Beste MP3 Speler

Volgens ons onderzoek is de beste MP3 speler voor de meeste mensen de SanDisk Sansa Clip Sports. Het is een MP3 speler met Bluetooth, opslagruimte van 16 GB en een batterij die 7 uur meegaat. Hij speelt niet enkel mp3 bestanden af maar ook audiobooks en je kunt FM-radio ontvangen. Met een clip achteraan en een licht gewicht is het geschikt om mee te gaan lopen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een MP3 speler.

Beste MP3 Speler 2020

Volgens ons is de beste MP3 speler die je momenteel kunt kopen de SanDisk Sansa Clip Sports. Het is een MP3 speler met Bluetooth en een opslagruimte van 16GB en een krachtige batterij. Het kan ook niet enkel MP3 bestanden afspelen maar ook audiobooks en je kan er ook mee naar FM-radio naar luisteren. Het is een compacte MP3 speler met een doordacht design en een stevige bouwkwaliteit. Achteraan bevindt er zich een klip zodat je deze makkelijk kunt vastmaken aan de binnenkant van je zak of je broeksriem wanneer je gaat gaan lopen. Geen last meer van die MP3 speler of smartphone die in je zak zit te schudden.

“Beste MP3 speler 2020”

Met een opslagruimte van 16GB kun je 800 liedjes afspelen. En dankzij een krachtige batterij kun je 7 uur lang van muziek genieten. Meer als genoeg om die marathon te lopen. De SanDisk Sansa Clip Sports is een doordachte MP3 speler en een ondergewaardeerde trainingscoach. Door het feit dat het werkelijk alle vakjes aanvinkt aan wat we zochten in een MP3 speler kunnen we deze SanDisk MP3 speler aan iedereen aanraden.

De Difrence MP855 is een goedkope MP3 speler voor wie een simpel toestel zoekt. Hij kost ongeveer de helft van de SanDisk Clip Sport Plus. Nadeel is wel dat hij maar een opslagruimte heeft van 4GB en geen Bluetooth heeft. Met andere woorden kun je geen verbinding maken met een draadloze koptelefoon. Hij heeft wel een clip aan de achterkant zodat je het aan je broek kunt bevestigen wanneer je gaat lopen. 

“Goedkope MP3 speler”

Opladen en muziek overzetten doe je aan de hand van de meegeleverde micro USB kabel. De batterij gaat ongeveer 7 uur mee. Als je veel naar muziek luistert wilt dit zeggen dat je bijna dageljks zult moeten opladen. Maar ben je op zoek naar een simpele MP3 speler dan is de Difrence 855 je beste keuze.

De iPod Touch van Apple is de duurste MP3 speler die je kunt kopen. Hij is relatief betaalbaar in vergelijking met een iPhone maar vrij duur als je op zoek bent naar een LMP3 speler met Bluetooth. Maar de iPod Touch is niet enkel geschikt om naar muziek te luisteren maar ook om games te spelen of om naar films te kijken. We zien het als eerder als een alternatief voor kinderen ten opzichte van een iPad. Dankzij de nieuwste A10 Fusion Chip kun je ook AR (Augmented Reality) games spelen. 

“MP3 speler met Bluetooth en Wifi”

Hij is compatibel met de laatste Apple Earpods zodat je draadloos naar muziek kunt luisteren. Qua opslagruimte heb je de keuze uit 32 GB, 128 GB en 256 GB. Onze voorkeur gaat uit naar de 128 GB versie omdat de 32 GB te weinig is als je veel muziek wilt downloaden. Tof is ook dat hij beschikbaar is in zes verschillende kleuren om uit te kiezen.

De Sony NWWS414 is een MP3 die speciaal is ontworpen voor zwemmers. Hij is volledig waterbestendig en je kan hem zelfs tot 2 meter diep tot 30 minuten lang in zout water gebruiken. De oortjes zitten ingebouwd in je krijgt verwisselbare dopjes meegeleverd. Zo kun zitten er dopjes bij om te gaan zwemmen maar ook om te gaan lopen. Hij is verrasend licht en comfortabel om te dragen of je nu gaat lopen, fietsen of zwemmen.

“MP3 speler zwemmen”

Hij is beschikbaar in een 8GB en een 16GB versie, wij raden de 16GB versie aan. Zo kun je tot 800 liedjes opslaan wat we geen overbodige luxe vinden. De batterij gaat 12 uur mee wat indrukwekkend is voor zo’n compact toestel. Deze MP3  kunnen we aanraden aan mensen die veel zwemmen en naar muziek willen luisteren. Maar hij is ook geschikt voor mensen die tijdens het trainen voor een triathlon naar muziek willen luisteren.

Dankzij een zeer krachtige batterij en een opslagruimte van 16GB kun je maar liefst 12 uur lang zonder opladen van muziek genieten

De Cowon Plenue D is voorzien van een DAC, wat voor een digital-to-analog staat. Dit is een systeem dat een digitaal signaal naar een analoog signaal converteerd. Hierdoor kun je van hoogwaardige muziekkwaliteit genieten. Je kan natuurlijk altijd via je smartphone naar muziek luisteren maar de kwaliteit kun je niet vergelijken. Een smartphone is gemaakt om zowel te bellen, naar films te kijken, naar muziek te luisteren en nog veel meer. De Cowon Plenue D is speciaal ontworpen om een zo goed mogelijke audiokwaliteit te leveren.

“MP3 speler met DAC”

Zo kun je namelijk verschillende formaten van muziek opladen tot 24bit/192kHz (FLAC, AIFF, ALAC, WAV, WMA en MP3). Verder kun je in de instellingen spelen om de ideale sound processing mode voor jou type muziek in te stellen. Hij heeft een intern opslaggeheugen van 32 GB maar je kan dit uitbreiden aan de hand van een micro SD kaart met een extra 126 GB. Deze MP3 kunnen we aanraden aan audiofielen die van hoogwaardige muziek willen genieten.

Het onderzoek

Wat is een goede MP3 speler

De meeste mensen hebben een muziekcollectie op hun smartphone staan. Of ze gebruiken streamingdiensten zoals Spotify of Youtube Premium om naar muziek te luisteren via hun smartphone. Dit is handig voor alledaags gebruik thuis, onderweg op de trein of op kantoor.

Maar soms is het nog handig om een apart toestel te hebben om naar muziek te luisteren. Smartphones worden steeds groter en groter en dus minder geschikt om mee te gaan lopen. Zeker wanneer je lange afstanden loopt. Maar ook wanneer je gaat zwemmen is het geen optie om naar muziek te luisteren via je smartphone.

Een MP3 speler is een goedkoop toestel dat je kunt gebruiken om te gaan lopen, zwemmen of om naar muziek te luisteren op het strand.

MP3 speler kopen waar op letten

Opslagruimte

De opslagruimte van een MP3 is belangrijk omdat het bepaald hoeveel liedjes je er kunt opzetten. Omdat een MP3 speler meestal enkel gebruikt in bepaalde gevallen heb je volgens ons geen grote opslagruimte nodig. Aan de hand van onderstaande tabel kun je zelf bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt.

Opslagruimte Aantal liedjes
4GB 200
8GB 400
16GB 800
32GB 1600
64GB 3200

 

Bluetooth

Voor de lopers onder ons die graag naar muziek luisteren kan het handig zijn om voor een MP3 speler te kiezen met Bluetooth capabiliteit. Door deze te combineren met een draadloze koptelefoon of draadloze oortjes zit die vervelende draad niet meer in de weg tijdens het lopen.

Prijs van MP3

Een MP3 speler moet goedkoop zijn omdat het voor de mensen een toestel is dat ze niet dagelijks gaan gebruiken. Voor minder dan 70 euro moet je al een goede MP3 speler kopen.

Waterbestendige MP3 spelers

Voor de zwemmers onder ons die graag naar muziek willen luisteren is er goed nieuws. Er bestaat een MP3 speler van Sony die volledig waterbestendig is maar die komt wel aan een stevige prijs. Voordeel is wel dat het een MP3 is met ingebouwde oortjes.

Comments (1)

[…] je naar een apart toestel om te gaan lopen of voor ingebouwde DAC? Lees dan onze artikel over de beste MP3 spelers van dit […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.