Beste Laserprinter

De beste laserprinter volgens ons onderzoek is de HP Color Laserjet Pro M254dw. Hij heeft een hoge afdrukkwaliteit, kan 21 pagina’s per minuut afdrukken en is voorzien van een functie om automatisch dubbelzijdig af te drukken. Ben je daarentegen op zoek naar de beste laserprinter voor thuisgebruik raden we de M28w aan. De beste all in one laserprinter is de M181fw, hij kan zowel printen, kopiëren als scannen en is met 249 euro nog vrij betaalbaar. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van een laserprinter.

Beste Laserprinter 2019

Volgens ons onderzoek is de Color LaserJet Pro M254dw de beste laserprinter voor de meeste mensen. De afdrukkwaliteit van deze printer is zeer hoog, hij produceert haarscherpe tekst met bijna geen imperfecties. Het grote touchscreen paneel is zeer gebruiksvriendelijk en geeft toegang tot een hele waaier aan mogelijkheden. Zo kan je via het scherm documenten afprinten via Google of Dropbox maar je kan ook via je smartphone documenten eenvoudig afdrukken. Deze kleurenlaserprinter is namelijk uitgerust met wifi en software die goed werkt, zo kan je die USB kabel in de doos laten zitten. Als een blad komt vast te zitten geeft het touchscreen scherm duidelijk aan wat het probleem is en hoe het kan verholpen worden.

“Beste laserprinter 2019”

Je kan tot 250 A4-vellen in de papierlade steken maar hij kan ook andere formaten afdrukken. Het afdrukken andere formaten zoals op etiketten en enveloppen verloopt vlot. De afdrukkwaliteit van foto’s en grafieken is zeer hoog voor een laserprinter. We raden wel aan om het vooral voor grafieken en andere zakelijke toepassingen te gebruiken. Print je veel foto’s af ben je beter gediend met een klassieke inkjet printer. Hij kan 21 pagina’s per minuut afdrukken, als je dubbelzijdig wilt printen zakt dit naar 10 pagina’s per minuut. Het enige wat ontbreekt is een scanner maar als je dit niet nodig dan is deze laserprinter zeer interessant. De M254dw is namelijk een zeer performante printer met een hoge afdrukkwaliteit aan een betaalbare prijs. Heb je daarentegen nood aan een all in one kleurenlaserprinter, dan raden we de M181fw aan.

Bent u op zoek naar een goede all in one laserprinter dan is de M181fw waarschijnlijk iets voor u. In tegenstelling tot de M254dw beschikt deze laserprinter wel over een scanner. Hij beschikt zelfs over een automatic document feeder, zodat je een bundel papieren met een druk op de knop kunt scannen, kopiëren of zelfs faxen. Door zijn veelzijdigheid is hij zowel geschikt voor particulieren als een kleine zelfstandige. Door zijn afdruksnelheid van 16 pagina’s per minuut en het ontbreken van de functie voor dubbelzijdig af te printen is hij niet geschikt voor een kantooromgeving. Maar om deze laserprinter onder de 250 euro aan te kunnen bieden heeft HP op dat vlak gekozen om te besparen.

“Laserprinter kleur all in one”

Verder is de afdrukkwaliteit zeer hoog en print hij tekst zeer scherp af. Hij is eerder geschikt voor het afdrukken van tekst en de eventuele grafiek. Print je veel foto’s af ben je waarschijnlijk beter af met een inkjet printer. Er is een ingebouwd scherm voorzien maar het is geen touchscreen. Je moet navigeren aan de hand vande toetsen die onder het scherm is voorzien. Daardoor heeft het een iets verouderd design maar de gelukkig zijn de printprestaties zeer hoog voor een all in one laserprinter van 249 euro (op moment van schrijven).

De HP LaserJet Pro MFP M28w is volgens ons onderzoek de beste laserprinter voor thuisgebruik. Het is namelijk een goedkope laserprinter die compact is en zowel kan scannen, kopiëren als printen. Het nadeel van een printer thuis is dat het vaak veel ruimte inneemt in een beperkte bureauruimte. Met een lengte van 36 centimeter en een breedte van 26 centimeter is hij een van de kleinste laserprinters op de markt. De afdrukkwaliteit is zeer hoog en met 18 pagina’s per minuut heeft het een zeer hoge afdruksnelheid voor zijn prijsklasse. En dankzij zijn wifi verbinding kun je ook draadloos afprinten, indrukwekkend voor een printer van 119 euro (op moment van schrijven).

“Beste laserprinter voor thuis”

Het nadeel van deze printer is dat je niet in kleur kunt afdrukken, wil je dit wel koop je beter de M254dw. Ook is er geen automatic document feeder waardoor je elke document apart moet inscannen of kopiëren. Verder is er ook geen mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig afprinten waardoor dit toestel zich niet leent tot het afprinten van hoge volumes. Hij is eerder geschikt voor mensen die een goedkope laserprinter voor thuis zoeken en niet vaak of veel printen.

Als u een zelfstandige bent of een klein bedrijf heeft en dagelijks moet afdrukken en scannen met meerdere mensen dan is de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw de beste laserprinter voor u. Hij kan 28 pagina’s per minuut in zowel kleur als monochroom afprinten. De automatic document feeder kan tot 50 pagina’s per minuut dubbelzijdig inscannen. De papierlade kan 300 A4-vellen aan en de toner cartridges zijn voorzien voor het afdrukken van 7.500 pagina’s. Dit allemaal vertaalt zich naar een performante laserprinter die een serieus volume aankan.

“Beste laserprinter voor kantoor”

Het is een printer die eenvoudig is om in te stellen en beschikt over een groot 4 inch touchscreen dat eenvoudig te bedienen is. Hij biedt ook verregaande beheerinstellingen en beveiligingsopties voor een omgeving met meerdere gebruikers. Een laserprinter voor kantoorgebruik zoals de M479fdw kosten meer in aankoop ten opzichte van kleinere printers. Het voordeel is wel dat de verbruikkosten lager liggen waardoor de kost per pagina lager ligt en je op lange termijn geld bespaart.

De Brother HL-L2350DW is een goedkope printer die enkel monochroom kan afdrukken. Hij is vergelijkbaar met de M28w met het verschil dat het niet beschikt over de mogelijkheid om te scannen of te kopiëren. Maar ben je op zoek naar een laserprinter enkel en alleen om te printen dan is de HL-L2350W een goedkope oplossing. Het heeft niet enkel een lage aanschafprijs maar ook zeer lage verbruikkosten. Daarenboven print hij zeer snel af aan 30 pagina’s per pagina. De printkwaliteit is vergelijkbaar met printers die twee keer duurder zijn.

“Laserprinter zwart wit”

Het onderzoek

Wie moet een printer kopen?

Wie moet een printer kopen? Je moet rekenen dat het afdrukken met een printer die je zelf hebt gekocht je tussen de 3 en de 7 cent kost per bladzijde. Dit hangt natuurlijk sterk af van hoeveel, hoe vaak en wat voor zaken je moet printen. Bij de meeste printshops moet je toch snel rekenen op een kostprijs van 10 cent per pagina. Dus voor de meeste studenten, thuisgebruikers of kleine zaken is een printer een nuttige aankoop. Wij raden de meeste mensen aan om voor een laserprinter te gaan ook al zijn ze duurder in aankoop in vergelijking met een inkjetprinter. Het enige voordeel van een inkjetprinter is dat ze goedkoper zijn in aanschaf (maar duurder uitvallen op lange termijn) en beter geschikt zijn voor het afdrukken op andere oppervlakken als papier. Zoals bijvoorbeeld het afdrukken van foto’s op glanzend papier kan je enkel met een inkjetprinter.

Laserprinter kopen waar op letten

Onderhoud

Laserprinters zijn gemakkelijker in onderhoud in vergelijking met inkjetprinters. Toner voor laserprinters moeten minder vaak vervangen worden dan de inkt in inkjetprinters. De kans dat de leidingen gaan verstoppen door onregelmatig gebruik is veel kleiner bij laserprinters dan bij inkjetprinters.

Kosten

Op lange termijn ben je goedkoper uit met een laserprinter dan met een inkjetprinter. Omdat inkjet printers inkt verspillen tijdens het reinigen valt het hervullen van de inkt duurder uit op lange termijn. Ook zal de laserprinter minder snel kapot gaan ten opzichte van een inkjet printer. Een inkjet printer kost wel minder bij aankoop. Niet iedereen heeft een groot budget om een printer te kopen en een inkjet printer kun je al vanaf 40 euro vinden. Dat kunnen we niet zeggen van laserprinters. Ook het vervangen van de inkt is goedkoper. Toner voor laserprinters gaan langer mee maar kunnen al rap honderd euro kosten.

Afdruksnelheid

Een laserprinter print rapper af dan een inkjet printer. Als u een eigen zaak heeft dan bent u zich meer bewust van afdruksnelheid dan andere mensen. De laserprinters die we in dit artikel voorstellen printen dubbel zo rap af in vergelijking met de snelste inkjetprinters.

Afdrukkwaliteit

Als scherpere tekst of afbeeldingen belangrijk zijn voor jou overweeg je best een laserprinter. Een inkjetprinter kan ook scherp printen maar naar onze ervaring print een middelmatige laserprinter scherper af dan een inkjetprinter van topkwaliteit.

Functionaliteit

Inkjet printers zijn multifunctioneler in vergelijking met laserprinters. Ze kunnen niet enkel op papier afdrukken maar ook op CD’s en andere oppervlakken. Daarenboven kunnen ze ook glanzende foto’s afdrukken. Als het belangrijk is voor u om thuis foto’s te kunnen afdrukken die ingekaderd kunnen worden bent u beter af met een inkjet printer.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.