Beste Microsoft Surface

Hoewel er een lijst beste tablets is zijn de Microsoft Surface van een ander kaliber. De beste Microsoft surface pro is eerder te vergelijken met een laptop dan een tablet. Het gamma Surface is een premium gamma vergelijkbaar met de producten van Apple. Uitstekende kwaliteit gekoppeld aan een mooi duurzaam ontwerp en gebruiksvriendelijke software. Windows verschilt met andere merken door gebruik te maken van een innovatief touchscreen met heel wat functionaliteiten en een speciale pen om het touchscreen zo gedetailleerd mogelijk te gebruiken. Daarnaast zijn de toestellen zeer krachtig en vooral bedoeld voor langdurig en/of professioneel gebruik. Ideaal voor studenten, professionals, of mensen die vaak op de baan zijn. Daar waar een laptop niet handig is, is de Microsoft Surface een uitstekend alternatief.

Eerder op zoek naar een tablet – lees dan onze Top 5 beste tablets van 2020.
Liever een alternatief premium merk – bekijk dan onze Top 5 Apple iPads.
Toch meer kracht nodig – zoek dan ook door de lijst Beste laptops 2020.

Beste Microsoft surface 2020

De Microsoft Surface Pro 7 kan eenvoudigweg omschreven worden als een goede ultrabook met een ingebouwde staander. Een kleine, zeer lichte laptop, die niet inboet aan de capaciteiten. Eén van de grootste verschillen met andere premium tablets is het gebruik van een zeer goede PixelSense touchscreen en het gebruik van een uiterst precieze Surface Pen.

De Surface Pro 7 op Windows 10, waardoor de gekende desktop apps zoals Microsoft Office, Adobe Photoshop, Premiere en Illustrator hier ook op werken. Handig, ook het toetsenbord, de Microsoft Type Cover en de touchpad zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze voelen comfortabeler aan dan die van de iPad. Ook het aansluiten van externe schermen, harde schijven en een muis gaat vlotter dan bij de tablets van Apple.

Met slechts 1 kg scoort deze Surface Pro ook uitzonderlijk goed op draadbaarheid. Het scherm is 12,3-inch met touch. Ondersteund door een Intel Iris Plus grafische kaart, Intel Core i7, 16GB RAM en 512GB SSD. Deze laatste twee waarden zijn uit te breiden, of minder om de prijs te drukken.

“Beste Microsoft Surface 2020” – Doorgelicht

Een Microsoft Surface wordt vaak beschreven als een tablet of een laptop. Toch is het gamma ‘Surface’ heel wat groter, zoals je in deze lijst kan zien. De krachtigste surface is de Microsoft Surface Studio 2. Deze bestaat in verschillende versies, telkens met een ander RAM geheugen, zo kan je makkelijk de juiste kiezen. Hoe meer geheugen hoe hoger de prijs, een Surface Studio 2 kost al makkelijk € 4000. Dit terzijde is de Surface Studio één van de beste all-in-one PC’s. Dit is geen draagbare versie, hoewel je het makkelijk kan verhuizen. De ingebouwde Intel Core i7-7820HQ is zeer krachtig en werkt goed samen met de goede (maar verouderde) Nvidia GTX 1070 grafische kaart. Hiermee kan je ook VR aan.

Net zoals alle Microsoft Surface producten is ook dit een touchscreen scherm. Ook met de speciale pen kan je op het scherm tekenen en schrijven. Onze voorkeur gaat naar de 32 GB RAM versie, deze heeft 1TB SSD ingebouwd. Deze Microsoft Surface Studio moet competitie bieden aan de alles-in-één computers van Apple.

“All-in-one PC, krachtigste Surface” – Doorgelicht

Ben je op zoek naar een mooie, lichte Microsoft tablet die zowel handig is om kort en snel te gebruiken, als een volledige dag mee te werken? Waarop je makkelijk mails kan bekijken, maar ook genoeg kracht heeft om 3D-tekeningen te maken of PC games te spelen? Dan is de Microsoft Surface Book 2 (13.5 inch) de beste optie! Deze is niet goedkoop maar voelt stevig aan en je kan er makkelijk een toetsenbord op aansluiten, net als andere externe accessoires. Bovendien is het model opvallend licht in gewicht.

Hoewel het tablet zelf maar twee uren batterij heeft, werkt de Surface Book 2 tot acht uren wanneer deze aangesloten wordt op het dockingstation, wat beter is dan elk ander Microsoft Surface model. Daarnaast is het scherm ook opvallend groter (13.5 inch) dan de Surface Pro 6 (12.3 inch) of de iPad Pro (12.9).

Ook de Surface Book 2 komt in verschillende versies. Zo heb je keuze tussen meer RAM geheugen en een groter SSD geheugen. Ook deze Surface maakt gebruik van een Nvidia GTX 1060.

“Editor’s pick 2020” – Doorgelicht

Toch liever gewoon een laptop? Ook binnen het gamma laptops vinden we een surface terug. Deze heeft, net zoals alle Microsoft Surface producten, een touchscreen van 13,5-inch. Handig in gebruik, maar het is niet mogelijk om het toetsenbord los te koppelen. Dit zorgt er ergens voor dat het iets moeilijker te gebruiken is. Ook het scherm platleggen om te tekenen is iets dat enkel voor de Book of Pro weggelegd wordt.

Deze Microsoft Surface laptop geniet van een Intel Core i5 met 8 GB RAM geheugen en een goede grafische kaart. Je kan hiermee videos bewerken en binnen photoshop en andere Adobe programma’s werken. Toch zijn er andere laptops die dit beter doen voor een gelijkaardige prijs. Ook is de grafische kaart redelijk oud, waardoor je al vrij snel opnieuw van toestel zal wisselen. Toch is de touchscreen en makkelijk te gebruiken software handig en aangenaam. De lange batterijduur van 14 uur maakt het ook interessant voor mensen die vaak op de baan zijn, dit of studenten.

Zulke hoge budgetten zijn niet voor iedereen weggelegd. Soms heb je ook niet zoveel denkkracht of geheugen nodig. Dan is het mogelijk om in te boeten op enkele componenten om de prijs wat te drukken. De Surface Pro 7 bestaat in verschillende versies, met verschillende processors, RAM of SSD geheugen. Deze Surface Pro 7 i5 heeft misschien minder denkkracht, maar even veel functies as de andere Pro 7 versies. Ideaal voor mensen die vooral via de Cloud werken.

Met deze goedkope Surface Pro geniet je van een Intel Core i5 processor, ondersteund door 8GB RAM geheugen. Zoals je hogerop de lijst al zag kan deze uitgebreid worden tot i7 – 16GB en 512 GB SSD.

“Goedkope Surface Pro” – Doorgelicht

Het onderzoek

Wat is een Microsoft Surface Pro?

Microsoft Surface is een reeks computers / tablets en laptops met touchscreen, ontworpen en ontwikkeld door Microsoft, met het Microsoft Windows besturingssysteem. Het bestaat uit 7 generaties hybride tablets, 2-in-1 afneembare notebooks, een converteerbare desktop all-in-one, een interactieve whiteboard en diverse accessoires, allemaal met unieke vormfactoren. Het merendeel van de Surface line-up is voorzien van Intel-processors en is compatibel met Microsoft’s Windows 10-besturingssysteem.

Kort door de bocht, Surface is een hardware merk van Microsoft. Deze zijn voornamelijk te herkennen door het scherpe ontwerp en hun touchscreen functionaliteit.

Surface Pro kopen
waar moet ik op letten?

Surface Book

In 2015 onthulde Microsoft de Surface Book, een 2-in-1 Laptop, met een duurzaam toetsenbord. Het werd het eerste Surface-apparaat dat op de markt werd gebracht als een laptop in plaats van een tablet. De tweede generatie Surface Book 2 heeft een opgewaardeerd keramisch scharnier voor stabiliteit en een lichtere gewichtsverdeling. Een 15-inch model werd aan de lijn toegevoegd.

Met de Surface Book kan het apparaat het zwaardere gedeelte van de notebook/het scherm ondersteunen. De Surface Studio maakt gebruik van een “zero-gravity scharnier” dat in meerdere hoeken kan worden geplaatst, van een staande positie tot een tekentafelpositie op 20 graden. In 2016 onthulde Microsoft een extra configuratie, de Surface Book met Performance Base, die een verbeterde processor en een langere levensduur van de batterij heeft.

Surface Laptop

Microsoft onthulde de Surface Laptop, een niet-ontkoppelbare versie van het Surface Book. Deze beweert het dunste aanraakbare LCD-paneel in zijn soort te hebben. Het permanent bevestigde hardware-toetsenbord is verkrijgbaar in vier kleuren. Het maakt gebruik van hetzelfde soort stof als de Type Cover-accessoires voor de tabletten. Het apparaat wordt geleverd met het nieuw aangekondigde Windows 10 S-besturingssysteem. Dit systeem maakt snellere opstarttijden mogelijk ten koste van de mogelijkheid om programma’s van het web te downloaden en te installeren in plaats van de Microsoft Store. Gebruikers kunnen gratis overschakelen naar een volledig ingeschakelde versie van Windows 10.

Surface Studio

In 2016 kondigde Microsoft een 28-inch all-in-one desktop PC aan, de Surface Studio. Van alle all-in-one PC’s heeft dit toestel het dunste LCD scherm ooit. Alle componenten bevinden zich in een compacte basis waarop het scherm gemonteerd is. Je hebt dus geen toren nodig. Alle zit in het scherm. Je kan het scherm kantelen om een goede hoek te krijgen. Belangrijk voor de ergonomische positie van de gebruiker. Alle Microsoft Surface Studio’s worden geleverd met de nieuwe windows 10 anniversary update.

Met de release van de derde generatie Surface en Surface Pro heeft Microsoft de schermformaten vergroot tot respectievelijk 10,8 inch (27 cm) en 12 inch (30 cm), ontworpen voor een comfortabel gebruik in portret-stand. De vierde generatie verhoogde het scherm verder tot 12,3 inch (31 cm). De schermen zijn voorzien van een multi-touch technologie met 10 aanraakpunten en krasbestendige Gorilla Glass. Alle generaties van de Surface Pro en de derde generatie van de Surface zijn ook voorzien van een actieve pen, maar deze wordt niet bij alle modellen meegeleverd.

Het display reageert op andere sensoren: een omgevingslichtsensor om de helderheid van het scherm aan te passen en een 3-assige versnellingsmeter om de Surface-oriëntatie te voelen en om te schakelen tussen portret en landschapsoriëntatie. De ingebouwde toepassingen van de Surface ondersteunen de schermrotatie in alle vier de richtingen, ook ondersteboven.

Er zijn drie knoppen op de eerste drie generatie Surface, waaronder een capacitieve Windows-knop bij het scherm dat het startscherm opent, en twee fysieke knoppen aan de zijkanten: voeding en volume. De vierde generatie heeft de capacitieve Windows-knop op het scherm verwijderd. Alle Surfaces en Surface Pro’s hebben zowel voor- en achtercamera’s als microfoons.

Met of zonder toetsenbord

Touchpad en staander: Pro tablet toetsenborden zijn vaak niet zo goed als deze van een laptop, omdat ze meestal ingebouwd zijn in de cover. Toch is het belangrijk dat ze een degelijk gebruiksgemak bieden. Het is aanvaardbaar dat deze toetsenborden een beetje meebuigen met de vingers, maar dit mag je niet afleiden. Probeer het toetsenbord dus zeker uit als je er een koopt. Verder is het ook belangrijk om er op te letten dat de staander het scherm in verschillende hoeken kan zetten.

Een goede Pro tablet en het toetsenbord samen zouden niet veel meer mogen wegen dan een ultrabook. De tablets zelf zijn best ook zo licht mogelijk, om een optimaal gebruiksgemak te garanderen wanneer ze gebruikt worden om te lezen of te tekenen. De meeste modellen die wij getest hebben, wogen samen minder dan 1,5 kg. De kleinere tablets van 10 à 11 inch wegen meestal rond de 500 gram, terwijl de 12 en 13-inch modellen eerder 600 à 700 gram wegen.

Microsoft surface specs

Voor Microsoft tablets raden we dezelfde specificaties aan die we zoeken in een goede ultrabook: een Intel Core processor vanaf de 8e generatie (zoals i5-8250U), minstens 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Als je Photoshop of andere intensieve apps wil gebruiken, raden we aan om te kijken voor 16 GB werkgeheugen, wat zal zorgen voor een betere werking.

Zowel de tablets op Windows als ChromeOS doorstonden minstens 6 uur lang onze batterijtest. Hiermee kunnen we dus zeggen dat ze zeker een volledige werkdag of een (middel)lange vlucht meegaan voordat je ze opnieuw moet opladen. Ons programma voor de batterijtest werkt helaas niet op iPads, maar nadat we deze meerdere dagen gebruikten, kunnen we ook hiervoor met vertrouwen zeggen dat je ze minstens een volledige werkdag kan gebruiken.

Microsoft stylus pen

De Pro-tablets worden gebruikt met hulp van een pen. Deze zijn soms inbegrepen, maar koop je meestal afzonderlijk. De prijs hiervoor schommelt rond €100 voor een degelijke pen van hetzelfde merk als de tablet. Wanneer je een pen wilt, raden we aan om deze prijs te betalen en te kiezen voor de pen van het merk. Dit zorgt ervoor dat je zeker bent dat de pen en tablet op een vlotte manier samen werken, wat bij een pen van de ander merk niet altijd te garanderen is.

de beste Pro tablets kosten ongeveer evenveel als een goede ultrabook. De meeste kosten tussen de 1.200 en 1.500 euro, wanneer je er ook het apart aan te schaffen toetsenbord, hoesje en pen bijtelt. Degelijke opties voor een kleiner budget zijn er voor 500 à 600 euro, al zijn de mogelijkheden met deze versies vaak beperkt. Wanneer je niet wil inboeten op cruciale eigenschappen of geheugen, moet je rekenen op 1.000 euro voor een middenklasse tablet. Maar wees gerust, de high-end opties van 2.000 euro of meer zijn voor de meeste mensen ook niet nodig.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.