De 5 beste partytenten van 2021

Groot of klein, stevig of éénmalig, een goede partytent zorgt voor een feestzaaltje in de tuin

Uit ons onderzoek, in de zoektocht naar de beste partytent van 2021, kwam duidelijk naar voren dat de echte topper de Bo-garden party shelter is. Wil je graag een tuinfeestje geven door weer en wind, dan is dit de beste partytent voor jou. Je moet er wel extra zijwanden bijkopen, maar dat is slechts een kleine moeite. Het rekbare en brandvertragend materiaal maakt het tot een tent dat bruikbaar is voor elk feestje. Zeker ook het hogere dak biedt veel mogelijkheden. Hieronder vind je ook even waarop je moet letten bij de aankoop van een partytent.

REKE EASY-UP 3 X 3.4 M 

Deze Reke easy-up tent is echt een must have voor elk feestje, hoe groot of hoe klein het ook mag zijn! De tent heeft een normaal formaat, wat het daarenboven ook een gemak vormt om op te zetten. Door het kant-en-klare frame zet je de tent in slechts enkele minuten op. Het opvouwen gaat zelfs net zo gemakkelijk. Dat vooral dankzij het harmonicasysteem van het frame met metalen, plooibare buizen. Deze buizen hebben op de hoeken een soort kliksysteem waarmee je de tent dus op de gewenste hoogte kan klikken. In totaal kan je kiezen uit vier verschillende hoogtes. Maar dus heel gemakkelijk in op –en afbouw.

Er zijn twee ramen aanwezig, die je perfect kan toerollen met het daarvoor voorziene rolsysteem. De tent is vervaardigd uit een 700D oxford doek, afgewerkt met een PVC coating. Hierdoor blijven de hoeken volledig waterdicht. Het enigste nadeel bij deze tent is dat het niet bestendig is tegen hard waaiende wind. Een enorm windkracht pakt de tent eigenlijk gelijk mee. Het is een lichte tent, en ze kan wel perfect tegen regen. En trouwens ook een bescherming voor de zon! Een pluspunt dan weer is dat er een draagtas inclusief haringen en scheerlijn bijgeleverd wordt, met nog eens vier zandzakken om de poten en de tent in z’n geheel voldoende stevigheid te bieden.

BENSON PAVILJOEN – 3 ZIJWANDEN

Uit ons onderzoek bleek dat ook deze partytent zeker in het rijtje thuishoort. De partytent is iets kleiner, maar het is perfect mogelijk om hieronder een tuinfeestje te geven. Ook deze tent zet je heel gemakkelijk in enkele minuten op. De tent heeft in totaal 3 zijkanten, dus je bent niet volledig beschermd tegen regen of wind als je eronder staat, mits dat er nog een opening is. Er zijn wel vensters voorzien.

De naden van deze tent zijn kwalitatief genaaid, waardoor het toch wel voldoende bescherming biedt. De tent zelf is vervaardigd uit polyester, waardoor het toch enige rekbaarheid biedt. Daarnaast zorgt trouwens de haringen en het spanzeil voor voldoende stevigheid, bij normale weersomstandigheden uiteraard.

De tent kan trouwens ook dienst doen als bescherming tegen de zon boven een zwembad om niet te verbranden, of toch minder. Helaas biedt het tegen enorm slechte weersomstandigheden weinig bescherming. Als het echt te goed weer wordt kan je zelf  de zijkanten eraf halen. Praktisch toch? Dan heb je enkel een paviljoengestel met een dak. Een handleiding zit er ook steeds bij, maar op zich wijst het zichzelf al even uit. Heb je een klein tuinfeestje, een barbecue, of gewoon bescherming tegen de zon nodig? Kies dan zeker voor deze partytent!

BO-GARDEN PARTYTENT LARGE

Deze tent kon echt niet ontbreken in onze top 5. Deze tent, of beter gezegd shelter heeft echt een leuk en uniek design. Dit is de ideale tent om een buitenactiviteit te organiseren. De tent zelf is volledig gemaakt uit polyester met een PU coating, waardoor het ook enorm rekbaar is. Je kan dus echt heel gemakkelijk het canvasdoek  plaatsen en strak trekken. Daarnaast is ze volledig waterdicht en vervaardigd uit brandvertragend materiaal. Een barbecuefeestje of feestje rond het kampvuur kan dus perfect onder deze shelter! De shelter biedt daarnaast ook perfect bescherming tegen de zon. Wat wens je nog meer?

Helaas heeft de tent geen zijwanden, nochtans zijn er wel zijwanden voor deze tent voorzien maar deze moet je er steeds apart bijkopen. Dat zit dus niet standaard in het pakket. Wat wel bijgeleverd wordt zijn haringen, scheerlijnen en ook een draagtas. Leuk toch? Zeker als je de tent wilt vervoeren naar een ander buitenfeestje.  Daarnaast heb je in de tent zelf ook ventilatie, gelaste naden en stabiele poten. Deze tent zal dus echt wel blijven staan bij regen en wind. Heb je trouwens een gast die groter is dan normaal, dan zal deze met plezier onder het hoge dak van deze tent staan.

METRO THAGPI 3 X 3 M WIT

Ook  deze leuke partytent kwam heel sterk naar voren in ons onderzoek. Uiteraard kan je deze tent ook in het zwart verkrijgen. Een ideale tent om buiten lekker eens een feestje te geven. Deze tent is volledig vervaardigd uit polyester, met tevens een PU coating waardoor het goed beschermd is tegen de regen. Ook de zon komt zeker niet door de tent piepen.

Bij deze tent heb je ook geen zijwanden die erbij geleverd worden. Uiteraard kan je ook bij deze tent extra zijwanden bestellen en volledig naar eigen smaak dus kiezen, ook wat betreft kleur. Deze tent weegt niet enorm veel waardoor het niet tegen alle weersomstandigheden beschermd is, maar het doet toch goed z’n werk! De pootjes bieden voldoende stevigheid, zeker in gras. Ook het aluminium frame zorgt mede voor stevigheid van deze tent. Deze leuke, en eenvoudige opbergbare tent laat je zeker niet in de steek! De prijs voor deze tent ligt aan de iets hoger kant, maar het is zeker z’n prijs waard om gezellig met vrienden of familie een feestje te geven. Ook de hoogte 2.4 m is meer dan voldoende om je niet claustrofobisch te voelen.

VIDAXL PARTYTENT 3 X 6 M

Ook deze tent konden we echt niet uit ons lijstje laten! Dit is een geweldige feesttent om met je vrienden en familie plezier te maken. Het is ruim voldoende voor meer dan 10 personen, doordat hij toch 6 m lang is. De tent is vervaardigd uit uv- en waterbestendig polyethyleen, waardoor je perfect de tent gedurende een lange tijd buiten kan laten staan. Regent het of schijnt de zon? Perfect om deze tent even op te zetten. Het frame daarentegen is gemaakt uit roestsbestendig staal, waardoor het voldoende stevigheid en stabliteit biedt. Ook is de tent hiermee net iets duurzamer.

Deze tent is prijs/kwaliteit echt een must have in iedereen z’n tuin! De tent is volledig dicht, doordat het zijpanelen heeft, met trouwens leuke decoratieve ramen. Daarnaast is er ook 1 deurpaneel met ritssluiting aanwezig, waardoor je de tent echt volledig kan toeritsen. De tent is wel eerder aan de lage kant met z’n 2 meter, maar nog een perfecte hoogte om gezellig in te feesten uiteraard. Ook deze tent is eenvoudig in elkaar te zetten. Bij deze tent is het wel aan te raden om ze even in te sprayen met een waterdichtmakende vloeistof, zo blijf je lekker droog na een zware regenval.

partytent voor tuin

Tot zover onze suggestieve top 5 beste partytent.
Ruimte nodig om deze op te slaan? Bekijk dan ook de lijst beste tuinhuizen.
Lees ook de lijst beste bbq of beste tafelbbq om het feestje af te maken.

Partytenten vergelijken

Wat is een partytent?

Een partytent is een tent ontworpen voor gebruik tijdens een feest of evenement. Het is een PVC of polyester overdekking om mensen, eten of objecten van bepaalde weersomstandigheden te beschermen.

Meestal is de partytent opgebouwd met een punt als dak, van daar de referentie naar tent. Daarbij steunt dit type tent meestal op palen die bevestigd worden in de grond. Typisch bestaat het uit een harmonica geraamte dat makkelijk open en toe kan vouwen. Het is ten zwaarste aangeraden voor een vouwbare partytent te gaan gezien die niet teveel plaats in zal nemen. Ook de openingen, verluchting en materiaal keuze is belangrijk. Een partytent van slechte kwaliteit zal zijn taak niet volbrengen.

stevige partytent

Verschillende soorten Partytenten

Een partytent aankopen is nog steeds een keuze volledig naar eigen smaak, zeker wat betreft de kleur en praktische kant. Sommigen hebben liever een volledig afgesloten tent, en anderen dan weer simpelweg een gewoon aangespannen shelter. De partytenten komen in alle afmetingen voor, maar niet elk tent is even stabiel of even duurzaam. Hoe lichter de tent ook, hoe meer stabliteit je zelf nog moet toevoegen aan de tent. Denk dus maar twee keer na vooraleer je een tent aankoopt in bijvoorbeeld de Action of Gamma. Er zijn heel wat soorten tenten. Kies voor jou de beste partytent uit.

Gewone feesttenten

Dit zijn vrijwel de meest voorkomende tenten die je zal zien in mensen hun tuin of ergens anders. Deze zijn meestal gemaakt uit een metalen of aluminium constructie met dak. De zijwanden , dat valt nog te zien of deze bij je aankoop geleverd  worden of niet.  De prijzen van deze tenten zijn enorm

Pyramidetenten

Deze tenten hebben vaak een hoog puntdak, vandaar ook de benaming. De afmetingen komen vaak meestal uit op een vierkant (4 x 4 m, 6 x 6 m,…). Deze tenten zijn vaak ook iets duurder, omdat ze vallen onder het professioneel assortiment. Ze bieden daarnaast echt voldoende stabiliteit tegen wind en regen, toch als je alvast een zwaardere pyramidetent koopt.

Stertenten

Dat zijn tenten, vaak echt een leuk en uniek design, die letterlijk worden opgespannen. Er is 1 centrale paal in het midden van de tent die de gehele constructie ondersteunt. Het dakzeil wordt dan strak getrokken naar buiten toe. Op vlak van windstevigheid zit deze tent enorm stabiel, ook vooral omdat het materiaal veel zwaarder is en de tent echt goed aangespannen wordt. Er zijn vaak geen zijwanden aanwezig, maar deze kunnen perfect erbij gekocht worden. Dit zijn trouwens echt mooi tenten om te fotograferen, althans als er foto’s worden getrokken op je feestje.

Spantenten

Naast deze stertenten heb je ook zeker spantenten, dit zijn vaak echt grote tenten die voor verhuur ter beschikking gesteld worden. In opbouw en afbraak veel moeilijker, maar ze bieden echt stabiliteit door een sterk frame en zwaar pvc materiaal. Ook zijn deze vaak uit brandvertragend materiaal. Het is ook een optie om deze aan te schaffen, maar denk dan al vaak maar aan enorm grote feestjes, want deze zijn ook vaak gewoonweg veel duurder.

Paviljoen

Dit is ook nog een partytent, maar net iets anders dan een gewone partytent. Vaak is deze gemaakt om te schuilen voor de regen en/of zon. Zijwanden zijn er vaak niet, je kan ze wel gewoonweg bijbestellen. Maar dit is eerder echt een open partytent. Ideaal ook om boven een klein kindje te zetten als hij/zij in het zwembad ploetert. Bescherming tegen de zon biedt het zeker en vast! Vaak is een paviljoen veel kleiner dan een klassieke of normale partytent, ook al is het onderscheid echt moeilijk te maken. Grote feesten kan je alvast niet vinden in het paviljoen assortiment, maar is het vast en zeker wel een leuke tent!

Vouwtenten

Vouwtenten of de easy up tenten zijn tenten die je heel gemakkelijk snel in mekaar kan zetten en snel kan opbergen door het slimme vouwsysteem. Zelf in je eentje lukt het perfect om dit klaar te krijgen. De tent heeft eigenlijk een harmonicaframe, daarom ook de benaming harmonicatent. Het scharniersysteem hierbij zorgt voor een compacte en draagbare verpakking. Ideaal dus om snel even alles in gereedheid te brengen voor een feestjes, of voor op een beurs. Een tent nodig die je snel in elkaar kan zetten? Deze dus! Ook deze tent komt in verschillende afmetingen voor, dus keuze voor iedereen.

Windbestendige partytenten

Heb je een partytent nodig die volledig uit de wind komt te staan, dan kan je perfect een goedkopere tent aanschaffen. Denk maar even aan partytentjes op festivals die je voor een appel en een ei koopt. Nadien kan je er wel niet veel meer mee doen. Er bestaan uiteraard ook betere kwaliteit tussen de goedkopere tenten, die dan langer meegaan dan slechts 1 dag.

Wil je een tent die tegen wind kan en tevens ook tegen regen? Dan ga je al online naar de iets professionelere tenten op zoek moeten gaan. Zeker een pvc tent doet hier z’n werk goed om iedereen schuil te houden.

De puur professionele zijn uiteraard vaak iets duurder, maar die kunnen tegen een serieuze windstoot. Deze zijn dan gemaakt uit een zwaarder pvc en de buizen van het frame zijn vaak ook dikker en stabieler.

Alles hangt uiteraard af wat je wenst, en voor hoeveel personen je een feestje geeft. Het alternatief is meer richting een groot tuinhuis gaan. Lees ook onze top 5 beste tuinhuizen.

windvaste open partytent vergelijken

Partytent kopen, waar op letten

PVC partytent

Een partytent kan uit verschillende materialen bestaan, de doek dan wel te bedoelen. PE, pvc of polyester met pvc coating.

Wil je een simpele partytent die tegen een stootje kan? Dan is een pvc doek meer dan voldoende. Maar wil je ook even dat je tent waterdicht is? Dan kies je het best voor een pvc coating. Wat je trouwens ook kan doen bij een gewone partytent is een spray kopen die je tent waterafstotend maakt, dat kan ook even een oplossing zijn.

Daarnaast zijn er ook nog tenten die verder gaan dan dit alles, en ook uit een brandvertragend materiaal bestaan, waardoor je perfect onder de tent kan barbecuen of echt een vuurtje stoken. Denk meer even aan een stertent… Leuk toch?

Frame en stevigheid

Ook bestaan er verschillende diktes wat betreft de buizen van het frame van de tent. Ga je voor 30 mm dan weet je dat ze al iets buigzamer zijn en minder stabiel. Maar er bestaan ook buizen van 38 mm en 42 mm. Hier kan je al een iets zwaardere doek aanhangen waardoor de tent al iets stabieler staat. Bij de goedkopere tenten zullen de buizen vrijwel altijd iets dunner zijn, net als het zeil dat vaker minder zal wegen. Ook gewoonweg omdat dus de dunne buizen het zwaarder zeil niet zullen kunnen dragen.

Afmeting & kleur

Wat betreft de maten van tenten, daar heb je enorm veel keuze in. Ga je voor een klein of een groot feestje? Daarbij moet je dus zeker even stilstaan. Ook of je een open of een gesloten tent wilt hebben, of een tent waarvan je gewoon gemakkelijk de zijkanten er al even kan afhalen. Er bestaan maten in: 30 x 30 of 40 x 40 of ook gewoonweg grotere zoals 40 x 60, maar zoals gezegd daar heb je echt enorm veel keuze in. Tegenover kleuren, daar heb je helaas veel minder keuze in. De meestgangbare kleuren zijn grijs, zwart en wit. Je zal niet heel snel een roze of gele tent tegenkomen. Uiteraard kan je die wel laten maken, maar als  je snel een tent wenst is dat niet aan de orde.

beste partytent 2020

Tot zover het artikel ‘Beste partytent 2021’ – Laatste update 25/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Tuin’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.