De 6 beste Nespresso machines van 2021

Espresso maken met de 6 beste koffiemachines van Nespresso.

Onze selectie Nespresso machines

 • Beste Nespresso machine 2021:           De’Longhi Nespresso Gran Lattissima bij Krefel
  “Een toestel dat alles kan zonder te overdrijven in prijs. Daarbij ook een groot waterreservoir en melkvak zodat dit ook op kantoor gebruikt kan worden.”
 • Nieuwe capsules:         Magimix Nespresso Vertuo bij Bol.com
  “Goede kwaliteit en innovatieve technologie met de nieuwe QR capsules. Innovatief maar duur door de nieuwe capsules.”
 • Beste prijs / kwaliteit koop:          De’Longhi Nespresso Lattissima Touch bij Bol.com
  “De Gran Lattissima bestaat in verschillende versies. Is de beste Nespresso wat duur, dan kan je voor dit model kiezen.”
 • Beste professioneel toestel:        Sage Nespresso Creatista Plus bij Coolblue
  “Open je een koffiehuis dan kan je voor een professioneel toestel gaan. Ook voor koffieliefhebbers is dit een droom in huis.”
 • Beste goedkope Nespresso:          Krups Nespresso Pixie bij Bol.com
  “Maar soms kan het ook gewoon simpel en goedkoop. Niets speciaal, gewoon een klein compact en goedkoop Nespresso machine.”
 • Kleine Nespresso machine met melkschuimer:           Krups Nespresso Essenza mini bij Bol.com
  “Ben je geen fan van simpele koffies dan heb je met de Essenza, en de ingebouwde melkopschuimer, een handige extrafunctie erbij.”

Nespressomachines zijn enorm populaire espressomachines voor thuis. Voor velen wordt Nespresso gezien als de beste koffie, maar wat is nu het beste Nespresso machine? Veel hangt af van wat je zelf nodig hebt. Er zijn toestellen van o.a. Krups, De’Longhi en Magimix. Deze merken hebben een licentie voor de productie van een Nespresso apparaat. De apparaten zijn compatibel met echte Nespressocapsules, maar je kan ook gebruik maken van goedkopere namaak capsules.

Wil je gewoon een lekkere espresso drinken, ga dan voor een eenvoudig toestel. Je zal erg tevreden zijn met een Krups Pixie of Essenza. Dit soort Nespresso apparaat maakt lekkere espresso’s met Nespressocups. Voor de betere cappuccino of latte macchiato ben je beter geholpen met een uitgebreid toestel. Deze Nespresso toestellen zijn beter uitgerust, met bijvoorbeeld een groter waterreservoir, betere controle over de temperatuur en de optie om melk te stomen. Een absolute topper in dit segment is de De’Longhi Gran Lattissima. Deze gebruiksvriendelijke espressomachine is perfect uitgerust voor koffie met melkbereidingen. Lees ons onderzoek onderaan voor de beste tips. Zo maak je de juiste keuze voor jouw noden.

Voor deze selectie hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. We hebben enkele eenvoudige Nespressomachines gekozen. Deze compacte toestellen maken prima koffie en zijn niet duur. Daarnaast hebben we ook enkele toppers uit het luxe segment gekozen. Zo kies jij de beste Nespresso machine voor uw gebruik.

Beste Nespresso machine 2021:   GRAN LATTISSIMA – DE’LONGHI

 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Groot melkreservoir
 • Veel drankopties mogelijk
 • Melkvak makkelijk te reinigen
 • Weinig echte nadelen
 • Iets duurder dan de kleine modellen

De Gran Lattissima is een betaalbaar luxueus toestel. De Lattissima gebruikt een speciaal gepatenteerd systeem voor de espresso’s. Dit systeem zorgt voor een optimale doorstroom van het water. Door een perfecte drukregeling en volumesturing krijg je een perfecte espresso. Complex, kwalitatief en consistent.

Je kan verschillende koffievarianten voorprogrammeren, perfect voor de echte koffieliefhebber. Espresso’s, lungos en alles ertussenin: het kan. De tray voor je koffietas kan je in hoogte verstellen. Dat is erg handig met de verschillende koffies die je zal maken.

Binnen het Lattissimo gamma kan je kiezen uit de Gran Lattissimo, de Lattissimo One en de Touch. Je kan de volledige vergelijking hier terugvinden.

Het grootste verschil tussen deze modellen is dat de Gran Lattissimo een display heeft. Daarbij heeft het een melkreservoir van 0.5 liter, dubbel van de Touch. Zo kan je de hele dag lang genieten van je verse cappuccino of latte zonder aanvullen. Heb je hier geen nood aan dan ben je beter af met de goedkopere Lattissimo Touch. Dankzij het thermoblock warmt de Lattissima Pro daarna bijzonder snel weer op. Energiezuinig en altijd beschikbaar.

Nieuwste Nespresso:  Magimix NESPRESSO VERTUO

 • Nieuwe capsule technologie
 • Innovatieve functies
 • Groot reservoir
 • Snel & makkelijk onderhouden
 • Geen namaakcapsules mogelijk
 • Zeer dure Nespresso capsules

Het nieuwste Nespresso apparaat van 2021 is deze Nespresso Vertuo. Het maakt gebruik van een hele andere techniek en gebruikt ook nieuwe capsules. Dit toestel werkt volgens centrifuge i.p.v. onder hoge druk.

De bolvormige capsules zijn compacter en hebben elk een eigen barcode. Het toestel kan deze barcode lezen en weet zo de perfecte instellingen voor jouw kop koffie. Er zijn verschillende soorten capsules om zo een espresso, lungo of een nog grotere kop koffie te zetten. Daarnaast heb je 28 verschillende soorten smaken. Deze capsules bestaan voorlopig enkel van Nespresso omdat ze een lopend patent hebben. Iets dat we herkennen van de vorige versie Nespresso capsules.

Het toestel zelf is redelijk compact, maar wel veel groter dan bovenstaande Pixie. Het toestel kan je verstellen in hoogte om een ander formaat tas makkelijker te plaatsen. De grootste kop koffie dat je met dit toestel kan zetten is 400 ml. Het reservoir zelf is 1.8 liter.

Dit toestel is heel handig en gloednieuw. Met de nieuwe capsules voorziet Nespresso ons van heel wat innovatieve funties. Drink je gewoon simpele koffie dan raden we de Pixie aan. Ga je voor grote koppen of zet je zeer vaak (speciale) koffie, dan is deze Vertuo zeker een van de beste Nespresso machines. Weet wel dat een Nespresso toestel door al die capsules voor veel meer extra afval zorgt dan bijvoorbeeld een Senseo machine.

Daarnaast is er ook de Nespresso Vertuo Next, een gelijkaardig model van hogere kwaliteit met een nog eleganter ontwerp.

Beste prijs / kwaliteit:   LATTISSIMA TOUCH – DE’LONGHI

 • Beste prijs / kwaliteit verhouding
 • Pakt niet te veel plaats in
 • Thermoblock
 • Veel drankopties
 • Melkopschuimer
 • Melkopschuimer moet telkens leeg en proper gemaakt worden

Laten we duidelijk zijn. Het verschil tussen de Gran Lattissimo en de Lattissimo Touch is redelijk klein. Kijken we naar de prijs-kwaliteit verhouding dan zien we dat de Touch, voor minder geld, bijna even veel biedt dan de Gran Lattissimo. Het grootste voordeel van de Gran is het grote melkreservoir. Ook wat minder luid en iets meer volume in het waterreservoir. Logischerwijs neemt de Gran Lattissimo dus ook meer plaats in. Het display is mooi meegenomen, maar daarbuiten is er weinig verschil tussen deze toestellen.

De Nespresso Lattissimo Touch is op zich al meer dan voldoende voor de meeste koffiedrinkers; 0.9 l water, 0.35 l melk en 59 db geluid. Om het gebruiksgemak te verbeteren heb je ook een schoonmaakindicator. Het melkreservoir reinigen gebeurt met een simpele ‘clean’ knop. Het toestel schakelt zichzelf ook uit wanneer het niet gebruikt wordt. Je kan ook een hele reeks dranken met één knop klaarmaken.

Daarnaast is er ook nog de (nog goedkopere) Lattissimo One. Deze is iets compacter en stiller dan de Lattissimo Touch. Het geniet ook van een nieuw ontwerp. Het grootste verschil is dat de One gebruik maakt van een simpele boiler, terwijl de Touch gebruik maakt van het ThermoBlock van Nespresso. Daarbuiten is er weinig toegevoegd en lijkt het eerder de toekomstige vervanger van de Touch in deze lijst beste nespresso machines van 2021.

Beste professionele Nespresso machine: SAGE NESPRESSO CREATISTA PLUS

 • Professioneel toestel
 • Beste voor onbeperkt budget
 • Volledig instelbaar
 • Stoompijp
 • Duur
 • Teveel opties voor de simpele koffiedrinker

Geen beperking op het budget? Dan is de beste Nespresso machine bij uitstek de Sage Creatista. Deze bestaat in meerdere versies, enkele die goedkoper zijn dan andere, en komt met alles er op en eraan. Macchiato, flat white, latte macchiato, americano of cappuccino, dit toestel heeft 7 verschillende opties. Heb je beslist welke je maakt, dan kan je ook het volume, sterkte en temperatuur bepalen. Ook de temperatuur en dikte van de melk kan op voorhand bepaald worden.

De ingebouwde melkschuimer is zeer handig en goed ingesteld. Ook het ontwerp van dit Nespresso apparaat is opvallend en mooi. Gemaakt van roestvrij staal zorgt het voor een chrome uiterlijk dat niet snel zal verslijten. Uiteindelijk is dit ook een perfect model om te gebruiken als professioneel Nespresso toestel.

Ook speciaal aan de Sage Creatista is de automatische stoompijp. Deze is dezelfde als op pistonmachines en schuimt de melk, je moet wel zelf schenken. Alle onderdelen zijn ook vaatwasbestendig dus het kuiswerk wordt zo beperkt. Het toestel heeft ook een reinigings- en ontkalkingsfunctie, je moet gewoon de stappen op het kleine display volgen. Het is wel een groot toestel dus je moet er de ruimte voor hebben. Dit is geen kleine Essenza mini, dit is een orgelstuk in je keuken.

Via het kleine display kan je kiezen welke koffie je wilt. Het toestel warmt zeer snel op (binnen de 3 seconden!) en kan 1.5 liter water in het reservoir houden. Hiermee maak je meer dan genoeg koffie. Dit allemaal voor slechts 66 db aan lawaai, evenveel als de compacte Magimix.

Het grootste nadeel is (logischerwijs) de prijs. Anders was dit zonder twijfel de beste Nespresso machine van 2021. Heb je geen budgettaire beperking dan raden we dit toestel zeker aan.

Beste compact met melkschuimer:   NESPRESSO ESSENZA MINI – Krups

 • Goedkope Nespresso machine
 • Melkschuimer inbegrepen
 • Oude capsules (namaak capsules compatibel)
 • Duur voor een simpel koffiemachine
 • Maakt wat meer geluid
 • Klein waterreservoir

Dit Nespresso apparaat is extreem compact. Je kan het krijgen in twee verschillende, aantrekkelijke versies. Opnieuw een eenvoudig toestel met twee knoppen voor espresso en lungo. Daarbij is het geschikt voor verschillende soorten koffies, van espresso tot latte macchiato.

Ook de Essenza Mini is een energiezuinig Nespresso apparaat dat snel opwarmt. Het schakelt zichzelf na 9 minuten uit. Opvallend: Dit espresso apparaat is verkrijgbaar met een melkopschuimer. Uitzonderlijk in deze prijsklasse en natuurlijk een pluspunt. De versie mét melkopschuimer is duurder, maar de optie is mooi meegenomen.

Beschik je over een kleine keuken en en wil je absoluut een melkschuimer, dan is dit de beste Nespresso machine. Zonder melkopschuimer is de Pixie een betere keuze. Het reservoir van deze Essenza is ook iets kleiner 0.6 l, wat er ook voor zorgt dat het zo compact is.

Kleine goedkope nespresso machine:   NESPRESSO PIXIE – Krups

 • Klein en compact
 • Goedkoper Nespresso koffieapparaat
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Overdreven eenvoudig in gebruik
 • Geen extra functies
 • Geen melkopschuimer
 • Klein waterreservoir

De Nespresso Pixie is een prima Nespresso apparaat met een kleine voetafdruk. Het heeft slechts twee knoppen om koffie te maken. Dat is dan een espresso of een lungo. De espresso is een kleine, sterke koffie. De lungo is de typisch Belgische koffie, in een iets grotere kop dan de espresso. Minder sterk, maar wel bitterder. Dit toestel maakt gebruik van de oudere Nespresso capsules, of namaak capsules. Enkel de Vertuo gebruikt nieuwe gepatenteerde capsules.

Het water in dit eenvoudige toestel warmt op in 25 seconden. Je moet dus niet al te lang op je lekkere koffie wachten. Het waterreservoir geeft ook aan wanneer je het moet bijvullen. De Pixie is energiezuinig en schakelt zichzelf uit. Hierdoor minimaliseer je het verbruik. Het mooie ontwerp is een pluspunt. Het is ook een van de kleinste Nespresso toestellen. Ga je voor compact gebruik dan is dit de beste optie. Ook in de wachtzaal van een KMO komen we vaak de kleine Pixie tegen.

Het enige echte nadeel van de Pixie is dat je er geen melk mee kan schuimen. Dit toestel is de beste Nespresso machine voor simpel gebruik, binnen een beperkt budget. De inhoud van het waterreservoir is 0.7 liter en een kopje koffie zetten produceert ongeveer 59 db aan geluid.

Tot zover onze lijst beste Nespresso machines.

Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gustomachine – Lees dan de 5 beste Dolce Gustomachines
Misschien toch liever een Senseomachine – Lees dan de top 5 Senseomachines
Dan toch gewoon een koffiemachine met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezetapparaten met bonen

nespresso machine 2020

Nespresso machines vergelijken

Wat is een Nespressomachine?

Een Nespressomachine is een koffiezetsysteem dat werkt met cups of capsules – initieel van het merk Nespresso. De fijngemalen lekkere koffie zit in een aluminium cup die je in het toestel plaatst. Hierdoor worden de aroma’s goed bewaard. Het apparaat stuwt warm water door de capsule om zo een espresso of lungo te maken. Nespresso biedt twee verschillende productlijnen aan: de Original line en de Vertuo line. De Vertuo line werkt met een nieuwe extractietechniek voor de capsules. Deze lijn werd ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt. Daar zijn grote koffietassen de norm. Voorlopig is de Vertuo line nog een zeldzaamheid in de Benelux. Capsules zijn moeilijk te vinden en duur. In dit artikel hebben we dus de machines van de Original line bekeken.

Nespressomachines hebben meestal een los waterreservoir. Professionele espressomachines voor de horeca kan je aansluiten op het waternet. Bij Nespressomachines moet je manueel water in het toestel gieten.

Beste nespresso toestel

Nespresso capsules

Het grote voordeel van Nespresso capsules is dat koffie tot een jaar lang goed blijft. Helaas zijn de aluminium cups dan wel weer belastend voor het milieu. Ondertussen zijn er wel biologisch afbreekbare capsules beschikbaar. Als je hiervoor kiest, bekijk dan zeker of ze compatibel zijn met jouw toestel. De koffie in deze capsules is dikwijls van hoge kwaliteit. Vooral zogenaamde Specialty Coffee Roasters brengen deze capsules op de markt. Een bekend voorbeeld in België zijn de capsules van Caffènation. Dit zijn geen officiële Nespressoproducten. Losse koffie en koffiepads, tot slot, zijn niet compatibel met Nespresso apparaten.

versgemalen koffie

Wil je lekkere versgemalen koffie? Dan kies je beter voor een espressomachine of een ouderwetse koffiezet met filter. Hiervoor heb je meestal wel je eigen koffiemolen nodig – sommige toestellen hebben dan weer een ingebouwde molen. Wil je koffiepads gebruiken, dan kan je bijvoorbeeld een Senseotoestel overwegen. Koffiepads hebben doorgaans minder smaak. Bovendien verliezen ze ook sneller hun aroma. Dit komt voornamelijk door de papieren verpakking. Hierdoor zijn ze meestal goedkoper dan Nespressocapsules.

goede nespresso machine

Nespresso machine kopen,
waar moet ik op letten?

Verschillende soorten koffie bereiden

Tegenwoordig hebben de beste nespresso machines ingebouwde programma’s om speciale soorten koffie te maken. De Sage heeft bijvoorbeeld 8 verschillende functies. Macchiato, lungo, Flat white of Latte macchiato – voor alles heeft het voorgeprogrammeerde instellingen. Ben je eerder een zwarte koffie drinker dan is de keuze voor een compact en simpel toestel misschien beter voor jou. Weet je nu al dat je liever meer opties wil dan moet je je richten naar de premium toestellen. Deze hebben de ingebouwde programma’s.

Waterreservoir: hoeveel koffiedrinkers in huis?

Het waterreservoir. Compacte Nespressoapparaten nemen weinig plaats in je keuken of op je bureau. Da’s leuk, maar je zal dan regelmatig je waterreservoir moeten bijvullen. Grotere, uitgebreide machines hebben een groter waterreservoir.

Kies je voor een compact maar handig model, dan zal je vaker je reservoir moeten aanvullen. Omgekeerd: een machine met een groot reservoir moet genoeg worden gebruikt. Ouder water in je machine komt de smaak van je koffie niet ten goede.

Het is dus ook logisch, hoe groter het waterreservoir hoe meer koffie je in één keer kan zetten.

Nespresso machine met melkschuimer

Wil je een eenvoudig toestel om thuis espresso’s te maken? Drink je vooral zwarte koffie? Dan heeft het misschien geen zin geld uit te geven aan een toestel met melkopstomer. Hierdoor zijn die apparaten iets duurder. Bekijk dus zeker goed of je dit nodig hebt.

Ga je voor een toestel dat meerdere soorten koffie moet maken dan is een melkopstomer zo goed als altijd incluis. Soms is deze vast aan het toestel met een stoompijp. Andere schuimen de melk op maar moet je het zelf uitschenken. Wij hebben geen echte voorkeur. Een stoompijp kan altijd kapot gaan en moet wel kwaliteit zijn om een echt voordeel te halen. Anderzijds vinden we het ook niet erg om de melk zelf uit te schenken. Wil je echt een professioneel toestel met een automatische stoompijp dan is de Sage Creatista Plus de beste Nespresso machine.

Energieverbruik

De meeste Nespresso toestellen schakelen zichzelf uit. Daardoor bespaar je heel wat energie. Dit gebeurt meestal door gebruik van een standby-functie. Het toestel is dan zeer snel opgewarmd voor de volgende taak. Een toestel dat zichzelf niet uitschakelt, kan het elektriciteitsverbruik serieus doen oplopen. Het geld dat je uitspaart bij de aankoop, ben je dan zo weer kwijt aan je elektriciteitsrekening.

Verbruik en de kostprijs van energie is iets waar je rekening mee moet houden bij je aankoop. Op lange termijn kan dit heel wat meer geld kosten en zo de absolute kostprijs van het toestel de hoogte induwen. Een goedkoop toestel wordt hierdoor ineens een dure aankoop. Let daarom ook op het verbruik en toestellen dat automatisch uitschakelen.

Onderhoud Nespressoapparaat

Het onderhoud. Is het toestel gemakkelijk te reinigen? Kan je de onderdelen gemakkelijk uit elkaar halen? Heeft het automatische reinigingsprogramma’s? Het toestel regelmatig reinigen is belangrijk om een goede smaak te garanderen. Ook hier is er dan een persoonlijke keuze te maken. Ben je bereid om dit zelf te doen, dan is de keuze makkelijk. Er bestaan natuurlijk Nespressoapparaten met automatische reiniging. Hiervoor moet je wel iets dieper in de geldbuidel tasten.

Ook de aparte onderdelen dat vaak koffie of vuil over zich krijgen, zoals de tashouder, kunnen meestal ook losgemaakt worden. Afhankelijk van hun kwaliteit en materiaal kunnen die ook in de vaatwas. In sommige delen van België (bvb Leuven) is het kalkgehalte in het water ook redelijk hoog. Hier kan het ook interessant zijn om te gaan voor een toestel met onkalkfunctie. Kalk is namelijk iets dat het toestel sneller kapot kan maken. Voor zulke regio’s gelden er andere regels om de beste nespresso machine uit te kiezen. Hou toch vooral rekening met je gebruik, een beetje kalk kan altijd handmatig gereinigd worden.

Stille Nespresso machine

De meeste espressomachines maken wat lawaai tijdens de bereiding. Sommige machines zijn beduidend luider dan andere. Gemiddeld schommelt dit tussen de 50 en 60 decibel. Als dit voor jou een factor is, dan kan je de machine best op voorhand proberen te testen. Maakt een Nespressomachine opvallend veel lawaai? Meestal lees je hier iets over in de recensies. Laat je dus niet verrassen. Het geluidsniveau is meestal vermeld in de specificaties van het product. Hierdoor weet je telkens wat te verwachten.

Geen idee hoeveel veel decibel is? 30 db is zeer stil, 50 is een beperkt geluid, vanaf 60 is zeer hoorbaar, +70 is storend. Alles boven de 80 db is irritant tot zelfs schadelijk (+100).

Kwaliteit & Materiaal

Wil je graag een metalen machine of een plastic exemplaar? Beide varianten zijn erg degelijk. Een metalen variant oogt luxueuzer, maar zal ook zwaarder zijn. Je maakt hier dan best een persoonlijke keuze. Een echt kwalitatief verschil is er niet. Valt een toestel, dan kan het metalen apparaat beter beschermd zijn. Er zullen dan wel blutsen zijn, maar zolang er koffie is, begint de dag alvast goed.

De driptray. Geavanceerde Nespresso machines hebben driptrays die je in hoogte kan verstellen. Zo past elke tas onder je toestel. Ben je van plan grote tassen te gebruiken met een compact toestel? Check dan even of je tas wel past. Bekijk ook of je de driptray gemakkelijk kan verwijderen. Het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Vaak druppelt het toestel door na je tas te verwijderen. Hierdoor zit er koffie in de driptray. Dit kan dan opnieuw makkelijk gaan schimmelen als je het niet reinigt.

Verschillende soorten Nespressomachines

Er zijn verschillende soorten Nespresso machines op de markt. Compacte, low budget apparaten waarmee je prima espresso’s kan maken. Dure machines waarmee je alle mogelijke koffiebereidingen kan maken. Machines met of zonder melkopschuimer. Bij het kiezen van je eigen Nespresso machine is het belangrijk al deze factoren te bekijken. Wat voor koffiedrinker ben je? Ga je enkel koffie voor jezelf bereiden? Of ben je op zoek naar een machine die ook door je familie, vrienden of collega’s zal worden gebruikt? Hoe drinken zij hun koffie liefst?

Het aantal opties heeft uiteraard een invloed op de prijs. Ga dus op zoek naar het toestel dat voor de juiste prijs het beste aansluit bij jouw noden.

Tot zover het artikel ‘Beste Nespresso machines’ – Laatste update 12/08/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.