Beste Koffiemachines

Een koffiecupmachine of een koffiemachine met capsules is een toestel waarmee je eenvoudig koffie kunt zetten. Ze zijn goedkoper in aanschag in vergelijking met koffiemachines die bonen kunnen malen. Volgens ons onderzoek is de Magimix Nespresso Inissia de beste koffiemachine met capsules voor de meeste mensen. Hij is goedkoop, compact en kan even goede koffie zetten als toestellen die 200 euro of meer kosten. Drink je vaak cappuccino’s of latte macchiato dan is de De’Longhi Lattissima Touch een betere keuze. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een koffiemachine met pads.

Weet jij al zeker dat jij een Nespresso machine wil, lees dan onze lijst van beste Nespresso machines 2020
Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto machine – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines
Ben je eerder op zoek naar een Senseo machine – Lees dan de top 5 Senseo machines
Of toch een koffiemachine met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met bonen

Beste Koffiemachine 2020

De Magimix Nespresso Inissia is volgens ons onderzoek de beste koffiemachine met capsules voor de meeste mensen. Het is een goedkoop toestel waar je zowel een gewone koffie als een espresso mee kan zetten. Wat we goed vinden aan dit toestel is dat het even goede koffie kan zetten als de Nespresso apparaten van 200 euro of meer. Ze werken namelijk allemaal op basis van dezelfde capsules. Het nadeel van de Inissia is dat het geen cappuccino, latte macchiato of andere koffie’s met melkbereiding kunt zetten.

“Beste koffiemachine met capsules”

Het waterreservoir van 0,7 liter is vrij klein waardoor je het vaker moet bijvullen. De opvangbak is vrij ruim en moet je pas legen na het zetten van 11 koffies. Ook kan je de hoeveelheid water instellen zodat de hoeveelheid koffie perfect in je tas past. We vinden het ook handig dat het een compact toestel is dat niet veel ruimte inneemt. Je kan het daarom zowel op je aanrecht zetten als in een kast. Deze koffiemachine met capsules kunnen we aanraden aan mensen die dagelijks een paar tassen koffie drinken en geen koffie voor grote groepen mensen moeten zetten.

Volgens ons onderzoek is de Senseo Switch de beste koffiemachine met pads. In België zijn het enkel de Philips Senseo toestellen die gebruik maken van pads. Alle andere fabrikanten maken toestellen die gebruik maken van capsules. Het verschil tussen capsules en pads is dat de pads verpakt zijn in een soort van papieren zakje in plaats van een plastic of aluminium omhulsel. De ene is niet beter dan de andere wanneer het aankomt op de kwaliteit van de koffie. De kwaliteit hangt voornamelijk af van welke producent je de capsules of pads aankoopt.

“Beste koffiemachine met pads”

Deze koffiemachine met pads is ideaal voor gezinnen met meerdere koffiedrinkers. In tegenstelling tot de Nespresso Inissia kun je namelijk twee tassen koffie tegelijkertijd zetten. Wanneer je bezoek over vloer hebt en koffie voor meerdere mensen wilt zetten is een koffiecupmachine vaak te traag om voor iedereen individueel koffie te zetten. Hier heeft de Senseo Switch een oplossing voor gevonden door een RVS kan mee te leveren die onder het toestel past. In deze thermoskan kan je zes tot zeven koffies tegelijkertijd zetten. Hiervoor gebruik je dan gemalen koffie in plaats van de individuele pads. Deze koffiemachine met pads kunnen we aanraden aan gezinnen met meerdere koffiedrinkers.

Deze Philips L’Or Barista is een goede koffiemachine met capsules. Wat we goed vinden aan dit toestel is dat hij compatibel is met zowel de capsules van L’Or als die van Nespresso. Door zijn ontwerp kun je twee tassen koffie of espresso tegelijkertijd zetten. Een unieke functie die niet terug te vinden is bij de andere Nespresso apparaten. We vinden het nochtans handig voor families met meerdere koffiedrinkers om twee tassen koffie tegelijkertijd te kunnen zetten. Vooral als je met bezoek zit is het zetten van individuele tassen te tijdrovend.

“Beste koffiecupmachine voor espresso”

Ondanks dat het een relatief goedkoop toestel is kun je koffiesterkte en volume zelf gaan instellen. Het beschikt over een uitneembaar lekbakje dat je ook in de hoogte kunt verstellen naargelang de grootte van je koffietas. Wil je bijvoorbeeld een espresso zetten schuif je het lekbakje omhoog om spatten te vermijden. De inhoud van het waterreservoir is 1 liter wat bijna dubbel zo groot is als de Dolce Gusto Piccolo. De opvangbak kan acht capsules opvangen alvorens je het moet legen. Reken er dus op dat je om de acht koffies eens het water moet bijvullen en de opvangbak moet legen.

De De’Longhi koffiecupmachine is uitgerust met een melkreservoir van 350ml. Je hoeft enkel het melkreservoir op te vullen en met 1 druk op de knop heb je al je favoriete koffie’s in een handomdraai. Je kan koffie’s zetten zoals een cappuccino, café latte of latte macchiato maar een gewone lungo of espresso gaat natuurlijk ook. De inhoud van het melkreservoir is groot om zeven cappuccino’s te zetten. De inhoud van het waterreservoir is 0,9 liter waarmee je ongeveer acht lungo’s kunt zetten vooraleer je moet bijvullen.

“Beste koffiecupmachine voor cappuccino”

Ga je geen koffie meer drinken kun je het melksysteem met een druk op de knop laten reinigen. Is er nog veel melk over in het reservoir kun je het ook in de frigo zetten om het vers te houden. Het is duidelijk dat dit toestel op vlak van gebruiksgemak doordacht ontworpen geweest is. Deze koffiemachine met capsules is ideaal voor mensen die vaak een cappuccino of latte macchiato willen drinken.

De Dolce Gusto Piccolo is een kleine en goedkope koffiecupmachine. Hij is zeer compact omdat hij niet voorzien is van een opvangbak. Hierdoor moet je de capsulehouder na elke koffie ledigen. Achteraan is er een klein waterreservoir van 0,6 liter waarmee je vijf lungo’s kunt zetten. Ondanks zijn goedkope prijs kun je er zowel koude als warme koffie mee zetten. Hiervoor is er bovenaan een schakelaar voorzien waarmee je ook de hoevelheid water kunt regelen.

“Kleine koffiecupmachine”

Dolce Gusto verkoopt namelijk niet enkel capsules om warme koffie te zetten maar ook om koude koffiebereidingen te zetten. Daarenboven kun je ook cappuccino’s of latte macchiatto bereiden door twee verschillende capsules te combineren. We waren aangenaam verrast om te zien hoeveel mogelijkheden zo’n kleine en goedkope koffiemachine heeft. We kunnen hem vooral aanraden aan mensen die geen grote hoeveelheden koffie drinken maar wel graag wat afwisseling hebben.

Het onderzoek

Voordelen koffiemachine met capsules

Het grote voordeel van een koffiemachine dat gebruik maakt van pads is de snelheid en het gemak. Je moet er enkel een pad insteken en zorgen dat er genoeg water in het reservoir zit. Met 1 druk op de knop heb je een lekkere warme kop koffie. Ze zijn dus ideaal voor mensen die ‘s ochtends vroeg graag snel hun kop koffie hebben zonder al te veel te moeten prutsen aan een toestel. Een koffiemachine dat op bonen werkt moet je niet enkel het water en de bonen aanvullen maar moet je ook vaak het reservoir waar de koffieresten in terechtkomen uitkuisen. Wanneer je in de ochtend gehaast bent en je je koffie nodig hebt dan heb je weinig zin om een koffiemachine te staan uitkuisen. Verder kunnen we een koffiemachine met pads aanraden aan mensen die niet vaak koffie drinken. Er zijn ook duurdere toestellen die koffie zetten op basis van gemalen bonen. Het nadeel van deze toestellen is dat wanneer je niet genoeg koffie drinkt de bonen hun aroma verliezen. Er wordt vaak gezegd dat de koffie van koffiemachines met pads minder lekker is in vergelijking met duurdere toestellen die op basis van bonen werken.

Nadelen koffiemachine met capsules

Het grootste nadeel van een koffiemachine met pads is dat ze minder geschikt zijn om koffie te zetten voor een grote groep mensen. De Senseo Switch is wel een handig koffiemachine omdat je daar de keuze hebt om zowel 1 tas te zetten als een hele kan. Wat betreft smaak, dat vind ik zeer persoonlijk en ik ga er niet teveel over uitwijden. Ik kan wel als anecdote vertellen dat ik thuis een toestel op basis van bonen heb. En een aantal vrienden die thuis een Nespresso hebben hebben mij weten vertellen dat zie liever hun koffie van thuis drinken omdat ze gewoon zijn aan de smaak. Omgekeerd lust ik ook liever de koffie die ik thuis zet met mijn toestel dan van een Nespresso toestel. Zelf geloof ik dat het moeilijk is om over smaken te discussiëren. Aangezien je in bepaalde winkels zoals bij Nespresso kunt gaan proeven kan ik enkel raden om zelf eens te gaan proberen om te zien of je het lekker vindt.

Koffiemachine met pads kopen waar op letten

Aankoopprijs

Aangezien de technologie om koffie te zetten identiek is tussen een zeer goedkoop en een zeer duur toestel is wilt zeggen dat het prijsverschil zich bevindt in het design en de onnodige opties zoals Bluetooth. We raden dus relatief goedkope toestellen aan in deze review omdat ze koffie zetten van dezelfde kwaliteit als veel duurdere koffiemachines met pads.

Prijs capsules

Het hangt soms af waar je je pads of capsules koopt, online is meestal goedkoper. Senseo pads kosten rond de 25 cent per stuk en Nespresso capsules rond de 40 cent. Hou hier rekening mee vooraleer je je toestel koopt want je kunt enkel de pads kopen die in jouw koffiemachine passen.

Consistentie

Het gebruik van wegwerpbare capsules kan niet echt milieuvriendelijk genoemd worden. Als je graag koffie drinkt maar ook milieubewust bent kun je beter een koffiemachine op bonen aanschaffen.

Comments (5)

[…] je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5 Ben je eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso […]

[…] je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5 Het alternatief is een Nespresso machine – Lees de top 5 nespresso machines Ben je eerder op zoek […]

[…] Voor deze selectie hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. We hebben enkele eenvoudige Nespresso machines gekozen. Deze compacte toestellen maken prima koffie en zijn niet duur. Daarnaast hebben we ook enkele toppers uit het luxe segment gekozen. Ben je nog niet zeker welk type koffietoestel jij wil, bekijk het overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5 […]

[…] je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5 Ben je eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso machines Ben je […]

[…] Eerst nog een toestel kopen – bekijk dan de top 5 beste koffiezetapparaten […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.