Beste massagekussen

Wanneer je op zoek bent naar een goed massagekussen, dan merk je al snel dat er veel keuze is. Door de ruimte keuze is het niet altijd eenvoudig om het beste massagekussen uit te zoeken voor jouw situatie. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 beste massagekussens voor jou opgesteld, zodat je gerichter kunt gaan zoeken en het product naar wens aan kunt schaffen.

Beste Massagekussens 2019

Het Medisana Shiatsu en vibratiemassagekussen zorgt voor de beste massages op verschillende drukpunten. Door middel van de shiatsu-techniek, welke uitgevoerd kan worden met of zonder warmte of trillingen, kun je ervoor zorgen dat jouw nek en schouders weer los zitten en je de spanningen van de dag van je af voelt glijden. Hiervoor maken de knobbeltjes op het kussen cirkelvormige bewegingen, waardoor geen enkel drukpunt wordt overgeslagen. Door het lichte gewicht is dit massagekussen voor jouw nek en schouders ook eenvoudig mee te nemen en kun je hem zelfs op andere delen van jouw lichaam gebruiken.

+ Een veelzijdig kussen dat overal op het lichaam gebruikt kan worden
+ Keuze uit shiatsu, klopmassage, rolmassage & vibratie
– Masseert niet op de schouders

De Medisana MC 825 kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Dit massagekussen kan namelijk meer dan alleen jouw rug masseren. Doordat ook jouw nek, het zitvlak, je benen en je taille ermee gemasseerd kunnen worden, is dit een van de beste massagekussens die je kunt vinden. Door middel van shiatsu-technieken en acupressur-massages kun je al jouw spieren binnen de kortste tijd weer los hebben en zijn de lichamelijke klachten snel verdwenen. Hierdoor ga je weer ontspannen, wat ook weer extra rust met zich meebrengt.

+ De keuze uit veel verschillende technieken
+ Het massagekussen is uitgerust met een warmtefunctie
– Voor sommige mensen is de massage te hard

Als je op zoek bent naar een massagekussen dat voornamelijk bedoeld is voor jouw nek en schouders, dan is de HoMedics NMS-620 het kussen waar je naar moet kijken. Door het massagekussen worden jouw nek en schouders namelijk getriggerd door de shiatsu-techniek, waardoor de spieren volledig losgemaakt worden. Met de geïntegreerde warmtefunctie zorg je er ook nog voor dat de massage intenser ervaren wordt. Jouw spieren zullen hierdoor weer soepel aanvoelen, waardoor je ontspant en tijdens de massage zelfs in slaap kunt vallen. Het kussen schakelt dan automatisch uit.

+ Je kunt de intensiteit met 4 standen naar wens aanpassen
+ Er zit een extra kussentje voor jouw nek bij voor meer comfort
– De warmtefunctie kan alleen ingeschakeld worden met netstroom

De beste massagekussens zijn de kussens waar meer mee gedaan kan worden dan alleen het uitvoeren van een massage. Met de Beurer MG300 XL heb je niet alleen de verschillende massagefuncties tot je beschikking, maar wordt er ook een volledige body scan uitgevoerd om deze massage zo goed mogelijk uit te voeren. Zo kan het massagekussen jouw rug- en onderrug nog beter aanpakken, doordat de lengte en breedte wordt aangepast. Hiervoor zijn vier standen beschikbaar, waarbij ook je nek en schouders nog meegepakt kunnen worden indien gewenst.

+ Altijd een massage die bij jouw lichaam past door de body scan
+ Het massagekussen masseert jouw nek en schouders mee
– Er zit geen automatische uitschakelfunctie in

Als je een massagekussen in de auto wilt gebruiken, dan is de Medisana MCH een goede oplossing. Niet alleen heb je de verschillende massagetechnieken altijd tot je beschikking, ook kun je deze eenvoudig met de speciale adapter inpluggen zodat je zelfs tijdens het autorijden kunt genieten van een massage. Handig voor wanneer je voor langere tijd dezelfde houding aan moet nemen. Hierbij wordt voornamelijk jouw nek onder handen genomen. Door een keuze te maken uit vijf verschillende programma’s heb je ook altijd een massage die bij jou past.

+ Het apparaat kan meerdere delen van jouw lichaam masseren
+ Je kunt kiezen uit de shiatsu massage of een vibratiemassage
– Het kussen past niet in alle (auto-)stoelen

Het onderzoek

Waarom een Massagekussen

Het beste massagekussen vinden is van belang wanneer je vaak last hebt van lichamelijke klachten of spierpijnen. Zeker na een lange werkdag of het uitoefenen van sporten is het van belang dat jouw lichaam weer volledig kan opladen en je ook de nodige ontspanning hebt. Vaak is een lange douche of een hobby niet voldoende om dit doel te bereiken. Met een massagekussen kan dit echter wel, waardoor je weer pijnvrij rond kunt lopen en je ook psychisch weer op kunt knappen. Het is daarbij wel van belang dat je altijd het beste massagekussen voor jouw situatie vindt, zodat je er het meest gebaat bij bent.

Massagekussen kopen

waar moet ik op letten?

Het gebruiksgemak van het kussen

Wanneer je gaat kijken naar het beste massagekussen, dan is het van belang dat je deze ook eenvoudig moet kunnen gebruiken. Hiervoor moet je niet alleen kijken naar de doeleinden waarvoor het kussen gebruikt gaat worden, maar ook in hoeverre deze er eenvoudig bij te pakken is. Je wilt immers niet veel tijd kwijt zijn om met het massagekussen aan de slag te gaan na een lange werkdag. De beste massagekussen werkt ontspannen en zorgt ervoor dat lichamelijke pijnen verholpen worden. Het blijft echter een persoonlijke voorkeur wat gebruiksgemak voor jou inhoudt.

Het is belangrijk dat je voor de aankoop voor jezelf bedenkt waar jij waarde aan hecht. Zo kan er veel gebruiksgemak komen vanuit een compact kussen, maar ook een groter model kan voor jou het beste werken. De kleinere kussens zijn hierbij voornamelijk bedoeld om een specifieke zone aan te pakken, waardoor je pijnen na aanleiding van jouw werk kunt verhelpen. De grotere kussens zien eruit als een soort autostoel, waardoor je niet alleen de specifieke zone aanpakt, maar ook de rest van het lichaam meeneemt. Als je hier jouw gebruiksgemak in vindt, dan moet je voor deze aankoop gaan.

De verschillende massagetechnieken

Hoewel het gebruiksgemak van belang is voor het uitzoeken van het beste massagekussen, is het ook goed om voor jezelf te bedenken welke massagetechnieken er nodig zijn om jouw lichamelijke klachten te verhelpen. Niet ieder kussen heeft dezelfde technieken tot zijn beschikking, waardoor je voor jezelf helder moet hebben wat er nodig is voor jouw klachten en welk deel van het lichaam hiermee aangepakt gaat worden. Pas wanneer je dit voor jezelf helder hebt, kun je verder gaan met jouw zoektocht. Lees je daarom ook altijd in voordat je een aankoop doet.

De meeste massagekussens zijn voorzien van een techniek genaamd Shiatsu. Bij deze techniek wordt ingezet op het verhelpen van psychische en lichamelijke klachten, waardoor je meer ontspannen bent en je uitgerust voelt. Er worden hierbij bepaalde bewegingen nagebootst, zoals de rollende bewegingen die gedaan worden met een hand. Daarnaast kom je de rolmassage ook vaak apart tegen bij de massagekussens. Deze techniek stimuleert en verbetert de bloedcirculatie, waarbij ook het onderliggende weefsel wordt aangepakt. Zo heb je niet alleen de lichamelijke klachten verholpen, maar ook een gladdere huid.

Pas je jouw nieuwe massagekussen voornamelijk toe om meer rust en ontspanning te krijgen, dan hoef je niet per se te gaan voor bovenstaande technieken. Een vibratiemassage kan dan vaak al genoeg zijn. Dit massagekussen wordt daarom ook altijd aangeraden wanneer je vaak lange dagen maakt of intensieve sporten beoefend. Wil je daarnaast ook een stimulatie van de spieren en andere lichamelijke klachten? Ga dan op zoek naar een kussen die alle technieken combineert, zodat je een multifunctioneel kussen hebt, die jouw lichaam weer als nieuw aan laat voelen.

De opties die de kussens met zich mee brengen

De beste massagekussens zijn gebaseerd op de verschillende opties. Ook dit is voornamelijk een persoonlijke voorkeur, omdat jij het beste weet wat je nodig hebt om de lichamelijke klachten te verhelpen en ervoor te zorgen dat je weer helemaal ontspannen bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de warmtefunctie. Met deze functie kun je jouw spieren nog meer ontspannen, doordat deze opgewarmd worden, en kan er meer comfort worden geboden. Jouw spieren zullen hierdoor geen last meer krijgen van verkrampingen, waardoor je weer soepel kunt bewegen na een intensieve sportsessie.

Ook is het belangrijk om te kijken of er een beschermhoes bij zit. Wanneer je namelijk het beste massagekussen hebt gevonden, dan wil je deze ook niet laten beschadigen wanneer deze niet gebruikt wordt. De beschermhoes zorgt ervoor dat het kussen bestand is tegen verschillende invloeden en kan eenvoudig van het kussen verwijderd worden en worden gewassen. Je hebt hierdoor altijd een hygiënisch kussen tot je beschikking. Daarbij kun je ook opletten of de hoes een klittenband heeft. Met het kittenband kun je het kussen namelijk eenvoudig aan een stoel vastmaken, waardoor deze niet meer verschuift en het lichaamsdeel goed aangepakt kan worden.

De verschillende soorten massagekussens

Speciaal voor de rug

Als je voornamelijk rugklachten hebt, dan ben je al gebaat bij een massagekussen die zich alleen maar richt op dit deel van jouw lichaam. Dit deel is immers ook het meest kwetsbare deel van jouw lichaam, omdat je vaak de verkeerde houdingen aan gaat nemen tijdens jouw werkzaamheden. De rug wordt hierdoor vaak overbelast, waar het massagekussen je bij kan helpen. Door het kussen op de bank te leggen, kun je jouw gehele rug of slechts een deel ervan gemasseerd krijgen.

rug, nek en het zitvlak

Jouw lichamelijke klachten kunnen ook verspreid over het lichaam plaatsvinden. Het is dan belangrijk dat er meerdere zones tegelijkertijd aangepakt gaan worden, bijvoorbeeld met infrarood. Hiervoor kun je een massagekussen volledig instellen, waarbij je ook aangeeft welke zone gemasseerd moet worden. Vaak gaan deze kussens ook gepaard met instellingen voor de programma’s, intensiteit en de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden, zodat jouw lichaam altijd gebaat is.

Speciaal voor de nek

Jouw nek komt altijd onder veel spanning te staan. Dit komt doordat je gedurende jouw werkzaamheden veel stressvolle situaties meemaakt. Het gevolg: vastzittende nek en schouders. Dit kan uiteindelijk weer andere klachten met zich meebrengen, welke aan de hand van een massagekussen verholpen kan worden. En het fijne eraan is, dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, zodat je ook op vakantie extra kunt ontspannen en jouw nek weer pijnvrij wordt.

voor de benen en armen

Er zijn ook speciale massagekussens die voornamelijk jouw armen en benen kunnen masseren. Deze zijn eenvoudig mee te nemen doordat ze compact van formaat zijn. Hoewel deze voornamelijk voor jouw ledematen bedoeld zijn, kun je ze ook voor jouw onder- of bovenrug gebruiken. Ze zorgen voor een diepere werking, waardoor ze de beste resultaten boeken bij jouw ledematen en ervoor zorgen dat je geen spierpijnen meer hebt. Je kunt jouw armen in slechts een enkele sessie weer omhoog doen en ook loop je weer als herboren rond.

Comments (1)

[…] je eerder op zoek naar een massage kussen, lees dan onze top 5 beste massagekussens. Zoek je naar een toestel voor de voeten, dan is de lijst beste voetmassages meer […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.