De 6 beste kruimeldieven van 2022

Een goede kruimeldief om alle kruimels en dierenharen op te zuigen

Een kruimeldief is de ideale mini stofzuiger om snel even wat kruimels van onder tafel te zuigen zonder daar meteen je grote stofzuiger voor uit te halen. Zo heb je in korte tijd weer een propere vloer. Handig wanneer er plots onaangekondigd bezoek voor je deur staat. Maar een goede kruimeldief kan meer dan dat. Sommige kruimeldieven hebben een degelijke accu, goede zuigkracht en handige accessoires. Hiermee kan je eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken het vuil verwijderen. Er is voor elk huishouden en elk budget een geschikte kruimeldief. We tonen je graag onze selectie van beste kruimeldieven van 2022.

Onze selectie

Beste prijs-kwaliteit: JAP Tornado S2

Deze kruimeldief van JAP Appliances is de beste kruimeldief voor een zachte prijs. Dit merk is van Nederlandse afkomst, gemaakt in China. Het merk is hier nog niet zo gekend, maar de reviews zijn alvast veelbelovend.

Deze kruimelzuiger is geschikt voor zowel nat vuil als droog vuil. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die nogal snel wat morsen. Maar ook goed om te gebruiken in een vochtige ruimte zoals je badkamer.

Er worden 4 verschillende opzetstukken meegeleverd waardoor deze kruimeldief voor heel wat verschillende doeleinden kan gebruikt worden. De stoftank kan gereinigd worden met water. Let er wel op dat de onderdelen droog zijn alvorens je ze deze terug gaat gebruiken. Deze betaalbare kruimeldief heeft Li-on batterijen en is in 3 uur volledig opgeladen. Daarna doet hij tot 30 minuten zijn werk. Een blauwe lichtindicator knippert wanneer de batterij bijna leeg is.

De beste kruimeldief voor algemeen gebruik is deze Black & Decker PD1420LP-QW. Door de lange slurf en vele opzetstukken kun je deze handstofzuiger voor verschillende klusjes gebruiken. Er zit een opzetstuk bij voor dierenharen, dit maakt deze kruimeldief geschikt voor mensen die huisdieren hebben. Het opzetstuk voor kieren zorgt ervoor dat je eenvoudig de kruimels tussen de bank kunt wegzuigen. Daarnaast zit er nog een zachte borstel en een turboborstel in de verpakking.

 

Door de lange slurf is hij heel handig in gebruik en hoef je niet ver te bukken om dingen van op de grond op te zuigen. Deze kruimeldief is ook heel handig om de trap te stofzuigen. Doordat hij heel licht is en toch een krachtige motor heeft, wordt dit klusje een pak handiger dan wanneer je de trap zou stofzuigen met een gewone stofzuiger. Deze Black & Decker kruimeldief heeft een 14,4V Li-ion batterij die in 4 uur volledig opgeladen is. Hij heeft maar 1 stand en is na ongeveer 12 minuten gebruik volledig leeg. Hij heeft een 14,4V Li-Ion accu die 12 minuten mee gaat. Deze kruimeldief heeft slechts 1 stand.

Beste voor dierenharen: Black & Decker BHHV520BFP-QW

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen? Dan zal deze van Black & Decker je zeker kunnen bekoren. Met zijn speciale opzetstuk met motorfilter voor dierenharen en zijn krachtige motor zal deze je zeker kunnen bekoren. Het opzetstuk zorgt ervoor dat je bank, matten en tapijten eenvoudig vrij zijn van haren. Je maakt ook snel de manden van je huisdieren proper.

Verder heeft deze krachtige kruimeldief met brede zuigmond ook geen problemen met het opzuigen van kattengrind of restjes voedingsbrokjes. De kierenzuiger is uitschuifbaar waardoor je niet diep hoeft te buigen om dingen van de grond op te zuigen. Dit is ook een voordeel wanneer je bijvoorbeeld stofnetten van het plafond wil opzuigen.

De 18V Li-Ion accu zorgt voor een goede zuigkracht, maar is wel vrij luid. Hij is volledig opgeladen in 5 uur en gaat 21 minuten mee. Met het laadstation wordt hij meteen na gebruik weer opgeladen zodat hij altijd klaar is voor gebruik. De kruimeldief heeft 2 standen en een groot reservoir wat na gebruik heel handig te legen is.

Beste met steel: AEG CX7-1-3OIW

Deze draadloze stofzuiger van AEG kun je ook als kruimeldief gebruiken. Je moet gewoon het tussenstuk uit de steel klikken en je kan je zetel of keukentafel proper zetten. Wil je de vloer kuisen moet je niet meer op je knieën zitten of je zware stofzuiger uit de berging halen. Klik de kruimeldief terug in de steel en op een paar minuten tijd kun je de vloer van je keuken (of andere ruimte) proper zetten. Hij is geschikt voor zowel harde vloeren, houten vloeren als laagpolig tapijt.

Extra handig is dat hij zelfstandig rechtop blijft staan wanneer je iets moet verzetten of wanneer je hem wilt wegzetten in je berging. De batterij gaat ongeveer 45 minuten mee in de laagste stand en 20 minuten in turbomodus. Standaard krijg je 3 accessoires, een combizuigmond, kierenzuigmond en een zachte afstof borstel.

Beste krachtige: Rowenta X-Touche AC9736WO

Deze krachtige kruimeldief van Rowenta beschikt over een verrassend krachtige motor die topprestaties levert. Hij is zeer licht en compact maar vergis je niet, de zuigkracht is dat allesbehalve. Er worden 2 opzetstukken meegeleverd: een kierenmondstuk en zachte borstel. Deze kunnen heel praktisch opgeborgen worden in het laadstation.

Na gebruik plaats je de kruimeldief terug in de lader. Het led indicatorlampje geeft aan wanneer de kruimeldief is opgeladen. Zo is hij weer helemaal paraat voor de volgende taak en dus altijd klaar voor gebruik. Deze Rowenta kruimeldief heeft een Li-ion batterij. Doordat deze kruimeldief zo krachtig is, gaat de batterij echter maar 10 minuten mee en maakt hij ook veel lawaai.

Deze compacte kruimeldief heeft heel wat handige accessoires om de auto te stofzuigen. Zo zit er een kleine en grote borstel bij, een lange en korte spleetzuigmond om in kieren schoon te kunnen maken en een slang voor meer bereik. Deze mini stofzuiger is heel handig voor in de auto en wordt geleverd met een autostekker om deze op te laden in je wagen. Maar ook om het huis schoon te houden doet hij goed zijn werk.

Dankzij het oplaadstation kun je de kruimeldief eenvoudig recht zetten zonder dat je een ophangsysteem in de muur hoeft te boren. Deze mini kruimeldief is licht in gebruik maar toch erg krachtig. Hij heeft een ondanks zijn formaat een ruime opvangbak van 0,5 liter. Deze kun je heel eenvoudig legen met een simpele druk op de knop van het stofreservoir. De kruimeldief heeft een NiMH accu. Deze nikkel-metaalhydride batterijen zijn zwaarder  dan de lithium ion batterijen van andere modellen. Hierdoor duurt het dan ook tot drie keer zo lang voordat de batterij is opgeladen.  Deze batterij gaat 11 minuten mee en moet 18 uur opladen.

Tot zover artikel ‘De 6 beste kruimeldieven van 2021’.
Met een steelstofzuiger kun je zowel de vloer als je werkvlakken proper houden.

goede kruimeldief
Afbeelding:Philips

Waar op letten bij het kopen van een kruimeldief?

Stroomvoorziening

Wanneer je een kruimeldief kiest, hou dan zeker rekening met het tye batterij van het toestel. Wanneer je voor een Li-ion batterij gaat, weet dan dat deze veel sneller wordt opgeladen dan wanneer je voor een NiMH batterij kiest. Li-ion batterijen gaan minder snel ontladen wanneer ze niet gebruikt worden, ze zijn ook minder zwaar en beter voor het milieu. Kies je voor een toestel met een laadstation, dan heb je altijd een volledig opgeladen kruimeldief die klaar is voor gebruik. Denk voor je aankoop na waarvoor je de kruimeldief wil gebruiken. Heb je deze enkel nodig om snel wat kruimels van onder de tafel te zuigen of wil je er wat grotere klussen mee doen zoals de auto stofzuigen? Op basis van de geschatte gebruikstijd kan je een toestel kiezen wat voor jou lang genoeg meegaat.

Zuigkracht

Veel kruimeldieven hebben verschillende standen waaruit je kunt kiezen. Deze standen bepalen de zuigkracht van je kruimeldief. Hoe krachtiger de stand, hoe gemakkelijker je kruimeldief het vuil opzuigt. Dit houdt echter ook in dat de batterij sneller leeg is. Hierdoor ben je dus beperkter in tijd waarmee je de kruimeldief kunt gebruiken. Een model op netstroom is doorgaans krachtiger dan een op batterij. Hou er wel rekening mee dat een krachtige batterij of motor vaak ook zorgt voor meer lawaai.

 

Opzetstukken

Een kruimeldief met opzetstukken kan superhandig zijn. Zeker wanneer je huisdieren hebt en je huisdierharen wil verwijderen. Dan kies je best voor een kruimeldief die een opzetstuk met draaiende borstel heeft. Met een opzetstuk voor meubels kun je de bank goed schoonmaken of de zetels van je auto. En met een kierenzuigmond kun je heel gemakkelijk stofnetten in de hoeken van de kamer wegzuigen.

Extra’s

Er zijn nog wat andere dingen waarmee je rekening kunt houden bij de aankoop van een kruimeldief. Bijvoorbeeld het volume van de opvangbak. Ook de wandhouder kan belangrijk zijn. Kies je ervoor om deze in de muur te boren, of ga je eerder voor een model die je gewoon op je aanrecht kunt plaatsen? Er zijn ook kruimeldieven die geschikt zijn voor nat vuil. Heb je huisdieren? Kies dan voor een kruimeldief die geschikt is voor het verwijderen van huisdierharen. Is er iemand met allergieën in het gezin? Kijk dan voor een kruimeldief met HEPA filter.

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief is een handige mini stofzuiger waarmee je snel wat kleine werkjes kunt doen. Je hoeft deze niet in het stopcontact te stoppen voor gebruik. Heel handig dus om snel wat vuil op te zuigen. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd wil verspillen aan het uithalen van je gewone stofzuiger.

beste kruimeldief.jfif
Afbeelding:Black&Decker

Tot zover het artikel ‘Beste compact camera’ – Laatste update 08/10/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.