordig is een kledingstomer aanwezig in het meeste huishouden. Het strijken wordt makkelijker en de strijkplaats is flexibeler. Zo heeft de kledingstomer vaak wieltjes, neemt die slecht een beetje plaats in, en kan je dit staand of al zittend doen. Daarnaast krijg je vaak extra accessoires voor speciale kleding. Voor elke stof is er wel een oplossing. Wil je meer redenen waarom jij een stomer voor kledij nodig hebt, lees dan onderaan door na de lijst van beste kledingstomers.

De Dualys is uniek door het strakke ontwerp, gebruik van kwaliteit materiaal en krachtige stomer. Daarnaast geniet het van een ingebouwde thermostaat. In tegenstelling tot de Unilys heeft de Dualys ook een groter waterreservoir. Met 1,6 liter kan je net iets langer doorstomen. De Dualys beschikt ook over meer kracht, met 2300 Watt is dit een van de krachtigste in de lijst van beste kledingstomers. Dit zorgt voor 54 gram stoom per minuut, de hoogste binnen de lijst van beste kledingstomers.

Beste professionele kledingstomer”

Deze kledingstomer is misschien iets zwakker dan de Dualys maar nog steeds goed genoeg voor de algemene gebruiker. In een professioneel stoombedrijf zal een Dualys de betere keuze zijn door het grotere reservoir en hoger vermogen. Voor thuis hemdjes en blouses te strijken moet dit meer dan genoeg zijn. Prijs / kwaliteit heeft een betere verhouding, vandaar de ideale keuze als eerste kledingstomer, enkel iets kleiner.

“Beste prijs/kwaliteit kledingstomer”

Opvallend aan deze kledingstomer is dat het een draagbaar model is. Het waterreservoir is niet zo groot (700ml) en je hebt nog steeds elektriciteit nodig. Met een capaciteit van 700ml kan je wel even door, toch zal je af en toe moeten bijvullen tijdens het stomen. Met een vermogen van 1500 Watt weet je dat je toch een redelijk sterk toestel in handen hebt. Daarnaast is het zeer compact en draagbaar, makkelijk mee te nemen op reis. De speciaal ingebouwde warmteverdeling zorgt voor geen ongelukkige schroei- of brandplekken.

“Beste draagbare kledingstomer”

De kledingstomer is een alternatief voor het strijken. Maar Tefal ziet het ook anders, een all-in-one oplossing moet bestaan. Met dit in gedachte komt de Tefal Ixeo aan bod, een strijkplank kledingstomer. Enerzijds heb je een plank als ondersteun en een stoomkop die op een strijkijzer lijkt. Anderzijds werkt het toestel volledig op stoom en is het te klein en gebruikbaar om het een strijkijzer te noemen. Dit toestel is beter op het aspect van gebruiksvriendelijkheid, toch moet het een klein beetje onderdoen op het effectieve gebruik. Een relatief klein waterreservoir en een kortere kabel. Let goed op, dit toestel is groter door de toegevoegde strijkplank. Zorg ervoor dat je hiervoor plaats hebt.

“Kledingstomer / Strijkplank combinatie” – Doorgelicht

Deze speciale kledingstomer is een goede combinatie tussen een stomer en een strijkplank. Ideaal voor hemden en jurken die anders wat moeilijker te stomen zijn. Het waterreservoir van 1,1 liter is genoeg voor een volledige strijkbeurt. Hiermee kan je meer dan een uur aan de slag. Daarnaast zorgt de hete stoom ook voor een uitroeiing van bacteriën. Met de Princess 01 haal je makkelijk kreuken en plooien uit je kleding. Kleding stomen zorgt ook voor het verwijderen van vuile geurtjes.

“Kledingstomer met strijkplank”

kledingstomer kledij stomer

Tot zover de top 5 beste kledingstomers van 2021. Kijk voor alternatieven ook naar de lijst beste stoomgenerators of kies voor een goed strijkijzer.

Kledingstomer kopen
waar moet ik op letten

Prijs

Een steamer voor kleding, of kledingstomer, in vergelijking met een professioneel stomen, is zeer goedkoop. Laten stomen kost al snel tussen de €5 en €15 euro per kledingstuk. Na enkele beurten heb je je kledingstomer volledig terugverdient. Daarnaast bezit je de kledingstomer en heb je dus geen wachtrij om je kleding af te halen.

Welke kleding

Kleding strijken zorgt voor een lichte beschadiging van de vezelstof. Door de kleding volledig plat te duwen met zeer hoge temperaturen gaat de kwaliteit van je stop beetje bij beetje achteruit. Door gebruik te maken van een steamer zorgt men voor minder hitte, en mindere beschadiging van de vezels. Zo gaat uw kleding langer mee.

Geurtjes verwijderen met stoom

Soms zet je een wasmachine op en vergeet je deze uit te halen. Laat je de was even zitten dan begint deze muf te ruiken van het vocht dat vastzit in de kleding. De meeste mensen zullen hun was opnieuw wassen, of ten minste spoelen om deze geur te verwijderen. Met een kledingstomer is dit niet bepaald nodig. De steamer zelf voegt vocht toe waardoor de muffe geurtjes verwijdert worden.

Snel en makkelijk te gebruiken

Een steamer neemt enkele minuten (soms slechts seconden) om op te warmen voor gebruik. Door het kleine waterreservoir, maar toch krachtige motor, is het water snel opgewarmd en klaar voor gebruik. Sommige kledingstomers hebben slechts enkele seconden nodig.

Neemt minder plaats in

Een steamer is een verticaal iets. Het pakt zeer weinig plaats in en is makkelijk op te bergen of mee te nemen. Een strijkijzer is op zich niet zo groot, maar de strijkplank is altijd wel een probleem.

goede stomer kledij vergelijken

De voordelen van een steamer kleding

Gebruiksgemak en efficiënt strijken

Strijken pakt niet enkel veel tijd, het vereist ook redelijk veel kracht en inspanning. Daarbij vinden de meeste mensen het echt niet aangenaam, en gaan we op zoek naar alternatieven. Een stomer voor kledij is makkelijker in gebruik en verwacht minder inspanningen. Gaat het om kleine kreukels, dan ben je zelf sneller door een kledingstomer te gebruiken. Hemden, blouses, jurken en delicate stoffen, het is veel makkelijker om ze even op te hangen. Een strijkplank is lomp en moeilijker te gebruiken. Daarbij gebruikt een steamer voor kleding gebruik van de zwaartekracht omdat de kleding hangt.

Type kleding en stof

Fijne stoffen en kleding met veel plooien – zoals een hemd – zijn makkelijker te strijken met een kledingstomer. Ga je voor een kledingstomer met strijkplank dan kan je nog altijd de keuze maken om die te gebruiken. Hoe dikker de stof hoe meer vocht nodig is om de kleding te stomen. Heb je een zwak model dan zal deze enkel dienen voor dunne kleding en kleine kreuken.

Veiligheid

Een kledingstomer is veiliger dan een strijkijzer. Enerzijds door de kleinere kop, daar waar je je makkelijk aan kan verbranden. Anderzijds omdat het toestel heel wat lichter is en minder stoom vrijlaat. Er is ook veel minder kans om het toestel uit te zetten, of om het op kleding te plaatsen. Het gebeurt wel eens dat een warm strijkijzer op de kleding terecht komt en een gat brandt. Dit kan niet gebeuren met een kledingstomer.

Hoewel dit de lijst is van beste kledingstomers dat je online kan kopen moet je goed begrijpen dat elke situatie anders is. Deze lijst is opgesteld op basis van online reviews, gepubliceerde artikels, gebruik van DIY, en informatie op het internet – reviews en fabrikanten. Het opstellen van zulke lijsten blijft subjectief aan meningen. Maak je eigen mening, consulter verschillende bronnen.

Het volledige onderzoek

KRACHTIGE KLEDING STOOMREINIGER

STEAMONE – DUALYS PLUS

Steamers zijn er in verschillende vormen en ontwerpen, voor verschillende functies en benodigdheden. Kijken we in het algemeen naar de beste kledingstomers, dan spring de SteamOne Dualys Plus erbovenuit. Deze kledingstomer is goed voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Heb je geen nood aan zo’n krachtige stomer, dan is de SteamOne Unilys de iets goedkopere / zwakkere versie. Geen nood, deze is nog steeds één van de beste kledingstomers op de markt.

De Dualys is uniek door het strakke ontwerp, goed ontworpen onderdelen, gebruik van kwaliteit materiaal en krachtige stomer. Om nog niet te spreken over de ingebouwde thermostaat.

In tegenstelling tot de Unilys heeft de Dualys ook een groter waterreservoir. Met 1,6 liter kan je net iets langer doorstomen. Heb je een groter reservoir nodig dan is er nog steeds de H190B (let op, deze is minder krachtig). De Dualys beschikt ook over meer kracht, met 2300 Watt is dit een van de krachtigste in de lijst van beste kledingstomers. Dit zorgt voor 54 gram stoom per minuut, de hoogste binnen de lijst.

Daarnaast komt de Dualys met verschillende accessoires. Deze worden telkens geleverd bij de toestellen van Unilys. De Dualys wordt ook het vaakst gebruikt in professionele gevallen. Deze stomer heeft alles om alle problemen aan te pakken. Daar waar een andere kledingstomer niet krachtig genoeg is lost de Dualys het probleem op. Zoek je iets gelijkaardig voor thuis, kijk dan naar de SteamOne Unilys.

PRIJS / KWALITEIT KLEDINGSTOMER

STEAMONE – Stilys

Net zoals alle andere toestellen in de lijst van beste kledingstomers van 2020 voldoet de SteamOne Stilys aan de basis functionaliteiten. Het verwijdert geurtjes, dood bacteriën aan de hand van stoom, en haalt kreuken en plooien uit de kleding. Daarbij kan je aan de hand van temperatuur en de correcte stand speciale kleding stomen. Zijde, wol, alle type stoffen zijn te behandelen. Met een vermogen van 2300 Watt en een reservoir van 1,2 liter spreekt men al van een krachtige kledingstomer. Met een vol reservoir kan je tot 50 minuten ononderbroken stomen. Het waterreservoir is makkelijk te vullen, heb je meer nodig dan voeg je water toe.

De Stilys wordt geleverd met een kledinghanger voor hemden en een afzonderlijke voor broeken. Daarnaast ontvang je een borstel en een handschoen voor details af te werken en je handen te beschermen. Het voordeligste accessoire dat meegeleverd wordt is de kleine strijkplan. Hiermee kan je hemden op vlakke stukken stomen, zo zien deze er mooi strak uit. De brede stoomkop van 15,5 cm is een ongelooflijk voordeel.

Binnen de minuut is het water op temperatuur gebracht en kan je aan de slag. De verlengsnoer is zeer lang, met 2,3 meter heb je genoeg om waar dan ook te stomen. De wieltjes zorgen voor makkelijk vervoeren. Het enige nadeel aan deze kledingstomer is dat er geen warmte-indicator is. Zo weet je dus niet meteen wanneer het toestel warm is voor gebruik. Wel is er een indicator voor het waterreservoir. Is deze leeg dan brand het lichtje op.

DRAAGBARE KLEDINGSTOMER

PHILIPS Steam&Go GC365/80

Philips is een vrij bekend merk. Ook zij storten zich op de markt van steamers voor kleding. Deze Philips kledingstomer is zeer goed als men prijs met kwaliteit vergelijkt. Binnen de minuut is het water voorverwarmd en kan je beginnen stomen. Het ontwerp van de kop is redelijk breed en maakt het makkelijk om zowel horizontaal als verticaal kan strijken.

Opvallend aan deze kledingstomer is dat het een draagbaar model is. Het waterreservoir is niet zo groot en je hebt nog steeds elektriciteit nodig. Met een capaciteit van 700ml kan je wel even door, toch zal je af en toe moeten bijvullen tijdens het stomen. Met een vermogen van 1500 Watt weet je dat je toch een sterk toestel in handen hebt.

Het apparaat is zeer makkelijk te gebruiken en werkt ongelooflijk snel. Door het compacte formaat kan je deze heel makkelijk meenemen op vakantie en opbergen in de reistas. Kleding stoom je best al hangend. Dit is dan wel iets dat je zelf moet voorzien, deze kleding stomer bestaat enkel uit de kop met waterreservoir. Hiermee doe je gemiddeld twee tot drie kledingstukken zonder aanvullen.

De Philips Steam&Go kledingstomer beschikt over een borstel speciaal gemaakt voor allerlei stoffen. De borstel opent de stofvezels die nadien makkelijk weggehaald worden door de stoom. Zo wordt het verwijderen van pluisjes of vuil zeer makkelijk. Daarnaast maakt deze kledingstomer gebruik van de Philips PureSteam technologie. Dit zorgt voor verlaagde last van kalk, en beschermt zowel je kleding als de steamer.

All-in-One kledingstomer strijkplank

Tefal Ixeo All-in-one QT1020

De Tefal Ixeo All in one verwijst naar de strijkfunctie. Dit is mogelijk door de grote strijkplank en het ontwerp van de kledingstomer. Zoals je kan zien lijkt de kop  wel op een mini-strijkijzer. Toch blijft dit een kledingstomer omdat het toestel volledig op stoom werkt. De brug tussen stoomgenerator en kledingstomer wordt zo wel heel klein.

Zeer gebruiksvriendelijk en handig om ook moeilijke (of dikke) kleding mee te strijken, iets wat een gewone kledingstomer niet kan. Het kleine reservoir blijft een minpunt, maar de pluspunten zijn in de meerderheid. Door het opvouwbaar ontwerp kan je dit ook makkelijk opbergen. Let op, dit is helemaal niet even krachtig als een echte stoomgenerator, met 35 gram per minuut heb je niet genoeg vermogen om hardnekkige kreukels weg te werken.

KLEDINGSTOMER MET STRIJKPLANK

PRINCESS 01

Princess is misschien een iets te seksistische naam voor een kledingstomer maar toch moet deze voor ons in de lijst van beste kledingstomers van 2019 komen. De Princess 01 is ook voor mannen, geen nood. Het Nederlandse bedrijf staat bekend voor ‘Household Appliances’, waarvan de kledingstomer er één van is.

Deze speciale kledingstomer is een goede combinatie tussen een stomer en een strijkplank. Ideaal voor hemden en jurken die anders wat moeilijker te stomen zijn. Het waterreservoir van 1,1 liter is genoeg voor een volledige strijkbeurt. Hiermee kan je meer dan een uur aan de slag. Daarnaast zorgt de hete stoom ook voor een uitroeiing van bacteriën. Met de Princess 01 haal je makkelijk kreuken en plooien uit je kleding. Kleding stomen zorgt ook voor het verwijderen van vuile geurtjes.

Aan de hand van de strijkplank heb je een extra functie aan deze kledingstomer. De Princess 01 staat op de lijst van beste kledingstomers door het gebruik als strijkplank. Dit komt vooral handig uit bij het strijken van hemden. Zo duw je de kleding tegen een hard oppervlak, iets dat niet kan bij de meeste steamers voor kleding. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van chemicaliën kan je deze steamer ook gebruiken voor zachte stoffen zoals zijde en wol. Daarnaast is de hoogte verstelbaar en kan je dus kiezen hoe je stoomt.

Tegenover de Philips heeft de Princess wel een lange verlengkabel. Dit zorgt voor meer flexibiliteit tijdens het stomen. Ook is er door het ontwerp minder risico op verbranding. Waterdamp is ontzettend warm en verbranden is snel gebeurt. Door de beschermende functie tegen oververhitting is dit probleem opgelost. Daarnaast stopt de Princess kledingstomer ook met werken zodra er te weinig water is. Zo is er ook minder schade mogelijk aan het toestel.

Door deze voordelen en de beperkte nadelen is de Princess 01 voor ons één van de beste kledingstomers van 2019. Opwarmen duurt minder dan een minuut, de strijkplank is een bonus, veiligheid is in orde, en al de overblijvende factoren doen niet onder aan de concurrentie.

2-IN-1: KLEDINGSTOMER EN DROGER

SINGER STEAMWORKS PRO

Met deze steamer kan je snel en eenvoudig hangende kleding stomen. Na het stomen, als nodig, kan je de kleding verder drogen met het gebruik van het stoommondstuk. Net zoals alle kledingstomers verwijderd de Steamworks ook bacteriën en geurtjes uit de kleding. De Singer Steamworks Pro is een ideaal vervangmiddel voor de dure stomerij.

Via de kapstok met klipjes hang je de kleding op. Een afneembaar waterreservoir van 2,5 liter kan je een eeuwigheid door. Volgens de verschillende reviews kan je tot wel 90 minuten onafgebroken stomen. Deze is ook binnen de 45 seconden opgewarmd, dus je kan meteen beginnen. Heb je gedaan dan kan je de hoogte verstellen om zo weinig mogelijk plaats in te nemen. Aan de hand van de wieltjes kan je deze ook makkelijk in de opbergruimte rollen.

De Singer schakelt automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Zo gaat er geen energie verloren. Doordat de hanger 360° kan draaien, en verstelbaar is, kan je stomen waar je wil. Doe dit al zittend voor de televisie of al staand in de badkamer, alles is mogelijk. Hoewel er niet veel aan te merken is op de Singer Steamworks Pro valt deze in een duur prijssegment. Ben je op zoek naar een simpele steamer voor kleding dan zijn er goedkopere alternatieven.

Een opvallend nadeel dat we wel vaker zagen terugkomen was een tekort aan stoom tijdens het stomen. Zo is de stoomafgifte niet goed geregeld en doet een steamer met meer stoom het net iets beter.

Goedkope kledingstomer

TEFAL MASTER 360°

Tefal kennen we allen van de potten en pannen. Toch is dit niet het enige segment waar Tefal bekend is. Ook bij kledingstomers staan zij sterk op de markt met hun mooie ontwerp en kwalitatieve producten. Om niet al te repetitief te klinken, ook de Tefal Master voldoet aan de basis behoeften van een kledingstomer.

Ook deze stomer heeft een waterreservoir van 2,5 liter, goed voor 90 minuten stomen. Wanneer je klaar bent schuif je de stang in en berg je de kledingstomer compact op. De kledingstomer is geen vervanger voor het strijkijzer, maar zorgt er wel voor dat je het strijkijzer minder vaak nodig hebt.

Het verschil met andere toestellen ligt in de stoomafgifte en de speciaal ontworpen stoomkop. Dankzij de 360° roterende hanger kunt u de voorkant en achterkant van elk kledingstuk gemakkelijk stomen, terwijl de precisiestoot helpt om moeilijk bereikbare zones aan te pakken. Deze veelzijdige stomer is gebruiksklaar binnen slechts 45 seconden en is ideaal voor elk soort textiel, zelfs voor de meest tere stoffen.

steamer kleding kopen

Tot zover ons artikel ‘beste kledingstomers 2021’ – Laatste update 05/08/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Huis’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.