Beste Microgolfoven

Een microgolfoven of magnetron is een keukentoestel waarmee je eenvoudig soep of restjes mee kunt opwarmen. Er bestaan ook combi microgolfovens die niet enkel kunnen opwarmen maar die je ook kan gebruiken om gerechten te grillen. Volgens ons is de Samsung MS28J5215AB de beste microgolfoven die je momenteel kunt kopen. Het kan alles snel en gelijkmatig opwarmen, heeft een mooi design en is betaalbaar. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je een microgolfoven wilt kopen.

Beste microgolfoven 2020

Volgens ons is de Samsung MS28J5215AB de beste microgolfoven die je momenteel kunt kopen. Hij is bijna 35cm breed en 35cm diep en heeft een inhoud van 28 liter. Groot genoeg dus om grote borden of schotels in te kunnen plaatsen. Hij heeft een mooi zwart design met een eenvoudige bediening via een draaiknop. Buiten de draaiknop zijn er nog 6 vooraf ingestelde programma’s zoals het ontdooien van diepvries producten of het warm houden van je borden. Er is ook een apart programma om boter of chocolade te smelten zonder het te verbranden. Met een maximaal vermogen van 1.000 watt kun je in een paar minuten restjes opnieuw opwarmen.

“Beste microgolfoven 2020”

Persoonlijk raden we wel aan om je restjes langer op te warmen op een lager vermogen in plaats van kort op een hoog vermogen. Zo heb je namelijk minder kans op uitgedroogd eten en wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld over je gerecht. Moet je gerecht nog iets langer opwarmen dan kun je aan de hand van een aparte knop de kooktijd met 30 seconden verlengen. Vanbinnen is deze Samsung microgolf voorzien van een keramische coating. Zo kun je eventuele spetters met weinig moeite opkuisen.

De Inventum MN207S is een goedkope microgolf met een inhoud van 20 liter. Met een breedte van 27 cm en een diepte van 26 cm is het eerder een kleine microgolfoven en minder geschikt voor grote schotels. De buitenkant is gemaakt van metaal met een grijze coating en de bediening is vrij eenvoudig. Er is een draaiknop om de timer of het wattage in te stellen en een knop om te starten of 30 seconden toe te voegen. Er zijn geen knoppen met vooraf ingestelde programma’s, enkel een aparte knop voor het ontdooien van diepvriesproducten.

“Goedkope microgolfoven”

Het maximaal wattage is 800 watt wat minder is dan de 1000 watt van topmodellen. Persoonlijk vind ik op zich geen nadeel. Het is sowieso beter om je eten op te warmen aan een lager wattage. Aan 1000 watt riskeer je heel wat voedingswaren onnodig uit te drogen waardoor je maaltijd minder smaakt. Bovendien vinden we de uitgebreide garantie van 5 jaar van Inventum een grote toegevoegde waarde ten opzichte van de gewoonlijke 2 jaar garantie. Deze kleine microgolfoven is ideaal voor kleine gezinnen die een goedkoop model zoeken dat even goed werkt als duurdere modellen.

De Samsung MC35J8055KT is een goede microgolfoven voor mensen die geen oven hebben. Deze combi microgolfoven vervult namelijk de functie van een microgolf en een heteluchtoven. Het beschikt over verschillende vooraf ingestelde programma’s om bijvoorbeeld ovenfrietjes of een pizza te bakken. Buiten de vooraf ingestelde standen kun je zelf bepalen of je je eten wilt microgolven, grillen of opwarmen aan de hand van de heteluchtstand. Een van de standen is een verluchtingsstand bedoelt om te laten draaien tussen twee gerechten door. Stel dat je na het bakken van een ovenschotel een taart wil bakken kun je eerst de oven laten verluchten alvorens je taart te bakken.

“Beste combi microgolfoven”

Als we naar de technische kant kijken heeft het een breedte van 60 cm en een diepte van 48 cm. Daarmee is het groot genoeg om volledige ovenschotels op te warmen. De microgolf gaat tot 900 watt terwijl het heteluchtvermogen 2600 watt bedraagt om tot temperaturen van 230 graden Celsius te gaan. Het beschikt over een grote krachtige grill vanboven, iets wat vaak ontbreekt bij goedkopere modellen. Zoek je naar een microgolfoven die ook vaak moet dienen als oven dan is deze Samsung microgolfoven misschien wel iets voor jou.

INVENTUM MN305C – COMBI-MICROGOLF

Bovenstaande Samsung is overduidelijk beter dan dit toestel maar valt binnen een relatief hoog budget. Heb je nood aan een combi-microgolfoven binnen budget? Dan is deze Inventum een goede optie. Minder extra’s maar nog kwalitatief even goed. Met de Inventum MN305C heb je een toestel met drie kookmethodes – Microgolf, hetelucht en grill. De inhoud van het toestel is 30 liter. Hiervoor maakt het gebruik van 900 Watt vermogen. Is de grill actief dan wordt dit opgedreven tot 1100 Watt. Voor hetelucht is dit 2500 Watt. Een zeer sterke combi-microgolfoven.

“prijs / kwaliteit combi-microgolfoven”

Met de snelle Defrost functie kan je ook snel ontdooien. Hier krijg je verschillende opties zoals gevogelte, vlees, groenten, …. Je hebt natuurlijk ook keuzes in vermogen, zo kan je zeer snel maar ook traag verwarmen. Het toestel wordt geleverd met een grill rooster om het eten zo dicht mogelijk bij de grill te brengen. Daarnaast geeft Inventum je 5 jaar garantie, meer dan andere merken.

De Samsung MC28H5015AW is een goedkope combi microgolfoven waarmee je zowel kunt microgolven, grillen als opwarmen via de heteluchtstand. Wat we handig vinden aan deze microgolfoven is dat het over 8 vooraf ingestelde programma’s beschikt om je eten eenvoudig op te warmen aan de hand van 1 druk op de knop. Naast de vooraf ingestelde programma’s kun je ook kiezen om het draaien van het platform aan of uit te zetten. Daarenboven beschikt het ook over een verluchtingsfunctie om van vieze geuren af te geraken.

“Goedkope combi microgolfoven”

In vergelijking met de het duurder model dat we hierboven aanraden is het met een breedte van 36cm en een diepte van 32 cm niet geschikt voor grote schotels. Ook heeft met 2100W een lager vermogen waardoor het een maximum temperatuur van 200 graden kan bereiken. Hij is dus minder geschikt voor het grillen van een kip of ovenpatatjes. Maar we kunnen hem wel aanraden aan studenten die op zoek zijn naar een combi microgolfoven aan een betaalbare prijs.

Het onderzoek

Waarom een microgolfoven kopen?

Een microgolfoven is voor ons een toestel dat je voor meer zaken kunt gebruiken dan je in eerste instantie aan zou denken. Je kan er ook groenten mee stomen, havermoutpap mee bereiden, popcorn mee maken, spek bakken en melk mee opschuimen (en nog veel meer!). Ook om koffie opnieuw op te warmen of om thee of chocomelk mee te maken kan een microgolfoven handig zijn. In kort kunnen we aan veel mensen een microgolfoven aanraden. Het grote voordeel van een microgolfoven is dat de technologie niet veel is veranderd in afgelopen jaren en dat ze vrij goedkoop te verkrijgen zijn. Losstaande modellen zijn een pak goedkoper dan inbouwtoestellen maar dat is een kwestie van design en daar gaan we in dit artikel niet te diep op ingaan. Hier bespreken we enkel losstaande modellen.

Vaak wordt een microgolf geassocieerd met ongezond eten. Dat is omdat vroeger microgolfovens vooral gebruikt werden voor het opwarmen van kant-en-klare maaltijden. Sommige mensen denken (onterecht) nog altijd dat de golven van een microgolf schadelijk zijn voor ons. Onderzoek heeft namelijk ontkracht dat de stralen van een microgolfoven ongezond zouden zijn. Daarenboven blijven meer voedingsstoffen in groenten wanneer ze in de microgolfoven bereid worden ten opzichte van ze in water te koken. Wij vinden een microgolfoven enorm handig voor het opnieuw opwarmen van restjes. Restjes eten is niet enkel goed voor je portefeuille maar ook goed voor het milieu. Volgens het FAO wordt er jaarlijks ongeveer 3,6 miljoen ton voedsel verspild. Door je restjes opnieuw op te warmen in de microgolfoven kun jij ook een steentje bijdragen aan het milieu.

Waar moet je op letten bij het kopen van een microgolfoven?

Verdeling

Omdat een microgolfoven je eten verwarmd aan de hand van golven kunnen er warme en koude plaatsen ontstaan. Hierdoor kan het zijn dat je maaltijd niet gelijkmatig opgewarmd wordt. Dit wordt door de meeste microgolfovens vermeden door te werken met een draaiende plaat. Zelf kun je je microgolfoven een handje helpen door af en toe door je eten te roeren.

Prijs

Een microgolfoven moet helemaal niet duur zijn en voor 50 euro kun je een basistoestel kopen dat lang moet meegaan. De technologie is de afgelopen decennia niet tot weinig veranderd dus er is weinig tot geen verschil tussen nieuwe en oudere toestellen. Er zijn wel combi microgolfovens die ook dienst kunnen doen als heteluchtoven. Deze toestellen zijn iets duurder dan degene met enkel een microgolf functie.

Afmeting

De meeste microgolfovens zijn ongeveer 50 cm breed en 30 cm hoog. Dit is redelijk compact en dit kan bij de meeste mensen gewoon op het aanrecht staan zonder al teveel ruimte in te nemen. Wil je je microgolf in een bepaalde nis plaatsen meet dan zeker 2 keer af zodat je een microgolfoven koopt die er effectief in past.

Vermogen

De meeste microgolfovens hebben een maximum wattage van 1000 watt. Wattage geeft op papier aan hoe krachtig je microgolfoven zou moeten zijn. Maar wattage is niet de enigste factor dat bepaald hoe snel je je eten kunt opwarmen. Een kleine microgolfoven met 800 watt kan soms sneller iets opwarmen dan een grote microgolfoven aan 1000 watt. We raden aan om hier niet teveel op te focussen.

Nog niet uitgelezen? Op volgende pagina kun je meer info terugvinden over de beste stoomovens van dit moment.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.