De 5 beste mifi routers van 2022

Neem je internet mee door het gebruik van een draagbare en mobiele wifi

Veel mensen kennen het nog niet, maar een goede mifi router zorgt dus voor draagbaar en mobiel internet. Je kan verschillende toestellen aansluiten en de mifi router gebruiken als uitzendkanaal. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste mifi routers. We geven suggesties voor verschillende situaties en budgetten, zo ben jij zeker van een passend model te vinden. Wil je verder vergelijken, lees onderin hoe je een mifi router moet kiezen en waar je op moet letten bij het online kopen.

Onze selectie

Beste 2022: Netgear AirCard 810

De Netgear AirCard 810 is de beste mifi router van 2022. Wanneer je gebruik maakt van een 4G+ netwerk heeft de router een downloadsnelheid van maximaal 200 Mbps. Dit komt neer op 25 megabyte per seconde. Met het wifi standaard Wireless AC is de router 3 keer zo snel als Wireless N. Met een wifi snelheid van AC1200 is deze router ook prima voor als je aan het werk bent.

De mifi router is net iets groter dan een pakje kaarten. Door zijn compacte formaat neem je hem gemakkelijk mee op reis. Helaas dekt deze hotspot niet wereldwijd. Ga je op reis naar Amerika? Dan is deze router niet geschikt.

Je gebruikt deze mifi router de hele dag zónder deze gedurende de dag op te laden. Daarnaast kan je tot wel 15 apparaten koppelen met deze internet hotspot. Met deze mifi router creëer je niet alleen een mifi hotspot. Hij kan namelijk ook dienen als powerbank. Zo laadt je je lege apparaten gemakkelijk op.

Wireless AC (wifi 5), Wireless N (wifi 4), Wireless G (wifi 3) | simultaneous dual-band | 2,4 GHz: 300 Mbit/s | 5 GHz: 866 Mbit/s | 3G, 4G, 4G+ | USB-poort

Beste goedkope: TP-LINK M7350

De TP-LINK M7350 is de beste goedkope mifi router op dit moment. Door zijn compacte vorm neem je hem gemakkelijk mee op reis. Je deelt de wifi hotspot met 10 draadloze apparaten nadat je hem van een simkaart hebt voorzien. Als we dit vergelijken zijn dit minder apparaten dan bij andere mifi routers. Echter is 10 verbindingen voor deze prijs prima. De mifi router gaat gemiddeld zo’n 8 uur mee. Pas na 480 uur in de standby-modus is de batterij helemaal leeg. Met downloadsnelheden tot 150 Mbps bij een 4G netwerk stream je je favoriete serie zonder problemen. Wel alleen in Europa en delen van Afrika en Azië.

Het display en de app geven je een overzicht in de accuduur, verbindingsstatus, en dataverbruik. Daarnaast deel je gemakkelijk je favoriete foto’s binnen je mobiele netwerk met de Micro SD kaart.

Wireless N (wifi 4), Wireless G (wifi 3) | single band | 2,4 GHz: 150 Mbit/s | 3G, 4G

Beste voor meerdere toestellen: Huawei E5783b-230

Met de Huawei E5783b-230 router creëer je een wifi hotspot onderweg voor wel 16 apparaten tegelijk. Deze mifi router is een dual band 5 GHz en 2,4 GHz. De downloadsnelheid van deze router is tot wel 300 Mbps. Dit betekent dat de router geschikt is om te streamen, foto’s te delen, of deel te nemen aan een online vergadering. De mifi router gaat helaas niet de hele dag mee. Na 6 uur is de batterij leeg. Maar een mifi router die 12 uur mee gaat hadden we ook niet verwacht voor deze prijs.

Met de app stel je de mifi router gemakkelijk in naar jouw wensen. Een handige functie van deze router is de Wifi Auto Offload functie. Door deze functie schakelt je apparaat over naar een wifi netwerk wanneer je daarbij in de buurt bent. Een pluspunt hiervan is dat je zo bespaart op je databundel.

Wireless AC (wifi 5), Wireless N (wifi 4), Wireless G (wifi 3) | dual band | 2,4 GHz: 300 Mbit/s | 5 GHz: 867 Mbit/s | 4G, 4G+ | USB-poort

Beste wereldwijd: Netgear Nighthawk M2

De Netgear Nighthawk M2 heeft de beste reviews wereldwijd. Plaats een simkaart in de mifi router voor downloadsnelheden tot wel 2 Gbps. Hierdoor is ook gamen een eitje. Hoewel we tegenwoordig 3G/4G/4G+/5G dataconnecties zien, ontbreekt een 5G optie op deze mifi router. Dit hadden we in deze prijsklasse wel verwacht.

Bij het vergelijken van het batterijleven zien we dat de Netgear Nighthawk M2 een stuk langer mee gaat dan alle andere mifi’s. Deze internet hotspot gaat tot wel 24 uur mee, waardoor je gedurende de dag overal internet hebt. Je verbindt maximaal 20 apparaten via wifi. Daarnaast verbind je 1 apparaat via de ethernet poort.

De Netgear Nighthawk M2 maakt het delen van bestanden kinderspel. Je deelt je favoriete foto’s, video’s, en muziek via het Micro SD kaartslot, een USB-stick, of een externe harde schijf. Via het display of de NETGEAR Mobile App houd je inzicht in je dataverbruik.

Wireless AC (wifi 5) | simultaneous dual-band | 2,4 GHz: 300 Mbit/s | 5 GHz: 867 Mbit/s | 4G+ | USB en ethernet poort

Beste met ethernet poort: Huawei B311-221

De Huawei B311-221 biedt je de mogelijkheid om een apparaat aan te sluiten via de ethernet poort. Daarnaast sluit je tot wel 32 apparaten draadloos aan via de wifi. Deze router ondersteunt MIMO. MIMO staat voor ‘Multiple In Multiple Out’. Wanneer er meerdere apparaten verbonden zijn zal de router de data opdelen in kleine stukjes. Hierdoor kan er meer data tegelijk worden verstuurd of ontvangen. Dit heeft een positief effect op de netwerksnelheid.

Hoewel deze mifi router er uitspringt qua aansluitbare apparaten, levert hij dit in op zijn draadloze snelheid. Deze router beschikt alleen over Wireless N (wifi 4). Als we dit vergelijken met Wireless AC (wifi 5), dan is Wireless N 3 keer lager qua snelheid. Met een downloadsnelheid van 150 Mbps is deze router vooral geschikt voor surfen op het internet en het versturen van mails.

Wireless G (wifi 3), Wireless N (wifi 4) | single band | 2,4 GHz: 300 Mbit/s | 4G | ethernet poort

Tot zover de lijst beste mifi router 2022.
Hoeft het niet draadloos te zijn, lees dan ook de lijst statische routers of wifi versterkers.

beste mifi routers v2021

Mifi routers vergelijken

Wat is een mifi router?

Mifi is een samenvoeging van ‘mobile’ en ‘wifi’. Mifi biedt je een draadloze verbinding waar je ook bent. Je neemt deze internet hotspot overal mee naartoe, zodat je overal online kunt. Het verschil tussen wifi en mifi is dat wifi op één plek beschikbaar is en dat je mifi overal mee naar toe neemt. Mifi routers hebben een compact formaat waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn op reis. In deze koopgids lichten we een aantal compacte mifi routers uit, zodat je ze eenvoudig kan vergelijken.

Hoe werkt een mifi router?

Een mifi router werkt op basis van 3G/4G/4G+/5G netwerken. Mobiele telefoonmaatschappijen bieden vaak zulke netwerken aan. Hiervoor heb je een 3G/4G/4G+/5G simkaart nodig. Door middel van een simkaart maakt de mifi router verbinding met het netwerk van jouw mobiele internetprovider. In de mifi router zit een zender die een draadloos netwerk afgeeft. Hier koppel je je mobiele apparaat of apparaten mee zodat je overal online bent.

beste mifi routers van 2021

Waar op letten bij het kopen van een mifi router?

Wifi standaard


Let bij het kopen van een mifi router op de wifi standaard. Het wifi standaard geeft aan hoe snel het wifi-netwerk is. Niet alle mifi routers hebben hetzelfde wifi standaard. Verschillende soorten zijn: wifi standaard 3/4/5/6 (G/N/AC/AX). Wifi standaard 3 (G) is bijvoorbeeld minder snel dan wifi standaard 6 (AX).

Daarnaast dien je ook te kijken naar de frequentiebanden van de mifi router. Single band 2,4 GHz routers werken alleen op de 2,4 GHz frequentie. Deze frequentie heeft een groot bereik maar is minder snel dan de Dual band frequentie. Dual band routers ondersteunen zowel de 2,4 als 5 GHz frequentie. De 5 GHz frequentie biedt een hogere snelheid, maar minder bereik. Hoewel de dual band routers allebei de frequenties ondersteunen, werken ze slechts op één frequentie tegelijk. Simultaneous dual-band routers gebruiken echter 2 frequenties tegelijkertijd. Dit heeft als voordeel dat het netwerk meer dekking en een hogere snelheid heeft.

Dataverbinding

Tijdens het uitkiezen van een mifi router kun je ook de dataverbinding van verschillende routers met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende dataverbindingen zoals 3G/4G/4G+/5G. Een 5G dataverbinding verstuurt bijvoorbeeld meer data in minder tijd dan een 4G verbinding.

Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan welk gebied de mifi router dekt. Ga je op reis binnen Europa? Veel mifi routers dekken dit gebied. Echter dekken niet alle mifi routers wereldwijd. Ga je op reis buiten Europa? Kijk dan goed of de router op de plaats van bestemming werkt.

Poorten

Daarnaast hangt de geschikte mifi router voor jou ook af van je wensen op het gebied van poorten. Niet alle mifi routers beschikken namelijk over een ethernet poort. Via een ethernet poort sluit je gemakkelijk andere netwerkapparaten aan. Het aansluiten van netwerkapparaten aan de router kan zorgen voor meer stabiliteit.

best-mifi-router

Tot zover het artikel ‘Beste mifi router’ – Laatste update 16/11/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Computer & Laptops ‘

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.