Scroll Top
beste ladyshave

De 5 beste ladyshaves van 2023

De Philips Satin Shave is onze favoriete keuze.

Met de beste ladyshaves kun je snel en vlot een gladde huid bekomen. Je bikinilijn, gezicht, oksels of benen scheren kan namelijk een vervelend werkje zijn. Een goede ladyshave zorgt snel voor een gladde huid zonder roodheid, bolletjes of bultjes en volgt de contouren van je lichaam.

Er bestaan ook andere toestellen om haartjes te verwijderen zoals een epilator. Dit is een goedkoop toestel om haartjes definitief te verwijderen maar je moet wel tegen de pijn kunnen. Een minder pijnlijke alternatief is een IPL apparaat, maar dat is een stuk duurder.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen op de markt van Philips, Remington en Braun. We hebben daarbij rekening gehouden met de kwaliteit van de opzetstukken, de waterdichtheid en het gebruiksgemak. Lees hieronder verder om de beste ladyshave voor jou te vinden.

Onze selectie ladyshaves

Beste prijs-kwaliteit: Philips Satin Shave

Voordelen:

 • Betaalbaar
 • Draadloos
 • Nat en droog te gebruiken

Nadelen:

 • Oplaadtijd van acht uur

De beste ladyshave wat verhouding prijs-kwaliteit betreft, is volgens onze test de Philips Satin Shave: voor een zachte prijs krijg je een degelijk product dat perfect doet wat het belooft. De scheerkop met bewegend scheerblad volgt de contouren van je lichaam, ook op delicatere plaatsen, zodat je niet keer op keer hetzelfde plekje opnieuw hoeft te scheren. De uiteinden van het scheersysteem zelf zijn afgerond en parelvormig om eventuele wondjes te voorkomen. Daarnaast zorgt de ergonomische S-vormige greep ervoor dat hij ook in het bad of onder de douche niet uit je handen glipt.

Je krijgt niet enkel de ladyshave zelf, maar ook een kabel om hem op te laden, een trimkam met hulpstuk voor extra veiligheid en een opbergzakje om hem ook vlot mee te kunnen nemen. Het meest opvallende accessoire is echter een efficiëntie-opzetkap om nog doeltreffender te scheren. De kap trekt de huid strak om nog meer haartjes in één beweging mee te nemen.

Uit de test blijkt dat deze ladyshave alle haartjes vlot verwijdert, ook op delicatere en moeilijker bereikbare plekken zoals de bikinilijn en de oksels. Voor personen met een gevoelige huid is het een pluspunt dat je hem ook onder de douche of in bad kan gebruiken, maar hij doet het ook droog prima. Een nadeel is wel dat de oplaadtijd erg lang is: dat vergt dus enige planning. Je kan het toestel namelijk niet gebruiken tijdens het opladen.

Geschikt voor: Bikinilijn, oksels en benen | Stroomvoorziening: Accu | Waterdicht: Ja

Voordelen:

 • Lief voor je portemonnee
 • Met tas en schoonmaakborsteltje
 • Geïntegreerde hydraterende strip

Nadelen:

 • Werkt op batterijen

Deze Remington Smooth and Silky bewijst dat ook een goedkope ladyshave hoge verwachtingen kan inlossen. Dit apparaat wordt niet geleverd met verschillende opzetstukken, maar kan toch gebruikt worden voor het hele lichaam. De ingebouwde hydraterende strip met aloë vera beschermt je huid en zorgt ervoor dat de ladyshave ook zacht is voor delicatere plekken. Je kan hem bovendien nat en droog gebruiken.

Je krijgt dan wel geen extra opzetstukken, maar het toestel wordt wel geleverd met een meeneemtasje en een schoonmaakborsteltje om de scheerkop in optimale conditie te houden. Die scheerkop doet overigens goed werk als het gaat om fijne haartjes; bij dikkere haartjes is het mogelijk dat je een tweede keer over de bewuste zone moet gaan om alles weg te krijgen.

Gebruikers vinden het vooral handig dat deze ladyshave ook onder de douche gebruikt kan worden. Het feit dat hij op batterijen werkt is voor de meeste mensen geen groot euvel, al is het minder milieuvriendelijk dan een oplaadbaar exemplaar. Een laatste opmerkelijk kenmerk dat zeldzaam is bij ladyshaves van deze prijscategorie: de antislip handgreep.

Geschikt voor: Bikinilijn, oksels en benen | Stroomvoorziening: Batterij | Waterdicht: Ja

Beste gevoelige huid: Braun Silk-épil 3 in 1

Voordelen:

 • Scrubopzetstuk
 • Lange autonomie
 • Extra aandacht voor gevoelige zones

Nadelen:

 • Niet onder water te gebruiken

Wie last heeft van een gevoelige huid, weet dat ontharen vaak geen prettige ervaring is: er ontstaan vaak pijnlijke, rode scheerbultjes, droge plekken of zelfs kleine wondjes tijdens het scheren. Deze ladyshave van Braun is er specifiek op gericht om die problemen te elimineren en/of te verzachten dankzij zijn unieke 3-in-1-systeem.

Dat systeem bestaan uit de volgende bestanddelen: een zachte, ronde kop om in alle zachtheid te ontharen, een glijopzetstuk om minder druk te zetten op je huid en een scrubopzetstuk om tijdens het scheren meteen ook te scrubben om pijnlijke ingegroeide haren te vermijden. Daarnaast krijg je er ook een trimopzetstuk bij. Het is niet de bedoeling dat je hem onder water gebruikt, maar je kan hem na het scheren wel onder stromend water afspoelen.

Uit onze test blijkt dat je makkelijk 30 à 40 minuten kan scheren na je oplaadbeurt: ruim voldoende om zonder tijdsdruk te kunnen werken. Het toestel is inderdaad zacht voor de huid en bezorgt je geen wondjes of droge huid. De delicate scheermethode zorgt er soms wel voor dat je niet meteen elk haartje mee kan nemen, maar gezien de autonomie van het toestel kan je makkelijk twee keer over dezelfde zone gaan zonder bang te hoeven zijn dat je ladyshave opeens zou uitvallen.

Geschikt voor: Bikinilijn, oksels en benen | Stroomvoorziening: Accu | Waterdicht: Afspoelbaar

Beste gezicht: Braun Face

Voordelen:

 • Ingebouwde verlichting
 • Compact
 • Met beschermdop

Nadelen:

 • Werkt op batterijen

Epileer je bepaalde zones van je gezicht liever niet, maar wil je toch genieten van een zacht en glad resultaat, dan kies je best voor een scheerapparaat dat specifiek gemaakt is om je gelaat te ontharen. Zo’n toestel is meestal fijner en nog delicater dan een ladyshave voor het lichaam. Dit exemplaar van Braun kwam als beste uit onze test.

De kleine kop is zo ontworpen dat hij de haartjes zo dicht mogelijk tegen de huid verwijdert. Je kan hem op alle plaatsen van je gezicht gebruiken (ook boven de lip en onder de kin), al raden we aan om hem niet te gebruiken in de wenkbrauwzone: daarvoor is hij niet fijn genoeg. Je ziet te allen tijde welke haartjes je eventueel gemist hebt dankzij de ingebouwde verlichting. Ook in een eerder donkere ruimte ben je dus zeker van een egaal resultaat.

Bij het eerste gebruik van de gezichtsladyshave valt het op hoe klein het toestel is: je neemt het makkelijk discreet mee in je handtas of je bagage. Het ligt goed in de hand en werkt snel en efficiënt en is in nood zelfs veilig te gebruiken om okselhaartjes of de bikinilijn bij te werken, al is dat niet het hoofddoel.

Geschikt voor: Gezicht | Stroomvoorziening: Batterij | Waterdicht: Nee

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Met zacht scheerhoofd
 • Nat en droog te gebruiken

Nadelen:

 • Werkt op batterijen

Een andere betaalbare maar doeltreffende ladyshave is dit exemplaar van Philips. Dit vrolijk roze apparaat is basic, maar doet zijn werk prima. Je kan hem zowel nat als droog gebruiken, hij heeft een ergonomische antislip handgreep en beschikt over een zacht scheerhoofd om je huid optimaal te beschermen.

Ben je extra gevoelig op sommige plaatsen, wil je ook haar kunnen trimmen of je huid kunnen scrubben met je ladyshave, dan ga je beter op zoek naar een uitgebreider model met meer opzetstukken, maar voor de gewone, dagelijkse scheerbeurt is dit apparaat meer dan voldoende. Het kleine scheerhoofd doet zijn werk goed overal op het lichaam, behalve het gezicht.

Gebruikers zijn prettig verrast door de efficiënte van deze ladyshave: hij doet zijn werk snel, zonder de huid te irriteren of beschadigen. Na afloop is hij makkelijk af te spoelen onder water en zelfs de kleinste achtergebleven haartjes haal je makkelijk wel uit de kop met het bijgeleverde borsteltje. Het enige nadeel is dat hij niet oplaadbaar is.

Geschikt voor: Bikinilijn, oksels en benen | Stroomvoorziening: Batterij | Waterdicht: Ja

ontharingsapparaat
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een ladyshave?

Opzetstukken

De meeste professionele ladyshaves worden geleverd met meerdere opzetstukken. Dat is op zich niet onlogisch, als je bedenkt dat elk lichaamsdeel er anders uitziet en andere rondingen heeft. Een breed opzetstuk is ideaal als je snel je benen wilt scheren, maar voor delicatere plekken zoals oksels en knieën werkt een smaller opzetstuk makkelijker. De bikinilijn is er nog gevoeliger, dus daarvoor gebruik je nog een ander (meestal kleiner) opzetstuk.

Bij iets duurdere modellen vind je dikwijls nog meer opzetstukken in de verpakking, bijvoorbeeld een trimmer, een massagekop of zelfs een scrubkop. Dat zijn op zich geen essentiële elementen, maar ze kunnen wel het verschil maken als je specifieke eisen hebt of met een gevoelige huid te kampen hebt.

Waterdicht

Veel ladyshaves zijn waterdicht. Dat is handig om twee redenen. Ten eerste zorgt dat ervoor dat je je toestel makkelijk schoonmaakt na het scheren: eventjes afspoelen onder de kraan en klaar is Kees. Ten tweede zijn waterdichte ladyshaves handig voor wanneer je snel last hebt van scheerbultjes. Het warme water in de douche of in bad zet je poriën open en maakt je haartjes zachter, waardoor je je huid minder irriteert tijdens het scheren. Voor een extra glad resultaat kan je nog een scheergel of -crème aanbrengen voor je aan de slag gaat.

Let wel op: bij sommige ladyshaves mag je de koppen onder water afspoelen, maar is het niet de bedoeling om het hele toestel onder water te gebruiken. Lees dus vóór gebruik altijd grondig de gebruiksaanwijzing.

Aandrijving

Globaal gesproken vind je ladyshaves die werken op drie verschillende stroomvoorzieningen: netstroom, batterijen of een accu. Het voordeel van netstroom is dat het altijd gebruiksklaar is en het nooit kan stilvallen. Het nadeel is dat je een beperkte bewegingsruimte hebt en je het niet onder de douche kunt gebruiken. Het voordeel van batterijen is dat je ze kunt vervangen door andere waardoor je altijd van een lange autonomie kunt genieten. Het nadeel is dat batterijen minder goed zijn voor het milieu, zeker wanneer je voor de niet oplaadbare versie kiest. Het voordeel van een ingebouwde accu is dat hij lang meegaat in het begin waardoor je over een lange autonomie beschikt. Het nadeel is dat sommige accu’s op termijn hun capaciteit verliezen tot op het punt dat je een nieuwe ladyshave moet kopen.

goedkope ladyshave
Afbeelding: Remington

Wat is een ladyshave?

Een ladyshave is een scheerapparaat dat gebruikt kan worden voor het scheren van je oksels, benen en bikinilijn. In tegenstelling tot een klassiek scheerapparaat, kan zo’n apparaat best niet gebruikt worden voor het scheren van bijvoorbeeld een baard of snor.

Een ladyshave is speciaal gemaakt voor de fijnere haartjes en is vaak zo ontworpen dat je hem goed kunt gebruiken voor het scheren van rondingen. Een ladyshave is dus vaak voorzien van een langwerpige scheerkop die flexibel te gebruiken is. In de meeste gevallen wordt een professionele ladyshave geleverd met verschillende opzetstukken. Daarmee kan je haartjes trimmen of scheren en is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om de huid te scrubben. De goedkope uitvoeringen hebben dikwijls minder opties en mogelijkheden, terwijl apparaten zoals de beste Braun en beste Philips ladyshave bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden onder de douche en voorzien zijn van een ingebouwde batterij. Een draadloze ladyshave kan goed van pas komen voor wie wat meer bewegingsvrijheid wil of vaak op reis gaat.

Wat is het verschil tussen een epilator, IPL-apparaat en een ladyshave?

Je gebruikt ze alle drie voor het verwijderen van ongewenst haar, maar er zijn enkele duidelijke verschillen. Afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn, kies je voor een bepaald toestel: er is op zich geen universele betere keuze.

Epilator

Epilators of epileertoestellen verwijderen niet enkel de haartjes zelf, maar ook de haarwortels waarmee ze vastzitten in het haarzakje. Dat zorgt voor een langdurig resultaat. Als je epileert, blijft ongewenst haar vaak tot wel vier weken weg. De haartjes die terugkomen, zijn dikwijls ook wat dunner dan de haartjes zie je verwijderd hebt.

Epileren kan pijnlijk zijn en vergt in het begin soms wat gewenning. Sommige epileertoestellen zijn voorzien van snufjes om die pijn te verzachten, zoals de mogelijkheid om ze in de douche of in bad te gebruiken, maar een volledig pijnloos proces mag je niet verwachten.

IPL-apparaat

‘IPL’ staat voor ‘intense pulsed light’. Deze ontharingsmethode maakt dus gebruik van licht om je haar te verwijderen. Het intense licht schakelt de werking van de haarzakjes tijdelijk uit, zodat je haar stopt met groeien. Als je het proces hebt doorlopen, kan je vaak maandenlang genieten van haarvrije benen/oksels/andere lichaamszones.

Ontharen met IPL is niet pijnlijk; hoogstens onaangenaam. Je moet het ontharingsproces wel regelmatig herhalen voor je resultaat ziet, en het is niet goedkoop. Daarnaast werken IPL-toestellen niet of slecht op donkere huidskleuren en heel lichte haartjes.

Ladyshave

Een ladyshave scheert haartjes af tegen de huid. Het is een pijnloos proces en je kan er erg gladde resultaten mee bereiken. Bovendien komt er geen of amper roodheid bij kijken en kan je het dus gelijk wanneer doen. Veel ladyshaves kan je ook gebruiken onder de douche om tijd te sparen.

Het resultaat dat je krijgt bij een ladyshave is echter niet langdurig: je krijgt snel last van stoppels en kunt dus niet lang genieten van je gladde huid. Niet elke ladyshave is geschikt voor de bikinilijn, maar dikwijls worden voor dat doeleinde speciale opzetstukken meegeleverd.

 

goede ladyshave
Afbeelding: Braun

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 18 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, opzetstukken, waterdicht gebruik, aandrijvingsopties en prijs.

Tot zover onze vergelijking van de beste ladyshaves.

Lees meer artikels in de categorie ‘verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.