Scroll Top
vergelijking en zoeken naar de beste kleine stofzuiger

De beste kleine stofzuigers

Kleine huishoudens, apartementen of voor de trap

Woon je in een klein apartement of heb je weinig opbergruimte, dan ontdek je in dit artikel de beste kleine stofzuigers. Veel mensen kiezen voor een draadloze steelstofzuiger. Hier kijken we eerder naar goede compacte sledestofzuigers.

Ze zijn licht en wendbaar. Je kan er de trap mee op, maar je zet ze bijvoorbeeld ook in om je auto te stofzuigen. We vergelijken de beste modellen van 2023 en stellen een lijst van onze aanraders op.

Kort samengevat

Tegenwoordig zijn de meeste stofzuigers zonder zak. We hebben twee favorieten. De Miele CX1 Boost als we mogen kiezen, en de Philips PowerPro voor een zachtere prijs.

Heb je liever een model met zak, dan is de AB61A4DB 6000 Animal van AEG de beste keuze. Hij bestaat trouwens voor de helft uit gerecycleerd materiaal.

Koop je aan een beperkt budget dan kunnen we de kleine stofzuiger van Domo aanraden. We hebben deze nog niet vastgehad, maar de reviews zijn positief voor de prijs.

Om deze aanraders naar voren te schuiven hebben wij heel wat kleine stofzuigers met elkaar vergeleken. Nadien zijn we ook naar de winkels afgezakt om de modellen te bekijken en testen waar mogelijk. Ook de mening van de experten speelt mee in onze vergelijking.

De kleine stofzuigers van 2024

Miele Boost CX1

De beste zonder zak, wendbaar maar krachtig

Voordelen:

 • Beschikbaar in drie kleuren
 • TrackDrive
 • Vortex-technologie
 • Hygiëne AirClean-filter
 • Wendbaar

Nadelen:

 • Hoger geluidsniveau
 • Klein opvangreservoir
 • Geen turbo- of parketborstel

Ben je op zoek naar een compacte stofzuiger zonder zak, dan is de Boost CX1 van Miele de beste keuze. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren  en heeft een bolvormig ontwerp. Dat maakt hem zeer wendbaar en bovendien berg je hem gemakkelijk op. Miele maakt gebruik van de Vortex-technologie voor een extra krachtige werking.

Het apparaat neemt vuil op aan 100 kilometer per uur. Beweeg je door het huis, dan volgt deze stofzuiger je op de voet door de TrackDrive technologie. De wielen zitten mooi verwerkt in de stofzuiger zodat je nergens tegenaan botst. Binnenin zit een Hygiëne AirClean-filter die is afgewerkt met gerecycleerd plastic.

Het snoer van 6,5 meter is iets korter dan dat van de gemiddelde stofzuiger. Ook het reservoir is iets kleiner met één liter. We adviseren deze kleine, sterke stofzuiger dus voornamelijk aan bewoners van een studio of appartement. Verder moet je rekening houden met het hogere geluidsniveau. Met 78 decibel valt dit model in de categorie van luide stofzuigers.

Type: Stofzuiger zonder zak | Vermogen: 890 watt | Geschikt voor: Tegelvloer en laagpolig tapijt

AEG AB61A4DB 6000 Animal

Klein met zak, handig voor huisdierharen

Voordelen:

 • Mooi design
 • Duurzaam
 • HEPA 13-filter
 • Inclusief turbo- en parketborstel
 • Lang snoer

Nadelen:

 • Hoger geluidsniveau

De beste stofzuiger met zak is de AB61A4DB 6000 Animal van AEG. De lichtgewicht stofzuiger valt direct op door zijn stijlvolle, matte design. Daarnaast is hij ook duurzaam geproduceerd. De helft van de stofzuiger bestaat namelijk uit gerecycleerd plastic. Hij beschikt over een gebruiksvriendelijke startknop die je eenvoudig induwt met je voet. Via het wieltje aan de bovenzijde kies je de gewenste zuigkracht.

De HEPA 13-filter is een mooie meerwaarde voor mensen met astma of een allergieën. Er past 3,5 liter vuil in de zak, dus ook voor dierenharen is hij voldoende ruim. De haren van je hond of kat neem je best weg met de turboborstel. Je krijgt uiteraard een indicatie van hoe vol de zak is. Je zal hem gemiddeld om de twee maanden moeten vervangen. Met dit model van AEG stofzuig je zowel hoogpolig als laagpolig tapijt. Heb je houten vloeren in je woning, dan gebruik je de parketborstel.

Je krijgt een lang snoer van negen meter. Dat is vooral handig als je de auto wil stofzuigen. Het gewicht is met vijf kilo aantrekkelijk laag. Gebruik deze stofzuiger dus gerust om de trap te stofzuigen. Los van het hogere geluidsniveau (73 decibel) is dit de perfecte aanwinst als je op zoek bent naar de beste kleine stofzuiger met zak.

Type: Stofzuiger met zak | Vermogen: 650 watt | Geschikt voor: Laminaat, tegelvloer en tapijt

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Onze favoriete kleine stofzuiger op basis van prijs / kwaliteit

Voordelen:

 • Inclusief parket- en turboborstel
 • TriActive combiborstel
 • Geen stofzakken nodig
 • Licht en compact

Nadelen:

 • Hoger geluidsniveau
 • Kort snoer

We selecteren de FC9334/09 PowerPro Compact van Philips als beste kleine stofzuiger. Dit kleine toestel kan parket en laminaat reinigen, dierenharen verwijderen en ook hoogpolige tapijten neemt hij moeiteloos onder handen. Gebruik de TriActive combiborstel om alle ondergronden te stofzuigen. Dit opzetstuk reinigt zowel tegels, laagpolige tapijten als de zijkant van je plinten.

De stofzuiger werkt zonder zak en kan 1,5 liter vuil opnemen. Vergeet niet om hem af en toe schoon te maken om de goede zuigkracht te behouden. Zo kan je de filter best tijdig vervangen. We adviseren de zakloze stofzuiger aan kleinere huishoudens, al dan niet met een hond of kat in huis. De kabel van zes meter is te kort zijn om grotere leefruimtes te stofzuigen.

Het gewicht van 4,2 kilo is ideaal als je af en toe de trap moet nemen. Door dit lichte gewicht kantelt de stofzuiger wel iets gemakkelijker om. Een ander aandachtspuntje is het geluidsniveau, dat ligt op 76 decibel. Daarmee behoort hij tot de luidere stofzuigers. Zoek je een stille stofzuiger, selecteer er dan eentje met een geluidsniveau van ongeveer 60 decibel.

Type: Stofzuiger zonder zak | Vermogen: 900 watt | Geschikt voor: Laminaat, tegelvloer en tapijt

Domo DO7286S

Een goede compacte stofzuiger binnen een goedkoop budget

Voordelen:

 • Geen stofzakken nodig
 • Ideaal als licht instapmodel
 • Inclusief parketborstel
 • HEPA 12-filter
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Hoger geluidsniveau
 • Geen turboborstel
 • Kort snoer

Deze compacte stofzuiger van Domo behoort tot de cycloon stofzuigers. Hij werkt met een ingebouwd reservoir van 1,5 liter. Hij is ontworpen om kleine ruimtes te stofzuigen, want met een snoer van vijf meter heb je beperkte bewegingsvrijheid. Het is echter een goed instapmodel om tegels en laagpolige tapijten te reinigen.

Je krijgt daarnaast ook een parketborstel mee naar huis. De parketborstel heeft zachte haren, waardoor hij moeiteloos over gladde oppervlakken beweegt. Naast parket gebruik je deze borstel ook op marmer, gietvloeren en delicate tegels. Ben je gevoelig aan stof, dan filtert de HEPA 12-filter 99,5 procent van de stofdeeltjes.

Ben je in de mogelijkheid om je auto dichtbij te parkeren, dan gebruik je de kierenzuiger om kruimels tussen de zetels weg te halen. Ook om korte trappen te reinigen is dit model geschikt. Zorg wel dat hij niet naar beneden tuimelt. De goedkope stofzuiger weegt amper vijf kilo, waardoor hij gemakkelijker kantelt. De opvangbak verwijder je uit de stofzuiger met een eenvoudige klikbeweging. Kleine stofzuigers produceren vaak wat meer geluid en dat is ook hier het geval. Het geluidsniveau van deze lichte stofzuiger ligt op 76 decibel.

Type: Stofzuiger zonder zak | Vermogen: 700 watt | Geschikt voor: Laminaat, tegelvloer en laagpolig tapijt

miele cx1 blizzard vergelijken in winkel
miele cx1 blizzard vergelijken in winkel

Onze mening Doorgelicht

Om de juiste kleine stofzuiger te vinden, moesten we ons eerst verplaatsen in de persoon die hiernaar op zoek is. Veel mensen met beperkte opslagruimte kiezen voor een draadloze steelstofzuiger.

Als men toch voor een kleine sledestofzuiger kiest, zoekt men vaak naar een model dat enerzijds krachtig is en anderzijds niet beperkt wordt door een batterijduur. Hedendaagse kleine sledestofzuigers zijn licht en wendbaar, met als enige beperking de lengte van het snoer.

Ons onderzoek begon met het vaststellen van de afmetingen die een kleine stofzuiger zou moeten hebben.

Daarnaast zochten we naar de beste modellen, waarbij alle belangrijke eigenschappen van een stofzuiger van toepassing waren. In onze koopgids gaan we nooit te diep in op details. Nadat we wisten welke modellen in aanmerking kwamen, vergeleken we deze op basis van hun specificaties. Dit verkleinde onze selectie.

Vervolgens bezochten we verschillende winkels om de overgebleven modellen te bekijken, vast te houden en, waar mogelijk, ook te testen. In elke winkel vroegen we ook naar de mening van de verkopers: welke modellen worden het meest verkocht en welke komen het vaakst terug?

Al deze informatie hebben we samengebracht in deze online vergelijking van de beste kleine stofzuigers. We hebben gekozen voor een beperkte selectie van vier modellen, gebaseerd op budget, om het overzichtelijker te maken dan lijsten met twintig modellen.

Voor dit artikel werden 19 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, zuigkracht, gebruik, dimensies en prijs.

Bronnen:

compacte stofzuiger
Afbeelding: Rowenta

Tot zover het artikel beste kleine stofzuiger

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.