De 5 beste Nerf guns van 2022

Mousse kogels, kleurrijke geweertjes. Nerf guns zijn uren plezier en afleiding voor de kinderen (en volwassenen)

Elk kind houdt van Nerf Guns, dus is het hoogst tijd voor een lijst beste nerf gun 2022. We gingen online op zoek en bekeken alle nerf guns die je in België kan kopen. De beste Nerf Gun volgens ons onderzoek voor de meeste mensen is de NERF Gun Ultra One. Hij heeft het verste bereik, een groot magazijn en een semi-automatische schietmodus. Voor mensen die liever van op afstand hun tegenstander neerhalen kunnen een NERF gun sniper kopen zoals de Mega Accustrike Thunderhawk. Gamers kunnen dan weer voor de AR-L Blaster uit Fortnite kiezen.

Lees alvast onze suggestieve top 5 beste nerf gun en waar je ze kan kopen. Kijk op de webshops verder naar de nieuwste modellen, deze veranderen voortdurend.

NERF Gun Ultra One

Beste NERF gun

Met de NERF Ultra One ben jij de schrik van elke tegenstander. Deze NERF gun is dankzij zijn groot magazijn ideaal voor intense battles. Je kan maar liefst 25 Ultra-darts afvuren voor je moet herladen. Bovendien heb je nog eens opslagruimte in het geweer zelf voor extra Ultra-darts. Dankzij het gemotoriseerde afvuursysteem kun je zeer snel vuren in korte tijd om al je tegenstanders klein te krijgen. De NERF Ultra One heeft het hoogste bereik dat je momenteel kunt vinden. Door de combinatie van het gemotoriseerde afvuursysteem en de Aerofin technologie in de Ultra-darts kan je maar liefst 36 meter ver schieten.

Fortnite AR-L Blaster

NERF gun Fortnite

Deze NERF gun komt rechtstreeks uit de populaire videogame Fortnite. Aan de bovenkant is er een groot vizier en een tactische rail waar je andere accessoires op kunt aansluiten. Het is een semi-automatische nerf gun op batterijen waarmee je tot 3 darts per seconde mee kunt afvuren. Om hem te kunnen gebruiken moet je voor 4 AA batterijen zorgen die niet worden meegeleverd. Hij komt samen met een clip en 20 NERF Fortnite Elite darts. In de clip kun je 10 darts steken, de andere 10 neem je mee zodat je kunt herladen. Ook al ziet de clip en de darts er anders uit, de AR-L Blaster is ook compatibel met standaard NERF clips en darts. Het handvat is ideaal voor kinderen maar aan de kleine kant voor volwassenen.

Mega Accustrike Thunderhawk

NERF Gun Sniper

De beste nerf gun moet geen pistool zijn, het kan ook een sniper zijn. Wil je je doelwit van op lange afstand raken? Met deze NERF Sniper schiet je keer op keer een voltreffer. De NERF pijltjes AccuStrike Darts bezorgen jou de beste nauwkeurigheid op lange afstand. Dankzij een handige tweepoot met uitschuifbare poten kan je de hem makkelijk ondersteunen om nauwkeuriger te schieten. Stel zelf eenvoudig de hoogte in die jou het meest geschikt lijkt om je doel te raken. Voor close combat kun je de tweepoot en de loop inklappen om sneller te reageren. Dit gun komt standaard met een zijwaartse clip en 10 officiële Accustrike darts.

N-Strike Elite Titan CS-50 Nerf gun

NERF Mini Gun

Haal met de N-Strike Elite Titan CS-50 het groot geschut boven. Dit is een volautomatische nerf gun met een magazijncapaciteit van 50 darts. Hiermee kun jij alleen een grote groep tegenstanders onder vuur nemen. Gebruik de shoulder strap om hem rond je schouder te dragen, vuren doe je vanuit de heup. Door zijn gewicht en grote vorm is hij minder geschikt voor jonge kinderen. Hou er rekening mee dat je 4 D batterijen nodig hebt om deze NERF mini gun te kunnen gebruiken. Speciaal maar redelijk duur, zeker een plaats waard in deze top 5 beste nerf gun.

N-Strike Modulus Regulator

Meest versatiele NERF gun

De N-Strike Modulus Regulator is de meeste versatiele NERF gun. Hij beschikt over 3 verschillende standen namelijk single shot, burst shot en volautomatisch. Zo kun je zeer snel van sniper naar close combat overschakelen en terug. Hij komt standaard met twee clips waar 12 darts in passen. Je reserveclip kun je aan de achterkant van het geweer opbergen. Zo kun je snel herladen wanneer je eerste clip leeg is. In combinatie met de Elite Tactical Vest kun je meermaals tijdens een gevecht herladen. Aan de bovenkant is er een tactische rail voorzien waar je verschillende vizieren of andere accessoires op kunt aansluiten.

N-Strike Elite Disruptor nerf gun

NERF gun Elite

In een NERF gevecht komt het telkens neer op snelheid: hoe snel kan je jouw blaster in de aanslag hebben? Net daarom is een kleiner handwapen als de NERF N-Strike Elite Disruptor een onmisbare aanvulling in jouw arsenaal. Met deze handgun ben je altijd voorbereid, niemand kan jou overrompelen! Wil je helemaal all-in gaan? Bekijk dan zeker deze NERF N-Strike Elite Jolt  Blaster, de perfecte aanvulling op een groter handgeweer. Deze mini-shooter stelt je in staat om op het einde van een vuurgevecht nog net die overwinnende voltreffer uit te delen. Omdat hij zo onopvallend klein is kan je hem makkelijk verbergen. Niemand hoeft jou nog uit te leggen dat James Bond altijd opties achter de hand heeft. Absoluut verrassingseffect gegarandeerd.

nerf gun kopen kinderen veilig

Tot zover onze suggestieve top 5 beste nerf gun 2022.
Meer afleiding voor de kinderen nodig? Bekijk ook de lijst beste trampolines.

Wat is een NERF gun ?

NERF is hét merk voor speelgoedwapens voor jong en oud. Het aanbod van NERF bestaat uit verschillende reeksen speelgoed geweren met elk een bepaald thema, type, kleur en bijhorende pijltjes en accessoires. Door middel van een manueel of automatisch vuurmechanisme schiet je vliegende rubberen pijltjes of balletjes af naar je tegenstander tot ruim 36 meter ver. Omdat de darts harder kunnen aankomen dan je zou denken wordt er aangeraden om je ogen te beschermen.

Koop je een NERF blaster voor je kinderen? Dan kan je gerust zijn dat dit het perfecte speelgoed is om je kind te inspireren fysiek actief te zijn, om zijn/haar ruimtelijk bewustzijn te verbeteren en de algemene motoriek te bevorderen. Met dit kwaliteitsvol speelgoed voor binnen én buitengebruik gun je je kinderen de adrenaline waar ze zo naar op zoek zijn.

wat is een nerf gun

Hoe werkt het?

Door lucht aan te zuigen zet je de loop van een NERF geweer onder druk. Wanneer je de trekker overhaalt stuurt de perslucht de dart uit de loop. Hoe meer druk je kan verzamelen hoe verder de dart kan vliegen. Sommige modellen maken gebruik van batterijen zodat je semi- of volautomatisch kunt vuren.

hoe werkt een nerf gun

Hoeveel kost een NERF gun?

Een manueel NERF geweer kun je vanaf 15 euro vinden. Voor elk schot moet je de trekker opnieuw overhalen. Meestal hebben deze modellen een bereik tussen de 20 en 27 meter. Duurdere modellen maken gebruik van batterijen om een bereik van 36 meter te halen. Ze zijn bovendien in staat om semi-automatisch of volautomatisch op korte tijd een grote hoeveelheid darts af te vuren.

Waar op letten bij het kopen

Ontwerp en gewicht

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het aankopen van een Nerf gun is het ontwerp en gewicht. Sommige blasters zijn redelijk groot en vereisen een zeker inzicht in het gebruik en wendbaarheid. Je kan een onderscheid maken tussen eenvoudige lichte blasters die goed in de hand liggen en geschikt zijn voor leeftijden vanaf 8 jaar, en de iets zwaardere vernuftige modellen voor leeftijden vanaf 14 jaar. Let wel dat geautomatiseerde blasters gebruik maken van batterijen en hierdoor standaard zwaarder wegen. Zeker iets om rekening mee te houden bij jonge kinderen.

Herladen

Zoals eerder gezegd draait een Nerf gevecht om snelheid. Wanneer je tegenstander op je komt afgestormd, wil je natuurlijk klaar zijn om hem te bekogelen! De grootte van het magazijn is dus belangrijk. NERF verkoopt voor de meest populaire blasters extra magazijnen die je op voorhand kan vullen met nerf pijltjes.

Nauwkeurigheid

Kies je voor een manuele blaster dan kan je er van uit gaan dat de nauwkeurigheid consistent zal zijn. Bij de automatische geweren op batterijen durft de nauwkeurigheid tegen te vallen. Er bestaan ook sniper modellen die je kunt stabiliseren en die gebruik maken van accurate darts. Een nerf gun dat er voortdurend naast schiet kan onmogelijk de beste nerf gun zijn.

Batterijen

Automatische NERF guns maken gebruik van batterijen. Dit betekent dat je blaster niet zal werken wanneer de batterijen leeg zijn. Ze beschikken over een enorme vuurkracht en een hoger bereik. Het is onze ervaring dat het spelplezier van korte duur is bij omdat je magazijn sneller leeg geraakt. Het verzamelen van de darts en het opvullen van de clips of magazijnen is minder tof dan het schieten zelf. Het is dus ook logisch dat de beste nerf guns gebruik maken van batterijen.

Bereik

Manuele modellen hebben een bereik tussen de 20 en 27 meter. Modellen op batterijen hebben een bereik tot 36 meter. Hoewel het bereik van automatische nerf guns hoger is zijn ze soms ook minder accuraat dan manuele modellen. Kom je te dicht dan is de kans groot dat je zelf beschoten wordt. Een goede nerf gun heeft dus een goed bereik, de beste nerf gun moet van overal iedereen kunnen neerhalen.

Tot zover ons artikel ‘Beste Nerf Gun 2022’ – Laatste update 25/03/2022

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kinderen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.