Beste noise cancelling koptelefoon

Een noise cancelling koptelefoon of koptelefoon met ruisonderdrukking kan aan de hand van ingebouwde microfoons achtergrondgeluiden filteren. Volgens ons onderzoek is de Bose 700 de beste noise cancelling koptelefoon die je kunt kopen. Hij heeft een minimalistisch design, is comfortabel om te dragen en heeft de krachtigste noise cancelling op de markt. Onderaan kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een noise cancelling hoofdtelefoon.

Eerder op zoek naar wat anders, lees zeker ook de TOP 5 Noise cancelling oordopjes.
Voor een lager budget ga je beter kijken naar de Beste draadloze oortjes – of draadloze koptelefonen

Beste noise cancelling koptelefoon 2020

Volgens ons onderzoek is Bose 700 de beste noise cancelling koptelefoon die je momenteel kunt kopen. Hij heeft een mooi minimalistisch design en is beschikbaar in drie verschillende kleuren (zwart, wit en grijs). De bouwkwaliteit van deze over ear koptelefoon is zeer goed maar omdat je hem niet kan inklappen is de meegeleverde draagtas vrij groot. Verder is hij voorzien van de nieuwste USB-C poort met aan de andere kant een 2.5 mm headphone jack voor wanneer je met een draad naar muziek wilt luisteren. Persoonlijk vinden we het spijtig dat je enkel kunt gebruik maken van de meegeleverde 2.5mm naar 3.5 mm kabel.

“Beste noise cancelling koptelefoon 2020”

De noise cancellation van deze koptelefoon is dankzij de kwalitatieve microfoons de beste dat je momenteel op de markt kunt vinden. Via een fysieke kun je de noise cancellation op drie verschillende standen zetten. Via de app op je smartphone kun je daarenboven de noise cancellation instellen van 0 tot 10. En dankzij de goede ingebouwde microfoons werkt de voice assistant bijna vlekkeloos. Via de app kun je ook instellen of je het liefst Siri, Alexa of Google Assistant gebruikt. Verder is er een ingebouwde touchpad in de koptelefoon waarmee je onder andere het volume kunt regelen. Het geluid van de koptelefoon is vrij neutraal zoals we gewoon zijn van Bose. Deze koptelefoon moet je dus niet kopen als je op zoek bent naar een zware bass. Op de maximale noise cancellationstand gaat de batterij ongeveer 20 uur mee. Ben je op zoek naar een koptelefoon met de sterkste noise cancellation die je kunt krijgen, dan raden we de Bose 700 aan.

De Sony WH-1000XM3 is een zeer goede noise cancelling koptelefoon die het maar nipt moet afleggen van de Bose 700. Op een aantal vlakken vinden we de Sony XM3 zelfs beter dan de Bose 700. Maar op vlak van noise cancelling heeft de Bose 700 de beste prestatie en instelbaarheid. Wat we beter vinden aan de Sony is dat het geluid vol en helder klinkt met een veel betere bass dan de Bose. Qua comfort is hij ook geschikt om langdurig te dragen wat handig is als je bijvoorbeeld op een vlucht zit. De koptelefoon kun je ook inklappen en opbergen in een compacte draagtas.

“Noise cancelling koptelefoon vliegtuig”

Verder beschikt hij over een USB-C poort en een gewone 3.5 mm headphone jack. Handig als je naar muziek wilt luisteren via een draad en in tegenstelling to de Bose 700 kun je om het even welke kabel gebruiken. De rechtercup is uitgerust met een touchpad waarmee je het volume bedient of waarmee je liedjes kunt pauzeren. Hou er wel rekening mee dat in koude temperaturen het touchpad niet altijd even goed werkt. Soms kan het zelfs commando’s registreren zonder dat je de touchpad hebt aangeraakt. Maar voor de rest is het een zeer goede noise cancelling koptelefoon. De batterij gaat 30 uur mee en is dus een stuk beter dan de Bose 700 terwijl de Sony XM3 goedkoper is. Deze noise cancelling hoofdtelefoon kunnen we door zijn krachrige batterij, compacte draagtas en comfortabel design aanraden aan mensen die veel reizen.

Voordat de Bose 700 en de Sony XM3 uitkwamen was de Bose QuietComfort 35 II de beste noise cancelling koptelefoon die je kon kopen. Ondertussen is hij al gezakt in prijs en is hij goedkoper dan de Sony XM3. Deze koptelefoon is voor het eerst verschenen in 2017 (QC 35 I) en zijn jarenlang de industriestandaard geweest op het vlak van noise cancelling koptelefoons. Het design van de Bose QC 35 II (2019) is vrij generiek en onopvallend. Ze zien er uit als een gewone koptelefoon waar op zich niks mis mee is. Hij is volledig gemaakt uit plastic waardoor hij zeer licht is. In combinatie met de comfortabele cups zijn ze geschikt om langdurig te dragen.

“Noise cancelling koptelefoon kantoor”

De noise cancellation werkt goed en is geschikt om achtergrondgeluid zoals motoren of een airco weg te filteren. Noise cancellation werkt op basis van ingebouwde microfoons die omgevingsgeluid waarnemen. De koptelefoon zal dan proberen een omgekeerde geluidsgolf te creëren om zo het geluid tegente houden. Daarom is een noise cancellation hoofdtelefoon minder geschikt om geluiden van een TV of gesprekken van collega’s te filteren. Maar dankzij de goede isolatie van deze Bose koptelefoon is hij uitermate geschikt voor een kantooromgeving. Juist zoals de Bose 700 beschikt hij over een batterij van 20 uur, voice assistant en een 2.5 mm headphone jack. Het geluid van deze koptelefoon is typisch aan Bose, vrij neutraal zonder een sterke bass.

SENNHEISER PXC 550-II

De PXC 550-II is een verbetering van de PXC 550. Met Sennheiser weet je dat je pure kwaliteit koopt binnen het audio segment. Deze koptelefoon met actieve noise cancelling is een verbetering van de voorganger – zonder noise cancelling. Hierdoor is het ontwerp ook verandert. Vanaf nu is de PXC 550-II een over-ear model koptelefoon. Om het gebruiksgemak zo optimaal mogelijk te maken is ook Transparant Hearing geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat je de omgeving nog steeds hoort tijdens noise cancelling.

“Sennheiser kwaliteit gegarandeerd”

Adaptive noise cancelling, Voice assitant via een simpele knop (Siri & Google) en een uitstekende microfoon maken deze koptelefoon één van de beste op de huidige markt. Ook de batterij is van belang. Niets is vervelender dan zonder vallen. Oplaadbaar via USB kan je met één laadbeurt tot wel 30 uur muziek luisteren. Het comfortabele ontwerp zorgt ervoor dat je deze ook makkelijk enkele uren aan kan houden zonder te storen. Handig dat je ook een vliegtuigadapter meegeleverd krijgt!

De JBL Live 650BTNC is de beste noise cancelling koptelefoon onder de 200 euro. Momenteel kosten de beste modellen op de markt 300 euro of meer. Maar voor ongeveer de helft van de prijs brengt de 650BTNC 80% van de performantie. Op de eerste plaats is het geluid van deze koptelefoon zeer goed en heeft het een betere range dan een Bose koptelefoon. Op vlak van noise cancellation is hij wel niet even goed als de duurste modellen. Daarenboven is er maar een stand en je kan de noise cancellation dus niet instellen. Ook is hij voorzien van de verouderde micro USB in plaats van USB-C.

“Beste noise cancelling koptelefoon onder 200 euro”

Wat deze koptelefoon wel goed doet is dat hij enorm comfortabel is en geschikt is om langdurig te dragen. De batterij gaat ook ongeveer 20 uur mee wat even goed is als de duurste Bose modellen. Ook is de 650BTNC voorzien van voice assistant als je dat graag gebruikt. Deze koptelefoon kunnen we aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een noise cancelling koptelefoon onder de 200 euro.

Het onderzoek

Wat is noise cancelling

Noise cancelling technologie werkt door het gebruiken van microfoons om het geluid rondom waar te nemen en vervolgens het tegenovergestelde geluid te produceren. Door dit proces wordt een deel van het geluid rondom u geëlimineerd waardoor u op een lager geluid naar uw muziek of audiobook kunt luisteren. Omdat u uw muziek om een lager niveau beluisterd zal u eventuele gehoorschade kunne vermijden. Volgens onderzoek lijdt ongeveer 15% van de bevolking aan oorsuizen of tinnitus. Zelfs bekende Vlamingen zoals Bart Peeters als Sean Dhondt lijden aan tinnitus en hebben al meerdere malen aangegeven dat gehoorschade enorm vervelend is om mee te leven.  In een recent artikel van de Standaard zegt Bart Peeters ‘Mijn hoofd is een jukebox’. Aangezien er geen behandeling bestaat tegen tinnitus wordt er aangeraden om altijd oordoppen te dragen wanneer je naar een concert gaat maar ook om muziek via je koptelefoon of oordopjes niet te luid af te spelen.

Koptelefoons met noise cancelling werken het best in omgevingen met lage geluiden zoals de motor van een vliegtuig of de airco in een kantoorgebouw. De technologie werkt minder goed om hogere geluiden zoals van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken.

Noise cancelling koptelefoon waar op letten

Noise cancelling

De technologie van de noise cancelling is niet bij alle oortjes van dezelfde kwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de microfoontjes zullen bepaalde geluiden beter onderdrukt worden dan andere. Deze technologie zorgt er ook voor dat deze oordopjes een pak duurder zijn dan andere. Het nadeel van noise cancelling is dat sommige mensen de indruk krijgen dat hun oren geblokkeerd geraken. Dit komt omdat noise cancelling enkel geluiden op lage frequenties blokkeert. Gelukkig is dit maar een tijdelijk effect en wennen je oren hier na een tijd aan.

Geluidskwaliteit

Los van de noise cancelling is er ook nog de kwaliteit van het geluid van de oordopjes zelf.Wanneer we over geluid spreken moeten we eerst begrijpen wat frequentie is. Onder frequentie van geluid wordt het aantal trillingen per seconde verstaan. Wat wij uiteindelijke subjectief waarnemen wanneer wij een geluid met een bepaalde frequentie horen, wordt aangeduid met het woord “toonhoogte”. Duurt het nu precies 1 seconde voordat de trilling voorbij is, dan zeggen we dat de toon een frequentie heeft van 1 Hertz. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. Dit hangt wel sterk af van persoon tot persoon en dit bereik kan verkleinen naarmate mensen ouder worden.

Geluid wordt opgedeeld in 3 categorieën namelijk bass, mids en treble.

Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.

Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.

Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Consistentie

Het gebruik van wegwerpbare capsules kan niet echt milieuvriendelijk genoemd worden. Als je graag koffie drinkt maar ook milieubewust bent kun je beter een koffiemachine op bonen aanschaffen.

Comfort

Het comfort van koptelefoon is belangrijk aangezien deze voornamelijk bedoeld is om gedurende lange periodes te dragen. Tijdens een lange vlucht of op het kantoor om achtergrondlawaai van bijvoorbeeld een airco te onderdrukken. Een koptelefoon die volledig over het oor gaan zijn aangenamer dan koptelefoons die op je oor zelf klemmen.

Batterij

De batterij is belangrijk omdat je zonder batterij geen noise cancelling hebt. Noise cancelling maakt namelijk gebruik van microfoontjes die het omgevingsgeluid waarnemen. En zonder batterij kunnen deze microfoontjes geen geluid opnemen. Wij vinden dat een goede koptelefoon met noise cancelling minstens 20 uur meegaat en bij voorkeur 25 uur. Op die manier moet je je tijdens een lange vlucht geen zorgen maken of je je koptelefoon nog tussendoor moet opladen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.