In dit artikel gaan we op zoek naar de beste koffiemachine met bonen van 2021. We bekijken toestellen met een ingebouwde koffiemolen. Bij dit soort toestellen ben je zeker van versgemalen koffie. Je koffie zal superieur zijn aan die van een koffiemachine met pads. Er bestaan verschillende soorten toestellen met ingebouwde molens. Enerzijds heb je machines voor espresso-gerelateerde dranken. Anderzijds heb je koffiezetapparaten voor filterkoffie. In dit artikel behandelen we enkel de machines voor espresso-gerelateerde dranken. We maken een onderscheid tussen semi-automatische en volautomatische koffiezetapparaten. De meest opvallende verschillen tussen deze machines worden later in het artikel uitgelegd. Het gaat hier enkel om toestellen met een ingebouwde koffiemolen. Espressomachines met capsules kan je terugvinden in het artikel ‘Beste Nespresso machines‘. Al deze koffiezetapparaten beschikken over de mogelijkheid melk op te schuimen.

Top 3 onder €500 – Koffiemachine met bonen

De De’Longhi Magnifica is een volautomatische espressomachine. Dat wil zeggen dat je je koffie kan bereiden met een druk op de knop. Melk opstomen moet je wel zelf doen. De Magnifica is een erg knap en compact toestel. In het ingebouwde waterreservoir kan tot 1,8l water. Dat formaat is prima afgesteld op de hoeveelheid bonen in de koffiemolen. Het is dan ook erg prettig koffie maken met deze espressomachine. De ingebouwde molen is degelijk en heeft dertien verschillende instellingen. Erg veel in deze prijsklasse. De ingebouwde molen maalt conisch, maar heeft één nadeel. Hij is gemaakt van inox. Dat kan opwarmen en heeft een negatieve invloed op de smaak van je koffie. Toch is dit een fantastische machine en verdient het zijn plaats in deze top 5 Beste koffiemachines met bonen 2021. Het is een krachtige espressomachine die snel opwarmt. Bovendien is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk.

De Krups Evidence is een volautomatische espressomachine. Je kan tot vijftien verschillende dranken voorprogrammeren. Die worden met een druk op de knop bereid. Deze espressomachine stoomt zelf melk. Het Quattro Force systeem in dit toestel is erg gebruiksvriendelijk. Iedereen kan er lekkere koffie mee maken. Hoewel de Evidence compact is, beschikt het toestel over een waterreservoir van 2,3l. Je kan tot 230g koffiebonen in de molen doen. Je kan dus behoorlijk wat dranken bereiden voor je het apparaat moet bijvullen. Een bijkomend pluspunt van deze machine is dat je er ook thee mee kan zetten. Prijs/kwaliteit is de Krups Evidence een uitstekende keuze.

Deze volautomatische espressomachine heeft zijn plaats in deze lijst ‘beste koffiemachines’ door de zeer goede ingebouwde koffiemolen. Een volledig keramische molen is zeldzaam in deze prijsklasse. Het zorgt ervoor dat je koffie altijd lekker smaakt, ongeacht het aantal tassen dat je moet maken. Bovendien heeft deze molen twaalf verschillende standen. Zo kan je je koffie volledig aanpassen aan je eigen smaak. Verder is het een gebruiksvriendelijk en compact toestel. Het is prima uitgerust voor wie zelf melk wil stomen. Doe je dit liever niet, dan kan je de versie met het LatteGo melksysteem kiezen. Dat komt iets duurder uit, maar de machine stoomt dan wel zelf de melk.

De 2200 Serie is ook onderhoudsvriendelijk. Dankzij ingebouwde filters en reinigingssystemen moet je het toestel minder vaak zelf reinigen. De AquaClean functie zorgt er voor dat je bijna nooit moet ontkalken. Een touch display, 12 verschillende maalstanden, de keramische molen,… Je zal altijd prima koffie drinken. Met 1.8 liter waterreservoir heb je ook genoeg voor 6 tot 8 tassen.

Top 3 Boven €500 – Koffiemachine met bonen

Net zoals de Sage Creatista in de lijst ‘nespresso machines’ heeft deze Sage Barista Express een plaats in de lijst beste koffiemachines met bonen 2021. Dit is een semi-automatische espressomachine. Semi-automatisch wil zeggen dat je zelf iets meer werk hebt bij de bereiding van je koffie. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je meer controle over het proces hebt. Je kan zelf de maalgraad en de hoeveelheid gemalen koffie aanpassen. De gemalen koffie komt in je piston (portafilter) terecht. Je moet zelf de koffie aandrukken (tampen). De machine wordt met een tamper geleverd. De echte thuisbarista kan natuurlijk ook zijn eigen tamper gebruiken. De portafilter met gemalen koffie moet je ook zelf in de machine plaatsen.

Dankzij de pre-infusie komen alle smaaknuances naar boven. Dit toestel heeft een krachtig systeem om zelf melk te stomen. Perfect om koffie’s met latte art te maken. Dit is een topper voor de echte liefhebbers. Werk je graag met een semi-automatische machine? De Sage Oracle Touch tilt de Barista Express naar nog grotere hoogtes. Hiervoor mag je wel echt geen budgetaire beperking hebben, dit is de beste koffiemachine op bonen bij uitstek. Dit is zonder twijfel een luxe toestel.

De Jura ENA 8 is een volautomatische machine. Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Dankzij een speciale techniek pulseert het water tijdens de bereiding. Dat resulteert in een koffie met veel smaak. Je kan tot zes verschillende dranken programmeren in deze Jura. Het toestel is gemakkelijk te bedienen en je kan het koppelen aan je smartphone of tablet. Zo heb je nog meer controle over het hele proces.

De G3 koffiemolen maakt nauwelijks lawaai. Het koffiezetapparaat heeft wel redelijk wat tijd nodig om op te warmen. Het waterreservoir van 1,1l is vrij compact. Zeker voor een toestel uit deze prijsklasse. Door het knappe design en de goede koffie is de ENA 8 toch een uitstekende keuze en een waardevolle tegenstander in de top beste koffiemachines met bonen.

De Siemens is een populaire volautomatische espressomachine. Het is een compact luxetoestel met veel mogelijkheden. Het speciale zetsysteem zorgt voor een perfecte doorstroom van het water. Elke koffie wordt op de perfecte temperatuur gebrouwen. De ingebouwde molen met keramische maalschijven is zeer degelijk. De koffiemolen maakt bijna geen lawaai. De maalgraad van je koffiebonen is gemakkelijk in te stellen. Het is mogelijk de koffiemolen te bypassen. Zo kan je voorgemalen koffie gebruiken. Dit is handig als je bijvoorbeeld gedecafeïneerde koffie wilt zetten.

Het toestel onthoudt de favoriete koffierecepten van twee personen. Die recepten kan je volledig afstellen op jouw smaak. Je kan zowel de sterkte, de grootte als de temperatuur kiezen. De EQ6 Plus is erg onderhoudsvriendelijk. Je kan het zetsysteem volledig uithalen. Zo kan je het grondig poetsen. Na het bereiden van melkdranken reinigt het toestel automatisch het melksysteem.

Beste koffiemachien 2020

Wil je eerst een overzicht van alle soorten koffiemachines – Lees dan de volledige top 5
Eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso machines
Ben je eerder fan van Nescafé Dolce Gusto machines – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines
Toch liever een Senseo machine – Lees dan de top 5 Senseo machines

Koffiemachines met bonen vergelijken

Hoe werkt een koffiemachine met bonen?

Een koffiemachine met bonen is een koffiezetapparaat met een ingebouwde koffiemolen. Het is een toestel dat de koffiebonen vers maalt voor de bereiding van koffie. Koffies van dit soort machines hebben veel smaak en bieden je een hoop flexibiliteit. Koffiemachines met bonen bestaan er in enkele varianten. Enerzijds heb je machines voor espresso-achtige dranken. Anderzijds bestaan er machines voor filterkoffie. In dit artikel hebben we enkel de espressomachines behandeld. Dat zijn de toestellen die het meeste lijken op bekende capsulesystemen. Denk hierbij aan Nespresso of Dolce Gusto machines. De machines die met verse bonen werken staan wel een trapje hoger. Bij een goed toestel horen ook goede koffiebonen. Op de volgende pagina kun je verder lezen over de meest smaakvolle koffiebonen.

koffiemachine met bonen 2020

Waarom een koffiemachine met bonen?

Een koffiemachine met bonen vind je de laatste tijd in meer en meer keukens. Deze machines zorgen ervoor dat je altijd een versgemalen koffie kan drinken. Een koffie die net iets meer diepgang heeft dan wat je met een capsuletoestel kan maken. Dit soort toestel is dus een uitstekende keuze als je meer zoekt dan gewoon koffie. Het begint bij de koffiebonen. Je kan zelf een keuze maken tussen de verschillende variëteiten. Een koffie van jouw favoriete origine. Gebrand op jouw favoriete manier. De beste koffiemachine met bonen geeft meer opties dan een Nespresso of Senseo machine. De bonen malen geven ook meer smaak dan voorgemalen bonen.

Je hangt dus niet af van het standaardaanbod zoals bij capsulemachines. Dat biedt je meer flexibiliteit. Versgemalen koffie is ook gewoon lekkerder. Na het malen verliest koffie erg snel zijn smaaknuances. De koffie vlakt af. Een machine die de koffie maalt tijdens de bereiding heeft dus een streepje voor. Verder zijn deze machines zo goed dat je veel meer controle hebt. Ze zijn gebruiksvriendelijk, maar je kan zelf alle parameters aanpassen. Zo kan je je koffie volledig afstellen volgens jouw smaak. Je kan er vaak verschillende recepten in opslaan. Dat zorgt voor flexibiliteit.

beste koffiemachine met bonen

Koffiemachine met bonen kopen,
waar moet ik op letten?

De maalschijven in de koffiemolen

Een goede molen is belangrijk om lekkere koffie te maken. Bekijk of het een molen met maalschijven is. Maalschijven bieden je een goede controle over de maling. De bonen worden gekraakt, niet verhakt. De koffie wordt veel consistenter gemalen. Dat komt de smaak ten goede. Bekijk ook of je maalschijven keramisch zijn. Keramische schijven warmen niet op en malen consistenter. Een molen met keramische schijven is meestal wel duurder. Een molen met messen werkt zoals een blender. Dat is te vermijden.

De maalstanden op de koffiemolen

Sommige ingebouwde koffiemolens hebben vier standen. Anderen hebben tot vijftien verschillende standen. Een molen met meer standen biedt meer flexibiliteit. Zo kan je elke koffie correct malen.

Groot of klein waterreservoir

De grootte van het reservoir hangt af van jouw gebruik en verwachtingen. Liever een klein compact toestel, weinig bezoek of weinig koffiedrinkers? Dan kies je voor een klein waterreservoir en toestel. Ga je het toestel dagelijks gebruiken en ben je met meerdere koffiedrinkers dan is het slim om voor een groter reservoir te opteren. De beste koffiemachines in deze lijst hebben allemaal een degelijk waterreservoir, meer dan voldoende. Kies je uit deze lijst dan zit je hoogstwaarschijnlijk goed, let toch nog even op in de specs van de webshopt.

Koffie & water verhouding

De verhouding tussen hoeveelheid koffie en water die in de machine kunnen. Bij veel oudere toestellen was dit niet goed geregeld. Een slechte verhouding zorgt ervoor dat je afwisselend koffie en water moet bijvullen. Bij een correcte verhouding zijn er net genoeg bonen voor een vol waterreservoir. Dat lijkt niet belangrijk, maar het bespaart je op termijn heel wat frustratie.

Koffiemachine met melkschuimer

Het systeem om melk te stomen. Beschikt de koffiemachine over een krachtig systeem? Dat is efficiënt en levert de beste resultaten. Moet je zelf de melk stomen of doet de machine dit automatisch? Al deze elementen hebben invloed op jouw mening – wat is voor jou de beste koffiemachine? Eén die een melkschuimer heeft of één die volautomatisch is bijvoorbeeld?

Onderhoud van koffiemachine met bonen

Heeft de koffiemachine automatische reinigingsprogramma’s? Je moet je toestel regelmatig reinigen om een goede smaak te garanderen. Kan je de onderdelen gemakkelijk verwijderen voor onderhoud? Is het systeem om melk te stomen gemakkelijk zuiver te maken?

Koffiemachine en energieverbruik

Machines met een hoog verbruik of zonder stand by functie kosten je meer geld doorheen de tijd. Een zuinig exemplaar lijkt misschien duurder bij de aankoop. Bekijk altijd de kostprijs op lange termijn. Een machine met laag verbruik betaalt zichzelf terug. Je kan dit weten door naar het wattage en vermogen te kijken. Hoe hoger het vermogen hoe meer verbruik. Toch is het belangrijk om te weten dat je het meeste energie verspilt door het toestel aan te houden. Koffiemachines met automatische standbye functie krijgen van ons altijd een pluspunt.

kwaliteit koffiemachine met bonen

Wil je graag een metalen machine of een plastic exemplaar? Beide varianten zijn erg degelijk. Een metalen variant oogt vaak luxueuzer, maar zal ook zwaarder zijn.Daarnaast is er de aanwezigheid van de driptray. Kan je de driptray in hoogte verstellen? Of kan je dit misschien doen met de uitloop van het toestel? Bekijk altijd of je tas past. Kijk ook of je de driptray gemakkelijk kan verwijderen om schoon te maken.

Espressomachines met ingebouwde koffiemolen maken soms wat lawaai. Probeer dit op voorhand te testen als dit belangrijk voor je is.

Verschillende soorten Koffiemachine met bonen

Koffiemachines met bonen bestaan er in enkele varianten. Enerzijds heb je espressomachines. Anderzijds bestaan er machines voor filterkoffie. In dit artikel hebben we enkel de espressomachines behandeld.

Volautomatisch en semiautomatische koffiemachines

Er zijn twee soorten espressomachines: Volautomatische koffiemachines en semiautomatische. De naam legt zelf het verschil tussen de twee uit. Een volautomatische koffiemachine doet alles voor je. Bij een semi-automatische koffiezet moet je zelf nog wat handelingen uitvoeren. Volautomatische machines zijn gebruiksvriendelijk. Semiautomatische machines zijn een goede keuze voor de echte espressoliefhebber. De amateur barista die zelf graag de handen uit de mouwen steekt.

Beide soorten espressomachines zetten goede koffie. De ene soort is dus niet beter dan de andere. Beide machines zijn helemaal af te stellen volgens jouw smaak. Wil je gewoon een koffie zonder gedoe? Dan ben je waarschijnlijk goed geholpen met een volautomatische espressomachine. Ben je een liefhebber die graag met koffie bezig is? Dan kan je een semiautomatische machine overwegen. Ook hier hangt de keuze van beste koffiemachine af van uw gebruik.

Machines voor filterkoffie werken helemaal anders. Ze zijn ontwikkeld voor een andere manier van koffiezetten. Dit soort machines is geschikt voor wie graag een grote, zachte koffie drinkt. Dit soort koffie wordt niet gecombineerd met gestoomde melk. Wie dus op zoek is naar een cappuccino, is beter geholpen met een espressomachine. Drink je graag een grote tas zwarte koffie? Dan is een machine voor filterkoffie misschien iets voor jou.

Beste koffiezet op bonen

Lees meer gelijkaardige artikels in de categorie Keuken

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.