Beste Microgolfoven

Een microgolfoven kopen is vrij simpel, de technologie is al jaren ongewijzigd gebleven waardoor de meeste microgolfovens vrij goedkoop zijn. Volgens ons is de Samsung MS28J5215AB de beste microgolfoven die je momenteel kunt kopen. Het kan alles snel en gelijkmatig opwarmen, heeft een mooi design en is vrij betaalbaar. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je een microgolfoven wilt kopen.

Onze top 3 – Beste Microgolfoven

Volgens ons is de Samsung MS28J5215AB de beste microgolfoven die je momenteel kunt kopen. Het kan alles snel en gelijk opwarmen, heeft een mooi design en is daarenboven gemakkelijk om te gebruiken. Het heeft 8 programma’s waaronder ontdooien, het opwarmen van borden en een speciale stand om groenten te stomen. Met een inhoud van 28 liter is het vrij groot en kun je dus zonder probleem grote porties in 1 keer opwarmen.

“Beste microgolfoven 2019”

De Inventum MN203S is kleiner dan de Samsung MS28J5215AB en beschikt niet over programma’s. Het heeft ook een meer retro design en beschikt enkel over twee draaiknoppen. Een draaiknop voor het instellen van het wattage en een knop voor het instellen van een de kooktijd. Maar aan de helft van de prijs is deze microgolf even goed als de Samsung microgolfoven.

“Goed(kope) microgolfoven”

De Samsung MC28H5015AW is een goede microgolfoven voor studenten die over een keuken zonder oven beschikken op hun kot. Deze microgolfoven heeft namelijk niet enkel een microgolffunctie maar ook een hetelucht functie. Ideaal dus om een diepvriespizza op te warmen. Dankzij een inhoud van 28 liter is het toestel ook groot genoeg om een ovenschaal in te steken.

“Beste combi microgolfoven”

Het onderzoek

Wie moet een microgolfoven kopen?

Een microgolfoven is voor ons een toestel dat je voor meer zaken kunt gebruiken dan je in eerste instantie aan zou denken. De meeste mensen denken bij een microgolfoven aan kant en klare maaltijden en daarom wordt een microgolfoven vaak met het ongezonde geassocieerd. Onderzoek heeft o.a. ontkracht dat de stralen van een microgolfoven ongezond zouden zijn. Daarenboven blijven meer voedingsstoffen in groenten wanneer ze in de microgolfoven bereid worden ten opzichte van ze in water te koken. Wij vinden een microgolfoven enorm handig voor het opnieuw opwarmen van restjes. Restjes eten is niet enkel goed voor je portefeuille maar ook goed voor het milieu. Volgens het FAO wordt er jaarlijks ongeveer 3,6 miljoen ton voedsel verspild. Door je restjes opnieuw op te warmen in de microgolfoven kun jij ook een steentje bijdragen aan het milieu.

Daarenboven kan een microgolfoven veel meer dan enkel restjes opnieuw opwarmen. Je kan er ook groenten mee stomen, havermoutpap mee bereiden, popcorn mee maken, spek bakken en melk mee opschuimen (en nog veel meer!). Ook om koffie opnieuw op te warmen of om thee of chocomelk mee te maken kan een microgolfoven handig zijn. In kort kunnen we aan veel mensen een microgolfoven aanraden. Persoonlijk gebruik ik de mijne bijna dagelijks en sinds kort heb ik 2 neefjes in de familie. Wanneer zij langskomen kunnen we hun flesje ook snel en gemakkelijk opwarmen in de microgolfoven.

Het grote voordeel van een microgolfoven is dat de technologie niet veel is veranderd in afgelopen jaren en dat ze vrij goedkoop te verkrijgen zijn. Losstaande modellen zijn een pak goedkoper dan inbouwtoestellen maar dat is een kwestie van design en daar gaan we in dit artikel niet te diep op ingaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een microgolfoven?

Omdat een microgolfoven je eten verwarmd aan de hand van golven kunnen er warme en koude plaatsen ontstaan. Hierdoor kan het zijn dat je maaltijd niet gelijkmatig opgewarmd wordt. Dit wordt door de meeste microgolfovens vermeden door te werken met een draaiende plaat. Zelf kun je je microgolfoven een handje helpen door af en toe door je eten te roeren.

Een microgolfoven moet helemaal niet duur zijn en voor 50 euro kun je een basistoestel kopen dat lang moet meegaan. De technologie is de afgelopen decennia niet tot weinig veranderd dus er is weinig tot geen verschil tussen nieuwe en oudere toestellen. Er zijn wel combi microgolfovens die ook dienst kunnen doen als heteluchtoven. Deze toestellen zijn iets duurder dan degene met enkel een microgolf functie.

De meeste microgolfovens zijn ongeveer 50 cm breed en 30 cm hoog. Dit is redelijk compact en dit kan bij de meeste mensen gewoon op het aanrecht staan zonder al teveel ruimte in te nemen. Wil je je microgolf in een bepaalde nis plaatsen meet dan zeker 2 keer af zodat je een microgolfoven koopt die er effectief in past.

De meeste microgolfovens hebben een maximum wattage van 1000 watt. Wattage geeft op papier aan hoe krachtig je microgolfoven zou moeten zijn. Maar wattage is niet de enigste factor dat bepaald hoe snel je je eten kunt opwarmen. Een kleine microgolfoven met 800 watt kan soms sneller iets opwarmen dan een grote microgolfoven aan 1000 watt. We raden aan om hier niet teveel op te focussen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.