Beste Koptelefoon onder €100

Na ons onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de Sony MDR 7506 de beste goedkope koptelefoon is voor de meeste mensen. Deze headset heeft een goede geluidskwaliteit, is comfortabel om te dragen en is betaalbaar voor de meeste mensen. Onder de 3 headsets die we aanraden leggen we ook het onderzoek uit en waar je op moet letten bij het aankopen.

Onze top 5 – Beste Koptelefoon
onder de 100 euro

Deze JBL – E55BT is één van de beste koptelefoon op de markt. Enerzijds is het de beste verkochte op Bol.com, anderzijds is JBL een gekend audio merk dat met kwalitatieve producten komt opzetten. De E55BT is een lichte ‘over-ear’ koptelefoon. Nog opmerkelijk aan dit model is de batterij. Opgeladen in minder dan 2 uur is deze goed voor een kleine 20 uur muziek. Ook telefoneren is mogelijk. De ingebouwde in-line microfoon zorgt voor een helder geluid wanneer je spreekt. Dit voelt wat raar aan omdat je de microfoon niet ziet en je je dus afvraagt hoe het werkt. Maar geen nood! De persoon aan de andere kant van de lijn hoort je wel degelijk.

“Beste draadloze koptelefoon” – Doorgelicht

De beste koptelefoon is de Sony MDR 7506, het heeft een goede bouwkwaliteit, prachtige geluidskwaliteit aan een betaalbare prijs. Deze headset is geschikt voor iedereen voor iedereen die op zoek is naar een goede koptelefoon maar geen fortuin wilt uitgeven. In deze prijsklasse is het bijna onmogelijk om een betere koptelefoon te vinden en daarom kunnen we de Sony MDR 7506 vol overtuiging aanraden.De geluidskwaliteit ligt op hetzelfde niveau als sommige andere modellen die twee tot drie keer meer kosten. Deze headset wordt al verkocht sinds 1991 en is ondertussen uitgegroeid tot een cultproduct onder audiofielen.

“Beste koptelefoon met draad” – Doorgelicht

De Sennheiser HD559 is voor de mensen die op zoek zijn naar een goede koptelefoon aan een goedkope prijs. Ook al is deze Sennheiser de goedkoopste koptelefoon van de 3 die we hier voorstellen is het wel de meest comfortabele. Ik heb redelijk grote oren en dit is een van de weinige koptelefoons waar ik niet het gevoel heb dat mijn oren tegen de rand van de oorkussens schuren. Ideaal voor mensen die graag gedurende lange periodes onafgebroken naar muziek willen luisteren. Verder is deze Sennheiser headset uitgerust met verwisselbare oorkussens en een afneembare kabel van 3 meter met Jackplug.

“Beste prijs / kwaliteit” – Doorgelicht

Je hebt ze alvast op straat tegengekomen, de Marshall headset is mooi en valt op door zijn vierkante design. De kwalitatieve materialen doet deze headset duur lijken, maar dat is ze niet. De Marshall Major III heeft een goed geluid, cole look en relatief goed comfort voor on-ear te zijn. Marshall brengt met de Major III een vervolg op de eerste generatie headsets. Ook hier komt hun versterker-expertise goed van pas. De batterij houdt het een goede 30 uur uit, zolang deze niet op de luidste setting staat. Wil je toch gebruik maken van de kabel dan kan dit altijd verbonden worden.

“Met & Zonder draad” – Doorgelicht

Als je absoluut een koptelefoon nodig hebt met een microfoon dan raden we de HyperX Cloud II aan van Kingston. Deze headset  is vooral gericht op de mensen die op zoek zijn om deze te gebruiken voor hun PC, Mac, Xbox of Playstation. Daarenboven heeft het verwisselbare oorkussens, een verwijderbare microfoon en een goede geluidskwaliteit. We vonden de geluidskwaliteit van de HyperX Cloud II wel minder in vergelijking met de Sony MDR 7506. Maar als je op zoek bent naar de beste koptelefoon met microfoon dan kunnen we je vol vertrouwen de Kingston HyperX Cloud II aanraden.

“Beste gaming koptelefoon” – Doorgelicht

Het onderzoek

Wie moet een koptelefoon kopen?

De koptelefoons die we aanraden in dit artikel zijn vooral voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige geluidskwaliteit aan een betaalbare prijs (onder 100 euro). In deze prijscategorie moet een koptelefoon een hoogwaardig, helder en gebalanceerd geluid produceren. De voornaamste doelgroep zijn studenten en bedienden die op zoek zijn naar een headset om naar muziek te luisteren en zich willen afschermen van afleidingen. Maar ook voor beginnende muzikanten, DJ’s of artiesten die op een budget zijn kunnen deze headphones een aanrader zijn. We richten ons naar iedereen die een zo goed mogelijke geluidservaring willen voor een betaalbare prijs. Het grootste voordeel van een headset met een draad is dat de kwaliteit van de audio hoger ligt in vergelijking met draadloze headphones. Wanneer je audio via Bluetooth verstuurd moet je sowieso inboeten aan kwaliteit.

Koptelefoon kopen

Waarop moet ik letten

Wanneer we over geluid spreken moeten we eerst begrijpen wat frequentie is. Onder frequentie van geluid wordt het aantal trillingen per seconde verstaan. Wat wij uiteindelijke subjectief waarnemen wanneer wij een geluid met een bepaalde frequentie horen, wordt aangeduid met het woord “toonhoogte”. Duurt het nu precies 1 seconde voordat de trilling voorbij is, dan zeggen we dat de toon een frequentie heeft van 1 Hertz. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. Dit hangt wel sterk af van persoon tot persoon en dit bereik kan verkleinen naarmate mensen ouder worden.

Geluid wordt opgedeeld in 3 categorieën namelijk bass, mids en treble.

Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.

Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.

Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Er zijn 4 verschillende types koptelefonen namelijk, over-ear headset, on-ear headset , in-ear headset en oordopjes.

Een over-ear koptelefoon is een fullsize koptelefoon waarbij de oorkussens de oren volledig afdekken. Deze koptelefoons zijn het meest comfortabel om gedurende lange periode te dragen. Het nadeel is wel dat ze in vergelijking met de andere types koptelefoon een pak groter en zwaarder zijn. Daarom is een over-ear koptelefoon niet ideaal om mee te nemen op weg naar je werk of op reis.

Een on-ear koptelefoon rust op je oren en vertrouwt op een nauwe aansluiting en dikke oorkussens om een isolerend gevoel te geven. Het voordeel van on-koptelefoons is dat ze compacter zijn en dus makkelijker zijn om overal mee naartoe te nemen. Ondanks het feit dat ze compact zijn leveren ze nog steeds goede geluidskwaliteit en kunnen ze de oren isoleren van geluid van buitenaf. Het nadeel van de nauwe aansluiting van on-ear headsets is dat ze niet geschikt zijn om gedurende lange periodes te dragen.

In-ear headsets zijn eigenlijk een soort van oordopjes die je in je gehoorgang moet steken om een afsluiting te vormen. Wanneer de in-ear headset goed geplaatst zit kan het zeer goed isoleren en een goede geluidskwaliteit afleveren. Maar wanneer de in-ear koptelefoon niet perfect in je gehoorgang geplaatst wordt dan moet je zwaar inboeten aan geluidskwaliteit.

Oordopjes zijn ontworpen om in onze oorschelp te rusten. Ze zijn goedkoop en handig om te gebruiken als je fietst of gaat wandelen en geluid van buitenaf nog moet horen. In vergelijking met de 3 andere types koptelefoon leveren ze wel de minste geluidskwaliteit.

Ben je vaak onderweg, of heb je een koptelefoon nodig om te lopen, bekijk dan ook het artikel beste noise cancelling koptelefoon.

Zoek je naar een apart toestel om te gaan lopen of voor ingebouwde DAC? Lees dan onze artikel over de beste MP3 spelers van dit moment.

Liever simpele oortjes, bekijk dan ook de top 5 beste oordopjes of top 5 noise cancelling oortjes

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.