Ben je op zoek naar een apparaat voor het ontharen van je lichaam of gezicht en wil je graag het beste in huis halen? Dan kunnen wij jou helpen met het vinden van de beste ladyshave. Aan de hand van ons eigen onderzoek hebben we een top 5 gemaakt van beste ladyshaves van 2021. Hier hebben we gekeken naar onder andere de beste prijs / kwaliteit verhouding, de beste ladyshave voor gevoelige huid en de meest goedkope apparaten op dit gebied. Ook de merken namen we onder de loep, van Braun tot Philips ladyshaves.

Bij het opstellen van de top vijf beste prijs / kwaliteit ladyshaves hebben we rekening gehouden met meerdere factoren. Dit zijn naast de prijs en kwaliteit, ook de extra functies van de toestellen, het gebruiksgemak en de verschillen tussen merken onderling.

TOP 5 – Beste ladyshaves 2021

PHILIPS – BRL180/00

Beste ladyshave 2021

Deze ladyshave van Philips is een kleine upgrade van de bovenaan vermelde BRL140. Ook bestaat er een BRL160, als tussenoplossing. De Philips BRL180/00 SatinShave is zeer polyvalent. Het heeft een flexibele afspoelbare kop. Gezien het toestel waterdicht is kan je het altijd makkelijk reinigen en gebruiken onder de douche. Dit wil ook zeggen dat je zowel droog als nat kan scheren. De oplaadindicator laat je weten wanneer de batterij bijna leeg is. Zo weet je op tijd of je genoeg batterij hebt tijdens het douchen, of je best op een ander moment scheert.

In vergelijking met de BRL140 heb je ook een grotere batterij en een snellaadfunctie. Deze BRL180 is ook iets lichter dan de BRL140 en je krijgt nog enkele extra accessoires. Vooral de detailtrimmer en het beschermkapje zijn handig meegenomen. De BRL180 kost slechts 25 euro meer dan de goedkopere BRL140.

PHILIPS – SATINSHAVE ADVANCED BRL140/00

Beste prijs / kwaliteit ladyshave 2021

De Philips SatinShave Advanced BRL140/00 komt uit onze test als beste prijs / kwaliteit. Er zijn nog Phlips modellen met meer opties, maar voor ons is deze BRL140 meer dan voldoende. Dit toestel is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een glad resultaat. Ook de meegeleverde accessoires zijn meer dan voldoende, en je kan ermee onder de douche. De kop is flexibel en afspoelbaar, het enige dat je niet hebt tegenover de BRL 160 of 180 is extra batterij en een snellaadfunctie. Voor iets meer budget koop je dus meer opties.

Door de eigenschappen van de professionele ladyshave kan je met gemak over rondingen scheren. De trimmer is te gebruiken met drie verschillende opzetstukken die je standaard bij het apparaat ontvangt. Deze ladyshave werkt op accu; de oplaadtijd van het apparaat is ongeveer 8 uur.

BRAUN – SILK-ÉPIL LS 5-360

Braun – Alternatieve ladyshave

De strijd om de beste ladyshave is redelijk beperkt. Het is duidelijk dat Philips enkele stappen voorstaat. Deze Braun ladyshave is niet slecht, maar ontbreekt enkele gemakkelijke extra’s dat de Philips ladyshaves wel aanbieden. Deze Braun is een kwalitatief toestel dat zeer makkelijk en soepel scheert. Wel belangrijk om te weten is dat je hiermee niet onder de douche kan en dus niet nat kan scheren. Daarnaast werkt het op netstroom, het toestel moet dus altijd aangesloten zijn.

De Braun Silk-épil LS 5-360 is bestemd voor het scheren van benen, oksels of de bikinilijn en geschikt voor alle huidtypes. Met een speciaal opzetstuk kan je de huid ook scrubben alvorens te scheren. Verder is er bij het artikel een trimopzetstuk voorzien. Dit toestel heeft geen flexibele kop en weegt ongeveer 460 gram.

REMINGTON – BKT4000 CORDLESS BIKINI TRIMMER

Draadloze ladyshave voor onder de douche

Remington staat bekend voor kwaliteit en professionele toestellen. Deze Remington BKT4000 is een goede, professionele ladyshave voor het bijwerken en scheren van de bikinilijn. Een volgeladen accu is goed om de ladyshave voor een uur te kunnen gebruiken. Het is mogelijk om met dit artikel droog en nat te scheren. Je kunt de professionele ladyshave dus ook onder de douche gebruiken. Het reinigen kan door de scheerkop af te wassen en door gebruik te maken van de meegeleverde reinigingsborstel.

De batterij houdt het een goede 60 minuten vol en het toestel is handig in gebruik. Het is wel iets groter dan andere toestellen en weegt ook wel 480 gram. Naast professioneel gebruik is dit dus ook geschikt voor thuis.

PHILIPS – SATINSHAVE HP6341/00 LADYSHAVE

Goedkope Ladyshave

De Philips SatinShave HP6341/00 ladyshave is een redelijk goedkoop toestel, maar moet toch niet teveel onderdoen op kwaliteit. Met dit apparaat kun je eenvoudig en snel thuis jouw bikinilijn bijwerken of jouw oksels scheren. Verwacht geen professionele ladyshave, maar wel een betrouwbaar apparaat voor een goedkope prijs. Door het bolle ontwerp van de scheerkop wordt de huid goed beschermd.

Je hebt met de Philips SatinShave HP6341/00 de mogelijkheid om zowel droog als ook nat te scheren. Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen wensen en behoeften met betrekking tot scheren. Dit toestel is draadloos, je kan het dus altijd en overal gebruiken, zolang de batterij het volhoudt. Ideaal voor onderweg, of weg van huis, te gebruiken.

ladyshave voor benen vergelijken

Tot zover onze top 5 beste ladyshaves.
Eerder op zoek naar een epilator – Lees hier het artikel beste epilator
Liever een IPL lichtontharingsapparaat als alternatief? – Bekijk hier de top 5

Ladyshaves vergelijken

Wat is een ladyshave?

Een ladyshave is een scheerapparaat dat gebruikt kan worden voor het scheren van oksels, benen en de bikinilijn. In tegenstelling tot een klassiek scheerapparaat, kan dit apparaat niet gebruikt worden voor het scheren van bijvoorbeeld een baard of snor.

Een ladyshave is gemaakt voor de fijnere haartjes en is vaak zo ontworpen dat je deze goed kunt gebruiken voor het scheren van rondingen. Een ladyshave is vaak voorzien van een langwerpige scheerkop die flexibel te gebruiken is. In de meeste gevallen wordt een professionele ladyshave geleverd met verschillende opzetstukken. Daarmee kunnen haren worden getrimd of geschoren en is het in sommige gevallen mogelijk om de huid te scrubben. De goedkope uitvoeringen hebben vaak minder opties en mogelijkheden, terwijl apparaten zoals de beste Braun en beste Philips ladyshave bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden onder de douche en voorzien zijn van een ingebouwde batterij.

beste ladyshave kopen vrouwen benen

Waarom een professionele ladyshave kopen?

Iedereen wil graag goed voor de dag komen. Voor veel mensen geldt dan ook dat ze hun benen, oksels en andere lichaamsbeharing willen verwijderen. Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van een ladyshave. Met een goede ladyshave kun je snel en eenvoudig jouw benen, oksels en bikinilijn scheren en bijwerken. Kies je voor een goedkope variant, dan kun je vaak alleen scheren, de duurdere varianten voorzien ook andere opties. Een echte professionele ladyshave is veelal aan te raden voor mensen met een gevoelige huid.

goed elektrisch scheermes vrouwen

Ladyshave kopen,
waar op letten?

Voordat je een ladyshave aanschaft, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het is belangrijk om te kijken naar de wensen die je zelf hebt. Welk type huid heb je, wat wil je scheren en hoe wil je kunnen scheren. Wil je een professionele ladyshave of liever een goedkope ladyshave? Kijk daarbij goed naar de verschillende aspecten die merken zoals de beste Braun en de beste Philips te bieden hebben en kies niet direct voor een goedkope professionele ladyshave.

De verhouding van de beste prijs / kwaliteit is daarvoor erg belangrijk. Hieronder hebben we een aantal punten op een rij gezet die goed zijn om in gedachten te houden bij jouw zoektocht naar de beste professionele ladyshave.

Ladyshave op batterij

Als je alle vrijheid wilt hebben voor het scheren van jouw benen, oksels en bikinilijn, kies dan voor een professionele ladyshave met een ingebouwde accu. Goedkope apparaten zijn niet altijd voorzien van een batterij en kunnen alleen gebruikt worden aan een stopcontact via een stroomsnoer. Ladyshaves die voorzien zijn van een ingebouwde batterij, zijn veel handiger in gebruik.

Ladyshave met opzetstukken

Wil je alleen kunnen scheren, dan is een goedkope ladyshave vaak een prima keuze. Wil je echter meer mogelijkheden hebben zoals met een professionele ladyshave, kijk dan ook naar de opzetstukken die je meegeleverd krijgt. Extra opzetstukken maken het mogelijk om niet alleen te scheren, maar ook om bijvoorbeeld haren te trimmen of om de huid extra te verzorgen voor, tijdens en na het scheren. Veel ladyshaves worden standaard geleverd met meerdere opzetstukken en een handig etui waarin het apparaat opgeborgen kan worden na gebruik.

Waterdichte ladyshave voor in de douche

De manier waarop je wilt scheren kan ook verschillen per persoon. Veel mensen kiezen voor een professionele ladyshave die waterdicht is en dus ook onder de douche gebruikt kan worden. Een bijkomend voordeel van een dergelijke ladyshave is dat het apparaat eenvoudig gereinigd kan worden met water. Een goedkope ladyshave is in tegenstelling tot een professionele ladyshave niet altijd waterdicht.  Ook het reinigen van een dergelijke goedkope ladyshave is vaak wat lastiger Aangezien deze apparaten alleen gereinigd kunnen worden met een reinigingsborsteltje.

Krachtige ladyshave

De kracht die door het apparaat geleverd wordt is ook belangrijk, zeker omdat een ladyshave vaak gebruikt wordt op delen van het lichaam waar de huid gevoelig kan zijn. Het is afhankelijk van het type ladyshave of je deze ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een gevoelige huid, of voor het verwijderen van dikkere haren. Een apparaat met verschillende standen is dus een extra voordeel.

Dergelijke apparaten kunnen vaak ook ingesteld worden als het aankomt op intensiteit. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het apparaat zachter te werk gaat als je jouw oksels wil scheren. Een goedkope variant is meestal niet of minder aangepast aan de gevoelige huid.

Droog of nat scheren

Een goed punt om rekening mee te houden is, zoals eerder gezegd, het criterium of het apparaat waterdicht is. Dit is van belang voor de wijze waarop je het apparaat wenst te gebruiken, maar ook met betrekking tot onderhoud. Als je naar jouw eigen behoeften en wensen kijkt, onderzoek dan of je een professionele ladyshave met de beste prijs / kwaliteit verhouding wil kopen om droog of nat mee te scheren. Dit verschilt per persoon en is ook afhankelijk van wat je wil scheren. Sommige professionele ladyshave apparaten zijn alleen gemaakt om op een droge huid gebruikt te worden. Betere ladyshaves zijn echter bestemd om ook op natte huid te scheren, zoals bijvoorbeeld onder de douche.

Waterbestendige ladyshave onder douche

Verschillende soorten ontharingsapparaten

Voor het ontharen van benen, oksels of de bikinilijn kan je gebruik maken van verschillende types ontharingsapparaten. Zo is er natuurlijk de professionele ladyshave of kan je kiezen voor ontharingsapparaten met lasers ofen lichtbundels. Het epileren van haren is een andere methode. De meest goedkope oplossing is meestal wel het gebruik van een professionele ladyshave. Omdat de ladyshave al uitvoerig besproken is, nemen we nog even de epileermachine, het lichtontharingsapparaat en het laser ontharingsapparaat onder de loep.

Lees hier het artikel “Beste lichtontharingsapparaat 2021”

Ladyshave

Met een ladyshave kun je eenvoudig en snel haren afscheren. Net als bij een professioneel IPL lichtontharingsapparaat zijn ladyshaves elektrisch aangedreven. Het is afhankelijk van het type en model of het mogelijk is om de ladyshave draadloos te gebruiken of dat deze enkel met een snoer aan een stopcontact gebruikt kan worden. In tegenstelling tot een epileer machine en tot een professioneel IPL lichtontharingsapparaat, is het gebruik maken van dit type apparaat pijnloos.

Een ladyshave moet wel regelmatig gebruikt worden om de terugkerende haren af te scheren en om zo voor een gladde huid te zorgen. Een professioneel apparaat is in verhouding tot een IPL lichtontharingsapparaat vaak goedkoop. De prijs/kwaliteit van een ladyshave is ook vaak goed in balans. De meeste ladyshaves zijn voor het lichaam en het gezicht te gebruiken.

Epilator

Als je graag gladde benen en oksels wilt voor langere tijd, dan wil je liever niet regelmatig scheren. Daarom kun je gebruik maken van een epileerapparaat. Een epileerapparaat verwijderd de haren uit het haarzakje door deze eruit te trekken. Voor deze apparaten geldt ook dat de prijs-kwaliteitsverhouding van belang is. Een goedkope epileermachine kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn om te gebruiken. In tegenstelling tot het scheren van benen en oksels komen de haren die je met een epileerapparaat verwijdert minder snel terug dan bij het gebruik van een professionele ladyshave. Op dit gebied zijn er ook meerdere mogelijkheden.

Lichtontharing

De techniek IPL staat voor Intense Pulse Light. Dat is een apparaat dat gebruik maakt van zeer krachtige lichtbundels om de haren te verwijderen. Deze lichtbundels richten zich op een haarzakje waardoor de haren vanaf de wortel worden aangepakt en geëlimineerd. Na enkele behandelingen is het zelfs mogelijk om de haren op de betreffende plek voor jaren kwijt te zijn. Dit zijn behoorlijke professionele apparaten die niet zozeer in de categorie goedkope ontharingsartikelen vallen.  Het huidtype van de gebruiker is wel erg belangrijk bij deze keuze.

Laser ontharing

Met een laserontharingsapparaat wordt er ook gebruik gemaakt van lichtbundels, net als bij een IPL machine. Het verschil is dat het licht van een laser geconcentreerder is waardoor plekken efficiënter aangepakt kunnen worden. Een behandeling met een dergelijk artikel duurt daardoor wel een stuk langer. Daar staat tegenover dat een dergelijke behandeling wel permanent kan zijn.

Tot zover het artikel ‘Beste ladyshave 2021’ – Laatste update 20/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘verzorging’

Comments (1)

[…] zover onze top 5 beste epileerapparaat van 2021. Lees ook onze lijst beste ladyshaves of […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.