Beste luieremmer

De Ubbi is de beste luieremmer volgens ons onderzoek. Hij is niet de beste om vieze geurtjes tegen te houden maar hij is wel duurzaam, gemakkelijk in gebruik en geschikt voor zowel gewone luiers als voor wasbare luiers. Omdat hij gebruik kan maken van universele vuilniszakken is hij daarenboven ook het goedkoopst op lange termijn. Zoek je een geurloze luieremmer dan kun je best kiezen voor de Tommee Tippee of de Angelcare. Beide luieremmers maken gebruik van merkgebonden navulcassettes die elke luier apart verpakken. Nadeel van de navulcassettes is dat ze vrij duur zijn en de kosten op lange termijn hoog oplopen.

Beste luieremmer 2020

De Ubbi is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en goedkoop op lange termijn. In tegenstelling tot veel andere luieremmers hang je namelijk niet vast aan dure en merkgebonden navulcassettes. Je kan in plaats daarvan universele vuilniszakken gebruiken waardoor je op lange termijn honderden euro’s zal besparen. De opening is groot genoeg zodat je geen druk moet uitoefenen op de grotere luiers. Dankzij de grote opening hij ook geschikt om wasbare luiers op te bergen tot je klaar bent om ze in de wasmachine te gooien.

“Beste luieremmer 2020”

Omdat hij gemaakt is uit staal met een laag poederlak absorbeert hij geen vieze geurtjes. Het nadeel van andere luieremmers is dat ze uit kunststof zijn gemaakt waardoor ze regelmatig moeten afgewassen worden om hardnekkige geurtjes te verwijderen. Het deksel kan je op slot doen om te vermijden dat je oogappel je sleutels of smartphone bij de luiers wilt opbergen. Omdat niet elke luier apart verpakt wordt kunnen er wel geuren ontsnappen wanneer je het deksel opent. Het tegengaan van vieze geurtjes is een belangrijke functie maar door zijn duurzaam stalen design, gebruiksgemak en zijn lage lopende kosten is de Ubbi volgens ons de beste keuze voor de meeste ouders. Een toffe extra is dat hij beschikbaar is in maar liefst 17 verschillende kleuren.

De Tommee Tippee Twist & Click is voorzien van een systeem dat elke luier apart verpakt. Nadat je de luier in de opening hebt gesmeten draai je aan de bovenkant van de emmer. Door deze beweging wordt elke luier apart verpakt in plastic waardoor vieze geuren geen kans hebben om te ontsnappen. Het draaisysteem werkt op basis van dure en merkgebonden navulcassettes. Nadeel hiervan is dat de gebruikskosten op lange termijn hoog oplopen. Een cassette gaat ongeveer een maand mee als we uitgaan van 6 vuile luiers per dag.

“Beste geurloze luieremmer”

Naarmate dat je baby groeit en je grotere luiers nodig hebt wordt het moeilijker om ze door de smalle opening te duwen. Daarenboven is er maar ruimte om maximaal 30 luiers op te bergen. Omdat de navulcassette zich bovenaan bevindt is het moeilijk om te zien hoe vol de emmer is. Wanneer hij te vol komt te zitten riskeer je namelijk dat het draaisysteem blokkeert. Maar ondanks zijn beperkingen is de Tommee Tippe Twist & Click de beste geurloze luieremmer die je kunt kopen.

De Angelcare is in veel opzichten vergelijkbaar met de Tommee Tippee. Beide luieremmers maken gebruik van merkgebonden navulcassettes die vrij duur zijn. Met een navulcassette kan je ongeveer 180 luiers verpakken. Met andere woorden kun je er ongeveer een maand mee verder. Navulcassettes zijn de enige manier om te voorkomen dat er een walm ontsnapt elke keer je het deksel opent. Het grootste verschil met de Tommee Tippee is op vlak van design. Er bestaan meerdere covers in katoen die je over de  buitenkant van de emmer kunt spannen. De Angelcare is daarom ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een kleurrijk model om in de kinderkamer te plaatsen.

“Design luieremmer”

In totaal zijn er zo’n tiental verschillende designs waar je uit kunt kiezen. Ben je een bepaald design beu dan kun je gewoon een andere cover kopen zonder dat je de emmer zelf moet vervangen. Klein minpuntje is dat er onderaan geen pedaal voorzien is om het deksel te openen. Wel is hij dankzij zijn navulcassettes en tof ontwerp de beste geurvrije luieremmer die je kunt kopen om in een kinderkamer te zetten.

De Diaperchamp Large is een grote luieremmer die vergelijkbaar is met de Ubbi. Hij maakt namelijk gebruik van universele vuilniszakken maar je kan er ook witte vuilniszakken van 60 liter voor restafval op aansluiten. Zo moet je geen vuile luiers van de ene vuilbak naar de andere gieten. Omdat hij geen gebruik maakt van navulcassettes is hij goedkoper op lange termijn. Bovendien kun je hem ook gebruiken voor wasbare luiers. Door zijn grote capaciteit van 75 luiers moet je hem maximaal een keer per week leegmaken. Naast de grote versie bestaat hij ook nog in een medium (50 luiers) en small (30 luiers) versie.

“Grote luieremmer”

Het verschil met de Ubbi is dat de Diaperchamp voorzien is van een deksel dat je kunt omklappen. Hierdoor kunnen geuren moeilijker ontsnappen wanneer je het deksel opent. Nadeel van dit systeem is dat je niet kunt zien wanneer de emmer vol is. Wanneer de emmer te vol zit kan het mechanisme blokkeren waardoor de vuile luier geplet wordt. Ook heeft hij een vrij hoge aankoopprijs voor een luieremmer die uit plastic bestaat. Maar dat wordt goed gemaakt door zijn lage kosten op lange termijn. Daarenboven kunnen er minder geurtjes uit het deksel ontsnappen in vergelijking met de Ubbi.

De Totsbots luieremmer is speciaal ontworpen voor wasbare luiers. Hij is namelijk voorzien van een wasnet met een elastiek die je proper rond de rand van de emmer kunt spannen. Wanneer de emmer vol is kun je het wasnet sluiten en in zijn geheel in de wasmachine gooien. De emmer zelf heeft een inhoud van 16 liter wat voldoende is voor ongeveer 20 wasbare luiers.

“Luieremmer wasbare luiers”

Om de vieze geurtjes binnen de luieremmer te houden zijn er vier klemmen voorzien. Zo kunnen nieuwsgierige baby’s met grijpgrage handjes ook niet aan de binnenkant van de emmer. Aan de bovenkant van de emmer is een hangreep zodat je deze gemakkelijk kunt meenemen naar de wasruimte. Nadeel van deze emmer is dat vieze geuren gemakkelijk ontsnappen wanneer je het deksel opent. Daarom raden we af om het te gebruiken in de kinderkamer of in een slecht verluchte ruimte.

Het onderzoek

Waarom een luieremmer kopen?

Tijdens de eerste weken moet je de luier van je baby tot 10 keer per dag vervangen. Naarmate dat ze ouder worden daalt dit naar ongeveer 5 luiers per dag. Tegen dat je oogappel 1 jaar oud is zal je ongeveer 2.000 luiers de deur uitgedragen hebben. De meeste mensen gebruiken gewone vuilnisbakken of plastic zakken voor het verzamelen van de vuile luiers. Gezien het grote volume aan vuile luiers zal je met deze werkwijze snel met geurproblemen komen te zitten. Het aanschaffen van een luieremmer kan vieze geuren tegen gaan en je heel wat tijd besparen. Zo kan je het buitenzetten van de vuile luiers beperken tot een keer per week. We vinden het belangrijk om te vermelden dat geen enkele luieremmer 100% geurvrij is. Wil je binnenshuis zoveel mogelijk vieze geuren vermijden dan is de beste manier om elke luier in een vuilbak te gooien die buiten staat.

beste geurloze luieremmer
Met heel verschillende modellen op de markt kan het moeilijk zijn om de luieremmer te vinden die het best aan uw noden voldoet.

Waarom zou je ons vertrouwen?

In mijn onderzoek heb ik gesproken met vrienden en familie met jonge kinderen om te weten te komen welke luieremmer zij hadden gekocht. Daarnaast hebben we de best verkochte luieremmers onderzocht die verkocht worden op Bol, Amazon en Dreambaby. Hier zijn we ook door de individuele reviews gegaan die gebruikers hebben achtergelaten. Maar we hebben ook  reviewsites zoals The Wirecutter en Babygearlab geraadpleegd en chats op verschillende forums bezocht om de ervaring van andere mensen met hun luieremmer te lezen. Daarenboven heb ik zelf ook ervaring met het verversen van de luiers van onze baby van 10 maanden, daarvoor gebruiken wij thuis ook een luieremmer.

Waar moet je op letten?

Geur

De voornaamste functie van luieremmers is om de verspreiding van vieze geuren tegen te gaan. Als vieze geuren kunnen ontsnappen dan kun je de luiers even goed in de vuilbak gooien. Luieremmers maken gebruik van verschillende ontwerpen om vieze geuren tegen te gaan. Een goede luieremmer heeft op zijn minst een deksel dat zeer goed afsluit waardoor er nauwelijks geurtjes kunnen ontsnappen. Maar om van die vieze luiers af te geraken moet je het deksel een aantal keer per dag openen. Hierdoor kan er een vuile walm ontsnappen die in de kamer blijft hangen. In ons onderzoek zijn we dus op zoek gegaan naar luieremmers die zo weinig mogelijk geur laten ontsnappen.

Om zo weinig mogelijk vieze geuren te laten ontsnappen maken luieremmers gebruik van verschillende ontwerpen. Er bestaan modellen die over een tussenruimte beschikken waar je de luier moet in plaatsen. Wanneer je het bovenste deksel sluit treed er een mechanisme in werking om de luier in het tweede gedeelte te laten vallen. Hierdoor hebben vieze geuren minder kans om te ontsnappen.

beste geurvrije luieremmer
Luieremmers zoals de Tommee Tippee Twist & Click verpakken elke luier apart in plastic

Luieremmers die werken op basis van een navulcassette wikkelen elke luier apart in plastic om geuren zo goed mogelijk tegen te gaan. Niet echt milieuvriendelijk maar het is wel de beste manier om te vermijden dat er een walm ontsnapt elke keer je het deksel opent.

Daarnaast kunnen we nog een aantal tips meegeven om de geur van vieze luiers tegen te gaan:

  • De beste manier om vieze geuren in huis tegen te gaan is nog altijd om vieze luiers direct in een vuilbak te smijten die buiten staat.
  • Hoe vaker je de emmer leegt hoe minder geur er zich kan opbouwen
  • Baksoda of koffiegruis toevoegen in de vuilniszak zal een deel van de vieze geuren absorberen
  • Je kan de geur maskeren door een wasverzachterdoekje in de vuilniszak plaatsen.
  • Regelmatig de buitenkant van de emmer kuisen met warm water en Dreft

Type zakken

Luieremmers kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën. Modellen die gebruik maken van universele vuilniszakken en modellen die gebruik maken van navulcassettes. Door gebruik te maken van navulcassettes wordt elke luier individueel verpakt waardoor vieze geuren niet kunnen ontsnappen. Het nadeel van deze navulcassettes is dat ze duur en merkgebonden zijn. Hierdoor lopen de gebruikskosten op lange termijn hoog op. Door gebruik te maken van een model dat compatibel is met universele vuilniszakken kun je heel wat kosten besparen. Nadeel van deze soort luieremmers is dat er een walm kan ontsnappen elke keer het deksel geopend wordt.

Gebruik

Een goede luieremmer moet gemakkelijk in gebruik zijn. Aangezien je in veel gevallen zowel een baby als een luier in je handen zult hebben is het handig dat er onderaan een pedaal voorzien is. Is er geen pedaal aanwezig dan moet het deksel gemakkelijk te openen zijn met een volle hand. De opening moet groot genoeg zijn zodat je geen kracht moet zetten om er een vuile luier door te krijgen. Het vervangen van plastic zakken of installeren van een cassette moet snel en eenvoudig gaan.

Design

Omdat luieremmers vaak in een ruimte komen te staan zoals de babykamer of in de living speelt het design ook een rol. Daarom is het materiaal van belang, staal met een laag poederlak is veel duurzamer dan plastic omdat het geen geur kan absorberen en het ook gemakkelijker te kuisen is. Kunststof kan daarentegen wel geuren absorberen en heeft de neiging om na een paar jaar te verkleuren.

Op vlak van afmetingen mag hij niet te groot zijn zodat je hem overal kunt plaatsen. Langs de andere kant moet de inhoud wel groot genoeg zijn zodat je hem maximaal twee keer per week moet legen. Doorgaans moet je rekenen op een zestal vuile luiers per dag. Met andere woorden hebben wij enkel modellen gekozen met een capaciteit van minstens 20 grote luiers.

Klaar met lezen? Een elektrische borstkolf kan het afkolven voor een stuk vergemakkelijken. Lees verder op de volgende pagina waar we de beste modellen op de markt overlopen. Een flessenwarmer kan je helpen om gekoelde of ingevroren moedermelk gelijkmatig op te warmen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.