Beste Laserprinter

Volgens het onderzoek moet de beste laserprinter voldoen aan heel wat eisen. Compact, snel, scherp afdrukken en in allerlei kleuren. Dubbelzijdig afdrukken, A3 ondersteuning en all-in-one printers worden ook vaak gezocht maar dit is geen absolute must. Toch zien we een laserprinter als een toestel dat ook kan scannnen en kopiëren. Ook de grootte van de laserprinter is van belang. Is het een printer voor thuis of op kantoor, plaats is altijd wel een beperking.

Voor iedereen is er wel een model dat voldoet aan eisen en budget. Omdat er zoveel toestellen te koop zijn is er nood aan een lijst van ‘Beste laserprinters 2020’. We lichten verschillende toestellen door, zorgen voor sterke voor en nadelen. Naast de onderbouwde top 5 kan je ook verder lezen; hoe je een laserprinter moet kiezen, waar je op moet letten en wat de voor- en nadelen zijn. Alvorens te kopen is het best om de laserprinters te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van welke laserprinter best bij jouw eisen past.

TOP 5 – Beste Laserprinter 2020

Volgens ons onderzoek is de Color LaserJet Pro M479fdw de beste laserprinter voor de kleine zelfstandige of voor gezinnen. De afdrukkwaliteit van deze all-in-one laserprinter is zeer goed omdat hij zelfs kleine tekst of grafieken scherp kan afdrukken (600 dpi). Er wordt een USB-kabel voorzien maar we raden aan om hem aan te sluiten op je draadloos netwerk. Zo kan je deze kleurenlaserprinter plaatsen waar je wilt en kun je eenvoudig afdrukken via je computer of smartphone. Het grote touchscreen is goed leesbaar en handig om bijvoorbeeld aan te geven waar het probleem zich bevindt wanneer er een blad komt vast te zitten. De HP smart software is eenvoudig om te gebruiken zodat je met weinig frustraties deze printer kunt instellen.

“Beste laserprinter 2020 – ideaal voor KMO”

De M479FDW is een all-in-one kleurenprinter. Dit will zeggen dat je in alle kleuren kan printen, scannen en kopiëren. Ook belangrijk bij laserprinters, door de prijs van inkt, zijn de verbruikskosten per pagina. Bij de HP Laserjet Pro M479FDW is dit slechts 0.043 euro, iets hoger dan gemiddeld. Daarnaast heb je enkele extra functies; dubbelzijdig adrukken, scannen aan 1200 dpi – ongelooflijk hoog en accuraat voor een laserprinter, verbinding met Cloud, dropbox, email of USB. Als laatste voordeel scant deze laserprinter automatisch dubbelzijdig. Voor al deze voordelen betaal je een redelijke, maar begrijpelijke, prijs. Heb je geen nood aan al deze functies dan kan je uitsparen door te opteren voor simpelere modellen.

CANON I-SENSYS MF643CDW

Zoeken we de beste laserprinter van 2020 op basis van een prijs / kwaliteit verhouding dan komt de Canon i-Sensys in aanmerking. Hier kijken we minder naar extra functies, meer naar basisfuncties, kwaliteit en prijs. Net zoals de Laserjet PRO is deze Canon een all-in-one laserprinter, met als grootste verschil de prijs. De Canon is ook iets groter maar wel 8 kilo lichter. Niet te onderschatten is het verbruik per pagina. Met 0.036 euro bespaar je ook per pagina meer dan 20% uit. Op termijn kan dit allemaal wel tellen.

“All-in-one prijs / kwaliteit laserprinter 2020”

Toch blijft de HP M479FDW een betere laserprinter op basis van functies. De Canon print ook aan 600 dpi, scant en kopieert, kan enkel A4 formaat aan, drukt dubbelzijdig, … Er is weinig waar de Canon moet onderdoen. Kleine verschillen zoals minder kleurdiepte, geen automatische dubbelzijdige scan, minder verbindingsmogelijkheden, … maken het verschil in de prijs. Dat en de keuze van gebruikte materialen. Die zijn iets kwalitatiever in de HP. Toch voldoet deze Canon aan al onze voorwaarden en is het een goede koop. Zeker en vast een plaats waard in deze lijst ‘Beste laserprinters van 2020’.

De HP LaserJet Pro MFP M28w is volgens ons onderzoek de beste laserprinter voor thuisgebruik. Het is namelijk een goedkope laserprinter die compact is en zowel kan scannen, kopiëren als printen. Het nadeel van een printer thuis is dat het vaak veel ruimte inneemt in een beperkte bureauruimte. Met een lengte van 36 centimeter en een breedte van 26 centimeter is hij een van de kleinste laserprinters op de markt. De afdrukkwaliteit is zeer hoog en met 18 pagina’s per minuut heeft het een zeer hoge afdruksnelheid voor zijn prijsklasse. En dankzij zijn wifi verbinding kun je ook draadloos afprinten, indrukwekkend voor een printer van 119 euro (op moment van schrijven).

“Beste laserprinter voor thuigebruik”

Het nadeel van deze printer is dat je niet in kleur kunt afdrukken, wil je dit wel koop je beter de M254dw. Ook is er geen automatic document feeder waardoor je elke document apart moet inscannen of kopiëren. Verder is er ook geen mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig afprinten waardoor dit toestel zich niet leent tot het afprinten van hoge volumes. Hij is eerder geschikt voor mensen die een goedkope laserprinter voor thuis zoeken en niet veel printen.

Gaan we voor een lager budget, iets dat makkelijk kan passen voor kleine gezinnen of een zelfstandige dan is de MFP M184FDW een goede optie. Het beschikt over een automatic document feeder, zodat je een bundel papieren met een druk op de knop kunt scannen, kopiëren of zelfs faxen. Ook kan hij documenten zowel dubbelzijdig als in kleur afdrukken. Door zijn veelzijdigheid is hij zowel geschikt voor zelfstandigen als mensen met een kleine zaak. Omdat hij voorzien is van wifi kan je hem plaatsen waar je wilt en kan hij ook door meerdere personen tegelijk gebruikt worden. Door zijn beperkte afdruksnelheid van 16 pagina’s per minuut is hij wel minder geschikt voor een grote kantooromgeving met veel gebruikers. Ook de kostprijs van 0.035 euro per pagina is redelijk laag wat opnieuw een voordeel biedt op lange termijn.

“Laserprinter voor zelfstandige / klein gezin”

Ook kwalitatief moet dit toestel zeker niet onderdoen. Scannen gebeurt aan 1200 DPI, dit is meer dan de duurdere toestellen. Ook dubbelzijdig afdrukken en scannen gebeurt automatisch. Opnieuw spijtig dat er geen A3 ondersteuning is. Ook is de druk- en scansnelheid iets lager dan andere toestellen. Op afstand printen is ook niet mogelijk, enkel via Google docs of een PC verbinding. Dit wil zeggen; geen wifi, geen smartphone app, en geen USB aansluiting. Om de prijs nog verder te drukken is er ook geen touchscreen, gebruik is via knoppen. De HP Laserjet Pro MFP M148FDW heeft zijn voor- en nadelen. Weeg ze af, want voor sommigen kan dit toestel een perfecte besparing zijn.

HP LASERPRINTER 107W

Een printer moet niet altijd groot zijn. Net zoals een printer niet altijd een all-in-one printer moet zijn. Soms is een simpel kwalitatief toestel ook voldoende, en dit vinden we terug in de HP Laser 107W. Geen extra’s, geen scannen of kopiëren. Enkel hoge kwaliteit afdrukken en een uitstekend gebruiksgemak. Want via de app kan je heel wat dingen van op afstand doen. De HP Laser 107W is een goedkope laserprinter maar drukt zijn prijs door het ontbreken van extra functies. Niet door het ontbreken van kwaliteit. Laat je niet verblinden door onnodige extra’s, zoek je een gewone laserprinter dan is dit de oplossing.

“Goedkope laserprinter”

De kostprijs ligt, afhankelijk van de webshop, rond de €100. Tel daarbij de lage kost van 0.025 euro per blad, en je weet dat je heel wat geld uitspaart met dit toestel. Weet dan ook dat je in 1200 dpi afdrukt, daar waar anderen 600 dpi drukken. Druk geen foto’s af, hiervoor is dit toestel niet gemaakt. Het toestel is ook wat luider dan anderen, met 65 dB kom je eerder in de buurt van een diepvriezer. Gemiddeld maakt een laserprinter 50 dB aan lawaai. Scannen en kopiëren doet het niet, verbinden gebeurt via de app/smartphone, PC of USB verbinding. Door de wifi verbinding kan je het ook via Google Cloud services doen. Ook USB is mogelijk.

Het onderzoek

Waarom een laserprinter kopen?

Een laserprinter is handig voor mensen die thuis veel afdrukken of een kleine zaak hebben. Maar wat we vooral goed vinden aan een laserprinter is dat het betrouwbaar is. Zelfs wanneer je niet veel moet printen is het handig om een toestel te hebben dat werkt wanneer je het nodig hebt. Hieronder gaan we de voordelen van een laserprinter ten opzichte van een inkjet printer overlopen.

  • Laserprinters kunnen in een hogere resolutie afdrukken waardoor tekst en grafieken veel scherper zijn
  • Ze zijn gemakkelijker in onderhoud om te onderhouden omdat toner niet zo vaak moeten vervangen worden. Indien je een aantal weken niks print kunnen de leidingen van een inkjet printer verstopt geraken.
  • Ook al zijn ze duurder in aankoop zal een laserprinter op lange termijn minder kosten in vergelijking met een inkjet printer. Inkjet printers gaan sneller stuk omdat de leidingen kunnen vastkoeken met inkt, laserprinters hebben dit probleem niet en gaan langer mee.
  • Een laserprinter kan doorgaans 25 pagina’s per minuut afdrukken terwijl de snelste inkjet printers maximum 15 pagina’s per minuut kan afdrukken. Vooral mensen die zelfstandig zijn of een kleine zaak hebben zullen er baat bij hebben om voor een snelle printer te kiezen.
  • Toner kan niet uitlopen waardoor je tekst niet uitloopt wanneer je papier per ongeluk nat wordt
  • Een inkjet printer is beter voor het afdrukken van foto’s

Laserprinter kopen waar op letten

Type printer & printerfuncties

Er bestaan printers die enkel kunnen afdrukken en all in one printers die zowel kunnen afdrukken als kopiëren en scannen. Het nadeel van all in one printers is dat ze meer kosten bij aankoop en ook groter zijn van formaat. Het voordeel van printers die enkel kunnen afdrukken is dat ze zeer compact zijn en bijvoorbeeld in de kast kunnen geplaatst worden. Handig als je weinig ruimte hebt op je bureau en liever je printer ergens anders wilt plaatsen. Als je niet vaak scant kun je je ook behelpen met applicaties op je smartphone zoals Google Drive of Camscanner. Deze applicaties maken gebruik van je camera om een document in te scannen. Google Drive is gratis en is zelfs voorzien van OCR (optical character recognition) waarmee je een ingescand document kunt omzetten naar een tekst in Word. Maar voor mensen die vaak moeten scannen is dit natuurlijk geen oplossing.

All-in-one laserprinter

All-in-one laserprinter verwijst naar een printer die naast printen ook kan scannen en kopiëren. Dit moet één van de eerste vragen zijn die je jezelf gaat stellen wil je een laserprinter kopen. Is hier nood aan? Hoe goed moeten deze capaciteiten zijn? Past dit binnen het budget. Het is vanzelfsprekend dat een all-in-one laserprinter duurder is dan een gewone laserprinter. Ook de kwaliteit van deze functies is van belang. Je koopt beter een afzonderlijke scanner als het blijkt dat de ingebouwde scanfunctie niet goed werkt.

Kleurenlaserprinter

Tegenwoordig de standaard, vroeger waren dit zwart wit laserprinters. Tegenwoordig is kleuren een must. Van daar ook dat de mogelijkheid om kleuren te printen goed overwegen moet worden. Kleuren wil zeggen meer inkt, en meer inkt vertaalt zich in een hogere kost per gebruik. De beste kleurenlaserprinters moeten deze kleuren ook perfect opbouwen. Ook op termijn mag de kwaliteit niet dalen. Dit wordt vermeden door kwalitatieve materialen en een zelfreinigende functie. Kleuren worden geuit in kleurdiepte, de opbouw van verschillende kleuren om één kleur te behalen. Ook het aantal DPI is hier van belang.

Prijs van laserprinter

De kosten van een printer bestaan enerzijds uit de aankoopprijs en anderzijds uit de prijs van de toner. Een laserprinter is duurder in aankoop maar zal je op lange termijn geld uitsparen. De kost per afgedrukte pagina ligt namelijk lager bij een laserprinter dan bij een inkjet printer. Nochtans kost de inkt voor een inkjet minder dan toner voor een laserprinter. Maar omdat een inkjet printer heel wat inkt verspilt voor het kuisen van zijn leidingen kom je duurder uit. Bij onregelmatig gebruik is daarenboven de kans groot dat de leidingen van een inkjet printer verstopt geraken. Laserprinters hebben dit probleem niet waardoor ze minder snel stuk gaan en minder vaak vervangen moeten worden.

Het voordeel van een inkjet printer is dat ze goedkoper zijn in aanschaf en de inkt ook goedkoper is. Er zijn zelfs inktcartridges die je zelf met inkt kunnen vullen om nog meer te besparen. Wanneer een printer het onvermedelijk begeeft na een bepaalde periode kan het ook minder kwaad wanneer je nog maar juist inkt hebt gekocht. Een set toner voor een laserprinter kost daarentegen 100 euro of meer. Tijdens ons onderzoek hebben we gesproken met mensen waarvan de laserprinter het begeven had kort nadat ze dure toner hadden gekocht. Is deze toner niet meer compatibel met nieuwe toestellen ben je effectief je geld kwijt.

Kwaliteit van laserprint

Laserprinters zijn ideaal voor het afdrukken van tekst en grafieken. In vergelijking met inkjet printers zijn ze beter in staat om kleine tekst scherp en leesbaar af te drukken. Op papier is het moeilijk om te zien of een laserprinter een goede afdrukkwaliteti heeft of niet. Bijna alle laserprinters hebben namelijk een maximale resolutie van 600 dpi (dots per inch). Daarom hebben we ons bij ons onderzoek gebaseerd op de feedback van gebruikers en printers met negatieve reviews vermeden. Ga je je printer vooral gebruiken voor het afdrukken van foto’s ben je wel beter af met een ink jet printer. Ze zijn namelijk geschikt om niet enkel op paier af te drukken maar ook op glossy fotopapier, CD’s en soms zelfs textiel.

Wifi & Connectiviteit

Het voordeel van een printer met wifi is dat deze niet meer fysiek moet verbonden met je computer. Zolang je computer en printer beide verbonden zijn met je wifi netwerk kun je afdrukken zonder gebruik te maken van een USB kabel. De nieuwste printers kunnen verbinding maken met wifi maar zijn ook compatibel met Apple AirPrint of Google Cloud Print. Het voordeel van afdrukken via de cloud is dat je de printer eenvoudig kunt delen met collega’s of familieleden. Daarenboven moet je niet aan een computer zitten om iets af te drukken. Door gebruik te maken van Google Cloud Print kun je ook pagina’s afdrukken via een Chromebook of smartphone. Met Apple AirPrint kun je daarentegen afdrukken met een iPad of iPhone.

Grootte van printer

De meeste printers hebben een breedte en een lengte tussen de 35 en 45 cm. Kleine printers zijn vooral handig voor mensen die op zoek zijn naar een toestel dat ze niet hun bureau willen plaatsen. Er bestaan laserprinters met een maximale hoogte tussen de 20 en 25 centimeter die je bijvoorbeeld in een kast kunt plaatsen. Nadeel van deze printers is dat ze niet dubbelzijdig kunnen afdrukken en ook niet kunnen scannen of kopiëren. Ze zijn ontworpen voor mensen die een compacte printer zoeken enkel en alleen om af te drukken.

Welke laserprinter kopen

Laserprinter voor zelfstandigen

Voor zelfstandigen of mensen met een kleine zaak raden we aan om een all in one printer te kopen. In combinatie met een automatische documentinvoer (ADF) kunnen ze namelijk zeer snel documenten kopiëren en scannen. Dubbelzijdig afdrukken is dan weer een functie die je zowel bij all in one printers kunt terugvinden als bij gewone printers. Printers die dubbelzijdig kunnen afprinten zijn doorgaans minder compact.

Laserprinter voor Thuisgebruik

Een laserprinter voor thuisgebruik moet voldoen aan andere eisen dan die van een KMO of een zelfstandige. Enerzijds kan je ervan uitgaan dat er minder dingen afgedrukt zullen worden. Vaak worden er foto’s afgedrukt in plaats van facturen of emails. Voor deze reden moet een laserprinter voor thuisgebruik beter zijn in het drukken van kleuren. En is scannen of kopies maken minder van belang. Toch hangt dit vooral af van uw persoonlijk gebruik. Stel jezelf enkele vragen alvorens de verschillende laserprinters voor thuisgebruik te vergelijken.

laserprinter voor kantoor

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.