Beste Oordopjes met Noise Cancelling

Oordopjes met noise cancelling kopen is geen gemakkelijke opgave. Aangezien het om een relatief dure aankoop gaat wil je zeker weten dat je een kwalitatief model koopt. Volgens ons zijn de Plantronics Backbeat Go 410 de beste oordopjes met noise cancelling die geschikt zijn voor de meeste mensen. Deze oordopjes hebben goede geluidsonderdrukking, zijn comfortabel om te dragen en zijn nog redelijk betaalbaar. Onderaan dit artikel staat het onderzoek dat we gedaan hebben en waar je op moet letten bij het aankopen van oordopjes met noise cancelling.

Onze top 3 – Beste oordopjes
met Noise Cancelling

Volgens ons onderzoek zijn de Plantronics BackBeat Go 410 de beste oordopjes (prijs-kwaliteit) met noise cancelling die je momenteel kunt kopen. Deze oordopjes werken via Bluetooth en zijn comfortabel om te dragen, produceren een mooi geluid en levert goede geluidsonderdrukking aan een betaalbare prijs. Een klein nadeel is dat de oortjes maar 8 uur meegaan tot je ze terug opnieuw moet opladen. De flexibele nekband is wel een pluspunt aangezien het vrij comfortabel is om te dragen. De oordopjes zelf hebben een goede vorm waardoor ze het oor volledig afsluiten. Hoewel de noise-cancelling niet even goed als die van de Bose QuietComfort 20 levert het wel een goede prestatie aan bijna de helft van de prijs. Het enige echte nadeel is de lagere dan gemiddelde levensduur van de batterij van acht uur.

“Beste prijs/kwaliteit noise cancelling oordopjes”

De Bose oordopjes zijn beter in het onderdrukken van geluid in vergelijking met de Plantronics Backbeat Go 410 maar ze zijn wel dubbel zo duur. Het design van deze Bose oordopjes is ook verschillend omdat ze je niet in je oor moet steken maar omdat ze los in je oor hangen. Omdat ze niet in je oor steken zijn ze iets comfortabeler en dus beter geschikt om ze lang te dragen. Bij je aankoop krijg je ook een stoffen etui waar je alles gemakkelijk in kunt opbergen, deze oordopjes zijn dus ideale voor lange vluchten. In het pakket vinden we ook nog 3 opzetstukken (Small, Medium en Large), je moet je dus geen zorgen maken of deze oordopjes wel in je oor zullen passen. Grootste nadeel van deze oortjes zijn de prijs maar als je op zoek bent naar de beste geluidsonderdrukking dan zijn deze Bose QuietComfort 20 wel een aanrader.

“Beste geluidsdrukkende oordopjes”

De oordopjes van Audio-Technica zijn zeker niet de beste oordopjes die we onderzocht hebben maar ze kunnen wel een goede aankoop zijn voor mensen met een budget van 100 euro of minder. De geluidsonderdrukking is niet even goed als onze twee andere modellen en absolute stilte moet je bij dit model zeker niet verwachten. Maar het kan wel goed het lage tonen onderdrukken zoals dat van de motor van een vliegtuig of het geluid van een airco en dat is het belangrijkste. Het grootste nadeel is dat deze oortjes wel redelijk snel warm worden waardoor ze iets minder comfortabel zijn om gedurende lange periodes te dragen. Deze oortjes kunnen we vooral aanraden aan mensen die maar occasioneel vliegen en graag oordopjes kopen met noise cancelling aan een goedkope prijs.

“Beste goedkope noise cancelling oortjes”

Het onderzoek

Wie moet oordopjes met noise cancelling kopen?

Noise cancelling technologie werkt door het gebruiken van microfoons om het geluid rondom waar te nemen en vervolgens het tegenovergestelde geluid te produceren. Door dit proces wordt een deel van het geluid rondom u geëlimineerd waardoor u op een lager geluid naar uw muziek of audiobook kunt luisteren. Omdat u uw muziek om een lager niveau beluisterd zal u eventuele gehoorschade kunne vermijden. Volgens onderzoek lijdt ongeveer 15% van de bevolking aan oorsuizen of tinnitus. Zelfs bekende Vlamingen zoals Bart Peeters als Sean Dhondt lijden aan tinnitus en hebben al meerdere malen aangegeven dat gehoorschade enorm vervelend is om mee te leven.  In een recent artikel van de Standaard zegt Bart Peeters ‘Mijn hoofd is een jukebox’. Aangezien er geen behandeling bestaat tegen tinnitus wordt er aangeraden om altijd oordoppen te dragen wanneer je naar een concert gaat maar ook om muziek via je koptelefoon of oordopjes niet te luid af te spelen.

Oordopjes met noise cancelling werken het best in omgevingen met lage geluiden zoals de motor van een vliegtuig of de airco in een kantoorgebouw. De technologie werkt minder goed om hogere geluiden zoals van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken. Als je op zoek bent naar iets om het geluid van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken dan kun je beter een koptelefoon kopen.

Oortjes met geluidsonderdrukking kopen

Waarop moet ik letten

De technologie van de noise cancelling is niet bij alle oortjes van dezelfde kwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de microfoontjes zullen bepaalde geluiden beter onderdrukt worden dan andere. Deze technologie zorgt er ook voor dat deze oordopjes een pak duurder zijn dan andere.

Los van de noise cancelling is er ook nog de kwaliteit van het geluid van de oordopjes zelf.Wanneer we over geluid spreken moeten we eerst begrijpen wat frequentie is. Onder frequentie van geluid wordt het aantal trillingen per seconde verstaan. Wat wij uiteindelijke subjectief waarnemen wanneer wij een geluid met een bepaalde frequentie horen, wordt aangeduid met het woord “toonhoogte”. Duurt het nu precies 1 seconde voordat de trilling voorbij is, dan zeggen we dat de toon een frequentie heeft van 1 Hertz. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. Dit hangt wel sterk af van persoon tot persoon en dit bereik kan verkleinen naarmate mensen ouder worden.

Geluid wordt opgedeeld in 3 categorieën namelijk bass, mids en treble.

Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.

Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.

Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Het comfort van oordopjes is belangrijk aangezien deze oordopjes voornamelijk bedoeld zijn om gedurende lange periodes te dragen. Tijdens een verre vlucht of op het kantoor om achtergrondlawaai van bijvoorbeeld een airco te onderdrukken. Oordopjes die in het oor ‘zweven’ zijn aangenamer en kunnen gedurende een langere periode gedragen worden maar zijn ook duurder.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.