Beste kleine reiskoffer

Efficient, makkelijk te gebruiken en veel ruimte – een goede valies is makkelijk te vinden – maar wat maakt nu net de beste reiskoffer, en hoe moet je die kiezen. Voor reizigers en avonturiers hebben we een selectie van goede reiskoffers en valiezen gemaakt. In dit artikel bekijken we waarop je moet letten bij het kopen van een reiskoffer. De koffers in deze selectie zijn allemaal beschikbaar in verschillende formaten. Handbagage, valiezen voor kinderen of grote reiskoffer-sets voor de hele familie: Met deze nuttige tips zal je sowieso de juiste koffer kopen voor jouw noden.

Beste reiskoffer – valies 2020

EastPak Traf’Ik Light is een zachte, degelijke valies. De koffer heeft één groot compartiment en je kan je documenten kwijt in een apart vakje aan de voorkant. Het handvat is in hoogte verstelbaar. Onderaan vinden we twee wielen die zacht en erg degelijk zijn. Het ontwerp is hip en tijdloos, waardoor je met deze koffer jarenlang goed zit. Om de goede kwaliteit van het merk te benadrukken, biedt EastPak standaard een garantie van 30 jaar. De koffers zijn stevig, waterresistent en 100% vegan. De reiskoffer is beschikbaar in verschillende kleuren en drie formaten. Kies je de kleinste variant op de Traf’Ik Light, dan kan je deze ook gebruiken als handbagage in het vliegtuig.

De Samsonite Aeris is een betaalbare harde koffer van Samsonite. Samsonite is een bekend merk van reiskoffers en levert geweldige kwaliteit. De Aeris is handig ingedeeld en uitgerust met enkele handige features. De koffer heeft vier wielen voor gemakkelijke en stabiele verplaatsingen. Het handvat is in hoogte verstelbaar en je kan je gegevens erop noteren. De koffer heeft geen ritssluiting, maar een speciaal systeem dat de koffer op drie plaatsen afsluit. Er is een geïntegreerd cijferslot, dat bovendien TSA-compatibel is. Vlieg je over de Verenigde Staten, dan kan de douane dit slot zelf openen voor een controle. De Aeris is beschikbaar in verschillende kleuren en drie formaten. De kleinste koffer van de drie zal misschien als handbagage worden aanvaard, de twee grotere versies moeten sowieso worden ingecheckt.

De American Tourister Bon Air is een betaalbare en degelijke harde koffer. Deze valies is sterk en licht. Dankzij het goede ontwerp is er erg veel plaats binnenin. Het hoofdcompartiment kan je opdelen in twee ruimtes, wat zorgt voor een ordelijke koffer. Wanneer je net te weinig volume lijkt te hebben, blijkt dat je de koffer groter kan maken. De koffer is uitgerust met vier degelijke wielen, een soepele ritssluiting en een TSA-compatibel cijferslot. De kleinste versie kan mee als cabine-bagage, ideaal voor wie vaak vliegt.

De Vector van Travelite is prijs/kwaliteit misschien de beste harde valies. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van de Samson Aeris, maar de Vector is nog nét iets goedkoper. Het gebruikte plastic is erg sterk, waardoor je spullen goed beschermd worden en de koffer duurzaam is. Het handvat aan zijkant zorgt ervoor dat je de koffer gemakkelijk kan dragen. Wil je de koffer liever rollen, dan gebruik je het in hoogte verstelbare handvat bovenop. Er zijn modellen met twee of vier wielen. Je kan verschillende kleuren en maten kiezen, waardoor je sowieso de juiste koffer voor jouw noden vindt. Elke Vector is uitgerust met een TSA-slot, waardoor je de koffer ook kan gebruiken wanneer je de Verenigde Staten passeert.

De Samsonite Neopulse is de meest luxueuze koffer in deze lijst. Een modern ontwerp en een uitstekende materiaalkeuze zorgen ervoor dat deze reiskoffer een absolute topper is. De Neopulse is erg licht en mooi afgewerkt. De indeling van deze ruime koffer is vrij standaard, maar wel praktisch. Verplaatsingen zijn gemakkelijk dankzij de vier dubbele wielen en het in hoogte verstelbare handvat. Je kan je koffer afsluiten met het TSA-compatibele cijferslot, waardoor enkel douaniers je koffer kunnen openen. De Neopulse is verkrijgbaar in vier formaten en vijf kleuren.

Het onderzoek

Wat is een USB-microfoon?

Een USB-microfoon is een microfoon met een ingebouwde geluidskaart en voorversterker. Je kan deze microfoons rechtstreeks aansluiten op je pc of tablet. Kwalitatief staat ze nog niet op het niveau van studiomicrofoons, maar ze bieden wel andere voordelen. De laatste jaren worden USB-microfoons steeds populairder en beter. Vooral podcasters en vloggers gebruiken dit soort microfoons erg veel.

Waarom een USB-microfoon kopen?

Ze zijn gebruiksvriendelijk en klinken goed. Bovendien is niet iedereen op zoek naar microfoons met studiokwaliteit. Voor een gemiddelde podcastes of Skyper is een USBmicrofoon de beste keuze. Beschik je al over een audio-interface? Dan kijk je misschien beter naar een kwalitatieve XLR-microfoon. Het aanbod is ruimer en je hebt veel meer flexibiliteit.

Reiskoffer kopen

waar moet ik op letten?

Een eerste belangrijke keuze is het volume van je reiskoffer. Met welk doel kies je je valies? Voor korte citytrips volstaat een kleine koffer, voor lange vakanties met de hele familie kies je beter een grote koffer. Wil je een koffer voor je kinderen? Let er dan op dat die niet te groot is en wieltjes heeft. Een leuke print is een pluspunt. Ben je van plan regelmatig het vliegtuig te nemen en moet de koffer vooral als handbagage dienen? Blijf dan zeker binnen de voorgeschreven volumes. Die zijn verschillend voor elke luchtvaartmaatschappij. Een goede vuistregel is handbagage van 56cm x 46cm x 25cm. Daarmee zal je weinig problemen kennen.

Wil je graag een harde of een zachte koffer? Harde koffers zijn gemaakt van kunststof en zullen je spullen beter beschermen dan een zachte koffer. Een nadeel van harde koffers is dat er vaak snel krassen op komen en dan ze durven open te scheuren door misbruik. Een zachte koffer is iets flexibeler, maar vooral geschikt voor het transport van kleren en niet-breekbare objecten.

De meeste valiezen hebben twee of vier wielen. Bekijk goed of het degelijke wielen zijn. Plastic wieltjes bemoeilijken het transport en gaan dikwijls snel kapot. Een exemplaar met twee wielen moet je kantelen, een koffer met vier wielen kan je ook rechtopstaand rollen. Check op voorhand of de koffer vlot rolt en stabiel aanvoelt tijdens het verplaatsen. Koffers zonder wielen zijn rugzakken of duffelbags. Die zijn handig wanneer je te voet verplaatsingen moet maken op onverharde wegen. Let erop dat een koffer zonder wielen belastend kan zijn voor je rug.

Waar kan je de valies optillen? Een handvat op de bovenkant is meestal uittrekbaar. Is dit stevig genoeg? Kan je het in hoogte verstellen? Zit het handvat aan de zijkant op een handige plaats? Blijft de koffer in evenwicht wanneer je hem optilt? Zijn de handvaten zelf comfortabel? Denk eraan dat een zware koffer met een slecht handvat in je hand snijdt.

Sluit je de valies met een ritssluiting of op een andere manier? Is dat voldoende stevig? Waterbestendig? Kan je de koffer afsluiten? Veel koffers zijn uitgerust met een ingebouwd cijferslot. Vlieg je naar de Verenigde Staten, zorg er dan voor dat dat cijferslot TSA-compatibel is. Dat is een apart systeem waarbij Amerikaanse douaniers je bagage zonder code kunnen openen. In de Verenigde Staten is dit een verplichting. Voor andere landen is dit niet doorslaggevend.

Bij sommige valiezen kan je het volume vergroten door een extra ritssluiting te openen. Handig wanneer je net te weinig plaats hebt.

Hoe ziet de koffer er uit?! Kies een koffer die past bij jouw stijl. Let erop dat glanzende en lichtkleurige koffers snel vuil en bekrast kunnen lijken.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.