Beste kruimeldief

Stofzuigers, steelstofzuiger, snoerstofzuiger, er bestaan zoveel type stofzuigers dat we de kruimeldief stillaan zien verdwijnen. Omdat niet iedereen een alles-in-één toestel zoekt gaan wij op zoek naar de beste kruimeldief van 2020. Wij zijn fan van de kruimeldief.  We hebben het dan ook volledig over handstofzuigers waarmee je onder andere de kruimels van tafel kan zuigen (zonder de grote stofzuiger boven te halen). Black&Decker, Dyson of Philips schieten wellicht het eerst in je gedachten als je aan kruimelzuigers denkt, maar het gamma is veel breder dan dat. In dit artikel zetten we de beste kruimeldieven van 2020 op een rijtje. Zo vind jij hopelijk een toestel dat past binnen jouw situatie en budget.

Beste Kruimeldief – handstofzuigers 2020

Zoek je een twee-in-een stofzuiger? Dan heeft Dyson een perfect model voor jou. Deze steelstofzuiger kan je omvormen tot een handstofzuiger. Zeer handig als je weinig opbergruimte hebt. Dit toestel is ook geschikt voor in de auto dankzij zijn krachtige motor. Helaas wel best prijzig en lawaaierig. Maar dus wel geschikt om je huis van onder tot boven stof- en kruimelvrij te houden.

Bij deze verrassende keuze is de eerste vraag automatisch; “Waarom niet de Dyson V10 of V11”. We spreken hier over een kruimeldief en aan Dyson is een prijssegment verbonden. Voor de functies van een kruimeldief ben je met de V8 absolute meer dan goed. Alles hierboven is zwaar onnodig, tenzij je op zoek bent naar een draadloze stofzuiger. Lees dan eerder ‘Beste draadloze steelstofzuiger‘.

Zoek je specifiek een kruimeldief van Black & Decker, dan is dit de beste keuze. Eigenlijk zelfs de beste keuze uit alle handstofzuigers. De batterij laadt snel op en dit model heeft een stevige zuigkracht. Er hoort ook een dierenharenborstel bij, wat hem ideaal maakt voor huisdierhouders. Daarnaast zijn er nog andere accessoires zoals een kierzuiger. Een allround model dus.

Niets zo vervelend als sukkelen met een snoerstofzuiger om je auto binnenin schoon te maken. Dat gaat een pak vlotter met deze handstofzuiger van Philips. De zuigtijd bedraagt 11 minuten, maar dit toestel is voorzien van een auto-aansluiting. Je kan hem dus opladen in je wagen. Deze kruimeldief zuigt naast kruimels ook zwaardere bestanddelen zoals glas op. Er wordt een wandhouder meegeleverd. Je kan dit model dus makkelijk opbergen.

Dyson is wellicht het gekendste merk als het om stofzuigers gaat. Hun beste kruimeldief is de V7 Trigger. Niet goedkoop, maar het biedt wel alles wat je van een handstofzuiger verlangt. Krachtige motor en stevige zuigkracht. Dit model gaat 30 minuten mee. Dankzij de gemotoriseerde miniborstel ook geschikt om dierenharen op te ruimen.

Meer Dyson producten kan je op de lijst ‘Beste dyson producten‘ lezen.

Voor wie een degelijk en betaalbaar model zoekt, is dit een goede keuze. Deze kruimeldief gaat 10 minuten mee. Hij is voorzien van een doorschijnende opvangbak waardoor je makkelijk kan zien wanneer die vol is. Dankzij de uitschuifbare zuigmond geraakt hij tot in de kleinste kiertjes en spleetjes. Handig om chipsrestanten uit je zetel te zuigen. Na gebruik hang je hem in de handige wandhouder.

Eerder op zoek naar een ander type stofzuiger? Lees dan ook de volgende artikels:

Beste Stofzuigers van 2019
Beste robotstofzuigers
Beste steelstofzuigers 2020

Het onderzoek

Waarom de kruimeldief kopen

Met een kruimeldief zuig je makkelijk kruimels op. Zo hoef je niet steeds je tafellaken buiten uit te schudden en kan je de snackresten nog snel uit de zetelkieren zuigen vlak voor je bezoek verwacht. Dat kan ook met een gewone stofzuiger uiteraard, maar dat is een pak omslachtiger. Je moet die immers in een stopcontact steken en voorzien van de juiste kopstukken. Dan is een handstofzuiger een pak handiger om snel alle kruimels weg te ruimen.

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief is ook een crimineel die kleine misdaden pleegt. Maar in dit geval bedoelen we een kleine snoerloze handstofzuiger waarmee je bijvoorbeeld snel even de kruimels van tafel kan opzuigen. Wanneer de opvangbak vol is, kan je die makkelijk boven een vuilbak legen.

Kruimeldief kopen

waar moet ik op letten?

De ene kruimeldief kan langer zuigen dan de andere. Meestal gaan handstofzuigers 10 tot 30 minuten mee. Modellen die langer meegaan zijn vaak wel iets duurder. Je denkt best even na voor welke taken je een handstofzuiger wil gebruiken. Op basis van de ingeschatte gebruikstijd kan je dan een toestel kiezen dat voor jou ideaal is.

De lengte van de gebruikstijd hangt af van de motorkracht van het toestel. Als je een kruimeldief met een lange zuigtijd wil, kies je best voor een lithium ion batterij. Je zag misschien al aankomen dat dit vaak de duurste handstofzuigers zijn. De NimH accu gaat gemiddeld mee en toestellen met een korte gebruikstijd werken vaak op een Ni-Cad batterij.

Je kan een kruimeldief gebruiken om kruimels op te zuigen, maar ook voor huisdierharen of het reinigen van autobinnenwerk zijn er modellen op de markt. Als je huisdieren hebt, dan is een draaiende borstel als opzetstuk erg handig. Met een meubelzuigstuk kan je makkelijk in de spleten van zetels kruimels opzuigen. Een kierzuigstuk is handig voor kieren aan bijvoorbeeld ramen. En wil je je auto stofzuigen aan de binnenkant, dan kies je best een model met auto-aansluiting. Zo kan je je kruimeldief opladen terwijl je hem blijft gebruiken. Er zijn zelfs handstofzuigers waarmee je vloeistoffen kan opzuigen. Handig als je een glas water hebt omgestoten.

Hoe krachtiger de batterij hoe meer lawaai de kruimeldief zal maken. Mocht dat een probleem zijn, dan kies je beter een stiller en dus iets minder zuigkrachtig model.

Verschillende soorten handstofzuigers

Steelstofzuiger met handstofzuiger

Sommige steelstofzuigers kan je omvormen tot een handstofzuiger. Dat is handig als je weinig opbergruimte hebt. Zo hoef je maar één toestel in huis te halen. Het meest bekende merk dat dergelijke modellen op de markt brengt is Dyson.

Kruimeldief voor in de auto

Als je je auto binnenin wil opruimen is een handstofzuiger met speciale auto-aansluiting erg handig. Zo kan je langer werken dan de gebruikstijd normaal gezien toelaat. Je kan hem immers opladen en gebruiken tegelijkertijd.

Kruimeldief voor huisdieren

Als jij huisdieren in huis hebt, weet je dat die weleens veel haar kunnen verliezen. Als je niet steeds een snoerstofzuiger wil bovenhalen wanneer er bezoek komt, kan je snel een handstofzuiger boven toveren. Zo maak je in geen tijd de zetel weer haarvrij. Niet alle handstofzuigers zijn daarvoor geschikt. Je moet een model kiezen met borstelopzetstuk speciaal voor huisdierharen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.