Beste Krabpaal

De beste krabpaal die je momenteel kunt open is de Tectak Stokely. Deze krabpaal heeft een goede bouwkwaliteit en is 141 centimeter hoog waardoor hij redelijk stevig op de grond staat. Het is op acht verschillende plaatsen voorzien van touw zodat jouw kat zijn of haar klauwen de vrije loop kan geven. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een krabpaal.

Onze top 3 – Beste Krabpaal katten

De Tectake Stokely is volgens ons de beste krabpaal die je momenteel kunt kopen. Het heeft namelijk een goede en stevige bouwkwaliteit waardoor het minder wankelt in vergelijking met andere modellen.

Het heeft ook 8 plekken die uitgerust zijn met touw en die makkelijk bereik zijn voor je kat om zijn of haar klauwen te scherpen. Het is belangrijk dat je kat een plek heeft om zijn klauwen te scherpen omdat het niet alleen zijn geur wilt achterlaten maar zich ook wilt ontdoen van versleten nagelhoesjes.

Bijkomend voordeel is dat deze krabpaal beschikbaar is in 4 verschillende kleuren (zwart, bruin, grijs en beige) waardoor je zelf kunt kiezen wat het best bij jouw interieur past.

De TecTake Barney is 30 cm hoger in vergelijking met de TecTake Stokely. Omdat het groter is en over een kleinere basis beschikt is het iets minder stabiel. Voordeel is wel dat het een pak minder ruimte inneemt. Ondanks het compactere formaat is het wel uitgerust met 6 platformen en 10 plaatsen die uitgerust zijn met touw.

Hierdoor kan je kat niet enkel zijn of haar klauwen scherpen maar heeft het ook een ruime keuze waar het wilt gaan liggen om tot rust te komen. Dankzij de loopplankjes kunnen minder mobiele katten ook naar boven geraken. Moest je kat al een dagje ouder zijn is dit wel de moeite om te overwegen.

Klein minpuntje is dat de TecTake BArney maar in 2 kleuren beschikbaar is (grijs en zwart). Maar daarmee is ook alles gezegd, als je op zoek bent naar een hoge krabpaal met een goede bouwkwaliteit overweeg dan zeker de TecTake Barney.

De REKE Saar is een zeer compacte en goedkope krabpaal. Het positieve aan deze krabpaal is dat deze bijna volledig is omwikkeld met touw. Hierdoor kan jouw kat naar hartenlust krabben. Het nadeel van de zeer smalle basis is dat het ten koste gaat van de stevigheid en stabiliteit. Deze krabpaal is ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben maar hun kat wel een plaatsje willen geven om te spelen en te rusten.

De TecTake Nelly ideaal voor mensen die meerdere katten hebben aangezien het over 6 platformen en 4 slaapplekken beschikt. Zo kan elke kat zijn eigen plekje kiezen zonder conflict. Door zijn design kun je deze gemakkelijk in de hoek plaatsen waardoor het ondanks zijn grootte relatief weinig ruimte inneemt. Het is beschikbaar in 3 verschillende kleuren (zwart, grijs en beige) waardoor je zelf nog kunt kiezen wat het best bij je interieur past.

Deze TecTake Nelly is de hoogste krabpaal die je momenteel kunt kopen waardoor je kat een mooie uitkijkpost heeft. Het is belangrijk om je kat een plek in het huis te geven waar het op een hoogte kan rusten. Dit geeft je kat namelijk een gevoel van veiligheid omdat het zijn territorium in de gaten kan houden.

Het onderzoek

Is een krabpaal nodig?

Iedereen die thuis een kat heeft moet minstens 1 krabpaal hebben omdat ze meerdere functies hebben. De voornaamste functie van een krabpaal is dat je kat niet meer gaat krabben aan je mooie meubelen. Het is namelijk zo dat krabben normaal gedrag is omdat ze niet enkel een geur willen achterlaten maar zich ook willen ontdoen van versleten nagelhoesjes.

Verder heeft een kat een instinctieve nood om zijn territorium vanop een hoogte in de gaten te houden. Dit geeft hun een gevoel van rust en veiligheid. Daarom is het belangrijk om je kat een hoge krabpaal te geven zodat ze naar boven kunnen klimmen.

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar krabpalen met een redelijke hoogte die niet al teveel plaats innemen. Je kunt altijd opteren om voor een grotere krabpaal te gaan maar dit heeft enkel zin als je meerdere katten in huis hebt. Als je momenteel al een krabpaal hebt waarvan je kat tevreden is raden we aan om geen nieuwe te kopen. Het is namelijk zo dat katten moeilijk wennen aan nieuwe spullen. Het zou dus zonde zijn om een gloednieuwe krabpaal in elkaar te steken om te merken dat je kat de oude krabpaal niet wilt verlaten.

Kopen van een krabpaal

Waar moet je op letten

Bouwkwaliteit

Wanneer je een krabpaal gaat kopen is de bouwkwaliteit het belangrijkste. Wanneer je kat er op springt mag het niet langs alle kanten beginnen schudden. Dit is niet enkel onaangenaam voor je kat maar kan ook gevaarlijk zijn moest het omvallen. In ons onderzoek zijn we dus op zoek gegaan naar de krabpalen met een goede stabiliteit.

Mogelijkheid tot krabben

Sommige krabpalen focussen eerder op design in plaats van functionaliteit. Wij vinden dat een krabpaal in de eerste plaats dient voor een kat om zijn klauwtjes aan te scherpen. Daarom is het belangrijk dat er genoeg plaatsen zijn waar een kat gemakkelijk aan kan om aan te krabben.

Platformen

We zijn in ons onderzoek krabpalen tegengekomen met platformen die te klein zijn voor een kat. Let er op dat je een krabpaal koopt met platformen die toch minstens 30 cm breed en 30 cm lang zijn.

Installatie

Een krabpaal moet gemakkelijk zijn om te installeren en er moet niet teveel gereedschap aan te pas te komen. De meeste krabpalen moet je in minder dan 15 minuten in elkaar kunnen zetten met minimaal gebruik van gereedschap.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.