De 5 beste massagekussens van 2021

Elke dag een Shiatsu massage krijgen is plots geen droom meer

In dit artikel gaan we op zoek naar het beste massagekussen voor thuis gebruik. Wanneer je op zoek bent naar een goed massagekussen, dan merk je al snel dat er veel keuze is. Door de ruimte keuze is het niet altijd eenvoudig om het beste massagekussen uit te zoeken voor jouw situatie. Om je op weg te helpen hebben we een suggestieve top 5 beste massagekussens voor jou opgesteld, zodat je gerichter kunt gaan zoeken en het product naar wens aan kunt schaffen. Lees nadien verder om te zien hoe we tot deze conclusie kwamen, hoe je moet kiezen en waar je op moet letten als je een massagekussen wil kopen.

MEDISANA – MC822 SHIATSU

Het Medisana Shiatsu en vibratiemassagekussen zorgt voor de beste massages op verschillende drukpunten. Door middel van de shiatsu-techniek, welke uitgevoerd kan worden met of zonder warmte of trillingen, kun je ervoor zorgen dat jouw nek en schouders weer los zitten en je de spanningen van de dag van je af voelt glijden. Hiervoor maken de knobbeltjes op het kussen cirkelvormige bewegingen, waardoor geen enkel drukpunt wordt overgeslagen. Door het lichte gewicht is dit massagekussen voor jouw nek en schouders ook eenvoudig mee te nemen en kun je hem zelfs op andere delen van jouw lichaam gebruiken.

+ Een veelzijdig kussen dat overal op het lichaam gebruikt kan worden
+ Keuze uit shiatsu, klopmassage, rolmassage & vibratie
– Masseert niet op de schouders

MEDISANA – MC 825

De Medisana MC 825 kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Dit massagekussen kan namelijk meer dan alleen jouw rug masseren. Doordat ook jouw nek, het zitvlak, je benen en je taille ermee gemasseerd kunnen worden, is dit een van de beste massagekussens die je kunt vinden. Door middel van shiatsu-technieken en acupressur-massages kun je al jouw spieren binnen de kortste tijd weer los hebben en zijn de lichamelijke klachten snel verdwenen. Hierdoor ga je weer ontspannen, wat ook weer extra rust met zich meebrengt.

+ De keuze uit veel verschillende technieken
+ Het massagekussen is uitgerust met een warmtefunctie
– Voor sommige mensen is de massage te hard

HOMEDICS – NMS-620

Als je op zoek bent naar een massagekussen dat voornamelijk bedoeld is voor jouw nek en schouders, dan is de HoMedics NMS-620 het kussen waar je naar moet kijken. Door het massagekussen worden jouw nek en schouders namelijk getriggerd door de shiatsu-techniek, waardoor de spieren volledig losgemaakt worden. Met de geïntegreerde warmtefunctie zorg je er ook nog voor dat de massage intenser ervaren wordt. Jouw spieren zullen hierdoor weer soepel aanvoelen, waardoor je ontspant en tijdens de massage zelfs in slaap kunt vallen. Het kussen schakelt dan automatisch uit.

+ Je kunt de intensiteit met 4 standen naar wens aanpassen
+ Er zit een extra kussentje voor jouw nek bij voor meer comfort
– De warmtefunctie kan alleen ingeschakeld worden met netstroom

BEURER – MG300 XL

De beste massagekussens zijn de kussens waar meer mee gedaan kan worden dan alleen het uitvoeren van een massage. Met de Beurer MG300 XL heb je niet alleen de verschillende massagefuncties tot je beschikking, maar wordt er ook een volledige body scan uitgevoerd om deze massage zo goed mogelijk uit te voeren. Zo kan het massagekussen jouw rug- en onderrug nog beter aanpakken, doordat de lengte en breedte wordt aangepast. Hiervoor zijn vier standen beschikbaar, waarbij ook je nek en schouders nog meegepakt kunnen worden indien gewenst.

+ Altijd een massage die bij jouw lichaam past door de body scan
+ Het massagekussen masseert jouw nek en schouders mee
– Er zit geen automatische uitschakelfunctie in

MEDISANA – MCH

Als je een massagekussen in de auto wilt gebruiken, dan is de Medisana MCH een goede oplossing. Niet alleen heb je de verschillende massagetechnieken altijd tot je beschikking, ook kun je deze eenvoudig met de speciale adapter inpluggen zodat je zelfs tijdens het autorijden kunt genieten van een massage. Handig voor wanneer je voor langere tijd dezelfde houding aan moet nemen. Hierbij wordt voornamelijk jouw nek onder handen genomen. Door een keuze te maken uit vijf verschillende programma’s heb je ook altijd een massage die bij jou past.

+ Het apparaat kan meerdere delen van jouw lichaam masseren
+ Je kunt kiezen uit de shiatsu massage of een vibratiemassage
– Het kussen past niet in alle (auto-)stoelen

beste massage kussen 2020

Tot zover onze suggestieve top 5 beste massagekussens.
Er zijn natuurlijk andere massage apparaten. Lees daarom ook de lijst ‘beste voetmassages‘ of ‘beste massage geweer‘.

Massagekussens vergelijken

Waarom een massagekussen kopen

Het beste massagekussen vinden is van belang wanneer je vaak last hebt van lichamelijke klachten of spierpijnen. Zeker na een lange werkdag of het uitoefenen van sporten is het van belang dat jouw lichaam weer volledig kan opladen en je ook de nodige ontspanning hebt. Vaak is een lange douche of een hobby niet voldoende om dit doel te bereiken. Met een massagekussen kan dit echter wel, waardoor je weer pijnvrij rond kunt lopen en je ook psychisch weer op kunt knappen. Het is daarbij wel van belang dat je altijd het beste massagekussen voor jouw situatie vindt, zodat je er het meest gebaat bij bent.

Massagekussen kopen, waar op letten?

Het gebruiksgemak van het kussen

Wanneer je gaat kijken naar het beste massagekussen, dan is het van belang dat je het ook eenvoudig moet kunnen gebruiken. Hiervoor kijk je niet alleen naar de doeleinden waarvoor het kussen gebruikt gaat worden, maar ook in hoeverre je  het eenvoudig kan gebruiken. Je wil immers niet veel tijd kwijt zijn om met het massagekussen aan de slag te gaan na een lange werkdag. Het beste massagekussen werkt ontspannend en zorgt ervoor dat lichamelijke pijn verholpen wordt. Wat gebruiksgemak voor jou inhoudt,  hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Het is belangrijk dat je voor de aankoop bedenkt waar jij waarde aan hecht. Zo kan er veel gebruiksgemak komen vanuit een compact kussen, maar misschien werkt een  groter model voor jou het beste. De kleinere kussens zijn hierbij voornamelijk bedoeld om een specifieke zone aan te pakken, waardoor je pijnen na aanleiding van je werk, sport of huisactiviteiten kan verhelpen. De grotere kussens zien eruit als een soort autostoel, waardoor je niet alleen de specifieke zone aanpakt, maar ook de rest van het lichaam meeneemt. Als je hier jouw gebruiksgemak in vindt, ga dan zeker voor deze aankoop.

De verschillende massagetechnieken

Hoewel het gebruiksgemak van belang is voor het uitzoeken van het beste massagekussen, is het ook goed om voor jezelf te bedenken welke massagetechnieken er nodig zijn om jouw lichamelijke klachten te verhelpen. Niet ieder kussen heeft dezelfde technieken tot zijn beschikking, waardoor je voor jezelf helder moet hebben wat er nodig is voor jouw klachten en welk deel van het lichaam hiermee aangepakt gaat worden. Pas wanneer je dit voor jezelf helder hebt, kun je verder gaan met jouw zoektocht. Lees je daarom ook altijd in voordat je een aankoop doet.

De meeste massagekussens zijn voorzien van een techniek genaamd Shiatsu. Bij deze techniek wordt ingezet op het verhelpen van psychische en lichamelijke klachten, waardoor je meer ontspannen bent en je uitgerust voelt. Er worden hierbij bepaalde bewegingen nagebootst, zoals de rollende bewegingen die gedaan worden met een hand. Daarnaast kom je de rolmassage ook vaak apart tegen bij de massagekussens. Deze techniek stimuleert en verbetert de bloedcirculatie, waarbij ook het onderliggende weefsel wordt aangepakt. Zo heb je niet alleen de lichamelijke klachten verholpen, maar ook een gladdere huid.

Pas je jouw nieuwe massagekussen voornamelijk toe om meer rust en ontspanning te krijgen, dan hoef je niet per se te gaan voor bovenstaande technieken. Een vibratiemassage kan dan vaak al genoeg zijn. Dit massagekussen wordt daarom ook altijd aangeraden wanneer je vaak lange dagen maakt of intensieve sporten beoefend. Wil je daarnaast ook een stimulatie van de spieren en andere lichamelijke klachten? Ga dan op zoek naar een kussen die alle technieken combineert, zodat je een multifunctioneel kussen hebt, die jouw lichaam weer als nieuw aan laat voelen.

bijkomende opties die bij massagekussens

De keuze van beste massagekussens is gebaseerd op de verschillende opties. Dit is ook voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Jij weet immers het beste wat je nodig hebt om je  lichamelijke klachten te verhelpen en ervoor te zorgen dat je weer helemaal ontspannen bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de warmtefunctie. Met deze functie kan je jouw spieren nog meer ontspannen, doordat deze opgewarmd worden, en kan er meer comfort worden geboden. Jouw spieren zullen hierdoor geen last meer krijgen van verkrampingen, waardoor je weer soepel kunt bewegen na een intensieve sportsessie.

Het is ook belangrijk om te kijken of er een beschermhoes bij het kussen zit. Wanneer je namelijk het beste massagekussen hebt gevonden, dan wil je dit ook niet laten beschadigen wanneer het niet gebruikt wordt. De wasbare beschermhoes zorgt ervoor dat het kussen bestand is tegen verschillende invloeden en kan eenvoudig van het kussen verwijderd worden. Je hebt hierdoor altijd een hygiënisch kussen tot je beschikking. Daarbij kun je ook opletten of de hoes een klittenband heeft. Met klittenband kun je het kussen namelijk eenvoudig aan een stoel vastmaken, waardoor dit niet meer verschuift en het lichaamsdeel goed aangepakt kan worden. Dit wordt ook wel stoelmassage genoemd. Soms in de vorm van een kussen dat je op de stoel legt, anders als volledige massagestoel.

massage kussen voor thuis

De verschillende soorten massagekussens

1. Massagekussen voor de rug

Als je voornamelijk rugklachten hebt, dan ben je al gebaat bij een massagekussen dat zich vooral richt op dit deel van je lichaam. Dit deel is immers ook het meest kwetsbare deel van jouw lichaam, omdat je vaak de verkeerde houdingen aan gaat nemen tijdens je werkzaamheden. De rug wordt hierdoor overbelast en dit is waar het massagekussen je bij kan helpen. Door het kussen op de bank te leggen, kun je jouw gehele rug of slechts een deel ervan laten masseren.

2. rug, nek en het zitvlak

Je lichamelijke klachten kunnen ook verspreid over het lichaamvoorkomen. Het is dan belangrijk dat er meerdere zones tegelijkertijd aangepakt gaan worden, bijvoorbeeld met infrarood. Hier kan je een massagekussen volledig instellen, waarbij je ook aangeeft welke zone gemasseerd moet worden. Vaak bevatten deze kussens ook  instellingen voor de programma’s, intensiteit en verschillende massagetechnieken, zodat jouw lichaam er altijd bij gebaat is.

3. speciaal voor de nek

Jouw nek komt vaak onder veel spanning te staan. Dit komt doordat je gedurende je werkzaamheden veel stressvolle situaties meemaakt. Het gevolg: vastzittende nek en schouders. Dit kan uiteindelijk weer andere klachten met zich meebrengen, welke aan de hand van een massagekussen verholpen kan worden. Het fijne eraan is dat je het kussen overal mee naartoe kan nemen, zodat je ook op vakantie extra kan ontspannen en jouw nek weer soepel en pijnvrij wordt.

4. voor de benen en armen

Er zijn ook speciale massagekussens die voornamelijk armen en benen kunnen masseren. Deze zijn eenvoudig mee te nemen doordat ze compact van formaat zijn. Hoewel deze voornamelijk voor je ledematen bedoeld zijn, kan je ze ook voor je onder- of bovenrug gebruiken. Ze zorgen voor een diepere werking, waardoor ze de beste resultaten boeken bij je ledematen en ervoor zorgen dat je geen spierpijnen meer hebt. Na slechts een enkele sessie kan je je armen weer omhoog doen en loop je weer  fit rond.

Tot zover het artikel ‘Beste massagekussen 2021’ – Laatste update 01/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Verzorging’

Comments (1)

[…] top 5 beste massage pistool. Ben je eerder op zoek naar een massage kussen, lees dan onze top 5 beste massagekussens. Zoek je naar een toestel voor de voeten, dan is de lijst beste voetmassage apparaten meer […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.