De 7 beste massagekussens van 2022

Verzacht de pijn in je nek, schouders of rug

De beste massagekussens kunnen de pijn van stramme spieren of overbelaste gewrichten verlichten. Om de juiste keuze te maken moet je rekening houden met het type, de maat en de vorm van het massagekussen. Om je te helpen hebben we een hieronder een duidelijk overzicht gemaakt van de beste massagekussens die je momenteel kunt kopen.

Onze selectie

Beste prijs-kwaliteit: Medisana MC 828

Shiatsu, klopmassage of een doelgerichte puntmassage, bij de Medisana MC 828 kan je tussen de drie soorten kiezen voor de rug. Voor het zitvlak kan je dan weer gaan voor een vibratiemassage. Hij heeft een behoorlijk kostenplaatje, maar met drie intensiteitsstanden en vier massageprogramma’s krijg je wel wat opties in de plaats. Hij kan zowel opwarmen als afkoelen, zodat je ook in de zomer kan genieten van een ontspannende massage voor die knopen in je nek.

Door de grootte van het kussen krijgen je hele rug, schouders en nek tegelijk wat aandacht. Je kan de stoel verstellen, maar de hoes kan niet in de wasmachine. Je bedient het kussen met een handige afstandsbediening en na vijftien minuten schakelt het zichzelf automatisch uit. Wel moet de Medisana MC 828 aangesloten worden op netstroom, dus je kan je niet eender waar installeren. Met zijn 8,8 kilogram zet je hem stevig op een stoel of in de zetel, maar kan je hem moeilijk verplaatsen of meenemen op locatie.

Type: Bedraad | Lichaamsdelen: Rug, schouders, nek en zitvlak | Aanpasbare intensiteit: Ja

Beste voor de auto: Medisana MCH

Het MCH model van Medisana kan makkelijk verplaatst worden aangezien het nog geen twee kilogram weegt. Ook de dunne en flexibele stof helpt daarbij. Met de meegeleverde auto adapter kan je dit goede massagekussen makkelijk aansluiten in de auto. Via de afstandsbediening bepaal je welke delen van je lichaam het zitkussen masseert, je bovenrug, onderrug, zitvlak of allemaal tegelijk. Dit kan door een vibrerende, warme massage met vijf vibratiemotoren, drie intensiteitsstanden en vijf massageprogramma’s.

Als je op zoek bent naar een stevige, knedende behandeling voor je stramme spieren, dan vind je hier allicht niet helemaal wat je zoekt. Niet enkel door de manieren van masseren, maar ook door de intensiteit die eerder laag blijft. Wel geniet je van een geleidelijke massage voor optimale ontspanning. Je hebt de keuze uit een massage van 15, 30 of 60 minuten. Deze Medisana heeft geen wasbare hoes en maakt vrij veel geluid terwijl hij de knopen in je rug ontwart.

Type: Bedraad | Lichaamsdelen: Rug en zitvlak | Aanpasbare intensiteit: Ja

Beste draadloos: Lifeproducts Shiatsu

Dit compacte en oplaadbare massagekussen van Lifeproducts kan je makkelijk met je meenemen. Eens je het volledig opgeladen hebt, zit je goed voor minstens twee uur masseren zonder netstroom.

Door het kleine formaat kan je er niet je hele rug in één keer mee masseren, maar je kan wel doelgericht kiezen welk lichaamsdeel nu precies hulp kan gebruiken. Je nek, schouders, bovenrug, onderrug, benen, armen, noem maar op. Ook dit is een goed massagekussen voor in de auto, want met de meegeleverde auto adapter kan je het ook onderweg gebruiken, zelfs als je vergeten bent om het kussen op te laden. Met de elastische band kan je het bevestigen aan de hoofdsteun.

Je bedient jouw Shiatsu- of verwarmde infraroodmassage met vier knoppen. Zowel de snelheid als de draairichting kan je aanpassen aan jouw voorkeuren. Voor velen werkt hij bijna te goed, met zelfs op de laagste stand een vrij intense massage. Hoewel je deze Lifeproducts Shiatsu makkelijk meeneemt door zijn kleine formaat en lichte gewicht, missen sommige gebruikers nog een opbergzak.

Type: Draadloos | Lichaamsdelen: Niet gespecificeerd | Aanpasbare intensiteit: Ja

Beste met infrarood: Sanbo WL30

Dit massagekussen heeft acht massagekoppen met infrarood warmtefunctie voor een ontspannende Shiatsu massage. Als je de Sanbo tussen de 75 en 90 minuten laat opladen, kan je hem daarna draadloos gebruiken. Zo hoef je niet per se in de buurt van een stopcontact zitten en kan je het kussen ook onderweg gebruiken. Ook de auto adapter en het lichte gewicht maken dat makkelijk. Wel geven sommige gebruikers aan dat een opgeladen batterij niet lang meegaat.

Het ontwerp en de vorm maken het allicht wat moeilijker om dit massagekussen achter het stuur te gebruiken. Wel zit er een verstelbare riem aan de achterkant zodat je het beste massagekussen met infrarood aan elke stoel kan vastmaken. In sommige situaties maakt de vorm het echter net makkelijker om zelf te bepalen waar er meer druk gezet mag worden.

De beste massagekussens beschermen jezelf en je lichaam. Deze versie heeft een automatische uitschakeling na vijftien minuten om overstimulatie van je spieren en oververhitting te voorkomen. Hierdoor genereert dit massagekussens niet zo’n intense hitte als andere modellen en dat vinden sommige gebruikers een nadeel. Je kan de snelheid van de massagekoppen aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Type: Draadloos | Lichaamsdelen: Voornamelijk nek en schouders, ook andere mogelijkheden | Aanpasbare intensiteit: Ja

Beste compacte: Beurer MG147

Het beste massagekussen dat je overal mee naartoe kan nemen heeft een hoogte van twaalf centimeter, een breedte van zevenentwintig centimeter en een diepte van veertig centimeter. Het is dus erg compact en met twee kilo bovendien ook licht. Je kan het kussen dus vlot kwijt in je auto, koffer of tas.

Je kan dit kleine kussen uiteraard niet gebruiken voor je hele rug en je kan er geen verschillende lichaamsdelen tegelijk mee masseren. Wel kan je met dit kussen erg gericht aan de slag op het gebied waar je klachten ervaart. Een groot voordeel is dat de hoes op tijd en stond in de wasmachine kan. Je zal het apparaat wel niet letterlijk onderweg kunnen gebruiken, want het werkt enkel op netstroom.

Met de afstandsbediening bedien je de vier roterende massagekoppen met warmtefunctie. Je kan kiezen tussen twee massageprogramma’s, wat wel eerder beperkt is in vergelijking met andere kussens. Het duurt ook even voor het apparaat opwarmt. Hoewel het gaat om een kussen, voelt het niet per se zacht aan. Aan jou om te bepalen hoe belangrijk je dat vindt bij een massagekussen. Als je houdt van een ‘harde’, stevige massage, is een massagepistool misschien eerder iets voor  jou.

Type: Bedraad | Lichaamsdelen: Niet gespecificeerd | Aanpasbare intensiteit: Nee

Beste goedkope: Qumax

Een klein massagekussen voor een kleine prijs vind je bij Qumax. Geen lang kussen dat je volledige stoel bedekt, maar eentje dat net past op je onderrug, in je nek of onder je kuit bijvoorbeeld. Het moet aangesloten blijven op netstroom, maar je krijgt er een auto adapter bij zodat je het kussen ook onderweg kan gebruiken.

De kabel is wel eerder kort. Door de elastische band kan je dit goedkoop massagekussen vastmaken aan een hoofdsteun. De band heeft wel een beperkte lengte dus hij past niet rond grote stoelen of zetels. Het kussen zelf past door het compacte formaat wel makkelijk in een grote tas of in je bagage. Je stelt zelf de warmte in van de vier infrarood massagekoppen, evenals de snelheid en de rotatierichting. Dat doe je niet met een afstandsbediening, maar met de knoppen op het kussen zelf.

Je kan geen vooraf ingestelde programma’s kiezen, het apparaat schakelt zichzelf niet uit en het heeft geen wasbare hoes. Dat brengt de lage prijs natuurlijk met zich mee. Hierdoor is de Qumax ook minder kwalitatief dan duurdere massagekussens. Ten slotte is dit massagekussen niet draadloos te gebruiken.

Type: Bedraad | Lichaamsdelen: Niet gespecificeerd | Aanpasbare intensiteit: Ja

Beste koop: Medisana MC825

Dit grote massagekussen heeft niet enkel vlakken voor je rug, nek en zitvlak, maar ook aan de zijkanten voor je heupen en dijen. Je kiest zelf of je de massagefunctie op alle vlakken tegelijk inschakelt of slechts op bepaalde zones. De nekhoogte kan je verstellen, maar die van de andere vlakken niet, waardoor grotere mensen best even checken of de afmetingen overeenkomen met hun lichaamsbouw. Op zich is het kussen wel vrij groot, waardoor het niet op elke stoel past. Het werd afgewerkt in suède en fluweel, met een wasbare hoes.

Met een afstandsbediening kies je of je acupressuur, Shiatsu of een vibratiemassage wil. Het kussen heeft een warmtefunctie en een aanpasbare intensiteit. Dit massagekussen voelt eerder hard aan. Sommige gebruikers vinden dat net fijn, terwijl andere het een nadeel vinden. Ook dit massagekussen schakelt zichzelf automatisch uit, in dit geval na vijftien minuten.

Type: Bedraad | Lichaamsdelen: Rug, nek, zitvlak, heupen en dijen | Aanpasbare intensiteit: Ja

Tot zover onze suggestieve 7 beste massagekussens. Heb je vooral nood aan meer steun tijdens het zitten, en niet noodzakelijk een massage achter? Kijk dan ook even naar de zitkussens. Er zijn natuurlijk andere massage apparaten. Lees daarom ook de lijst ‘beste voetmassages‘ of ‘beste massage geweer‘.

Comfy massagekussen
Afbeelding: Comfy

Waar op letten bij het kopen van een massagekussen?

Type

De meeste goede massagekussens werken op netstroom. Ze zijn dan ook gemaakt om te gebruiken op een stoel of in een zetel en dat zijn gelukkig plaatsen waar relatief vaak stopcontacten in de buurt zijn. Dat gezegd zijnde kan het vervelend zijn als jouw kussen een kort snoer heeft.

Veel massagekussens met snoer hebben ook een auto adapter zodat je ze ook onderweg in de auto kan gebruiken. Ten slotte zijn er nog draadloze massagekussens, met een ingebouwde accu die je kan opladen zodat je eender waar van je massage kan genieten. Op het vlak van prijs lijken de types vrij evenredig verdeeld te zijn, een goedkoop massagekussen kan evengoed draadloos als op netstroom zijn.

Massagezones

De kleine massagekussens focussen zich niet op een bepaald lichaamsdeel, maar je kan ze voor eender welke zone gebruiken. Massagekussens met lange armlussen kunnen optimaal gebruikt worden voor de nek en de schouders, maar ze kunnen evengoed gebruikt worden voor andere zones.

Stoelkussens hebben doorgaans drie zones, een zit-, rug- en nekvlak. Al zijn er ook zitkussens met exta panelen aan de zijkanten. De beste massagekussens in deze vorm kunnen per zone bediend worden. Zo hoeven niet alle onderdelen tegelijk gebruikt te worden.

Comfy beste massagekussen
Afbeelding: Comfy

Massageprogramma’s

Massagekussens bieden meestal ook een Shiatsu massage aan. Vaak met roterende massagekoppen in het kussen. Die kan je dan bij de beste massagekussens aanpassen volgens jouw wensen. Aanpassingen zijn mogelijk op het vlak van snelheid, intensiteit en rotatierichting bijvoorbeeld.

Een klop-, (druk)punt- of acupressuurmassage leunen heel erg aan bij een Shiatsu massage, maar je vindt deze soorten niet zo snel terug bij massagekussens. Bij een klopmassage worden vingertoppen en/of handen nagebootst die als het ware op bepaalde punten van je lichaam kloppen. Bij een acupressuurmassage, zonder kussen, volgt men meestal het idee achter acupunctuur, namelijk dat van energiemeridianen doorheen het lichaam.

Bij acupressuur wordt er met de handen druk uitgeoefend op de geblokkeerde punten op deze energiebanen. Bepaalde massagekussens trachten deze methode dus na te bootsen. Bij een (druk)puntmassage zet men ook druk op bepaalde punten, maar dat zijn niet per se dezelfde punten als bij acupressuur.

Infraroodmassage kan je ook vaak terugvinden. Hierdoor verwarmt het kussen, wat kan bijdragen tot soepelere spieren bijvoorbeeld. Doordat er op deze manier afvalstoffen vrijkomen in het lichaam, wordt het zwangere vrouwen vaak afgeraden om warmtemassages te gebruiken. Andere profielen, zoals mensen met diabetes, een pacemaker, spataders, etc. kunnen best vooraf nagaan of een massagekussen gebruikt mag worden. Warmtetherapie wordt ook gebruikt door atleten om de pijn van blessures te verlichten.

Materiaal

De meeste massagekussens worden gemaakt van een soepele, dunne en flexibele stof. Hierdoor kunnen de massagekoppen er vlot doorkomen en kunnen de grotere versies makkelijk buigen of verplaatst worden.

De beste massagekussens hebben een verwijderbare en wasbare hoes, zodat je apparaat netjes blijft. Bij sommige kussens vind je ook een lederen afwerking. Zoek je meer luxe, dan zijn er bepaalde modellen die een zachte stof hebben, zoals suède of fluweel bijvoorbeeld.

Medisana beste massagekussen
Afbeelding: Canva.com

Tot zover het artikel ‘Beste massagekussen’ – Laatste update 10/03/2022

Lees meer artikels in de categorie ‘Verzorging’

Related Posts

Comments (1)

[…] top 5 beste massage pistool. Ben je eerder op zoek naar een massage kussen, lees dan onze top 5 beste massagekussens. Zoek je naar een toestel voor de voeten, dan is de lijst beste voetmassage apparaten meer […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.