Scroll Top
beste magnetische raamwisser

De 5 beste magnetische raamwissers van 2023

De Arclit magnetische raamwisser is onze favoriete keuze

Om ramen tegelijkertijd vanbinnen en vanbuiten te wassen, gaan we op zoek naar de beste magnetische raamwisser. Dit type ruitenreiniger gebruik je in sommige gevallen ook om aquariums proper te maken. Ze bestaan uit twee sponsjes die via een magneet samengehouden worden. Magnetische ruitenreinigers gebruik je voor enkel, maar ook voor dubbel glas. Ontdek in dit artikel hoe deze raamwisser je huishouden een stuk eenvoudiger kan maken. Lees hier verder om de beste magnetische raamwisser voor jou te vinden.

Onze selectie magnetische raamwissers

Beste prijs-kwaliteit: Arclit Raamwisser

Voordelen:

 • Inclusief ruime set aan reserveonderdelen
 • Driehoekig ontwerp voor hoekenwerk
 • Veiligheidstouw
 • Vijf verschillende sterkte-instellingen

Nadelen:

 • Delen kunnen loskomen

We starten onze selectie met de magnetische raamwisser van Arclit. Ben je van plan de magnetische raamwisser regelmatig te gebruiken, dan heb je een uitgebreide set nodig. In dit pakket krijg je maar liefst dertig katoenen pads en vier rubberen strips mee naar huis. Ook de bijhorende bevestigingsknopjes zitten in het pakket. Zo kan je lang gebruikmaken van de raamwisser.

Hij heeft een driehoekig ontwerp en past moeiteloos in hoeken. Zelfs wanneer je triple glas in huis hebt, kan je aan de slag met deze ruitenreiniger Hij past op ramen tussen 4 en 35 millimeter dik. Je kiest eenvoudig de gewenste dikte door de stand aan te passen. Er zitten vijf verschillende sterkteniveaus op de magneet. Neem de tijd om zorgvuldig over de ramen te gaan, dan krijg je het beste resultaat.

De aankoopprijs van de raamwisser ligt iets hoger, maar je hoeft gedurende een lange tijd geen extra onderdelen meer aan te kopen. Daarom vinden we de prijs in verhouding met de kwaliteit. Moet je vaak ramen wassen en doe je dat liever niet zelf, dan kan een robot raamwisser ook een oplossing zijn. Deze raamwissers werken zelfstandig. Een aantal gebruikers geeft aan dat de twee delen toch af en toe loskomen.

Geschikt voor: Enkel en dubbel glas 4 – 35 mm | Accessoires: Schoonmaaksponsjes, rubberen trekkers en verbinddopjes

Voordelen:

 • Vijf verschillende magneetstanden
 • Driehoekig ontwerp
 • Veiligheidstouw
 • Krachtige neodymium magneet
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Slechts één set reserveonderdelen

De goedkope magnetische raamwisser van Hoopy gebruik je op ramen met een dikte van 4 tot 35 millimeter. Hij heeft een ruim bereik door de vijf verschillende standen. Je stelt het gewenste magnetisch niveau in via de draaiknop.

Ook op enkel glas, dat gemiddeld 4 millimeter dik is, werkt de ramenwisser perfect. Dat doet hij op basis van neodymium magneten. In tegenstelling tot ferriet magneten zijn dit de sterkste magneten die je kan krijgen. Zeker om ramen te reinigen is voldoende kracht nodig. Enkel zo krijg je een proper en streepvrij resultaat.

Dankzij het driehoekige ontwerp neem je de hoeken van je ramen gemakkelijk mee tijdens het poetsen. Er zit ook een veiligheidskoord van twee meter in het pakket. Helaas krijg je slechts één set reserveonderdelen. Ben je door de voorraad heen, dan kan je de reserveonderdelen gelukkig ook apart verkrijgen zonder de raamwisser.

Geschikt voor: Enkel en dubbel glas 4 – 35 mm | Accessoires: Schoonmaaksponsjes, rubberen trekkers en verbinddopjes

Beste professionele: Tyroler Bright Tools

Voordelen:

 • Beschikbaar in drie sterktes
 • Grote raamwisser
 • Zeer geschikt voor grotere oppervlakken
 • Kwalitatief veiligheidstouw

Nadelen:

 • Duur
 • Zwaardere raamwisser
 • Slechts twee microvezeldoeken

De professionele magnetische raamwisser van Tyroler Bright Tools bestaat in drie varianten. Zo is de zwarte raamwisser geschikt voor enkel glas, terwijl de blauwe en de groene passend zijn voor dubbel glas. Afhankelijk van de ramen in je woning kies je het meest passende model. Vergeet niet om reinigingsmiddel aan te brengen op de beide zijden van de raamwisser. Dat is nodig om vlot over de ramen heen te kunnen bewegen.

Je krijgt verder een kwalitatief veiligheidstouw, handig aangezien het om een zwaardere raamwisser gaat. In tegenstelling tot andere raamwissers hoef je het touw niet met een knopje aan je hand vast te maken. Er zit een stevige ring aan het uiteinde van het touw, die je eenvoudig aan je vinger kunt bevestigen.

Extra handig aan deze professionele raamwisser is het formaat. De meeste raamwissers hebben namelijk een kleiner, driehoekig oppervlak. Dit model is rechthoekig, waardoor je sneller grotere oppervlakken kunt reinigen. Dat is ideaal als je grote ramen hebt of de raamwisser regelmatig gebruikt. Je wast de ramen eerst in een S-vormige beweging. Daarna blink je ze op met de twee meegeleverde microvezeldoeken. Een puntje om rekening mee te houden is de hogere prijs.

Geschikt voor: Dubbel glas 18 – 28 mm | Accessoires: Twee microvezeldoeken

Beste met steel: Scydao Telescopisch

Voordelen:

 • Steel uit roestvrij staal
 • Driehoekig ontwerp
 • Wendbaar
 • Veiligheidstouw
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Niet geschikt voor dun glas
 • Geen verschillende magneetinstellingen

Voor gedetailleerd raamwerk dat hoger gelegen is, adviseren we de raamwisser van Scydao. Dankzij de steel van 110 centimeter bereik je gemakkelijk hogere ramen. Je hoeft dus niet meer buiten te staan om je ramen te wassen en ook de ladder kan je achterwege laten. De goede raamwisser van Scydao is beschikbaar in vier kleuren. Door zijn driehoekige ontwerp neem je ook het vuil in de hoeken van je ramen weg.

De steel is van roestvrij staal en buigt niet door. Je krijgt ook een veiligheidstouw om te voorkomen dat de raamwisser naar beneden valt. Het draaischarnier aan de bovenkant zorgt ervoor dat de raamwisser wendbaar blijft. Je gebruikt deze raamwisser op ramen van 5 tot 36 millimeter dik. Let op, want in bepaalde gevallen is enkel glas slechts 4 millimeter dik. Wanneer je de raamwisser op dergelijk glas gebruikt, kan het raam breken.

Geschikt voor: Enkel en dubbel glas 5 – 36 mm | Accessoires: Schoonmaaksponsjes, glazen doekje, rubberen trekkers en verbinddopjes

Voordelen:

 • Driehoekig ontwerp
 • Veiligheidstouw
 • Accessoires meegeleverd
 • Krachtige neodymium magneet
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Niet geschikt voor enkel glas
 • Sterkte magneet niet instelbaar

We beëindigen ons onderzoek met de premium raamwisser van TibaGoods. Deze multifunctionele raamwisser gebruik je zowel voor ramen als aquariums. Zijn driehoekige ontwerp maakt dat je de hoeken van je ramen ook proper kan maken. De neodymium magneet is extra krachtig. Daardoor gebruik je deze wisser uitsluitend op dubbel glas. Gebruik je dit toestel op enkel glas, dan zou het raam kunnen barsten.

Om schade aan de raamwisser te voorkomen, is er een veiligheidstouw voorzien. Mocht de magneet loslaten, dan valt de raamwisser niet naar beneden. Je krijgt twee extra sponsjes mee naar huis, twee rubberen trekkers en nog vier verbinddopjes. Het is een compleet pakket voor een goede prijs. De raamwisser is verder licht in gebruik en hij ligt comfortabel in de hand door zijn kleine formaat.

Natuurlijk moet je de spons wel op de andere zijde van het raam kunnen plaatsen. Lukt dat niet, dan zal je nog steeds een professionele ramenwasser nodig hebben. Let ook goed op de afmetingen van je raam. Is je raam te dik, dan kan de raamwisser niet voldoende kracht zetten. Je krijgt dan geen streepvrij resultaat of de ruitenreiniger valt naar beneden. Je kan in dit geval ook een telescopische raamwisser overwegen om hoger gelegen ramen te reinigen.

Geschikt voor: Dubbel glas 15 – 24 mm | Accessoires: Schoonmaaksponsjes, rubberen trekkers en verbinddopjes

Kort samengevat

Dankzij de magnetische raamwisser reinig je tegelijkertijd de buitenkant en de binnenkant van je ramen. De raamwisser van TibaGoods werkt op basis van een krachtige neodymium magneet. Hij is echter niet geschikt voor enkel glas.

Wil je enkel glas reinigen, dan kan je de raamwisser van Arclit overwegen. De raamreiniger van Scydao is dan weer de beste oplossing voor hoger gelegen ramen. Je krijgt er namelijk een steel van 110 centimeter bij.

Wil je graag op een snelle manier grotere oppervlakken reinigen, dan adviseren we de raamwisser van Tyroler Bright Tools.

goede raamwisser
Afbeelding: TibaGoods

Waar op letten bij het kopen van een magnetische raamwisser?

Dikte raam

Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van je raam wanneer je een magnetische raamwisser aankoopt. De magneet moet namelijk voldoende krachtig zijn om de beide onderdelen met elkaar te verbinden. Als de magneet te zwak is, zal het toestel zich niet hechten aan het glas of alleszins sneller loslaten. Sommige raamwissers hebben verschillende standen, waardoor je ze zowel voor enkel als dubbel glas gebruikt. Kijk dus altijd naar het bereik van de magneet. Standaard situeert het bereik zich tussen 5 en 35 millimeter.

De dikte van je raam hangt voornamelijk af van de isolatiegraad, maar ook van de grootte. Hoe groter een raam is, hoe dikker het moet zijn. Hoe dikker het glas, hoe beter de isolerende werking. HR Glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, is de nieuwste vorm van dubbel glas. Het glas krijgt dan nog een extra coating. HR glas komt voor in de vorm van HR, HR+, HR++ en HR+++. De laatste soort noemt men ook wel triple glas en ze bestaat uit drie lagen. Het spreekt voor zich dat dit type glas een uitstekend isolerend vermogen heeft.

Afmetingen

Net zoals stoommoppen, kunnen raamwissers een driehoekig of een rechthoekig design hebben. Hebben ze een driehoekig ontwerp, dan gebruik je ze gemakkelijker in de hoeken van je ramen. Voor grote oppervlakken is dit design natuurlijk minder efficiënt. Het duurt dan langer om het volledige oppervlak van je raam proper te maken.

Heb je dus voornamelijk grote ramen in je woning, dan ben je beter af met een rechthoekig design of een elektrische raamwisser, al dan niet met een telescopische steel. Je kan dan grotere oppervlakken in een korte tijd schoonmaken. Magnetische raamwissers hebben natuurlijk wel het voordeel zeer licht en wendbaar te zijn.

Accessoires

Bij een raamwisser krijg je zelden een ruime set aan accessoires. Eventuele accessoires zijn er voornamelijk op gericht de reinigingspads te vervangen. Deze slijten namelijk na verloop van tijd en ze leveren dan een minder proper resultaat af. Om een schoon en streepvrij resultaat te verkrijgen, moeten de pads regelmatig vervangen worden.

Afhankelijk van het type reiniger dat je in huis haalt, krijg je een aantal reserveonderdelen. Denk maar aan extra katoenen pads of microvezeldoeken, de rubberen trekkers of verbinddopjes om de pads aan de wisser te bevestigen. Hecht je veel belang aan verschillende opzetstukken, dan is de handstoomreiniger misschien een betere keuze. Deze toestellen komen vaak met een ruim assortiment aan accessoires.

goedkope raamwisser
Afbeelding: Joybos

Wat is een magnetische raamwisser?

Een magnetische raamwisser bestaat uit twee reinigingspads. Deze worden verbonden met elkaar door een krachtige magneet. Door de werking van de magneet reinig je beide zijden van je raam in één klap. Vaak heeft de raamwisser een driehoekig design zodat je vlot in hoeken komt. Je gebruikt dit type raamwisser voornamelijk op moeilijk bereikbaar glas, zoals ramen in flatgebouwen of daken.

Ook om aquariums te reinigen is de magnetische raamwisser een echte aanwinst in huis. Wil je hardnekkig vuil verwijderen van je ramen, dan kan een stoomreiniger ook een oplossing zijn. Sommige stoomreinigers hebben namelijk speciale opzetstukken om ramen te reinigen.

professionele raamwisser
Afbeelding: FBC Goods

Hoe werkt een magnetische raamwisser?

Het kan wat oefening vergen om met de magnetische raamwisser te leren werken. Je gebruikt dit type raamwisser door de twee onderdelen los te koppelen van elkaar. Daarna bevestig je de katoenen pads door middel van de verbinddopjes. Maak de pads vochtig en voeg wat schoonmaakproduct toe. Doe dat op beide wissers.

Vaak krijg je een veiligheidstouw om de raamwisser aan je hand te bevestigen. Dan valt hij niet naar beneden als de magneet even contact verliest. Je kan de pad daarna op het raam plaatsen. Ga langzaam over je raam heen om het oppervlak goed te reinigen. Nadien bevestig je een droge pad en een rubberen trekker op de wisser. Zo kan je het vuile water verwijderen en de ramen opblinken.

Een belangrijk aspect is de bevestiging van de tweede wisser. Kan je raam open, dan kan je de twee wissers makkelijk zelf koppelen met de magneet. Kan je raam niet open, dan heb je een tweede persoon nodig om de andere wisser langs de buitenkant aan te bieden. Heb je een raam dat niet open kan en woon je op een verdiep, dan kan je dit systeem niet gebruiken.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 13 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, prestaties, dikte raam, accessoires en prijs.

Tot zover het artikel beste magnetische raamwissers

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.