De 5 beste massage pistolen van 2021

Met een massage geweer kan je vervelende blessures en zure spieren behandelen

Hoe fijn is het om eens in de zoveel tijd een massage te krijgen? Echter is het vaak niet mogelijk om deze op regelmatige basis aan iemand te vragen of je betaalt veel geld in een massagesalon. Daarom gaan we op zoek naar het beste massage pistool van 2021. Er zijn verschillende soorten massage apparaten, van handen tot voeten, infrarood tot massagekussens. Een massage pistool wordt gebruikt voor zeer lokaal te masseren, daar waar andere apparaten zich vooral op de rug of nek richten. Om je op weg te helpen hebben we de top 5 beste handmassage apparaten voor jou op een rijtje gezet.

HYPERICE – HYPERVOLT

Beste massage pistool 2021 – Prijs / kwaliteit

Afhankelijk van je gebruik is de Hypervolt het beste massage pistool op de markt. Vooral op basis van de prijs / kwaliteit verhouding scoort dit toestel goed. De Hypervolt heeft alle voordelen van de duurdere toestellen maar blijft binnen het mid-range prijssegment. Via de massagekop krijg je een zeer lokale vibratiemassage. Dit zorgt voor betere bloedsomloop in je spieren om herstel en mobiliteit te bevorderen. Het toestel komt met 4 meegeleverde massagekoppen om verschillende lichaamsdelen te masseren. Het toestel werkt draadloos via een oplaadbare batterij. Krachtig maar licht en redelijk stil in gebruik. De Hyperice Hypervolt is een zeer goed massage pistool.

HYPERICE – HYPERVOLT PLUS

Extra budget: Beste massage pistool

In een iets hoger prijssegment vinden we de Hypervolt Plus terug. Dit massage pistool ziet er hetzelfde uit maar geniet van enkele extra functies en een zeer krachtige motor. De Hypervolt Plus heeft 5 opzetstukken, één meer dan de andere versie. Met hulp van een partner kan je met dit toestel alle lichaamsdelen makkelijk en stevig masseren. Snelle trillingen verbeteren de doorbloeding in je spieren waardoor je sneller kan herstellen. Met drie standen van verschillende intensiteit kies je hoe hard je masseert. Door al deze voordelen is dit het beste massage pistool, al moet je het extra budget hebben.

THERAGUN – G4PRO

Professionele massage geweer

En toch is er nog een beter toestel, vooral bedoeld voor professioneel gebruik. Deze Teragun G4PRO staat slechts derde op onze lijst beste handmassage apparaten door de hoge prijs en beperkte extra voordelen. In een professionele omgeving zijn deze voordelen waardevol, voor particulieren is dit (in onze mening) niet nodig. Een zeer snelle oplaadtijd en een extra intensiteitsstand. Daarnaast worden de 6 meegeleverde massagekoppen gemaakt uit een ander materiaal dan de Hypervolt. Voor langdurig gebruik is het ontwerp van het toestel van belang. De masseur zal sneller vermoeid raken als het toestel niet ergonomisch ontworpen is. De Theragun is dan ook bedoeld voor langdurig en makkelijk gebruik. Een voordeel voor professionals. Je krijgt ook twee meegeleverde batterijen zodat je extra lange sessies kan doen. Ook geniet je van een flexibele massagekop, zeer handig voor deep tissue massages.

THERAGUN – MINI

Goedkoop massage geweer

Theragun heeft ook gedacht aan de particulieren die willen genieten van een kleine compacte massage pistool. Deze goedkopere versie van de Theragun, de Theragun Mini geniet van dzelfde technologie als de professionele G4PRO. Maar dat is ook alles, want met een minder krachtige aandrijving, gebruik van andere materialen, en minder standen en functionaliteiten heb je een heel ander toestel in de hand. Hoewel deze extra functies ontbreken is de Theragun Mini nog steeds een handig toestel. Makkelijk om te gebruiken en vooral makkelijk mee te nemen. Je krijgt één massagekop dat 3 verschillende standen aan kan.

COMPEX FIXX 1.0

Flexibele handmassage geweer

Met veel competitie van goedkope namaakmerken is het belangrijk om een goed product op de markt te brengen. De Compex Fixx is speciaal door de verstelbare arm. De massagekop is verstelbaar zodat je makkelijker bij moeilijke spieren komt. Zo heb je minder nood aan een extra persoon voor de massages uit te voeren. Met dit toestel ben je dus meer op je gemak en kan je meer zelf verwezenlijken om je genezing of spierpijn te bevorderen. Daarbij is dit een krachtig toestel dat ook drie verschillende standen van intensiteit aanbiedt. De compacte reistas is goed meegenomen, zo kan je de batterij en oplader makkelijk meenemen.

BEURER MG70

Infrarood massageapparaat

Handmassage apparaten bestaan in verschillende vormen. Enerzijds een soort van pistool, anderzijds een ruggenkrabber model. Dit soort handmassage apparaten is iets minder krachtig, maar is makkelijker in persoonlijk gebruik. De Beurer MG80 heeft een twee-in-één werking. Naast een klopmassage wordt de huid belicht met infrarood om zo via warmte- en lichttherapie voor extra ontspanning te zorgen. De speciale massagekop en verschillende opzetstukken zorgen voor extra opties.

Massage pistool vergelijken

Tot zover de suggestieve top 5 beste massage pistool.
Ben je eerder op zoek naar een massage kussen, lees dan onze top 5 beste massagekussens.
Zoek je naar een toestel voor de voeten, dan is de lijst beste voetmassage apparaten meer geschikt.

Massage pistolen vergelijken

Wat is een massage geweer of pistool?

Deze toestellen lijken op een handwapen, daarom wordt er vaak verwezen naar een ‘Handmassage gun’. Deze massageapparaten zijn bedoeld om zeer lokaal te masseren om zo pijn te verlichten of spieren makkelijker en sneller te doen herstellen. De vorm van de massagekop en de kracht van het toestel zijn de belangrijkste kenmerken voor een goede massage. Daarnaast kan er gekeken worden naar gewicht en gebruik, de materialen – rubber of plastic, en ander kenmerken zoals de batterij en een ergonomisch ontwerp.

Waarom een massage geweer kopen?

Een massage pistool kan je helpen om helemaal tot rust te komen. Vaak heb je niet voldoende nachtrust doordat de lichamelijke klachten je wakker houden. Dit zorgt ervoor dat je steeds gestrester wordt. Ook heb je vaak te maken met stressvolle situaties tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden, waardoor jouw nek en schouders vast komen te zitten. Een massageapparaat helpt jou dan om jouw spieren weer los te krijgen, zodat je weer een ontspannen gevoel krijgt en je als herboren voelt. Door een massageapparaat aan te schaffen heb je altijd een toestel bij de hand, zonder dat je hiervoor naar een salon hoeft.

Omdat er verschillende soorten massageapparaten zijn is het belangrijk om te weten wat jij persoonlijk verkiest, en hoe de pijn best verlicht wordt. Is dit aan de hand van een massagekussen, liever een toestel voor in de nek, of zoals we in deze lijst zien, een massagepistool voor lokale krachtige massages. Er is ook lichttherapie via infraroodlampen voor mensen dat te veel spierpijn hebben voor contact.

beste massage pistool

Massage pistool kopen,
waar moet ik op letten?

Grootte van het massageapparaat

De grootte van het apparaat hangt samen met jouw persoonlijke voorkeur. De een heeft liever een groot toestel, waarmee ook een groter oppervlak gemasseerd kan worden, terwijl de ander liever een compact toestel heeft die makkelijk in de hand ligt. Een groot apparaat is immers lastiger in gebruik, doordat deze ook lastig te hanteren is. Echter is het ook voornamelijk afhankelijk van het type pijn welke grootte je nodig hebt. Als je erge lichamelijke klachten hebt, dan kan een groot massageapparaat je helpen om de bron beter aan te pakken en ervoor te zorgen dat er een diepere massage gegeven wordt. Zo ben je ook sneller van deze pijn af.

Massage pistool of apparaat

De vorm van de beste massageapparaten zijn ook van belang voor de massage. Je moet er namelijk voor zorgen dat ook het diepe spierweefsel aangepakt wordt bij lichamelijke klachten, waar lang niet ieder apparaat geschikt voor is. Bekijk daarom bij de specificaties altijd eerst voor welke lichaamsdelen het bedoeld is. Wil je bijvoorbeeld een hoofdmassage, dan zul je een ander apparaat nodig hebben dan een nekmassagekussen. Voor jouw handmassage heb je ook weer een speciaal handmassage apparaat nodig. De vorm kan daarom een grote rol spelen in de keuze die jij maakt voor jouw nieuwe massageapparaat.

Vorm & aantal massagekoppen

Vaak wordt gedacht dat het aantal massagekoppen niet uitmaakt. Ook de verschillende massageknoppen hebben verschillende functies. Zo zijn er speciale deep-tissue massageknoppen voor een intense massage, terwijl er ook knoppen zijn die voornamelijk bedoeld zijn voor een ontspannen massage. Het is daarom belangrijk dat je eerst het doel voor jouw apparaat goed voor ogen hebt, voordat je gaat kijken naar de verschillende apparaten. De verkeerde massagekoppen kunnen er immers voor zorgen dat je jouw spieren niet voldoende los krijgt, waardoor de lichamelijke klachten niet verholpen worden.

Bij een massage pistool zijn het aantal massagekoppen beperkt, dit gaat meestal niet hoger dan 2 of 3. Zijn er teveel massagekoppen dan wordt het toestel te zwaar of zal het toestel niet krachtig genoeg zijn. Een handmassage pistool maakt gebruik van één zeer krachtige massagekop. hiermee kan je dan heel doelbewust op één locatie te werk gaan. Ook binnen topsport wordt er gebruik gemaakt van zulke toestellen.

Shiatsu-massage

Veel beste massageapparaten zijn uitgerust met de Shiatsu techniek. Dit wil zeggen dat de handbewegingen zo goed mogelijk worden nagebootst, waardoor er rollende bewegingen plaats kunnen vinden. Vaak zit deze techniek in massageapparaten die vooral het diepe spierweefsel aan moeten pakken. De Shiatsu massage zorgt er namelijk voor dat jouw spieren goed los gemaakt worden, waarna het ontspannen kan beginnen en je het meeste baat hebt bij de massage die uitgevoerd wordt.

De verschillende functies

Massageapparaten kunnen veel verschillende functies hebben. Zo heeft een nekmassagekussen weer andere functies dan een massage pistool. Een van de functies die je tegen kunt komen is de kneedfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat alle knopen uit jouw spieren worden gehaald. Het maakt daarbij niet uit of je een voetmassage of een massage op een ander deel van jouw lichaam laat uitvoeren, de spieren worden weer soepel en je beweegt weer alsof je nooit lichamelijke klachten hebt gehad. Deze functie is echter niet op alle apparaten terug te vinden.

Ook de warmtefunctie is niet op alle apparaten standaard terug te vinden. Met deze infrarood massage worden jouw spieren opgewarmd, waardoor pijnsignalen niet meer geblokkeerd worden. De sensoren in jouw lichaam krijgen door deze warmte een extra stimulatie, waardoor de pijn verlicht wordt. Vaak kan deze functie helpen bij mensen met reumatische klachten. Ondanks dat het steeds vaker wordt toegepast op de beste massageapparaten is het toch goed om van tevoren uit te zoeken of het apparaat naar keuze deze ook bezit. Zo ben je er zeker van dat je het beste massageapparaat voor jouw situatie aanschaft en jouw spieren ook daadwerkelijk geholpen worden.

Automatisch afsluiten

Hoe vaak komt het niet voor dat je tijdens een ontspanningsmassage in slaap valt? Het kan gevaarlijk zijn als jouw massageapparaat door blijft gaan doordat er geen automatische uitschakelfunctie op zit. De nieuwste massageapparaten worden daarom vaak uitgerust met deze optie, zodat het apparaat niet oververhit raakt en je ook geen overmassage krijgt. Uiteindelijk heb je zo niet alleen de juiste ontspanning, maar ook de meest veilige optie voor jouw verwenmoment.

Intensiteitregelaar

Lang niet iedereen houdt van dezelfde massages. De een heeft liever alleen maar een ontspanningsmassage, terwijl de ander juist een stevige massage nodig heeft om het diepe spierweefsel onder handen te nemen. Bij de beste massageapparaten kun je daarom vaak de intensiteit van de massage aanpassen aan jouw voorkeuren. In de meeste gevallen zijn hiervoor een aantal standen, waardoor je altijd het meest in de buurt komt van jouw voorkeur. Zo kun je voor zacht, middel of hard gaan door slechts een instelling te veranderen.

Massageprogramma’s

Als je gaat kijken naar de goedkope massageapparaten, dan kun je vaak niet uit meerdere programma’s kiezen. Hoewel er veel verschillende instellingen op te vinden zijn, heb je nooit een specifiek programma voor een bepaald lichaamsdeel. De duurdere varianten hebben dit vaak wel, maar wel maar enkele.

Pas wanneer je in de duurste prijsklassen gaat kijken heb je een aantal automatische programma’s tot jouw beschikking en kun je ook nog enkele programma’s manueel aanpassen aan jouw behoeften. Zo heb je de beste massageapparaten voor jouw lichaam te pakken en ben je verzekerd van een goed eindresultaat.

beste massage pistool 2020

Tot zover het artikel ‘Beste massagepistool’ – Laatste update 28/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.