De 5 beste mini koelkasten van 2021

Extra klein formaat koelkasten voor als je een minbar in de kamer, op kot of appartement wil

In dit artikel gaan we af naar de beste mini koelkast van 2021. Zo’n kleine frigo wordt meestal gebruikt als extra koelkast, bijvoorbeeld naast je bureau of op de slaapkamer wanneer die te ver van de grote koelkast staat. Daardoor wordt de mini koelkast ook wel vaker de minibar genoemd. Ongeacht het volume, ook hier krijg je de keuze met of zonder vriesvak. Ook in dit segment bestaan er verschillende soorten – een mini frigo voor thuis, of eerder een minibar voor de horeca. Bekijk onze suggestieve top 5 beste mini koelkast. Lees onderin verder hoe je mini koelkasten moet vergelijken, en waar je op moet letten bij het aankopen.

ZANUSSI ZRX51101WA

Beste prijs / kwaliteit – met vriesvak

Zeker één van de beste mini koelkasten op de markt, met de Zanussi doe je 100% een goede koop. Enerzijds een betaalbare prijs, anderzijds heel wat functies en extra’s. Dit model heeft zelf een vriesvak, vrij uniek voor een mini koelkast. Ook het geluid is opvallend stil. Zo stil zelfs dat het geschikt is voor een slaapkamer. Let op, met 40 dB hou je zachte slapers waarschijnlijk wel wakker.

De Zanussi ZRX51101WA beschikt over een volume van 36 liter. Niet al te veel maar wel meer dan voldoende voor een mini koelkast. Dit is goed genoeg voor enkele flessen of wat etenswaren. Ook het vriesvakje (6 liter) is goed om een maaltijd in bij te houden. Natuurlijk kan je de koelkast ook volledig met drank vullen en het vriesvak van ijsblokjes voorzien. Zo wordt het ook nog een perfecte minibar.  Jaarlijks verbruik je zo’n 19.30 euro aan energie, ook hier spaar je dus wat uit.

LIEBHERR TX 1021

Beste mini koelkast 2021

Gaan we een gamma omhoog, op zoek naar de beste mini koelkast, dan komen we opnieuw uit op een Liebherr. Deze mini frigo is duurzaam, kwaliteitsvol en  heeft heel wat extra’s. Het grootste verschil is het volume. De TX 1021 kan tot 80 liter volume opslaan. Dit is meer dan het dubbele van de bovenstaande Zanussi. Ergens is het dan ook logisch dat de aankoopprijs verdubbeld is. Daarnaast is Liebherr ook een merk gekend voor zijn kwaliteit en langdurig gebruik.

Ook deze TX 1021 heeft een vriesvak van 6 liter. Niet groot maar net genoeg om toch een extra luxe te zijn. Het uitneembare plateau kan verzet worden. Zo kan je je mini koelkast zelf indelen. Ook in deze Liebherr is er geopteerd om de groente lade in twee te verdelen, wat toch een extra voordeel is. Let op, deze mini frigo is wel iets groter dan de Zanussi. Wees zeker dat het past!

SEVERIN KB 8872

Goede koop – budget mini koelkast

Naast het duurdere gamma kan men ook altijd kijken in het goedkopere segment. Deze zijn niet altijd slechter, maar er wordt altijd wel ergens uitgespaard. Deze Severin bijvoorbeeld heeft zeer goede specificaties en toch is de prijs zeer gedrukt. Beschik je over een lager budget, dan is deze Severin misschien wel de beste mini koelkast voor u.

Enerzijds hebben we een geluidsniveau van 41 dB en een volume van 42 liter. Goed voor vergeleken te worden met de Zanussi. Ook de A++ energieklasse en vriesvak, vergeleken met de prijs, zorgt voor grote ogen. Het enige dat hier ontbreekt is een kwalitatief merk. Hoewel Severin niet slecht is is ze minder gekend voor kwaliteit materiaal.

PRIMO PR100FR

Grote mini koelkast – ideaal voor appartement of kot

Heb je meer ruimte voor je mini koelkast? Zeg maar net niet genoeg voor een tafelmodel, dan kan je de Primo aankopen. Deze Primo PR100F is niet al te speciaal en wordt verkocht aan een zeer aantrekkelijke prijs. Veel moet het toestel niet onderdoen. Met A+ energieklasse, 41 dB geluid en 76 liter volume is dit toch een goed toestel. Tegenover de andere modellen in deze lijst ‘beste mini koelkast 2021’ is het wel zo dat deze wat hoger is. Hierdoor is het volume ook groter. Heb je de ruimte dan is dit zeker de goedkoopste optie.

Door de extra ruimte is er ook plaats voor een vriesvak. Ook de koelkast zelf is voorzien van 3 schappen, uniek op deze lijst. In de deur zorgt een goede verdeling ook voor veel plaats. De deur kan aan beide kanten geplaatst worden, hier moet je dus minder op letten.

HUSKY KK50-CNS

Mini koelkast voor horeca

Uniek aan dit model is de glasdeur en RVS deurframe. Dit zorgt ervoor dat je de deur niet telkens moet opendoen om te zien wat er in de koelkast zit. De dubbele beglazing zorgt ook voor minder verbruik. Met een A++ energielabel bespaar je dus ook op lange termijn. De deurrichting van dit toestel is verwisselbaar. Sluiten doet het aan de hand van een magnetische deursluiting.

Binnen in geniet je van 46 liter volume. Deze mini koelkast is met 51 cm hoogte ook kleiner dan andere modellen. Let hier dan ook op bij het aankopen dat de prijs met de afmetingen vergeleken moet worden. Los daarvan is dit een redelijk dure mini koelkast. Enerzijds door de luxueuze materialen en de glazen deur. Anderzijds door het volume. Dit toestel kan perfect funtioneren als extra koelkast onder een bar, of als minibar in een slaapkamer.

mini frigo vergelijken

Tot zover de suggestieve top 5 beste mini koelkast.
Eerder een gewone, standaard formaat koelkast, lees dan ook de top 5 beste koelkast.
Wil je een grote amerikaanse koelkast – bekijk dan onze top 5 – beste Amerikaanse koelkast 2021

Mini koelkast vergelijken

Waarom een Mini koelkast kopen?

Een mini koelkast is gelijk een minibar in een hotel. Het dient om enkele producten fris te houden. Een mini koelkast is niet gemaakt om de functie van een tafelmodel of koelkast over te nemen. Het bootst de functie na maar in mini. Vrij logisch en makkelijk te begrijpen.

Toch zijn er bepaalde situaties waar een mini koelkast voordelig uit zal komen. Enerzijds verspil je minder energie, het grootste voordeel is dat het geen plaats inneemt. Wil je enkele drankjes koel houden in je bureau op zolder, zonder dat je het huis doormoet, dan kan een mini koelkast een oplossing zijn.  Heb je een studio waar geen plaats is voor een koelkast dan kan een tafelmodel of een mini koelkast ook een goede oplossing zijn.

beste mini koelkast apartement

Mini koelkast kopen, waar op letten

Volume van koelkast

Mini frigo’s zijn echt wel klein. Een tafelmodel kan nog dienen als echte frigo maar een mini frigo zal om de 2 tot 3 dagen volledig leeg zijn. Het ontwerp van de frigo heeft ook een invloed op het volume. Soms is deze beter geisoleerd en dus ook stiller, maar minder volume. Anderen gaan eerder voor volume, maar geven ook een volume in decibel af. Je moet dus goed overwegen waar je de mini frigo kan plaatsen en wat je budget is.

In tegenstelling tot een tafelmodel is er niet echt een standaard afmeting voor een mini frigo. Daarbij heb je nog de keuze uit modellen met of zonder vriesvlak. Ook deze zijn heel klein met een lage inhoud. Weeg dus goed af of je dit wel nodig hebt, of je bijvoorbeeld geen plaatse hebt voor een kleine diepvries.

Energie vriendelijke koelkasten

Hoewel het over een mini koelkast gaat en geen groot model dat veel verbruikt is dit niet de belangrijkste factor. Toch moet je onthouden dat energie bijgeteld word bij de aankoopprijs van je toestel. Na 5 jaar kan je de optelling maken en vaststellen hoeveel het toestel je gekost heeft. Je kiest dus beter een energiezuinige variant. Die herken je aan het A++ label. Meestal kan je deze betalen met ecocheques. Toestellen die het label G op diezelfde schaal krijgen, haal je beter niet in huis.

We geven je graag nog enkele tips om je energieverbruik te beperken:

  • Sluit de deur steeds goed.
  • Open de koelkast niet onnodig.
  • Laat warm voedsel afkoelen alvorens dat in de koelkast te zetten.

Mini frigo met vriesvak

Een kleine frigo heeft meestal geen vriesvak omdat er geen plaats voor is en omdat het de prijs omhoog drijft. Het voornaamste probleem is plaatsgebrek. Een mini koelkast heeft op zich slechts 40 tot 50 liter ruimte, een fles kan er amper in rechtstaan. Plaats je dan een vriesvak dan vallen er andere voordelen weg.

Heb je geen koelkast en ook geen ruimte of nood, dan is een mini koelkast met vriesvak wel een must. Gelukkig zijn er ook zulke modellen, deze zijn ideaal voor studenten op kot. Of mensen die alleen wonen in een klein apartement. Kijk verder in onze lijst beste kleine frigo’s naar modellen met vriesvak.

beste minibar koelkasten

Tot zover het artikel ‘Beste mini koelkast 2021’ – Laatste update 01/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.