De 5 beste IPL ontharingsapparaten van 2021

Ontharen met een IPL lichtbestraling is makkelijk en zorgt voor tragere groei

In dit artikel gaan we op zoek naar het beste IPL ontharingsapparaat van 2021. Er zijn verschillende manieren om lichaamshaar te verwijderen. Voor veel mensen, en met name voor vrouwen, is het prettig als het verwijderen langdurig effect heeft of zelfs permanent is. Als je professioneel wil ontharen, dan kan dat tegenwoordig ook zelf door gebruik te maken van IPL.  Dit staat voor Intense Pulsed Light, dit wil zeggen dat het werkt met een krachtige lichtstraal. Met een goed apparaat kun je pijnloos en snel haren weghalen, waarna die voor langere tijd wegblijven. Ben je op zoek naar een professioneel lichtontharingsapparaat en wil je een artikel kiezen met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding, dan zal dit artikel daarbij helpen.

PHILIPS LUMEA PRESTIGE BRI954/00

Beste IPL ontharingsapparaat 2021

De eerste plaats in onze lijst beste IPL apparaten gaat naar de Philips Lumea Prestige BRI954/00, een professioneel en luxe lichtontharingsapparaat dat je kunt gebruiken voor IPL-behandelingen op het gezicht en op het lichaam. Dit IPL lichtontharingsapparaat van Philips is efficiënt en kan zowel met snoer als draadloos gebruikt worden. Het product maakt gebruik van lichtflitsen die naar de haarzakjes gestuurd worden waardoor nieuwe haargroei wordt voorkomen.

Een ingebouwde huidsensor meet de kleur van de huid zodat de kracht van het licht professioneel en automatisch wordt aangepast. Daarmee wordt voorkomen dat de huid verbrandt, zoals soms het geval kan zijn als je gebruik maakt van een goedkoop IPL lichtontharingsapparaat. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook goed, zeker omdat het om een professioneel lichtontharingsapparaat gaat. Je hebt vaak een paar behandelingen nodig voor een goed resultaat. De Philips Lumea Prestige BRI954/00 is niet geschikt voor rood, lichtblond, wit en grijs haar.

BRAUN SILK-EXPERT PRO 5 PL5137

Professionele IPL lichtontharingsapparaat

Een ander goed IPL lichtontharingsapparaat is de Braun Silk·expert Pro 5 PL5137. Dit apparaat wordt geleverd met een handig etui waarin je het toestel kan opbergen. De Silk-Expert Pro 5 maakt gebruik van een krachtige lamp die nauwkeurige lichtflitsen op de haarzakjes richt. Omdat deze lamp van hoge kwaliteit is ben je met dit toestel jaren zoet. Ook dit apparaat is uitgerust met een sensor die de kleur van de huid detecteert. Voordat je begint met een IPL-behandeling, moet je het gebied dat je wilt behandelen scheren. Daarom ontvang je ook een scheermes bij dit artikel.

Braun Silk-expert Pro 5 PL5137 is alleen te gebruiken aan een stopcontact en is niet geschikt voor een donkere huid of voor rood, witblond, grijs of wit haar. Daarnaast bevinden zowel de Braun als de bovenstaande Philips zich in een hoge prijsklasse. Zoek jij aan een lager budget kijk dan zeker nog iets verder in onze top 5 beste ipl ontharingsapparaten.

PHILIPS LUMEA – ADVANCED BRI924/00

Beste prijs / kwaliteit IPL ontharing

Ben je op zoek naar een professioneel lichtontharingsapparaat met de beste prijs/kwaliteit verhouding? Dan is de Philips Lumea Advanced BRI924/00 de beste keuze. Met dit apparaat kun je jouw lichaam ontharen door middel van IPL. Het lichtontharingsapparaat is in tegenstelling tot andere IPL-apparaten goedkoop, zeker gezien de goede eigenschappen van het artikel.

Het product is geschikt voor gebruik op het lichaam, gezicht, voor de bikinilijn en ook als je een zeer gevoelige huid hebt. Dit apparaat is professioneel en kan gebruikt worden in combinatie met een app. Het IPL-apparaat is uitgerust met een sensor voor het vaststellen van jouw huidtype. Deze professioneel uitgewerkte informatie kun je teruglezen in de app zodat je kunt zien hoe je het lichtontharingsapparaat op de beste manier kunt gebruiken voor jouw lichaam. In tegenstelling tot de meeste IPL producten is de Philips Lumea Advanced BRI924/00 iets goedkoper.

SILK’N INFINITY – PREMIUM SMOOTH

Ontharingsapparaat voor alle type haren

Wat de Silk’n Infinity Premium Smooth onderscheidt, is dat hij geschikt is voor bijna elke huidsoort en haarkleur.  Door de ingebouwde huidsensor meet het lichtontharingsapparaat jouw huidtype en stelt het de juiste stand in. Enkel bij zeer donkere huidtypes is het mogelijk dat de sensor niet goed analyseert. Verder krijg je er een ladyshave bij, om de plek voor de behandeling te scheren. Door deze eigenschappen en doordat het lichtontharingsapparaat in zijn soort ook nog eens relatief goedkoop is, is de prijs-kwaliteitsverhouding ook hier goed in balans.

BABYLISS HOMELIGHT 100 – IPL

Goedkoop lichtontharingsapparaat

Het beste IPL lichtontharingsapparaat is te duur voor jou? Dat is niet abnormaal, niet iedereen heeft een professioneel toestel nodig. Soms willen we gewoon een goede koop, een goedkope IPL onharingsapparaat die goed werkt zonder al teveel extra snufjes. De BaByliss Homelight 100 – IPL is dan een perfect alternatief. De BaByliss kan gezien worden als een professioneel lichtontharingsapparaat dat geschikt is voor thuisgebruik. Deze machine kan in 5 verschillende standen worden ingesteld en is geschikt voor meerdere huidtypen. Je kan dit IPL apparaat enkel bedraad gebruiken.

benen met ipl ontharing apparaat

Tot zover onze top 5 beste IPL lichtontharingsapparaten.
Voor meer alternatieven, lees ook de beste ladyshaves of ga voor een goede epilator.

IPL apparaten vergelijken

Wat is IPL lichtontharing?

De afkorting IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met deze techniek worden haren professioneel verwijderd door gebruik te maken van lichtflitsen. Afhankelijk van het type en soort lichtontharingsapparaat, kan de intensiteit van het artikel worden ingesteld en worden aangepast op het huidtype van de gebruiker. De meeste toestellen voor IPL-behandelingen zijn uitgerust met een ingebouwde sensor die het huidtype automatisch detecteert. Omdat niet elk huidtype en niet elke haarkleur geschikt is, moet je hier goed op letten bij de aanschaf van een professioneel lichtontharingsapparaat.

Kies ook niet direct voor een al te goedkoop IPL-artikel, maar onderzoek goed de prijs-kwaliteitsverhouding. Hoewel dit niet makkelijk te bepalen is hangt de prijs vooral af van de lamp die gebruikt wordt. Hoe lang deze lamp meegaat zal de prijs, en dus ook de kwaliteit, van je toestel bepalen. Daarnaast moet je zeker zijn dat het toestel jouw huidtype ondersteunt. De meeste toestellen hebben een ingebouwde huidsensor om het toestel in te stellen. Natuurlijk zijn er ook draadloze modellen.

wat is ipl lichtontharing

Waarom een IPL lichtontharingsapparaat kopen?

Er zijn verschillende redenen om een professioneel lichtontharingsapparaat voor het uitvoeren van IPL-behandelingen te kopen. Je krijgt de mogelijkheid om thuis zelf professioneel aan de slag te gaan met het ontharen van jouw gezicht en lichaam. Bij een IPL-behandeling worden er door het apparaat lichtstralen naar de haarzakjes gezonden die de groei van haren stopt. Als je gebruikmaakt van een professioneel apparaat van goede kwaliteit, dan blijven de haren vaak voor meerdere jaren weg. Voor het uitzoeken van een lichtontharingsapparaat is de verhouding tussen prijs en kwaliteit belangrijk. Het liefst ben je zo goedkoop mogelijk uit voor een professioneel te gebruiken IPL-lichtontharingsapparaat. Als de prijs en kwaliteit in balans zijn en het apparaat goed werkt, dan hoef je jouw oksels, gezicht, benen, armen of bikinilijn voortaan niet meer te scheren of te harsen/waxen.

Beste ipl ontharing 2020

IPL lichtontharingsapparaat kopen,
waar op letten?

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een het beste IPL lichtontharingsapparaat, is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de prijs/kwaliteit verhouding, is het apparaat geschikt voor elk type huid en kun je het IPL lichtontharingsapparaat ook gebruiken met behulp van een ingebouwde accu. Om jou hierin te ondersteunen hebben we een aantal belangrijke punten op een rij gezet waar je op kunt letten voordat je een goed IPL lichtontharingsapparaat aanschaft. Het is belangrijk dat je kijkt naar de behoeftes die jij hebt en welk apparaat geschikt is voor jouw lichaam en huid. Bekijk onderstaande punten, en kies het voor jouw beste IPL lichtontharingsapparaat.

Ontharing met lichtflitsen

Voor het professioneel verwijderen van haar met een IPL lichtontharingsapparaat, wordt er gebruik gemaakt van lichtflitsen. Let bij de aanschaf van het apparaat op de kracht van de lichtflitsen die geproduceerd kunnen worden. De grootte van het venster waardoor de lichtflitsen uit het lichtontharingsapparaat komen bepaalt ook de grootte van het oppervlak dat je per keer kunt behandelen. Als de lichtflitsen meer gebundeld worden op een klein stukje, dan kan de IPL-behandeling daardoor effectiever zijn en langduriger zorgen voor het wegblijven van de haren.

Opzetstukken

Veel mensen zijn op zoek naar een professioneel lichtontharingsapparaat om haren van het lichaam en het gezicht te kunnen verwijderen. Het apparaat dat je hiervoor wilt kopen moet dan wel geschikt zijn om dat te kunnen doen. Een professioneel IPL-lichtontharingsapparaat wordt dan vaak ook geleverd met een opzetstuk waarmee je ook het gezicht kunt behandelen. Kijk goed naar de extra materialen en onderdelen die bij het product geleverd worden zodat je zelf professioneel aan de slag kunt met een IPL behandeling.

Type huid en haarkleur

IPL is niet geschikt voor iedereen. Dat is afhankelijk van het huidtype en de haarkleur van de gebruiker. De meeste IPL-apparaten zijn niet te gebruiken door mensen die een donkere huid hebben of door mensen met rood, lichtblond, wit of grijs haar. Een professioneel lichtontharingsapparaat kan in sommige gevallen wel gebruikt worden hiervoor. Let bij de aanschaf van een dergelijk product dan ook op de extra features (zoals een opzetstuk, batterij, en de kwaliteit van de lamp) en of je gebruik kunt maken van het artikel op jouw huid. Veel lichtontharingsapparaten hebben een ingebouwde sensor om het huidtype te kunnen herkennen.

Draadloze IPL lichtontharing

Het is vooral belangrijk dat je met het apparaat kunt werken op de manier zoals je dat zelf graag wilt. Ben je beperkt tot een model met draad, dan kan je het toestel niet onderweg gebruiken. Wil je het liever ook gebruiken als je van huis bent, dan kies je beter een draadloos model. Alle professionele machines voor het ontharen van gezicht en lichaam kunnen gebruikt worden met een snoer. Er zijn echter ook modellen verkrijgbaar die je draadloos kunt gebruiken. Bedenk daarom goed wat jouw wensen zijn en ga dan op zoek naar een IPL apparaat.

Wanneer GEEN IPL apparaat gebruiken

Er zijn een aantal belangrijke tegenindicaties voor het gebruik maken van een professioneel IPL-ontharingsapparaat.

Je mag een professioneel apparaat niet gebruiken als je borstvoeding geeft of zwanger bent. De huid is op dat moment te gevoelig om deze stralingen te verdragen.

  • Als je een verleden hebt met huidkanker, dan is het gebruik van een IPL-ontharingsapparaat af te raden. Ook hier is de huid vaak te zwak of gevoelig voor deze lichtstralen.
  • Op plekken waar tatoeages en piercings zitten, kan het gebruik van een professioneel IPL-apparaat ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt eveneens voor plekken met spataderen, de geslachtsdelen, tepels, plekken waar een injectienaald gebruikt is, in de buurt van een pacemaker of implantaten.
  • Wanneer je veel sproeten of moedervlekken hebt is het gebruik van een goedkoop IPL-apparaat af te raden. Maak je gebruik van een professioneel ontharingsapparaat met een ingebouwde sensor voor het herkennen van huidtypes, dan is het wel mogelijk.

Vraag bij twijfel advies aan je arts.

goed ipl lichtontharingsapparaat

Verschillende soorten ontharingsapparaten

Er zijn verschillende soorten ontharingsapparaten te koop. Voor het ontharen van lichaamsdelen of het gezicht zijn er voor vrouwen ladyshaves, epilators en apparaten die gebruik maken van licht voor ontharing zoals IPL-lichtontharingsapparaten en laserontharingsapparaten.  Opdat je zou kunnen achterhalen wat bij jou past, hebben we in het kort de verschillen tussen deze apparaten voor je op een rij gezet.

Ladyshaves

Met een ladyshave kun je eenvoudig en snel haren afscheren.  Het is afhankelijk van het type en het model of het mogelijk is om de ladyshave draadloos te gebruiken of dat deze enkel met een snoer aan een stopcontact gebruikt kan worden. In tegenstelling tot een epileermachine en tot een professioneel IPL-lichtontharingsapparaat, is het gebruik maken van dit type apparaat pijnloos. Een ladyshave moet wel regelmatig gebruikt worden om de terugkerende haren af te scheren en om zo voor een gladde huid te zorgen. Een professioneel apparaat is in verhouding tot een IPL-lichtontharingsapparaat vaak goedkoop. De meeste ladyshaves zijn voor het lichaam en het gezicht te gebruiken.

Lees dan hier onze top 5 Ladyshave

Epilator

Wil je ervoor zorgen dat jouw lichaam en gezicht langer vrij zijn van haartjes, dan kun je kiezen voor een epileermachine. Ook epileerapparaten worden in veel soorten en maten verkocht. Met een epileermachine worden de haartjes met de wortel uit het haarzakje getrokken. Hierdoor ontstaat een glad gevoel op de huid. De haartjes blijven dan ook vaak langer weg dan wanneer je gebruik maakt van een ladyshave. In verhouding tot een ladyshave is het gebruik van een epileermachine vaak wel een stuk gevoeliger, omdat de haartjes uit de haarzakjes getrokken worden.

Lees hier onze top 5 Epilators

Lichtontharing

Een IPL-lichtontharingsapparaat is eveneens een compact artikel. Afhankelijk van het type kan een IPL-apparaat draadloos of met een snoer gebruikt worden. Een IPL lichtontharingsapparaat maakt gebruik van lichtflitsen die de haarzakjes bewerken. Deze lichtflitsen zorgen ervoor dat de haarzakjes stoppen met de haren te laten groeien. Een goed en professioneel apparaat kan er zo voor zorgen dat je soms wel jarenlang een gladde huid zonder haren houdt.

Het gebruik is minder pijnlijk dan bij een epileermachine. Daar staat tegenover dat een professioneel lichtontharingsapparaat vaak niet goedkoop is. De prijs-kwaliteitsverhouding is wel goed omdat je na enkele behandelingen vaak een langdurig resultaat zult merken. IPL ontharingsapparaten zijn echter niet voor iedereen geschikt. Dat hangt af van je huidtype en je haarkleur .

Laser ontharing

Een andere manier van  lichtontharing is het gebruik van een laser.  De laser pakt net als bij een IPL-apparaat de haarzakjes aan en stopt de groei van haren. Hierdoor kun je er in veel gevallen voor zorgen dat je permanent haren kunt verwijderen. Een dergelijk apparaat is vaak wel lastig om zelf te gebruiken en omdat de laserstraal slechts een klein oppervlak per keer kan beslaan, is het ontharen op deze manier een tijdrovende bezigheid. Daar staat wel tegenover dat je vaak na 6 tot 8 behandelingen wel een volledig gladde huid hebt.

Tot zover het artikel beste IPL ontharingsapparaten 2021 – Laatste update 14/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.