De 5 beste koelkasten in tafelmodel

Handig compact als je beperkte ruimte hebt, op appartement, kot of thuis

Bij een gebrek aan plaats is er nood aan een kleiner model van koelkast. In deze lijst ‘beste koelkast tafelmodel’ worden enkel kleine tafelmodel frigo’s besproken. Deze soort koelkasten is handig voor studenten op kot, appartementen of studio’s of als uitbreiding van bestaande toestellen. Zo kan het mooi passen in je mancave, of in de schuur kort bij mevrouw haar hangmat. Ook voor het budget kan een tafelmodel voordelig zijn. Let op, de prijs per liter volume is hoger bij een tafelmodel dan een grote één-deur koelkast.

Bekijk alvast de suggestieve top 5 Beste koelkast in tafelmodel. Lees daar onder het onderzoek, hoe je moet kiezen en vergelijken.

AEG RTS9143XAW

Beste prijs / kwaliteit – met vriesvak

AEG kennen we allemaal, het is een zeer erkend merk binnen keukenapparatuur. We kunnen ervan uitgaan dat kwalitatieve materialen gebruikt worden. Deze werken goed en gaan lang mee. Ook al is de AEG een stevige aankoop is het zeer energiezuinig. Hierdoor recupereer je een deel van de aankoopprijs na enkele jaren gebruik. De koelruimte (115 liter) is voldoende voor veel voeding koel te houden. Het 18 liter vriesvak is iets groter dan gemiddeld. Handig om extra maaltijden op te slaan, maar ook niet al te groot.

Ook op andere aspecten scoort het AEG tafelmodel zeer goed. Met 38 dB geluid vraag je je soms af of de koelkast wel aan staat. Zoals bij verschillende modellen kan je de schappen ook naar eigen willen herschikken. Onderin heb je een groente of fruitlade voor het gezondste eten.  Hoewel het een klein detail is; het ontwerp van het handvat maakt de koelkast openen zeer makkelijk.

BOSCH KTR15NW3A

Beste prijs / kwaliteit – geen vriesvak

Spreken we van kwaliteit dan komen toestellen van Bosch ook vaak in aanmerking. Omdat deze koelkast zo’n goede prijs – kwaliteitsverhouding heeft is het een zeer goede koop. Past deze koelkast bij uw benodigdheden en het budget, dan is de zoektocht al snel voorbij. Eén koelbox voor groenten, twee verstelbare schappen en drie schappen in de deur. Met een totaal van 135 liter aan volume is dit ook één van de ruimste tafelmodellen in de lijst. Let op, deze heeft geen vriesvak! Heb je hier wel nood aan dan is de bovenstaande AEG een betere keuze.

Daarnaast is deze Bosch even stil (39dB) en behoort het tot dezelfde klasse koelkast. Hoewel de AEG A+++ is, tegenover de A++ Bosch, zal je niet meer verbruiken. Dit komt door het ontbreken van het vriesvak. Door al deze verschillen komt de Bosch ook 80 euro goedkoper uit. Een verschil dat kan tellen in de zoektocht naar het beste tafelmodel koelkast.

LIEBHERR TP 1720-21

Duurzame energiezuinige koelkast – Editor’s pick 2021

Blijven we binnen het zeflde koopsegment  – middenklasse – maar met een hoger budget, dan komen we uit bij de TP 1720-21. In de wereld van koelkasten is Liebherr één van de meest kwalitatieve merken. Ze leggen de nadruk op energieverbruik, design en kwalitatieve materialen. Het ontwerp oogt meestal redelijk simpel, maar de kwaliteit spreekt boekdelen. Mogen we zelf kiezen dan is dit voor ons de beste koelkast in tafelmodel.

Dit tafelmodel van Liebherr is te vergelijken met bovenstaande AEG. Ook de prijs is zeer gelijkaardig. Gaan we verder met vergelijken dan zien we dat ze dezelfde A+++ energieverbruik en geluidsniveau hebben. Toch kost de Liebher meer. Dit komt o.a. door het extra volume (145 l), de dubbele groentelade, extra plateau, en het (nog) lage(re) energieverbruik. Deze koelkast verbruikt slechts voor 14,26 euro per jaar! Let wel op, Ook hier geen vriesvak.

LIEBHERR TP 1764-22

Beste koelkast tafelmodel + vriesvak 

Als budget van minder belang is en er absoluut nood is aan een vriesvak dan komen we uit bij de Liebherr TP 1764-22. Deze is een niveau hoger dan bovenstaande TP 1720-21. Enerzijds behouden we de kwaliteit en duurzaamheid van Liebherr, anderzijds geeft de ruimte in budget de optie om een luxe toestel te kopen. Deze verbruiken minder en gaan langer mee, je wint dus op de lange termijn. Daarnaast is dit wel de enige koelkast die meer dan 500 euro kost. Hoewel het dus de beste koelkast tafelmodel is is het onbetaalbaar voor de meeste gezinnen.

Deze energiezuinige koelkast heeft de hoogste energieklasse A+++ met slechts €23 aan jaarlijks verbruik. Ook op geluidsniveau halen we de beste scores, slechts 38 dB. Met 118 liter volume verdeeld over twee schappen en twee groentelades heb je ook vrij veel ruimte. Het diepvriesvak neemt de hele breedte in, goed voor 18 liter. Deze koelkast is meer dan geschikt voor twee personen.  Ook opvallend is dat het toestel tot 18 uur zonder stroom op temperatuur blijft. Dit zegt veel over de isolatie en gebruikte materialen.

INVENTUM CKV501++

Ideaal voor studenten op kot

Ga je op kot of heb je weinig ruimte, dan kies je best een tafelmodel koelkast. Dit toestel van Inventum heeft geen vriesvak maar wel een flessenhouder en groentelade. Je kan er 112 liter in kwijt en ze is 84,5 cm hoog. Een prima ecologisch model (A++) voor op kot. Deze frigo is daarbij ongelooflijk energiezuinig, met een A++ zit je jaren goed. Aan geluid ook geen last, 42 db is amper te horen wanner je aan het studeren bent. Enneuhm, steek er naast wat mamafood ook nog verse groenten en fruit in.

Dit model heeft een 14 liter vriesvak. Heb je hier geen nood aan dan kan je ook voor de CKK501++ kiezen, deze is iets goedkoper en heeft geen vriesvak. Op zich is dit niet de beste koelkast in tafelmodel, maar wel één die voldoet aan een specifieke nood.

kleine koelkast tafelmodel

Tot zover onze top 5 beste koelkast tafelmodel.
Eerder een gewone, standaard formaat koelkast, lees dan ook de top 5 beste koelkast.
Liever nog een kleiner formaat? Bekijk dan zeker de lijst mini koelkasten.

Koelkast tafelmodel vergelijken

Waarom een tafelmodel koelkast kopen?

Verse voeding vinden we het makkelijkste terug in de koelkast (of de winkel natuurlijk). Door gebrek aan plaats, budget, of voor andere redenen kan het goed zijn dat je geen gewone koelkast kan plaatsen. Daarom zijn er ander soorten koelkasten, van een dubbeldeur tot een koelkist in tafelmodel.

Na de gewone koelkast is een tafelmodel koelkast de populairste aankoop. Deze past onder het aanrecht, kan ingebouwd worden en wordt vaak gebruikt als extra keukenblad. Ook voor gebrek aan ruimte – wonen in een appartement of studenten in hun kot – is een reden om een tafelmodel aan te schaffen. Hier heb je dan de keuze, met of zonder vriesvak. Ook dit is afhankelijk van de toestellen dat je al hebt. Koop je een tafelmodel als uitbreiding van je huidige koelkast dan is een vriesvak niet nodig. Ook als je een diepvries in huis hebt kan je dit achterlaten.

Koelkast Tafelmodel kopen,
Waar op letten

Losstaande of inbouw koelkast

Bij een koelkast tafelmodel is dit een makkelijke vraag. Heb je ruimte om in te bouwen, dan kan dit makkelijk. Heb je de ruimte niet dan moet je de frigo ergens vrijstaand plaatsen. Dit is dezeflde hoogte als je diepvries, wasmachine, afwasmachine of droger. Je kan dus verschillende toestellen naast elkaar plaatsen om een aanrecht te vormen.

Hou natuurlijk eerst rekening met de afmetingen. Sommige koelkasten zijn breder en hoger dan anderen. Sommigen hebben een afneembaar bovenblad, hierdoor win je ook plaats. De koelkast moet namelijk perfect passen in de daarvoor voorziene kastruimte. Een losstaand model kan je daarentegen overal kwijt.  Let ook op de openingsrichting van de deur. Meestal is deze verwisselbaar, maar dat kan niet bij alle toestellen. Jouw keuze van beste koelkast tafelmodel hangt dus ook af van jouw voorkeur, inbouw of losstaand.

Volume van koelkast

Ga je voor een koelkast in tafelmodel dan weet je op voorhand dat je inboet op volume. Omdat deze vaak bedoeld zijn voor 1 tot 2 personen is het best dat je het volume goed in de gaten houdt. Ook een vriesvak is niet overal aanwezig. Heb je hier nood aan dan moet je hier goed op letten.

Binnen het volume heb je ook het aantal schappen en groentelades dat van belang kan zijn. Twee schappen lijkt weinig maar zorgt voor veel ruimte per schap. Drie schappen is veel maar verkleint de ruimte per schap. Ook het aantal groentelades kan belangrijk zijn. Wil je de groenten en fruit splitsen dan heb je nood aan twee verschillende vakken.

Wil je enkel verse voeding koel bewaren of heb je ook nood aan een diepvries? Die vraag moet je je zeker stellen. Als je een aparte diepvries hebt, is een koelkast zonder vriesfunctie perfect. Ga je op kot of verbruik je weinig diepvriesproducten, dan volstaat een koelkast met een klein vriesvak.

Heb je nood aan meer ruimte of een grotere vriezer dan kies je best een ander type koelkast. De vriesvakken wordt vaak beperkt tot ergens tussen 15 en 20 liter. De beste koelkasten tafelmodel hebben slechts beperkte vriesvakken.

Energie vriendelijke koelkasten

Klimaat en energie is een hot topic. Wist je dat koelkasten een van de grootste energieverbruikers in huis zijn? Je kiest dus beter een energiezuinige variant. Die herken je aan het A++ label. Meestal kan je deze betalen met ecocheques. Toestellen die het label G op diezelfde schaal krijgen, haal je beter niet in huis. Voor ons is de beste koelkast tafelmodel één die niet teveel verbruikt en duurzaam is. Dit niet alleen voor jouw portemonee, maar ook voor de natuur.

We geven je graag nog enkele tips om je energieverbruik te beperken:

  • Sluit de deur steeds goed.
  • Open de koelkast niet onnodig.
  • Laat warm voedsel afkoelen alvorens dat in de koelkast te zetten.
tafelmodel koelkast kopen

Tot zover het artikel ‘Beste koelkast tafelmodel 2021’ – Laatste update 01/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.