Scroll Top
Internationale koelkast merken kost een koelkast

De beste koelkast merken

Een overzicht van merken met een goede reputatie en kwaliteit in België en Nederland

De koelkast is het centrum van je keuken. Ze houden ons eten vers en besparen ons heel wat geld in boodschappen. Tegenwoordig worden koelkasten steeds slimmer, elk merk heeft heel wat unieke technologieën. In dit artikel kijken we naar gerespecteerde koelkast merken in België en Nederland. Elk merk heeft waardes en een doelgroep, hier kom je te weten welk merk best bij jouw situatie en budget past.

Koelkast merken uit Europa

Liebherr

Liebherr, een Duits multinationaal bedrijf opgericht in 1949. Ze staan bekend om hun hoogwaardige koelkasten en vriezers. Liebherr is vaak ook duurder dan gemiddeld, het is een premium merk.

Liebherr’s BioFresh-technologie, beschikbaar in veel van hun koelkasten, zorgt voor het perfecte klimaat voor superlange versheid. Bij een temperatuur iets boven 0°C en een ideale luchtvochtigheid behoudt voedsel zijn gezonde vitaminen, aromatische smaak en smakelijke uiterlijk aanzienlijk langer dan in een conventionele koelkast.

Liebherr biedt ook de NoFrost-technologie, die zorgt voor snelle, ventilatorondersteunde, vorstvrije bevriezing voor veilige, langdurige opslag van voedsel. De NoFrost-technologie creëert een veel drogere omgeving in de vriezer, wat betekent dat er vrijwel geen ijsvorming is op je bevroren items of aan de binnenwanden van de vriezer zelf.

De koelkast is het centrum van je keuken en Capaciteit_ Meer Ruimte, Hogere Prijs

Siemens

Siemens is ook Duits en biedt een breed scala aan koelkasten die bekend staan om hun moderne ontwerp en energie-efficiëntie koelkasten. Ze zijn iets minder duur dan Liebherr maar zijn daarom niet goedkoop.

Siemens-koelkasten worden geleverd met technologieën zoals hyperFresh, waarmee fruit en groenten tot 2 keer langer vers blijven. Ook voorkomt de noFrost-technologie ijsvorming, zodat je nooit meer hoeft te ontdooien. Ze hebben ook coolFlex-modellen met schakelbare koelzones die kunnen worden omgezet van koelkast naar vriezer en vice versa, afhankelijk van je behoefte.

Smeg

Smeg is een Italiaanse fabrikant van hoogwaardige design apparaten. Smeg-koelkasten worden vaak erkend om hun retro-ontwerp.

De koelkasten zien er ouder uit maar hebben technologieën zoals het No Frost-systeem, dat de luchtvochtigheid in de vriezer vermindert en ijsvorming voorkomt. Smeg biedt ook de Extra Fresh Zone, die perfect is voor het bewaren van vlees en vis, omdat het een ideale temperatuur en vochtigheid voor dit soort voedsel behoudt.

Bosch

Bosch is een Duits multinationaal technologiebedrijf dat in 1886 werd opgericht. Ze staan bekend om hun robuuste bouwkwaliteit en efficiënt ontwerp.Bosch zet zich in voor duurzaamheid door koelkasten te ontwerpen die niet alleen energiezuinig zijn maar ook vervaardigd uit recyclebare materialen.

Bosch blijft innoveren in de koelkastmarkt met hun nieuwste series en technologieën. Een van de meest recente toevoegingen is de Serie 6, die uitblinkt in energie-efficiëntie en gebruiksgemak. Deze serie biedt functies zoals de SuperCooling-knop, die de temperatuur snel verlaagt om nieuwe boodschappen sneller te koelen.

Bosch-koelkasten beschikken over unieke technologieën zoals:

  • VitaFresh: Houdt vers voedsel langer knapperig en vers.
  • NoFrost: Elimineert de noodzaak om de vriezer te ontdooien, waardoor je tijd en moeite bespaart.
  • FreshSense: Sensoren die de temperatuur binnen en buiten de koelkast constant houden, wat bijdraagt aan een langere versheid van de opgeslagen voedingsmiddelen.

De Vario Style-serie, gelanceerd in 2017, blijft populair dankzij de eenvoudig verwisselbare deurpanelen. Hiermee kun je de kleur van je koelkast aanpassen aan je interieur.

Tegenwoordig worden koelkasten steeds slimmer

Domo

Domo is een Belgisch merk dat werd opgericht in 1986. Ze bieden biedt een indrukwekkende collectie koelkasten en vriezers die design en functionaliteit combineren. Van compacte mini-koelkasten voor kleine ruimtes, tot stijlvolle retro-modellen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke keuken, Domo heeft voor elk wat wils.

Hun koel-vriescombinaties zijn ideaal voor gezinnen die zowel koel- als vriesruimte nodig hebben, terwijl de grotere modellen, zoals de 304-liter koel-vriescombinatie, voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende keukens. Met een focus op energiezuinigheid en een ontwerp, weerspiegelt Domo’s assortiment zowel kwaliteit als veelzijdigheid.

Beko

Beko is een Turks merk, dat in 1955 werd opgericht. Beko-koelkasten staan bekend om hun praktische oplossingen en de NeoFrost™-technologie. Ze zijn ook heel wat goedkoper dan de dure premium modellen.

Met twee aparte koelsystemen zorgt de NeoFrost™-technologie voor een hoge luchtvochtigheid in de koelkast terwijl de vriezer droog, vorstvrij en ideaal voor het bewaren van bevroren items blijft.

AEG

AEG is Duits. Ze bieden een scala aan koelkasten die bekend staan om hun prestaties en innovatieve functies verpakt in een betaalbare toestellen.

AEG’s DynamicAir-technologie zorgt voor een constante luchtstroom om een ​​stabiele temperatuur in de hele koelkast te garanderen. Deze technologie zorgt ervoor dat de hele koelkast, van boven naar beneden, dezelfde temperatuur behoudt en voorkomt warme zones die ervoor kunnen zorgen dat voedsel sneller bederft.

Koelkast merken uit Europa

Internationale koelkast merken

Europese merken zijn niet speciaal beter of slechter, maar Belgen kopen soms wat dichter bij huis. Wij kennen Duitse merken ook voor hun kwaliteit. Aziatische merken zijn (in onze ogen) vooral bekend om hun technologische vooruitgang en extra handige functies.

Samsung

Samsung is een Zuid-Koreaans multinationaal conglomeraat dat in 1938 werd opgericht. Ze hebben een breed scala aan koelkasten die bekend staan om hun innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologie.

Samsung’s Family Hub-serie, gelanceerd in 2016, is een slimme koelkast met een Wi-Fi-enabled touchscreen waarmee je boodschappen kunt beheren, contact kunt maken met familie en verbonden slimme apparaten kunt bedienen. Samsung’s koelkasten beschikken ook over unieke technologieën zoals Twin Cooling Plus, die de koel- en vriescompartimenten onafhankelijk van elkaar koelt om de optimale vochtigheid te behouden en geuroverdracht te voorkomen.

Een andere opmerkelijke technologie is de SpaceMax-technologie die de wanden veel dunner maakt omdat het een minimale hoeveelheid hoogefficiënte isolatie gebruikt, waardoor je meer ruimte binnenin krijgt zonder de externe afmetingen te vergroten of de energie-efficiëntie in gevaar te brengen.

LG

LG is ook Zuid-Koreaans. LG-koelkasten staan bekend om hun strakke ontwerp en slimme functies.

De InstaView Door-in-Door™-koelkasten van LG, gelanceerd in 2016, hebben een strak glazen paneel waarmee je naar binnen kunt kijken zonder dat de koude lucht ontsnapt. LG-koelkasten beschikken ook over het Smart Cooling®-systeem dat is ontworpen om optimale omstandigheden in de koelkast te behouden, en Linear Cooling™ (Uniform Cooling in Any Where) dat temperatuurschommelingen binnen ±0,5℃ houdt.

gerespecteerde koelkast merken in België en Nederland

Haier

Haier is een Chinees multinationaal bedrijf in huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica dat werd opgericht in 1984. Haier’s koelkasten staan ​​bekend om hun stijlvolle ontwerp en geavanceerde functies. Haier’s Total No Frost-technologie voorkomt dat er ijsvorming in de koelkast ontstaat, wat betekent dat ontdooien niet nodig is. Haier’s Fresher Techs®-technologieën zorgen ervoor dat voedsel langer zijn textuur en voedingsstoffen behoudt.

En zo komt de lijst van topmerken in koelkasten ten einde. We hebben de innovaties en unieke kenmerken van elk merk verkend, van Samsung’s slimme Family Hub tot de vorstvrije technologie van Haier.

Onthoud, de beste koelkast voor jou is degene die voldoet aan jouw specifieke behoeften en past bij jouw levensstijl. Weet ook dat elke extra technologie de kost van je koelkast verhoogt. Gelukkig is er in deze gouden eeuw van koelkasttechnologie voor elk wat wils.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.