Beste Koptelefoon met Noise Cancelling

beste koptelefoon

Volgens ons onderzoek is de Sony WH-H900N de beste koptelefoon met noise cancelling die je momenteel kunt kopen. Het is een Bluetooth koptelefoon die een mooi geluid produceren, comfortabel zijn om gedurende een lange periode te dragen en het heeft een zeer goede noise cancelling. De koptelefoon en de travel case waar je het in kunt opbergen zijn iets groter dan een doorsnee koptelefoon.

Daartegenover staat wel dat je 25 uur lang naar deze koptelefoon kunt luisteren zonder deze te moeten opladen. Meer als genoeg om een lange vlucht of werkdag mee door te geraken. Door de goede prijs-kwaliteit is de Sony WH-H900N volgens ons de beste koop voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een koptelefoon om te dragen op het vliegtuig of op het kantoor.

Onze top 3 – Beste Koptelefoon
met Noise Cancelling

Volgens ons onderzoek is de Sony WH-H900N de beste koptelefoon met noise cancelling die je momenteel kunt kopen. Het is een Bluetooth koptelefoon die een mooi geluid produceren, comfortabel zijn om gedurende een lange periode te dragen en het heeft een zeer goede noise cancelling. De koptelefoon en de travel case waar je het in kunt opbergen zijn iets groter dan een doorsnee koptelefoon. Daartegenover staat wel dat je 25 uur lang naar deze koptelefoon kunt luisteren zonder deze te moeten opladen. Meer als genoeg om een lange vlucht of werkdag mee door te geraken. Door de goede prijs-kwaliteit is de Sony WH-H900N volgens ons de beste koop voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een koptelefoon om te dragen op het vliegtuig of op het kantoor.

“Beste noise cancelling koptelefoon”

VDe Bose QuietComfort 35 II is een koptelefoon met betere noise cancelling dan de Sony WH-H900N. Het nadeel van deze koptelefoon in vergelijking is dat door de sterke noise cancelling het soms oncomfortabel wordt om gedurende lange periode te dragen. Omdat noise cancelling alle lage frequenties blokkeert kan het soms lijken alsof de druk op je oren toeneemt. Daarenboven is de Bose QuietComfort 35 II ook een een stukje duurder dan de Sony WH-900N. Maar als je op zoek bent naar een koptelefoon met de beste noise cancelling om zoveel mogelijk geluid te blokkeren dan ben je het beste af met deze Bose koptelefoon.

“Beste prijs/kwaliteit Bose”

De Anker Soundcore Space NC is zeker niet de beste koptelefoon met noise cancelling maar aan 100 euro kan het wel een interessante koop zijn. Het geluid, de noise cancelling en het comfort zijn een beetje minder in vergelijking met de 2 andere keuzes die we hierboven hebben voorgesteld. Maar het verschil in prijs moet ergens zitten en voor 100 euro heb je met deze Anker Soundcore NC wel een goede en compacte koptelefoon met noise cancelling.

“Goed(kope) koptelefoon met noise cancelling”

Het onderzoek

Voordelen van noise cancelling

Noise cancelling technologie werkt door het gebruiken van microfoons om het geluid rondom waar te nemen en vervolgens het tegenovergestelde geluid te produceren. Door dit proces wordt een deel van het geluid rondom u geëlimineerd waardoor u op een lager geluid naar uw muziek of audiobook kunt luisteren. Omdat u uw muziek om een lager niveau beluisterd zal u eventuele gehoorschade kunne vermijden. Volgens onderzoek lijdt ongeveer 15% van de bevolking aan oorsuizen of tinnitus. Zelfs bekende Vlamingen zoals Bart Peeters als Sean Dhondt lijden aan tinnitus en hebben al meerdere malen aangegeven dat gehoorschade enorm vervelend is om mee te leven.  In een recent artikel van de Standaard zegt Bart Peeters ‘Mijn hoofd is een jukebox’. Aangezien er geen behandeling bestaat tegen tinnitus wordt er aangeraden om altijd oordoppen te dragen wanneer je naar een concert gaat maar ook om muziek via je koptelefoon of oordopjes niet te luid af te spelen.

Koptelefoons met noise cancelling werken het best in omgevingen met lage geluiden zoals de motor van een vliegtuig of de airco in een kantoorgebouw. De technologie werkt minder goed om hogere geluiden zoals van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken.

Nieuwe noise cancelling koptelefoon kopen

Waarop moet ik letten

De technologie van de noise cancelling is niet bij alle oortjes van dezelfde kwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de microfoontjes zullen bepaalde geluiden beter onderdrukt worden dan andere. Deze technologie zorgt er ook voor dat deze oordopjes een pak duurder zijn dan andere. Het nadeel van noise cancelling is dat sommige mensen de indruk krijgen dat hun oren geblokkeerd geraken. Dit komt omdat noise cancelling enkel geluiden op lage frequenties blokkeert. Gelukkig is dit maar een tijdelijk effect en wennen je oren hier na een tijd aan.

Los van de noise cancelling is er ook nog de kwaliteit van het geluid van de oordopjes zelf.Wanneer we over geluid spreken moeten we eerst begrijpen wat frequentie is. Onder frequentie van geluid wordt het aantal trillingen per seconde verstaan. Wat wij uiteindelijke subjectief waarnemen wanneer wij een geluid met een bepaalde frequentie horen, wordt aangeduid met het woord “toonhoogte”. Duurt het nu precies 1 seconde voordat de trilling voorbij is, dan zeggen we dat de toon een frequentie heeft van 1 Hertz. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. Dit hangt wel sterk af van persoon tot persoon en dit bereik kan verkleinen naarmate mensen ouder worden.

Geluid wordt opgedeeld in 3 categorieën namelijk bass, mids en treble.

Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.

Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.

Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Het gebruik van wegwerpbare capsules kan niet echt milieuvriendelijk genoemd worden. Als je graag koffie drinkt maar ook milieubewust bent kun je beter een koffiemachine op bonen aanschaffen.

Het comfort van koptelefoon is belangrijk aangezien deze voornamelijk bedoeld is om gedurende lange periodes te dragen. Tijdens een lange vlucht of op het kantoor om achtergrondlawaai van bijvoorbeeld een airco te onderdrukken. Een koptelefoon die volledig over het oor gaan zijn aangenamer dan koptelefoons die op je oor zelf klemmen.

De batterij is belangrijk omdat je zonder batterij geen noise cancelling hebt. Noise cancelling maakt namelijk gebruik van microfoontjes die het omgevingsgeluid waarnemen. En zonder batterij kunnen deze microfoontjes geen geluid opnemen. Wij vinden dat een goede koptelefoon met noise cancelling minstens 20 uur meegaat en bij voorkeur 25 uur. Op die manier moet je je tijdens een lange vlucht geen zorgen maken of je je koptelefoon nog tussendoor moet opladen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.