De 4 beste nagellakremovers van 2022

Verwijder nagellak snel en efficiënt met een goede nagellakremover

Gebruik je graag nagellak, dan wil je vast dat je nagels er altijd tip top in orde uitzien en daar komt nagellakremover bij kijken. Maar welke is nu de beste nagellakremover? Of je nu een volledige mani- en pedicure wil doen of je nagellak wil corrigeren, je hebt nood aan een goede nagellakremover om je nagels weer snel en veilig schoon te maken. Er bestaan namelijk tal van soorten, met aceton, zonder aceton, 100% natuurlijk,…

Om de keuze net iets makkelijker te maken stelden we een top 5 samen van enkele van de beste nagellakremovers van het moment en gingen we op onderzoek naar de verschillende soorten nagellakremovers en het gebruik ervan.

OPI – EXPERT TOUCH LACQUER REMOVER

De klassieke nagellakremover bevat vaak nog aceton. Dat hoeft echter niet te betekenen dat een nagellakremover schadelijk is voor je nagels. De Expert Touch Lacquer Remover van OPI belooft om de nagels te respecteren en het uitdrogend effect van agressieve removers te vermijden. Daarnaast zou deze remover de nagelriemen zacht en soepel laten in plaats van ruw en droog. De formule is verrijkt met aloë vera en voelt niet vettig aan zodat hij aangenaam is in gebruik. Met een beetje product verwijder je bliksemsnel de donkerste lak van je nagels zonder ze te beschadigen.

Het is dan ook geen verrassing dat de nagellakremover van OPI een bestseller is op Amazon.com en een favoriet van Allure. De meeste gebruikers zijn erg lovend over dit product, maar uitzonderlijk valt er te lezen dat deze remover niet beter werkt dan goedkopere versies en dat het niet zo goed donkere kleuren verwijdert als dat het belooft.

“Beste nagellakremover met aceton”

HERÔME – CARING NAIL POLISH REMOVER

Wil je op zeker spelen en kies je liever een nagellakremover die volledig acetonvrij is? De Caring Nail Polish Remover van Herôme is in dat geval een goede optie. Deze remover reinigt de nagels diep zonder er vocht aan te onttrekken. Zo heb je minder kans op splijtende nagels. Hij bevat ook lanoline dat de nagels een mooie glans geeft. Doordat hij geen aceton bevat heeft hij ook een aangenamere geur dan andere removers en is hij beter geschikt voor kunstnagels. Daarnaast bevat hij ook D-panthenol of vitamine B5 dat, net als lanoline, een hydraterende werking heeft.

Een gebruiker schrijft wel dat hij voor donkere kleuren minder geschikt is, zeker als de nagellak nog maar recent werd aangebracht. De meeste gebruikers zijn echter zeer tevreden over het feit dat hun nagels effectief beter verzorgd zijn en dat het product een aangename geur heeft.

“Beste nagellakremover zonder aceton” 

FRESH THERAPIES – NATUurlijke nagellakremover

Is acetonvrij nog niet voldoende en wil je een nagellakremover die volledig natuurlijk is, probeer dan de Natural Nail Polish Remover van Fresh Therapies. Het bevat geen agressieve chemicaliën, heeft een zachte formule, werd niet getest op dieren en is milieuvriendelijk doordat er geen plastic in de verpakking zit. In 2012 werd hij bekroond met de Free From Skincare Awards.

Hij bevat geen aceton, maar het eerste ingrediënt op de lijst is wel dimethyl glutaraat, een chemische stof die, net als aceton, lichte irritatie kan veroorzaken bij het inademen, op de huid of in de ogen. Omdat het natuurlijk is, is het daarom dus nog niet 100% veilig voor mens of milieu. Wel zijn gebruikers over het algemeen heel enthousiast over de milde geur van dit product. Ook zou het duurzaam zijn omdat je maar een klein beetje nodig hebt om je nagels te reinigen.

“Beste natuurlijke nagellakremover”

L’ORÉAL – LE MANICURE REMOVER

Is je budget aan de krappe kant, dan is deze nagellakremover van L’Oréal wellicht de beste remover voor jou. Voor een heel fijne prijs verwijdert hij snel nagellak en houdt hij de nagels flexibel en zacht. Gebruikers zijn vooral tevreden dat hij de nagellak in één keer verwijdert en dat hij de nagels niet uitdroogt. Hij zou ook een aangename kokosgeur hebben waardoor hij nog fijner in gebruik is. Zo heb je voor een lage prijs toch een hoge kwaliteit. De fles bevat daarnaast ook 125 ml, waardoor hij lang meegaat. Daarom is dit de beste nagellakremover in de budgetcategorie.

De enkele gebruikers die minder tevreden zijn, schrijven dat de remover toch niet zo aangenaam ruikt en dat donkere nagellak en glitternagellak moeilijker te verwijderen zijn. Het hoofdbestanddeel van de remover is aceton, wat de nagels snel kan uitdrogen. Zoek je een budget versie zonder aceton, probeer dan de Caring Nail Polish Remover Pads van Herôme, die acetonvrij zijn.

“Beste goedkope nagellakremover”

DIY – NATUURLIJKE NAGELLAKREMOVER MET AZIJN EN CITROEN

Moet je dringend nagellak verwijderen en heb je niets in huis? Dan kan je zelf nagellakremover maken met ingrediënten uit je keuken. Hoe maak je nu zelf nagellakremover? Een vaak terugkerend recept is er één met azijn en citroen. Meng gelijke delen azijn met citroensap. Laat de nagels vervolgens eerst 10-15 minuten weken in wat warm water. Drenk dan een wattenschijfje in het citroenmengsel. Druk het wattenschijfje op de vingernagel en wacht 20 seconden. Het mengsel zal de nagellak doen weken. Wrijf alle nagellakremover eraf en breng een hydraterende nagelcrème aan om uitdroging te voorkomen. Heb je geen citroen of azijn in huis, maar wel bijvoorbeeld ontsmettingsalcohol? Dan kan je dit als alternatief gebruiken volgens dezelfde methode. Als ook dit niet lukt, probeer dan om een nieuw laagje nagellak bovenop de oude aan te brengen en vervolgens af te wrijven met wat keukenpapier, want de stoffen in nagellak kunnen andere nagellak weken.

“Beste DIY optie” 

DIY nagellak verwijderen zonder remover

Tot zover de top 5 beste nagellakremover 2022.
Nog hulp nodig bij het kiezen – bekijk ook de top 5 primers of foundation en highlighter.
Lees ook de TOP 5 beste dagcrèmes om je huid gezond te houden.

Nagellakremovers vergelijken

Wat is nagellakremover

Nagellakremover is een oplosmiddel bestemd om nagellak van de nagels te verwijderen. De meeste nagellakremovers werken op basis van aceton, dat snel de nagellak afbreekt. Naast aceton kunnen ze ook oplosmiddelen zoals ethylacetaat bevatten.

Goede nagellakremover

Hoe werkt nagellakremover / waarvan gemaakt

In het algemeen bestaan er twee soorten nagellakremove, met en zonder aceton. Beide werken ze door de nagellak op te lossen. Nagellak bevat wassen, weekmakers en pigmenten die niet altijd even eenvoudig te verwijderen zijn.

Aceton is een krachtig middel en de meest effectieve manier om nagellak te verwijderen maar is erg agressief omdat het de natuurlijke oliën aan de huid onttrekt. Het is wel de meest effectieve optie tegen donkere nagellak en gellak.

Removers zonder aceton zoals die met ethylacetaat en isopropylalcohol zijn minder agressief en drogen de nagels minder snel uit. Ze zijn anderzijds ook minder effectief en zijn daarom beter geschikt voor lichtere kleuren en voor personen met een gevoelige huid en nagels.

Nagellakremover kopen,
Waar moet ik op letten

Nagellakremover voor kunstnagels

Sommige nagellakremovers zijn minder goed geschikt voor kunstnagels, zoals die met aceton. Aceton is namelijk erg agressief, waardoor de kunstnagels kunnen lossen van de natuurlijke nagel. Kunstnagels zijn één van de redenen waarom acetonvrije nagellakremover werd uitgevonden.

Donkere/glitter nagellak

Gebruik je vaak donkere nagellak of nagellak met glitter, dan kan je beter opteren voor een nagellak met aceton. Deze werken doorgaans beter en de aceton is beter bestand tegen de kunstmatige stoffen in de glitter.

Nagellakremover voor gelnagels

Gel-nagellak die met behulp van UV-licht of LED-lampen op de nagels werd gebracht, vereist een speciale methode om de nagellak te verwijderen. Eerst moet je de bovenste laag van de gelnagel afvijlen. Nadien breng je wattenschijfjes met aceton aan op de vingernagels en wikkel je ze in aluminiumfolie. Laat de nagels zo een kwartier rusten en verwijder dan de wattenschijfjes.

Verschillende soorten nagellakremover

Remover pads

Nagellakremover is in de handel verkrijgbaar in de vorm van pads of wattenschijfjes gedrenkt in product. Het voordeel van deze remover is dat je niet zelf nog product op wattenschijfjes moet aanbrengen waardoor deze methode praktischer is. De juiste hoeveelheid product zit al op de wattenschijfjes en de textuur ervan is grover dan die van bijvoorbeeld katoenen wattenschijfjes, waardoor de nagellak sneller loskomt.

nagellakpads

Vloeibare remover

De meeste nagellakremover is verkrijgbaar in vloeibare vorm in een flesje. Binnen deze categorie heb je de meeste keuze aan nagellakremover. Je kan het product aanbrengen op een wattenschijfje, wattenstaafje of doekje om de nagellak te verwijderen.

nagellak verwijderen

Remover pen

Wil je heel nauwkeurig te werk gaan, bijvoorbeeld langs de randen van de nagel, dan kan je een remover pen gebruiken. Met deze pen gevuld met remover kan je allerlei vlekjes verwijderen zonder dat je nagels in contact hoeven te komen met het product. Een tip: je kan er ook een Franse manicure mee maken door een wit lijntje op je nagels aan te brengen en het vervolgens te perfectioneren met de remover pen.

nagellakremover pen

Remover spons

Soms heb je geen zin of geen behoefte om je volledige manicure of pedicure te veranderen, maar is er enkel één nagel beginnen schilferen en wil je deze opnieuw lakken. In dat geval wil je de rest van je nagels beschermen tegen de remover en kan je best een remover met een spons gebruiken. Dit zijn potjes met een spons gedrenkt in remover waarin je je vinger kan inbrengen tot alle nagellak van je nagel komt.

Nagellak verwijderen met spons

Remover doekjes

Er bestaan ook removers in de vorm van doekjes in individuele verpakkingen. Dit is de handigste vorm van remover die je kan meenemen, bijvoorbeeld op reis, als je niet graag vloeistoffen meeneemt of als je graag gewicht wil besparen in je koffer.

Hoe nagellakremover gebruiken

Nagellakremover aanbrengen

Zoals je wel gelezen hebt zijn er verschillende soorten nagellakremover die je op verschillende manieren kan gebruiken. Vloeibare nagellakremover is de minst praktische remover om te gebruiken, maar om het je gemakkelijker te maken geven we nog enkele tips.

Doe een beetje remover in de dop van het flesje om hem beter hanteerbaar te maken. Neem vervolgens een wattenbolletje en trek het in tien kleine stukjes, één voor elke vinger. Doop ze in de remover tot ze erin gedrenkt zijn maar zorg dat ze niet druipen. Breng ze een voor een aan op elke nagel en laat ze zo twee minuten inwerken.

Vervolgens kan je de watjes verwijderen door ze van de nagels te trekken met een lichte druk. Een goede nagellakremover zal meteen komaf maken met de nagellak. Is er toch nog nagellak op de nagels, bijvoorbeeld in de randen, dan kan je bijvoorbeeld wattenstaafjes met een fijne punt gebruiken om de restjes te verwijderen.

Voor alle nagellakremover geldt dat je na gebruik de handen best zo snel mogelijk wast met koud water en wat zeep om te vermijden dat de stoffen in de remover je nagels of huid aantasten en je last zou krijgen van walmen. Ook kan anders je volgende laagje nagellak niet goed gaan zitten.

Heeft de nagellak de nagels permanent gekleurd, dan kan je nagelbleekmiddelen gebruiken of de bovenste laag van de nagels buffen met een vijl met een medium grofheid.

Nagellakremover vergelijken

Hoe krijg je nagellakremover uit kleding?

Heb je vlekken gemaakt tijdens het gebruik van je nagellakremover? Breng eerst een product aan voor de voorbehandeling van vlekken op kleding. Was de kleding vervolgens in de wasmachine.

Is er remover op bekleding terechtgekomen? Meng dan een eetlepel afwasmiddel met twee kopjes water. Maak hierin een witte doek vochtig en dep hiermee op de vlek tot alle remover geabsorbeerd is.

Nagellakremover gebruiken voor andere doeleinden

Kan je remover gebruiken om nagellak te verwijderen op andere materialen dan de nagels? Indien je nagellak hebt gemorst op een stof die acetaat, triacetaat of modacryl bevat, ga dan niet aan de slag met een nagellakremover met aceton, want deze zal de stof aantasten. Voor wol, zijde en andere natuurlijke stoffen moet je meteen naar de droogkuis gaan. Kies in dat geval voor een remover zonder aceton. Mag je de stof wassen, breng dan wat remover aan op de vlek en dep tot de vlek geabsorbeerd is. Spoel de stof vervolgens na in overvloedig koel water.

Wat doet nagellakremover met je lichaam?

Let op bij het gebruik van aceton. Zorg ervoor dat je nooit aceton inslikt of de dampen ervan inademt. Gebruik nagellagremover bij voorkeur in een goed verluchte kamer en enkel voor hetgeen het bestemd is, namelijk het verwijderen van nagellak op de nagels van handen en voeten en eventueel op (be)kleding volgens instructies. Gebruik nagellakremover nooit op het gezicht en spoel altijd goed na met water.

Tot zover het artikel ‘Beste nagellakremover 2022’ – Laatste update 29/05/2022

Lees meer berichten in de categorie ‘Make-up’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.