Scroll Top
beste kruimeldief 2022

De 6 beste kruimeldieven van 2023

Een goede kruimeldief om alle kruimels en dierenharen op te zuigen

Een kruimeldief is de ideale mini stofzuiger om snel even wat kruimels van onder tafel te zuigen zonder daar meteen je grote stofzuiger voor uit te halen. Zo heb je in korte tijd weer een propere vloer. Handig wanneer er plots onaangekondigd bezoek voor je deur staat.

Maar een goede kruimeldief kan meer dan dat. Sommige kruimeldieven hebben een degelijke accu, goede zuigkracht en handige accessoires. Hiermee kan je eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken het vuil verwijderen. Er is voor elk huishouden en elk budget een geschikte kruimeldief. Lees hieronder verder om de beste kruimeldief voor bij jou thuis te vinden.

Beste prijs-kwaliteit: JAP Tornado S2

Voordelen:

 • Voor nat en droog
 • Groot reservoir
 • Oplaadstation
 • Budgetvriendelijk
 • HEPA luchtfilter

Nadelen:

 • Luidruchtig

Deze kruimeldief van JAP Appliances is de beste kruimeldief voor een zachte prijs. Dit merk is van Nederlandse afkomst, gemaakt in China. Het merk is hier nog niet zo gekend, maar de reviews zijn alvast veelbelovend.

Deze kruimelzuiger is geschikt voor zowel nat vuil als droog vuil. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die nogal snel wat morsen. Maar ook goed om te gebruiken in een vochtige ruimte zoals je badkamer.

Er worden 4 verschillende opzetstukken meegeleverd waardoor deze kruimeldief voor heel wat verschillende doeleinden kan gebruikt worden. De stoftank kan gereinigd worden met water. Let er wel op dat de onderdelen droog zijn alvorens je ze deze terug gaat gebruiken. Deze betaalbare kruimeldief heeft Li-on batterijen en is in 3 uur volledig opgeladen. Daarna doet hij tot 30 minuten zijn werk. Een blauwe lichtindicator knippert wanneer de batterij bijna leeg is.

Voordelen:

 • Lichtgewicht van 2,2kilo
 • Goed voor moeilijk bereikbare plekken
 • Flexibele arm
 • Geschikt om de auto te stofzuigen

Nadelen:

 • Werkt niet op natte ondergrond
 • Luidruchtig

De beste kruimeldief voor algemeen gebruik is deze Black & Decker PD1420LP-QW. Door de lange slurf en vele opzetstukken kun je deze handstofzuiger voor verschillende klusjes gebruiken. Er zit een opzetstuk bij voor dierenharen, dit maakt deze kruimeldief geschikt voor mensen die huisdieren hebben. Het opzetstuk voor kieren zorgt ervoor dat je eenvoudig de kruimels tussen de bank kunt wegzuigen. Daarnaast zit er nog een zachte borstel en een turboborstel in de verpakking.

Door de lange slurf is hij heel handig in gebruik en hoef je niet ver te bukken om dingen van op de grond op te zuigen. Deze kruimeldief is ook heel handig om de trap te stofzuigen. Doordat hij heel licht is en toch een krachtige motor heeft, wordt dit klusje een pak handiger dan wanneer je de trap zou stofzuigen met een gewone stofzuiger. Deze Black & Decker kruimeldief heeft een 14,4V Li-ion batterij die in 4 uur volledig opgeladen is. Hij heeft maar 1 stand en is na ongeveer 12 minuten gebruik volledig leeg. Hij heeft een 14,4V Li-Ion accu die 12 minuten mee gaat. Deze kruimeldief heeft slechts 1 stand.

Beste krachtige: Rowenta X-Touche AC9736WO

Voordelen:

 • Krachtige motor
 • Lichtgewicht
 • 2 opzetstukken

Nadelen:

 • Korte gebruikstijd
 • Niet geschikt voor vochtig vuil

Deze krachtige kruimeldief van Rowenta beschikt over een verrassend krachtige motor die topprestaties levert. Hij is zeer licht en compact maar vergis je niet, de zuigkracht is dat allesbehalve. Er worden 2 opzetstukken meegeleverd: een kierenmondstuk en zachte borstel. Deze kunnen heel praktisch opgeborgen worden in het laadstation.

Na gebruik plaats je de kruimeldief terug in de lader. Het led indicatorlampje geeft aan wanneer de kruimeldief is opgeladen. Zo is hij weer helemaal paraat voor de volgende taak en dus altijd klaar voor gebruik. Deze Rowenta kruimeldief heeft een Li-ion batterij. Doordat deze kruimeldief zo krachtig is, gaat de batterij echter maar 10 minuten mee en maakt hij ook veel lawaai.

Mini voor de auto: EZIclean Blaster F130

Voordelen:

 • Lichtgewicht
 • Krachtige motor
 • Compact
 • Meerdere opzetstukken

Nadelen:

 • Enkel droog
 • Klein reservoir
 • Duurder

Zoeken we naar een uiterst compacte mini kruimeldief dan komen we uit bij de Blaster F130 van Eziclean. Handig voor de auto, het toestel neemt weinig plaats in. Met een stofreservoir van slechts 0.1 liter moet je dit toestel wel vaker ledigen. De kruimeldief zelf weegt net geen kilo.

De Eziclean is zeer krachtig voor zijn grootte (14kpa) maar maakt met 72 db beperkt lawaai (relatief tot andere kruimeldieven). Je krijgt ook enkele opzetstukken om makkelijk in kleine ruimtes, of tussen de zetels, te kuisen. Het toestel is ook uitgerust met een HEPA-13 filter. Zo filter je het stof en de uitgeblazen lucht.

Naast compact en krachtig kan je ook zeggen dat dit een echt lichtgewicht is, vergelijkbaar met de Rowenta. Gebruik je hem niet dan krijg je ook een aangename staander. Door de opzetstukken en de kracht is het ook geschikt voor dierenharen van de achterbank te halen. Onze favoriet voor zeer kleine ruimtes of voor onderweg in de auto.

Beste voor dierenharen: Black & Decker BHHV520BFP-QW

Voordelen:

 • Speciale borstel met motor voor dierenharen
 • Uitschuifbare zuiger
 • Voor moeilijk bereikbare plaatsen
 • Wasbare filter

Nadelen:

 • Luid

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen? Dan zal deze van Black & Decker je zeker kunnen bekoren. Met zijn speciale opzetstuk met motorfilter voor dierenharen en zijn krachtige motor zal deze je zeker kunnen bekoren. Het opzetstuk zorgt ervoor dat je bank, matten en tapijten eenvoudig vrij zijn van haren. Je maakt ook snel de manden van je huisdieren proper.

Verder heeft deze krachtige kruimeldief met brede zuigmond ook geen problemen met het opzuigen van kattengrind of restjes voedingsbrokjes. De kierenzuiger is uitschuifbaar waardoor je niet diep hoeft te buigen om dingen van de grond op te zuigen. Dit is ook een voordeel wanneer je bijvoorbeeld stofnetten van het plafond wil opzuigen.

De 18V Li-Ion accu zorgt voor een goede zuigkracht, maar is wel vrij luid. Hij is volledig opgeladen in 5 uur en gaat 21 minuten mee. Met het laadstation wordt hij meteen na gebruik weer opgeladen zodat hij altijd klaar is voor gebruik. De kruimeldief heeft 2 standen en een groot reservoir wat na gebruik heel handig te legen is.

Beste met steel: AEG QX6-1-40OG

Voordelen:

 • Accu gaat lang mee
 • Sterke zuigkracht
 • Multifunctioneel
 • Parkeerstand

Nadelen:

 • Geen turbo knop
 • Niet ideaal voor dierenharen
 • Behoorlijk luidruchtig

Deze draadloze stofzuiger van AEG kun je ook als kruimeldief gebruiken. Je moet gewoon het tussenstuk uit de steel klikken en je kan je zetel of keukentafel proper zetten. De steelstofzuiger zelf kan je in ‘parkingstand’ laten staan. Deze blijft dus gewoon rechtop staan.

Eens klaar met de kruimeldief klik je deze terug in de steel en op een paar minuten tijd kun je de vloer van je keuken (of andere ruimte) proper zetten. Hij is geschikt voor zowel harde vloeren, houten vloeren als laagpolig tapijt.

Uitgerust met een HEPA filter kan je tot 0,3 liter stof opzuigen. Met 76 db is deze stofzuiger aan de hoge kant. Wel is ze krachtig voor een kruimeldief, deze zijn meestal minder krachtig dan echte volwaardige stofzuigers. Je krijgt 3 borstels meegeleverd. Met een opgeladen batterij kan je 45 min stofzuigen (laagste stand). Op de hoogste stand is dit slechts 13 minuten door de hoge zuigkracht.

goede kruimeldief voor de auto
Afbeelding:Philips

Waar op letten bij het kopen van een kruimeldief?

Stroomvoorziening

Wanneer je een kruimeldief kiest, hou dan zeker rekening met het tye batterij van het toestel. Wanneer je voor een Li-ion batterij gaat, weet dan dat deze veel sneller wordt opgeladen dan wanneer je voor een NiMH batterij kiest.

Li-ion batterijen gaan minder snel ontladen wanneer ze niet gebruikt worden, ze zijn ook minder zwaar en beter voor het milieu. Kies je voor een toestel met een laadstation, dan heb je altijd een volledig opgeladen kruimeldief die klaar is voor gebruik.

Denk voor je aankoop na waarvoor je de kruimeldief wil gebruiken. Heb je deze enkel nodig om snel wat kruimels van onder de tafel te zuigen of wil je er wat grotere klussen mee doen zoals de auto stofzuigen? Op basis van de geschatte gebruikstijd kan je een toestel kiezen wat voor jou lang genoeg meegaat.

Zuigkracht

Veel kruimeldieven hebben verschillende standen waaruit je kunt kiezen. Deze standen bepalen de zuigkracht van je kruimeldief. Hoe krachtiger de stand, hoe gemakkelijker je kruimeldief het vuil opzuigt.

Dit houdt echter ook in dat de batterij sneller leeg is. Hierdoor ben je dus beperkter in tijd waarmee je de kruimeldief kunt gebruiken. Een model op netstroom is doorgaans krachtiger dan een op batterij. Hou er wel rekening mee dat een krachtige batterij of motor vaak ook zorgt voor meer lawaai.

Opzetstukken

Een kruimeldief met opzetstukken kan superhandig zijn. Zeker wanneer je huisdieren hebt en je huisdierharen wil verwijderen. Dan kies je best voor een kruimeldief die een opzetstuk met draaiende borstel heeft.

Met een opzetstuk voor meubels kun je de bank goed schoonmaken of de zetels van je auto. En met een kierenzuigmond kun je heel gemakkelijk stofnetten in de hoeken van de kamer wegzuigen.

Extra’s

Er zijn nog wat andere dingen waarmee je rekening kunt houden bij de aankoop van een kruimeldief. Bijvoorbeeld het volume van de opvangbak. Ook de wandhouder kan belangrijk zijn.

Kies je ervoor om deze in de muur te boren, of ga je eerder voor een model die je gewoon op je aanrecht kunt plaatsen? Er zijn ook kruimeldieven die geschikt zijn voor nat vuil. Heb je huisdieren? Kies dan voor een kruimeldief die geschikt is voor het verwijderen van huisdierharen. Is er iemand met allergieën in het gezin? Kijk dan voor een kruimeldief met HEPA filter.

FAQ – kruimeldief vragen

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief is een handige mini stofzuiger waarmee je snel wat kleine werkjes kunt doen. Je hoeft deze niet in het stopcontact te stoppen voor gebruik. Heel handig dus om snel wat vuil op te zuigen. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd wil verspillen aan het uithalen van je gewone stofzuiger.

Hoe werkt een kruimeldief?

Precies zoals een stofzuiger. Een motor zorgt voor een zuigende functie die stof en vuil kan opnemen. Handig voor ruimtes waar je niet kan komen met de stofzuiger. Ook is het handig in de keuken, boven op kamer of elders. Je kan een kleine taak uitvoeren, waardoor je de zware stofzuiger niet moet uithalen.

Welk merk maakt de beste kruimeldieven?

We zien voornamelijk dezelfde merken als stofzuigers. Dyson staat gekend voor de beste kwaliteit en zuigkracht. Ook AEG, Black+Decker en Bissel maken zeer goede kruimeldieven. Bissel is gekend voor hun professionele toestellen die zeer krachtig zijn. Ze kunnen naast vuil en stof meestal ook water en nattigheden opzuigen.

Hoe lang gaat een kruimeldief mee?

Bij een kruimeldief wordt er heel wat technologie in een kleine ruimte geplaatst. Een kruimeldief heeft een lagere levensduur dan volwaardige stofzuigers. Toch moeten ze minstens 2 jaar meegaan, anders vallen ze onder garantie. De levensduur van een kruimeldief hangt af van het gebruik en het onderhoud.

beste kruimeldief.jfif
Afbeelding:Black&Decker

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Om de beste kruimeldieven te vinden werden 16 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, zuigkracht, gewicht, grootte, accessoires en prijs.

Tot zover onze selectie in de zoektocht naar de beste kruimeldief. Tegenwoordig heb je ook heel wat steelstofzuigers met een ingebouwde kruimeldief. Deze kan je er afhalen en afzonderlijk gebruiken. Is een krachtige stofzuiger te groot dan zijn deze toestellen waardige alternatieven.

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.