Scroll Top

De 5 beste Nespresso Vertuo machines van 2024

De recente update van Nespresso machines met vernieuwde capsules.

Gloednieuw en toch bestaan er al heel wat nieuwe machines. Hoogtijd om ze te bekijken en er de beste Vertuo machines uit te halen, gezien je voor de nieuwe Nespresso capsules een Vertuo nodig hebt. Waar de originele Nespresso machines stoppen, gaat deze lijn capsule-machines verder.

De Vertuo is dan ook een volledig nieuw ontworpen capsulemachinetechniek. Met keuze uit ruim 30 blends en 5 kopgroottes. Van espresso (40 ml) tot de populaire mug (230 ml). Of de Carafe (535 ml) voor een meeting op bureau of thuis met vrienden.

Het herkent bijvoorbeeld elke capsule door een code om de specifieke koffiebereiding haarfijn aan te sturen. Deze gepatenteerde Centrifusion technologie is een regelrechte innovatie. Een andere, niet onbelangrijke, verbetering is de verkorte opwarmtijd. In 15 tot 20 tellen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende modellen en we hebben alle verschillen duidelijk op een rijtje gezet. Lees hieronder verder om de beste Nespresso Vertuo voor jou te vinden.

Onze selectie Vertuo machines

Beste prijs-kwaliteit: Magimix Vertuo Plus

Voordelen:

 • Simpele bediening
 • Snelle opwarmtijd
 • Maakt grote koppen koffie
 • Minder luidruchtig
 • Grote keuze in koffieblends en -varianten

Nadelen:

 • Meerprijs Vertuo capsules

De Vertuo Plus bestaat in een ‘falt’ of ‘round’ uiterlijk. Exclusief voor Nespresso gefabriceerd door respectievelijk Magimix en Krups. Klik de machine open, capsule er in en dichtschuiven, druk op knopje en binnen een halve minuut beleef je een groots koffiemoment. Je kiest zelf tussen Espresso (40 ml), Double Espresso (80 ml), Gran Lungo (150 ml), Mug (230 ml) of Alto (414 ml).

In het optimale genot van je favoriete koffie proef je de uitgebreide kennis en expertise van Nespresso. Met zorg samengestelde koffieblends worden perfect bereid dankzij de door Nespresso ontwikkelde gepatenteerde Centrifusion technologie.

Omdat Nespresso vooral koffie wil verkopen liggen de Vertuo machines qua prijs lager dan de Nespresso Originals. Daarentegen ‘slikt’ de Vertuo enkel en alleen de Vertuo-capsules, die duurder zijn dan de gemiddelde koffiecapsules en -cups. Maar de betere smaak en ruimere keuze voor grotere koppen compenseren die meerprijs.  Om simpel een perfect grote kop koffie te maken scoort deze Plus als beste in kwaliteit-prijsverhouding.

Voordelen:

 • In één keer tot 535 ml koffie maken
 • Mooi design
 • Snelle opwarmtijd

Nadelen:

 • Beperkte meerwaarde connectiviteit

Om met de deur in huis te vallen: de goedkoopste Vertuo is ook de ‘beste goedkope’. Doodeenvoudig omdat er geen andere goedkope(re) op dit moment bestaat. Nespresso biedt de Vertuo-technologie aan in ‘slechts’ zeven koffieapparaten. Verdeeld over een Plus- , een Next-serie en in een bundel inclusief een stand-alone melkopschuimer Aeroccino.

De Next kan alles wat de Plus kan plus de mogelijkheid om in één keer een grote hoeveelheid van 535 ml koffie te maken. Bestemd voor de stijlvolle Nespresso Carafe. Een andere handige gadget is de bluetooth en wifi connectie tussen koffiemachine en Nespresso-App. Update sgebeuren automatisch en je krijgt meldingen om je te waarschuwen om nieuwe koffiecapsules te bestellen. Wel zo handig, als je gesteld bent op het genot van Vertuo koffiecups, die enkel via Nespresso te koop zijn.

De capsulebak kan 10 gebruikte cups aan, terwijl de inhoud van het waterreservoir 1 liter meet. De eco-modus zorgt voor minder energieverbruik zodra de machine 2 minuten inactief is. Het toestel zelf is gemaakt van 50% gerecycleerd plastic.

Voordelen:

 • Luxe slimfit ontwerp
 • Altijd lekkere kwaliteitskoffie
 • Snelle opwarmtijd
 • Strak design

Nadelen:

 • Beperkte verkrijgbaarheid

De nieuwste, meest compacte Vertuo Next is (nog slechts) beperkt verkrijgbaar. En (voorlopig) alleen bij Nespresso zelf. Door zijn slimfit ontwerp is zijn ‘taille’ nauwelijks 14 centimeter. Dus is er altijd een plaatsje op je keukenaanrecht. Onder het luxe groenblauw design jasje gaat de Vertuo Next schuil. Hiervoor al besproken binnen het huidig aanbod Vertuo koffiemachines.

Ook dit luxe paardje heeft de Centrifusion technologie aan boord. Hierdoor kan de gemalen koffie langer trekken en de centrifugekracht – een gloednieuw Nespresso-concept – ligt aanzienlijk hoger. Dit innovatieve Vertuo-systeem zorgt ervoor dat je met één simpele knopdruk kwaliteitsvolle Nespresso koffie maakt. In 5 kopgroottes of karaf met keuze uit ruim 30 blends. Steeds gemaakt met de juiste temperatuur, druk, zettijd en kopgrootte.

De makers van deze machine gaan er prat op dat deze gemaakt is van 54% gerecycleerd plastic, zonder daarbij in te boeten aan design. Dat rechtvaardigt dat deze professioneel en luxe ogende machine eerlijke koffie maakt met respect voor mens en milieu.

Voordelen:

 • Robuuste machine
 • Knap design in bruin, zwart of chroom
 • Bedieningsgemak en onderhoud

Nadelen:

 • Enkel geschikt voor Vertuo capsules

Vanwege zijn slanke taille wint de Next het nipt van de Plus in de categorie ‘beste compacte’. Bovendien is de Next minder diep en hoog. Daarentegen heeft de Plus een streepje voor door de elektronische opening om de capsule in de machine te deponeren. Wil het oog ook wat, dan toont deze Next in bruin, chroom of diepzwart net een tikkeltje specialer.

Onderhuids is en blijft het een Vertuo Next koffieapparaat met alles in huis om duurzaam en energiearm de lekkerste koffie op maat te maken. Gemakkelijk in gebruik en onderhoud. De automatische indicator geeft aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Een karweitje dat je binnen 20 minuten moeiteloos fixt. Eventueel ondersteund door een duidelijke filminstructie, te vinden op de Nespresso-site.

Met de Vertuo Next-modellen snijdt Nespresso een nieuw level aan. Een ambitie die nooit zonder slag of stoot gaat. Spreken de meeste Nespresso Original-overstapper vooral lof over het Vertuo-concept, nieuwkomers moeten wennen aan de Nespresso-cult. Kwestie van smaak? Of kwestie van wennen aan het nieuwe koffiedrinken?

Beste met apart melkreservoir: Krups Vertuo Plus de Luxe & Aeroccino

Voordelen:

 • Voordelige bundel
 • Losse melkopschuimer
 • Perfect koppel voor barista creaties

Nadelen:

 • Twee aparte toestellen

Een Vertuo koffiemachine mét melkreservoir bestaat er (nog) niet. Wel als bundel met aparte melkopschuimer. Deze ‘LAT’-relatie heeft zijn voordeel. Geeft de opschuimer de geest, zet je hem bij wijze van spreken gewoon aan de deur. Je Vertuo koffieapparaat zal er geen traan om laten. Alleen jij zit zonder luchtige melk voor je koffiecreaties. Maar voor pakweg € 85 koop je een nieuwe Aeroccino melkopschuimer. Of voor minder geld eentje van een ander goed merk. De Aeroccino’s van Nespresso gaan overigens lang mee, op voorwaarde dat je ze met respect behandeld. Niet schoonmaken met schuursponsje en zeker niet in de afwasmachine. Liefst er geen Cécemel in verwarmen, want de suikerrestjes krijg je er moeilijk uit, wat uitdaagt om te gaan schuren. Niet doen dus!

Mocht je binnen de garantieperiode toch een probleem met je melkopschuimer krijgen, is Nespresso coulant in het omruilen. Met de Aeroccino is dus niets mis. Mooi van design en een betrouwbaar maatje om de luchtigste en schuimigste melk te maken voor je barista creaties.

De koffiemachine uit deze tandem is een Vertuo Plus de Luxe. Met keuze uit een ‘flat’ van Magimix of ‘round’ van Krups. Volgens ons het Vertuo koffieapparaat met de beste prijs-kwaliteit. Automatische capsule-uitworp, verstelbare steun voor kopjes, elektrisch openen en sluiten van de capsulemond, draaibaar waterreservoir, en koffiebereiding met één druk op de knop zijn de troeven waarmee Nespresso de Vertuo Plus aanprijst.

In deze bundel krijg je ‘best of both worlds’binnen het huidige Vertuo-assortiment.

Beste nespresso vertuo nieuwe capsule

Waar op letten bij het kopen van een Vertuo machine?

Nespresso ontwikkelt haar koffiemachines zelf die het vervolgens door Magimix, Krups of DeLonghi laat maken. Inwendig zijn de apparaten vrijwel identiek. Het zijn enkel wat cosmetische verschillen aan de buitenkant die het onderscheid maken tussen Krups en Magimix.

Overtuigd van de kwaliteit staat Nespresso borg voor twee jaar garantie. Valt je machine binnen de garantie uit en kan de klantenservice op afstand hem niet aan de praat krijgen, wordt het koffietoestel gratis opgehaald. Ondertussen maak je gratis van een vervangapparaat gebruik, dat minstens in de range van je koffiemachine of zelfs hoger ligt. Daarom nooit meteen je Nespresso koffiemachine onder de arm nemen en naar je elektrozaak stappen of opsturen, maar altijd eerst met Nespresso bellen. Vergeet wel niet om direct na aankoop je machine te registreren bij Nespresso. Overweeg daarom of een extra toestelverzekering via je elektrozaak wel nodig is. Kijk wat je extra moet betalen en wat die verzekering dekt.

Zelfs een Nespresso koffiemachine heeft niet het eeuwige leven. Hoe lang het meegaat is sterk afhankelijk van gebruik en onderhoud. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur.

Capaciteit

De mogelijkheid om grotere koppen Nespresso te maken is het grote verschil tussen Vertuo en Original koffiemachines. Om de koffieapparaten slank en rank te houden kan circa 1 liter in het waterreservoir. Bij grote koppen koffie betekent dat regelmatig bijvullen. Sterker, met één tank maak je één Carafe Vertuo-koffie. Vergekijk je dit met een traditioneel koffiezetapparaat, dan bijft de capaciteit van Vertuo steken op de helft. De vraag stel zich: is dat een probleem? Met andere woorden gaat koffiezetgemak boven een Nespresso-beleving?

Onderhoud

Onderhoud is de basis voor optimaal genot van een Vertuo. Hiervoor gelden een aantal gouden regels. Eerst en vooral laat nooit de capsule in de kop zitten. Bij de meeste machines valt na gebruik de capsule automatisch in de opvulbak. Bij een enkel type moet je dit nog handmatig doen.

De koffie maak je met water uit de kraan. Zeker geen bruisend mineraalwater! Afhankelijk van he kalkgehalte van kraantjeswater moet je Vertuo vaker of minder vaak worden ontkalkt. Gebruik hiervoor uitsluitende het door en voor Nespresso machines speciaal ontwikkelde ontkalkingsetje.

Zie je op tegen de ontkalkingsprocedure, dan biedt het instructiefilmpje bij je betreffende koffiemachine op de Nespresso-site uitkomst. Anders helpt je de klantenservice je wel op weg. Volstaat ook azijn als ontkalker? Liever niet. Het kan de leidingen van je Vertuo dusdanig aantasten dat je mooie machine gaat lekken.

Melkopschuimer

In tegenstelling tot de Originals is er (nog) geen Vertuo capsulemachuine met geintegreerde melkopschuimer. Wil je een cappuccino of latte maken of de Vertuo Baristo Creations bekronen met een schuimig melklaagje, ben je aangewezen op een aparte melkopschuimer. De Aeroccino is een goede keuze. Een beproefd concept in een stijlvol en tijdloos jasje.

Met deze Aeroccino warm je melk. En klop je met hetzelfde gemak de perfecte schuimlaag. Wel na gebruik even goed uitspoelen en liefst met keukenrol drogen.

TIP: liefst geen Cécemel opwarmen. De suiker gaat caramaliseren en koekt aan. Of je moet de opschuimer meteen uitwassen. Nog een tip: gebruik volle melk uit de koelkast voor de schuimigste cappuccino.

Nespresso vertuo machine vergelijken

Wat is het verschil tussen Nespresso Vertuo en Nespresso Original?

Laten we begin met de enige overeenkomst: het zijn beide kwaliteitsvolle koffie van Nespresso. Duurzaam van koffieteelt tot capsule. Eerlijke prijzen en een menswaardig bestaan belooft deze mondiale koffieproducent vanuit haar respect voor mens en milieu. Het verschil is des te groter.

Vertuo is een innovatief concept dat zorgt voor een andere koffiebeleving dan de Original, die alweer de nodige deccennia meegaat. Bij de Original wordt de koffie door water op circa 90° C onder 19 bar druk door de aluminium capsule gedrukt.  Bij de Vertuo doet een gepatenteerd Centrifusion technologie het werk. Én zorgt een barcode op de Vertuo capsule voor de gewenste kop koffie. In vijf verschillende kopgroottes en tot wel 30 verschillende koffiesmaken.

Kom je bij de Originals koffiemachines tegen met ingebouwde melkopschuimers (bijvoorbeeld Lattissima), binnen de range van Vertuo koffieapparaten ben je aangewezen op een losse melkopschuimer. Wat ook zo zijn voordelen heeft en meer in het verlengde van de échte Italiaanse barista beleving ligt.

Vertuo bouwt (voorlopig) haar machinegamma op uit twee modellen: Plus en Next. Bij Originals is de keuze ruimer. Tot slot – niet onbelangrijk – ligt de Vertuo prijsgunstiger in de markt. Tijdens promoties gaan deze vaak met 50% korting over de toonbank. Puur om de drempel naar de wereld van de Vertuo capsules te verlagen.

Wat is het voordeel van Nespresso Vertuo capsules?

De grote keuze in Grand Cru’s, zoals Nespresso haar koffieblends consequent noemt, is een voordeel. Alhoewel, in de rekken van de supermarkt tref je een zeer breed aanbod capsules voor Nespresso Original apparaten aan. Van alle wereldmerken zoals Illy en Segafredo tot Starbucks. Behalve die van Nespresso zelf, daar geraak je enkel via hun eigen verkoopkanalen aan.

Het grootste voordeel zit in de unieke capsule voorzien van een code en Vertuo-technologie. Deze combinatie zorgt voor een groots koffiemoment. Altijd de juiste waterhoeveelheid, temperatuur, extractietijd, doorstroomtijd en rotatiesnelheid.

De Vertuo capsules zijn boller dan de originele Nespresso cups. De gekozen capsule bepaalt het volume. De koffie wordt bereid door water door de capsule te centrifugeren. De smaken van Original en Vertuo capsules zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. Dit komt omdat in beide koffieseries geen gelijke smaakvarianten zitten.

Omdat dit Vertuo-systeem gepatenteerd is, zal er voorlopig geen alternatieve Vertuo capsules op de markt komen. Dus ben je gebonden aan Nespresso. Dat hoeft geen nadeel te zijn. Vertuo capsules zijn in verschillende groottes en zo’n 30 blends; verschillend in smaak en intensiteit. Nespresso heeft de ambitie om tegen 2022 CO₂-neutraal zijn. Van koffieboer tot en met capsule. Dat doen ze onder andere door consumenten aan te moedigen om hun capsules in te leveren voor recyclage.

Welke Nespresso Vertuo cups bestaan er?

Het ruime assortiment vertrekt bij 3 verschillende groottes plus de ‘Carafe’-capsule. Onder deze groottes hangen de smaakvarianten. Van de intense Bianco Forte of Diavolitto tot de Barista Creations die je afmaakt met melk.

Wil je zonder te proeven ontdekken welke Vertuo het beste bij je past, dan weet de ‘Koffie Finder’. Hij loodst je in een paar simpele muisklikken naar de koffie die je op het lijf geschreven is. Beslist eens doen. Die ‘Koffie Finder’ vind je op de website van Nespresso. Ik nam de proef op de som en kwam verassend genoeg uit binnen een vergelijkbare smaak en intensiteit van mijn favoriete Original Nespresso capsules. Best straf.

Standaard zit bij elke nieuwe Vertuo een proefpakket om een eerste Vertuo-taste thuis te doen. Wil je vervolgens eerst proeven voor aankoop, zul je een Nespresso Boutique moeten opzoeken. Geen straf, want ook dat is een aangename beleving. En je keert meteen met je favoriete Vertuo capsules op zak huiswaarts. Eenmaal je favoriete blends gevonden, bestel je ze online.

beste vertuo machine van nespresso

Hoef je geen capsules en extra afval dan je kiezen voor een koffiemachine met bonen of voor een klassieke koffiezet met filter.

Tot zover het artikel beste Nespresso vertuo machine

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 8 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, capaciteit, melkschuimer en prijs.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.