Beste Nespresso machines

Nespresso machines zijn enorm populaire espressomachines voor thuis. Gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar verschillende opties. De beste Nespresso machine vinden is geen gemakkelijke opdracht. Veel hangt af van wat je zelf nodig hebt. Er zijn toestellen van o.a. Krups, De’Longhi en Magimix. Deze merken hebben een licentie voor de productie van Nespresso apparaten. De apparaten zijn compatibel met echte Nespresso capsules.

Wil je gewoon een lekkere espresso drinken, ga dan voor een eenvoudig toestel. Je zal erg tevreden zijn met een Krups Pixie of Essenza. Dit soort Nespresso apparaat maakt lekkere espresso’s met Nespresso cups. Voor de betere cappuccino of latte ben je beter geholpen met een uitgebreid toestel. Ook deze apparaten werken met Nespresso cups, maar ze zijn beter uitgerust. Een groter waterreservoir, betere temperatuurbeheersing en de optie om melk te stomen. Een absolute topper in dit segment is de De’Longhi Lattissima Pro. Deze gebruiksvriendelijke espressomachine is perfect uitgerust voor koffie met melkbereidingen. Lees ons onderzoek onderaan voor de beste tips. Zo maak je de juiste keuze voor jouw noden.

Voor deze selectie hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. We hebben enkele eenvoudige Nespresso machines gekozen. Deze compacte toestellen maken prima koffie en zijn niet duur. Daarnaast hebben we ook enkele toppers uit het luxe segment gekozen. Ben je nog niet zeker welk type koffietoestel jij wil, bekijk het overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5

Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto machine – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines
Misschien toch liever een Senseo machine – Lees dan de top 5 Senseo machines
Dan toch gewoon een koffiemachine met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met bonen

Top 3 – Compacte Nespresso Machines

De Nespresso Pixie is een prima Nespresso apparaat met een kleine voetafdruk. Het heeft slechts twee knoppen om koffie te maken. Dit is dan een espresso of een lungo. De espresso is een kleine, sterke koffie. De lungo is de typisch Belgische koffie. Een iets grotere tas dan de espresso. Minder sterk, maar wel bitterder. Het water in dit eenvoudige toestel warmt op in 25 seconden. Je moet dus niet al te lang op je koffie wachten. Het waterreservoir geeft ook aan wanneer je het moet bijvullen. De Pixie is energiezuinig en schakelt zichzelf uit. Hierdoor minimaliseer je het verbruik. Het mooie ontwerp is een pluspunt. Het enige echte nadeel van de Pixie is dat je er geen melk mee kan stomen. Zoek je een toestel dat melk kan stomen? We hebben je verder in de tekst enkele toppers gekozen.

“Beste prijs/kwaliteit goedkoop” – Doorgelicht

Na de Pixie is de Nespresso Inissia een gelijkaardig toestel. Eenvoudig en compact. De Inissia levert kwalitatieve koffie aan een zeer aantrekkelijke prijs. Ook hier kan je dan kiezen tussen een espresso en een lungo. De koffie is erg lekker en heeft een mooie crèma-laag. Melk schuimen is geen optie. Dit moet je dan zelf doen. De Inissia warmt minder snel op dan de Pixie en maakt meer lawaai. Het apparaat is dan wel weer energiezuinig. Wanneer je het even niet gebruikt, schakelt het zichzelf uit. Hierdoor vebruik je het minimum aan energie. Hoewel het een plastic toestel is, voelt de Inissia zeer degelijk aan.

“Beste low budget” – Doorgelicht

Dit Nespresso apparaat is extreem compact. Je kan het krijgen in twee verschillende, aantrekkelijke versies. Opnieuw een eenvoudig toestel met twee knoppen voor espresso en lungo. Ook de Essenza Mini is een energiezuinig apparaat dat snel opwarmt. Het schakelt zichzelf na 9 minuten uit. Opvallend: Dit espressoapparaat is verkrijgbaar met een melkopschuimer. Uitzonderlijk in deze prijsklasse en natuurlijk een pluspunt. De versie mét melkopschuimer is duurder, maar de optie is mooi meegenomen.

“Compact met melkopschuimer” – Doorgelicht

Top 3 – Luxe Nespresso Machines

De Lattissima Pro is een luxe toestel. In vergelijking met de compacte modellen is dit een professioneel toestel. De Lattissima Pro gebruikt een speciaal gepatenteerd systeem voor de espresso’s. Dit systeem zorgt voor een optimale doorstroom van het water. Door een perfecte drukregeling en volumesturing krijg je een perfecte espresso. Complex, kwalitatief en consistent. Je kan verschillende koffievarianten voorprogrammeren, perfect voor de echte koffieliefhebber. Espresso’s, lungos en alles ertussenin: Het kan. De tray voor je koffietas kan je in hoogte verstellen. Dat is erg handig met de verschillende koffies die je zal maken.

Het waterreservoir is een stuk groter dan dat van de compacte Nespresso machines. Met 1,3l water kan je dus heel wat koffies zetten. De Lattissima Pro heeft ook een ingebouwd melkreservoir. Zo kan je de hele dag lang genieten van je verse cappuccino of latte. Even genoeg koffie gedronken? Na enkele minuten schakelt de Littissima Pro zichzelf uit. Dankzij het thermoblock warmt de Littissima Pro daarna bijzonder snel weer op. Energiezuinig en altijd beschikbaar.

“Beste Nespresso machine” – Doorgelicht

De Nespresso Expert is het hipste toestel van de lijst. Professionele opties gekoppeld aan een knappe digitale toepassing. Je kan de Nespresso Expert namelijk bedienen met je smartphone of tablet. Dat zorgt ervoor dat je vanop afstand je koffie kan klaarmaken. Voor de echte koffiefreak is het bovendien mogelijk de watertemperatuur zelf te regelen. Zo kan je dan je eigen extractie helemaal op punt zetten. Je kan tot vier verschillende koffies programmeren. Een beperking van deze machine is het gebrek aan een ingebouwde melkopstomer. Cappuccino en latte-drinkers moeten het toestel met een optionele melkopstomer kopen. Hierdoor wordt je als liefhebber van zwarte koffie wel op je wenken bediend. Een knap ontwerp, veel mogelijkheden voor je zwarte koffie en een handige app. Hierdoor is het ‘Doorgelicht editor’s pick’ als Beste Nespresso machine voor 2020!

“beste zwarte koffie – editor’s pick” – Doorgelicht

De Lattissima Touch is dan de eenvoudige versie van de Pro. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde systeem voor de espresso’s. Deze Nespresso machine heeft een optimale doorstroom van water. Een goede drukregeling en volumesturing zorgen dan weer voor erg lekkere koffie. Je kan verschillende koffiedranken programmeren en hebt een groot water- en melkreservoir. Het Nespresso apparaat is wat eenvoudiger dan de Lattissima Pro. Ideaal voor de meerwaardezoeker die geen professioneel toestel nodig heeft. Energiezuinig, gebruiksvriendelijk en met veel mogelijkheden.

“Beste prijs/kwaliteit duur” – Doorgelicht

Het onderzoek

Wat is een Nespresso machine?

Een Nespresso machine is een koffiezetsysteem dat werkt met cups of capsules – initieel van het merk Nespresso. De fijn gemalen koffie zit in een metalen cup die je in het toestel plaatst. Hierdoor worden de aromas goed bewaard. Het apparaat stuwt warm water door de capsule om zo een espresso of lungo koffie te maken. Nespresso biedt twee verschillende productlijnen aan. De Original line en de Vertuo line. De Vertuo line werkt met een nieuwe extractietechniek voor de capsules. Deze lijn werd ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt. In dit artikel hebben we dus de machines van de Original line bekeken. Daar zijn grote koffietassen de norm. Voorlopig is de Vertuo line nog een zeldzaamheid in de Benelux. Capsules zijn moeilijk te vinden en duur.

Metalen capsules of herbruikbare

Het grote voordeel van Nespresso is dat koffie tot een jaar lang goed blijft. Helaas zijn de metalen cups dan wel weer belastend voor het milieu. Ondertussen zijn er wel biologisch afbreekbare capsules beschikbaar op de markt. Als je hiervoor kiest, bekijk dan zeker of ze compatibel zijn met jouw toestel. De koffie in deze capsules is dikwijls van hoge kwaliteit. Vooral zogenaamde Specialty Coffee Roasters brengen deze capsules op de markt. Een bekend voorbeeld in België zijn de capsules van Caffènation. Dit zijn geen officiële Nespresso producten. Losse koffie en koffiepads zijn niet compatibel met Nespresso apparaten.

versgemalen koffie

Wil je versgemalen koffie? Dan kies je beter een espressomachine of een ouderwetse koffiezet met filter. Hiervoor heb je wel je eigen koffiemolen nodig. Sommige toestellen hebben dan weer een ingebouwde molen. Wil je koffiepads gebruiken, dan kan je bijvoorbeeld een Senseo toestel overwegen. Koffiepads hebben doorgaans minder smaak. Bovendien verliezen ze ook sneller hun aroma. Dit komt voornamelijk door de papieren verpakking. Hierdoor zijn ze meestal goedkoper dan Nespresso capsules.

Nespresso machines hebben meestal een los waterreservoir. Professionele horeca-machines kan je aansluiten op het waternet. Bij Nespresso machines moet je manueel water in het toestel gieten. Enkele bekende merken van Nespresso apparaten zijn De’Longhi, Krups, Magimix en Miele. Deze merken hebben licenties om Nespresso apparaten te produceren. Vaak brengen ze dan ook dezelfde modellen op de markt. De prijzen tussen deze

Nespresso machine kopen

waar moet ik op letten?

Soorten koffie

Het aantal verschillende dranken dat je wil klaarmaken. Eenvoudige toestellen beschikken over twee knoppen. Je kan er een espresso of een lungo mee bereiden. Met geavanceerde modellen kan je tot zes of zeven verschillende koffies maken.

Waterreservoir

Het waterreservoir. Compacte Nespresso apparaten nemen weinig plaats in je keuken of op je bureau. Da’s leuk, maar je zal dan regelmatig je waterreservoir moeten bijvullen. Grotere, uitgebreide machines hebben een groter waterreservoir. Kies je voor een compact maar handig model, dan zal je vaker je reservoir moeten aanvullen. Omgekeerd: Een machine met een groot reservoir moet genoeg worden gebruikt. Ouder water in je machine komt de smaak van je koffie niet ten goede.

melkopstomer

De melkopstomer. Wil je een eenvoudig toestel om thuis espresso’s te maken? Dan heeft het misschien geen zin geld uit te geven aan een toestel met melkopstomer. Hierdoor zijn die apparaten iets duurder. Bekijk dus zeker goed of je dit nodig hebt.

Energieverbruik

Het verbruik. De meeste Nespresso toestellen schakelen zichzelf uit. Daardoor bespaar heel wat energie. Dit gebeurt meestal door gebruik van een standby functie. Het toestel is dan zeer snel opgewarmd voor de volgende taak. Gebeurt dit niet, of heb je een hoog verbruik, dan telt dit bij aan de totale kost van jouw toestel. Twintig euro uitsparen bij aankoop kan u op termijn duurder uitkomen.

Onderhoud Nespreso apparaat

Het onderhoud. Is het toestel gemakkelijk te reinigen? Kan je de onderdelen gemakkelijk uit elkaar halen? Heeft het automatische reinigingsprogramma’s? Het toestel regelmatig reinigen is belangrijk om een goede smaak te garanderen. Ook hier is er dan een persoonlijke keuze te maken. Ben je bereidt om dit zelf te doen dan is de keuze makkelijk. Er bestaan natuurlijk Nespresso apparaten met automatische reiniging. Hiervoor moet je wel iets dieper in de geldbuidel tasten.

Het geluid. De meeste espressomachines maken wat lawaai tijdens de bereiding. Sommige machines zijn beduidend luider dan anderen. Als dit voor jou een factor is, kan je de machine best op voorhand proberen te testen. Maakt een Nespresso machine opvallend veel lawaai? Meestal lees je hier iets over in de recensies. Laat je dus niet verrassen. Het geluidsniveau is meestal vermeld in de specificaties van het product. Hierdoor weet je telkens wat te verwachten.

Materiaal van apparaat

Het materiaal. Wil je graag een metalen machine of een plastic exemplaar? Beide varianten zijn erg degelijk. Een metalen variant oogt luxueuzer, maar zal ook zwaarder zijn. Je maakt hier dan best een persoonlijke keuze. Een echt kwalitatief verschil is er niet. Valt een toestel, dan kan het metalen apparaat beter beschemt zijn. Er zullen dan wel blutsen zijn, maar zolang er koffie is begint de dag alvast goed.

De driptray. Geavanceerde Nespresso machines hebben driptrays die je in hoogte kan verstellen. Zo past elke tas onder je toestel. Ben je van plan grote tassen te gebruiken met een compact toestel? Check dan even of je tas wel past. Bekijk ook of je de driptray gemakkelijk kan verwijderen. Het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Vaak druppelt het toestel door na je tas te verwijderen. Hierdoor zit er koffie in de driptray. Dit kan dan opnieuw makkelijk gaan schimmelen als je het niet reinigt.

Verschillende soorten Nespresso machines

Er zijn verschillende soorten Nespresso machines op de markt. Compacte, low budget apparaten waarmee je prima espresso’s kan maken. Dure machines waarmee je alle mogelijke koffiebereidingen kan maken. Machines met of zonder melkopschuimer. Bij het kiezen van je eigen Nespresso machine is het belangrijk al deze factoren te bekijken. Wat voor koffiedrinker ben je? Ga je enkel koffie voor jezelf bereiden? Of ben je op zoek naar een machine die ook door je familie, vrienden of collega’s zal worden gebruikt? Hoe drinken zij hun koffie liefst?

Het aantal opties heeft uiteraard een invloed op de prijs. Ga dus op zoek naar het toestel dat voor de juiste prijs het beste aansluit bij jouw noden.

Comments (2)

[…] Ben je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5 Ben je eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso machines […]

[…] – Lees dan de volledige top 5 Ben je eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso machines Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto machine – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.