Beste luchtontvochtiger

Zit u er over na te denken om een luchtontvochtiger aan te schaffen? In dit artikel gaan we op zoek naar de beste luchtontvochtiger die momenteel op de markt te verkrijgen is. Wat doet een luchtontvochtiger precies en waarvoor kunt u deze gebruiken? En wat mag dit dan wel niet kosten? In ons onderzoek gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen. We bekijken aspecten zoals functionaliteit, efficiëntie, de gebruiksvriendelijkheid en de benodigde onderhoud. Op basis van deze informatie stellen we een top 5 samen en bepalen we uiteindelijk wat de beste luchtontvochtiger van 2020.

TOP 5 – Beste luchtontvochtiger 2020

De Trotec TTK 50 E is krachtig, goedkoop en energie efficiënt. Deze elektrische luchtontvochtiger heeft een opnamecapaciteit van 16 liter vocht per dag en is geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van rond de 30 m2. De watertank ondersteunt 3,5 liter water en kan met een slang worden aangesloten op de afvoer. Wanneer de tank vol dreigt te raken, schakelt deze automatisch uit door zijn automatische overloopbeveiliging.

Deze energiezuinige luchtontvochtiger vereist weinig onderhoud en is eenvoudig te verplaatsen met hendels aan de zijkant en wieltjes. De behuizing is gemaakt van kunststof en kan tegen een stootje. Bovendien is de Trotec met zijn geluidsniveau van 40 dB vrij stil, wat het geschikt maakt voor gebruik in de slaapkamer. Samengevat, met zijn uitstekende performance en gebruiksvriendelijkheid is de Trotec TTK 50 E de beste luchtontvochtiger van 2020.

“Beste luchtontvochtiger 2020” – Doorgelicht

Wanneer er een muffe geur in uw huis hangt, dan is de kans groot dat dit komt door vochtplekken of zelfs schimmel. Dit is niet goed voor uw gezondheid en kan voor grote problemen zorgen voor mensen met astma. Een luchtontvochtiger kan u hierbij een gepaste oplossing bieden. Met een opnamecapaciteit van maar liefst 830 ml per uur kan deze tot wel 10 liter vocht per dag absorberen.

De Tristar AC-5410 is stil in vergelijking met soortgelijke producten, wat het geschikt maakt voor gebruik in een slaapkamer of een kantoor. Deze elektrische luchtontvochtiger schakelt automatisch uit wanneer het limiet van de watertank bereikt is. Bovendien komt dit model met anti-slipvoetjes en een ingebouwde handvat, zodat u deze eenvoudig kan verplaatsen.

“Beste prijs / kwaliteit luchtontvochtiger” – Doorgelicht

De Master DH-732 heeft een opvallend ontwerp maar is compact en licht. Met een reikwijdte van maar liefst 65 m3 en een watertank van 6,5 liter maakt dit het een krachtige oplossing voor zowel privé als zakelijk gebruik. Deze is bijvoorbeeld geschikt voor kantoorpanden of winkels.

De elektrische luchtontvochtiger circuleert 160 m3 aan lucht per uur en absorbeert 30 liter vocht per dag. Ook komt dit model met een geïntegreerde hygrostaat zodat deze eenvoudig kan worden ingesteld. Bovendien kan het water direct worden afgevoerd naar de riolering met behulp van een afvoerslang, zodat u deze luchtontvochtiger gerust een paar dagen alleen kunt laten. Als u op zoek bent naar een efficiënt model dat weinig onderhoud nodig heeft en er ook nog eens mooi uitziet dan is de Master DH-732 iets voor u.

“Editor’s pick 2020” – Doorgelicht

De Pingi Vida is een compacte oplossing die geschikt is voor kleinere ruimtes. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de kelder. Pingi Vida haalt de overbodige vocht uit uw kamer, wat schimmel kan voorkomen. De kleine elektrische luchtontvochtiger heeft een strak ontwerp en is eenvoudig te monteren. Deze kunt u bijvoorbeeld aan de muur bevestigen of aan het plafond.

De Ping Vida heeft een tankinhoud van 1 liter en schakelt automatisch uit wanneer dit limiet bereikt is. Giet het water vervolgens weg en de elektrische luchtontvochtiger is weer te gebruiken. De Ping Vida wordt geleverd met een afvoerslang van 150 cm, wat het mogelijk maakt om het water via de afvoer te laten stromen. Ook is het een energiezuinige luchtontvochtiger met een stroomverbruik van 18W. De Pingu Vida wordt geleverd inclusief adapter en een wandbevestigingsset.

“Luchtontvochtiger voor de slaapkamer” – Doorgelicht

Heeft u last van vochtplekken in huis? De Eurom DryBest 10 is goedkoop en efficiënt. Deze elektrische luchtontvochtiger kan tot 10 liter vocht per dag opnemen en komt met een ingebouwde hygrometer om dit in te stellen. De Eurom DryBest 10 ondersteunt een oppervlakte van 12 vierkante meter, wat het voornamelijk geschikt maakt voor kleine ruimtes zoals een zolder of een garagebox.

De watertank kan 2 liter vocht opnemen en schakelt automatisch uit wanneer deze vol is. Echter, kunt u ook de watertank direct verbinden met de gootsteen of de afvoer, zodat er geen omkijk meer nodig is. De Eurom DryBest 10 is licht en daarom eenvoudig te verplaatsen. Met de bijgeleverde handleiding is deze ook snel in gebruikt te nemen.

“Goedkope luchtontvochtiger” – Doorgelicht

Het onderzoek

Waarom een luchtontvochtiger kopen?

Bent u op zoek naar de beste luchtontvochtiger? Heeft u last van astma en krijgt u het snel benauwd? De stof en vocht in uw woning maken de situatie er niet beter op. De meeste woningen zijn niet goed genoeg geïsoleerd en dit zorgt voor extra vochtophoping binnen uw woning. Deze buitensporige vocht is niet goed voor uw longen. Er zijn verschillende manieren om vocht in uw woning te verminderen.

Als eerste kunt u de isolering van de woning verbeteren, om deze kou überhaupt niet binnen te laten. Echter, is het renoveren van een complete woning niet zo snel gedaan en brengt dit veel kosten met zich mee. Een andere directe oplossing is het gebruik maken van een luchtontvochtiger, ook wel een Dehumidifier genoemd.

Een luchtontvochtiger verlaagt het vochtgehalte in de directe omgeving. Wanneer de vochtigheid van de ruimte een bepaald percentage (meestal instelbaar) overschrijdt, zal de luchtontvochtiger automatisch activeren en de overtollige vocht verminderen. Een luchtontvochtiger neemt het werk uit handen, zodat u hier geen omkijk meer naar heeft.

Verschil luchtontvochtiger & luchtreiniger

Een luchtontvochtiger vermindert het vochtgehalte in de directe omgeving. Een energiezuinige luchtontvochtiger voor de kelder of een luchtontvochtiger voor de zolder is hierbij de beste keuze, omdat hier de vochtopbouw het hoogst is. Een luchtontvochtiger helpt ook de opbouw van schimmel te voorkomen. Een luchtreiniger circuleert de lucht in de ruimte en filtert hier alle stofdeeltjes, rook en allergenen uit.

Beide machines hebben dus een belangrijke functie en zijn onmisbaar om de woning schoon en droog te houden. Er bestaan echter diverse soorten luchtontvochtigers, wat het lastig maakt om de beste luchtontvochtiger te vinden.

Luchtontvochtiger kopen
Waar moet ik op letten?

Voelen uw meubels vochtig aan of hangt er een muffe geur in uw woning? Er is een grote kans dat er schimmel begint te vormen vanwege de vocht in uw woning. Of het nou gaat om een luchtontvochtiger voor de slaapkamer of een luchtontvochtiger voor de kelder, het is belangrijk om een keuze te maken die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Als het gaat om functionaliteit komen de meeste luchtontvochtigers redelijk met elkaar overeen. Er zijn echter enkele kenmerken waar u rekening mee moet houden.

Als eerste moet u goed nadenken over het doel van de luchtontvochtiger en de plaats waar deze moet komen te staan. Het doel van een luchtontvochtiger is om gezondheidsklachten te preventeren en vochtschade in uw woning te voorkomen. En de elektrische luchtontvochtiger kan het beste worden geplaatst in de vochtigste ruimte van de woning. Het vermogen van een energiezuinige luchtontvochtiger moet sterk genoeg zijn voor het aantal vierkante meters dat deze moet filteren. Een ruimte van bijvoorbeeld 50 m2 vereist een opnamecapaciteit van 20 liter per dag. Ook is het belangrijk dat er voldoende ruimte is rondom de luchtreiniger, zodat deze een groter oppervlakte bereikt, voor een zo goed mogelijke werking plaats deze in het midden van de kamer.

Houdt de ramen en deuren van de kamer zoveel mogelijk gesloten, dit laat extra vocht naar binnen. Luchtontvochtigers moeten periodiek schoongemaakt worden om de efficiënte hoog te houden. En vervang de luchtfilter wanneer dit nodig is.

De luchtontvochtiger circuleert de lucht in de directe omgeving en haalt deze langs de luchtfilter. Het bereik hiervan is afhankelijk van het vermogen van de luchtontvochtiger. Hierbij worden stof en luchtdeeltjes vastgehouden om vervolgens omgezet te worden door de verdamper.

De verdamper koelt de geabsorbeerde lucht en condenseert deze. De vochtdeeltjes klemmen zich vast aan het koude oppervlak van de verdamper en worden in de opvangbak opgevangen en vervolgens afgevoerd. Als laatste wordt de gedroogde lucht weer de kamer in geblazen.

Een Ultraviolet licht zuivert de luchtontvochtiger van micro-organismen door gebruik te maken van ultraviolette straling. Deze straling is minimaal en levert geen risico voor de omzittenden.

Adsorbenten absorberen lichte hoeveelheden vloeistof en gas en verzamelen deze op het oppervlak. Dit process haalt de vieze geurtjes en chemicalien uit de lucht zodat u dit niet langer in de woning kunt ruiken.

Wat is een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger verlaagt het vochtgehalte in de directe omgeving. Dit gebeurt door de lucht naar binnen te zuigen en langs een filter te halen. Alle onwenselijke stofdeeltjes blijven hierbij achter in het filter. Maar hoe werkt dit proces precies en welke onderdelen zijn hiervoor benodigd? Een elektrische luchtontvochtiger bestaat uit een aantal noodzakelijke onderdelen:

De luchtontvochtiger circuleert de lucht in de directe omgeving en haalt deze langs de luchtfilter. Het bereik hiervan is afhankelijk van het vermogen van de luchtontvochtiger. Hierbij worden stof en luchtdeeltjes vastgehouden om vervolgens omgezet te worden door de verdamper.

De verdamper koelt de geabsorbeerde lucht en condenseert deze. De vochtdeeltjes klemmen zich vast aan het koude oppervlak van de verdamper en worden in de opvangbak opgevangen en vervolgens afgevoerd. Als laatste wordt de gedroogde lucht weer de kamer in geblazen.

Een Ultraviolet licht zuivert de luchtontvochtiger van micro-organismen door gebruik te maken van ultraviolette straling. Deze straling is minimaal en levert geen risico voor de omzittenden.

Adsorbenten absorberen lichte hoeveelheden vloeistof en gas en verzamelen deze op het oppervlak. Dit process haalt de vieze geurtjes en chemicalien uit de lucht zodat u dit niet langer in de woning kunt ruiken.

Prijs van een luchtontvochtiger

Ben je op zoek naar de beste luchtontvochtiger? Of is uw huidige luchtontvochtiger nodig toe aan vervanging? Onze top 5 kan je helpen bij het maken van deze keuze. Een luchtontvochtiger is goed te gebruiken in combinatie met een luchtreiniger. Elektrische luchtontvochtigers zijn eenvoudig in gebruik, vergen niet veel onderhoud en zijn snel te monteren.

De gemiddelde prijs van een nieuwe luchtontvochtiger ligt in 2020 rond de € 200,- maar dit kan oplopen tot € 1000,- afhankelijk van het vermogen. Het is belangrijk om te kiezen voor een energiezuinige luchtontvochtiger, zodat u hier op lange termijn kosten mee bespaard. Als u merkt dat er veel vocht in uw woning zit, dan kunt u hier het beste meteen op acteren. Mocht dit toch iets boven uw budget zitten, dan is er ook nog de optie om te kijken naar oudere model.

Onze eisen voor de beste luchtontvochtiger

In ons onderzoek bekijken we het diverse assortiment aan luchtontvochtigers en gaan we op zoek naar de beste luchtontvochtiger. Er wordt onderzocht wat een luchtontvochtiger voor u kan betekenen, wat de verschillen zijn tussen de modellen en wat voor prijskaartje hier aan mag hangen. In ons onderzoek bekijken we de luchtontvochtigers die kortgeleden op de markt zijn uitgebracht. Op basis van deze informatie stellen we een top 5 samen en bepalen we wat de beste luchtontvochtiger test aankoop is.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.