Scroll Top
beste pickleball racket

De 5 beste pickleball rackets van 2023

Van beginners tot gevorderden.

Na een lijstje met tennis– en padelrackets zijn we aanbeland bij de beste pickleball rackets. De snelst groeiende sport in Amerika verovert ook meer en meer ons land. Al bestaat de sport al een hele tijd, namelijk vanaf 1965. Toen werd het spel gespeeld met een volledig houten racket. Doorheen de jaren is de technologie echter verbeterd. Je hebt nu een ruime keuze aan materialen en designs.

Ben je nieuw in de sport of zoek je een tweede goede racket, dan ben je hier aan het juiste adres. Van beginners tot gevorderden, lees hier verder om het beste pickleball racket te vinden.

Onze selectie pickleball rackets

Beste prijs-kwaliteit: Skinup Academy Adult Pro

Voordelen:

 • Duurzaam
 • Mix van kracht en controle
 • Licht
 • Krasbestendig

Nadelen:

 • Slechts een gripmaat

Bovenaan het lijstje van beste pickleball rackets staat dit budget racket van Skinup Academy. Zoek je een kwaliteitsvol, maar betaalbaar pickleball racket, dan is dit model een goede optie. Het is ontworpen met behulp van Jay Devilliers, top tennis- en pickleball speler. De samenwerking maakt het racket geschikt voor zowel recreatieve als professionele spelers.

De honingraat van polypropyleen zorgt voor een ideale mix van kracht en controle. Dankzij de koolstofvezels aan het oppervlak kaats je de bal perfect terug naar de tegenspeler. Bovendien beschermt de koolstoflaag het racket tegen krassen. De combinatie van de materialen zorgt voor een lange levensduur. Met de uv-bescherming kan je ook in de zon spelen, zonder gevolgen voor het racket.

Qua gewicht valt dit racket met zijn 215 gram net buiten de lichtgewichten. Het is dus een goed racket als je gevoelige polsen en armen hebt. Je kan er uren mee spelen zonder last te krijgen. Toch geeft het racket ook voldoende kracht voor onder andere spins. Het antislip en klevend handvat absorbeert zweet en schokken. Daarnaast is het ook nog eens ergonomisch en mooi afgewerkt. Voor al deze functies betaal je een eerlijke prijs.

Gewicht: 215 gram | Afmetingen: 39 x 20,6 x 1,6 cm

Beste goedkope: Franklin Activator

Voordelen:

 • Krachtig
 • Duurzaam
 • Geschikt voor toernooien
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Aan de zware kant
 • Niet voor spins

Wil je pickleball eens uitproberen, dan spendeer je best niet al te veel geld aan een racket. Dit goedkope pickleball racket is die ideale partner voor recreatieve spelers die af en toe pickleball spelen. Naast recreatief gebruik kan je er ook matches mee spelen. Dit budget pickleball racket is namelijk goedgekeurd voor toernooien door USA pickleball.

Dankzij de houten structuur gaat het racket lang mee. De 7-lagige structuur is erg stevig. Het pickleball racket is daardoor geschikt voor offensieve spelers. Vanwege de rigide structuur is dit racket minder geschikt om de bal te doen spinnen. Het racket is door de vele lagen ook zwaarder. Als je snel last hebt van je polsen of armen, dan is het minder geschikt.

Het blad is afgewerkt met een plastic rand om de levensduur te verlengen. De non-slip, gestikte grip zorgt ervoor dat het racket niet gaat glijden in je hand.

Gewicht: 270 – 300 gram | Afmetingen: 40 x 20 x 3 cm

Beste voor beginners: Gamma Dart

Voordelen:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Licht
 • Kracht en controle
 • Ook voor spins en volleys

Nadelen:

 • Kleine grip

Dankzij de ideale mix van controle, power en licht gewicht is dit een van de beste pickleball rackets voor beginners. Het bewijst dat krachtige rackets niet per se zwaar moeten zijn. Met 210 gram valt het net buiten de categorie lichtgewichten. Toch is de kracht van dit racket niet te onderschatten. Het gewicht en de power maken het racket ook geschikt voor spelers die gevoeliger zijn voor pols- of elleboogblessures. Ook voor beginners is dit een zeer goed racket, en dat voor een voordelige prijs.

Voor beginners is dit het ideale racket om de techniek onder de knie te krijgen. Maar ook voor gevorderde spelers die graag met een licht en toch krachtig racket spelen, is dit een goede koop. Het lichte gewicht is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige (gevorderde) spelers vinden het racket te licht. Maar speel je in de kitchen, dan is dit racket een erg goede partner. Het is namelijk enorm wendbaar en snel.

Nog een aspect dat de kwaliteit van dit racket verhoogt is het oppervlak van het blad. De textuur zorgt ervoor dat je een extra spin aan de bal kan geven. De grip is klevend genoeg, zodat het racket goed in de hand ligt. Als je grote handen hebt, is de grip waarschijnlijk te klein. Dit valt makkelijk op te lossen met een overgrip. Dankzij de goede balans tussen controle en kracht en het lichte gewicht is dit één van de meest geliefde pickleball rackets.

Gewicht: 270 – 300 gram | Afmetingen: 40 x 19 x 1,27 cm

Beste voor gevorderden: Onix Graphite Z5

Voordelen:

 • Blad uit grafiet
 • Kracht en controle
 • Duurzaam
 • Mooi design

Nadelen:

 • Duur
 • Luid

Dit racket van Onix is geliefd bij experts, reviewers, professionals en amateurs. Het bestaat al even, maar is nog steeds één van de populairste en beste pickleball rackets. Dat heeft het te danken aan zijn uitstekende balgevoel en -controle.

Als gevorderde speler kies je best een racket met veel controle. Je hebt dan immers de techniek goed onder de knie en je spieren zijn getraind. Het beste pickleball racket is dan een racket met uitstekende balcontrole. En de Onix Graphite Z5 voldoet daaraan. Het wijdere blad bevat een grote sweet spot, waardoor alle ballen goed belanden. Zelfs een bal die slecht aankomt, kan je mooi terugspelen. Daardoor is dit racket ook geschikt voor beginners.

Het blad bestaat uit grafiet, wat het prijskaartje van dit racket verklaart. Grafiet zorgt voor een optimaal balgevoel en een uitmuntende controle. Dat is precies wat je nodig hebt om een match te winnen. De combinatie met de nomex-kern verhoogt de duurzaamheid. Tegelijk zorgt grafiet voor een ideale mix tussen kracht en snelheid. Bovendien heb je keuze uit een hele reeks aan kleuren. Wel produceert dit racket nogal luide slagen.

Gewicht: 212,60 – 232,50 gram | Afmetingen: 40 x 20,6 x 3,81 cm

Beste set: Michezo

Voordelen:

 • Voordelig
 • Snel opgezet
 • Met draagtas
 • Licht
 • Ook geschikt voor kinderen

Nadelen:

 • Volledig houten rackets zijn minder comfortabel

Heb je geen zin om telkens een pickleball terrein te huren, dan is deze complete set een goede optie. Alles wat je nodig hebt voor een wedstrijdje vind je in deze set. Er zit een net, een bal en twee goede pickleball rackets in. Je zet het net op in je tuin, zoekt een partner en je kan beginnen te spelen.

Het net zit netjes opgeborgen in een draagtas. Zet de tas dus gerust in de kelder, het net komt er als nieuw weer uit. Bovendien is de set makkelijk overal mee naartoe te nemen. Ook het lichte gewicht van de hele set, 3,6 kilogram, laat dat toe.

Jong en oud kunnen genieten van een match pickleball met deze set. Je kan het net namelijk in de hoogte verstellen van 70 tot 83 centimeter. Ook de breedte van het net kan je aanpassen naargelang het aantal spelers en hoeveel plaats je hebt. Er zijn drie mogelijkheden: 3 meter, 4,20 meter en 5,10 meter.

De twee rackets bestaan volledig uit hout, net zoals de allereerste pickleball rackets. Houten pickleball rackets zijn duurzamer, maar door het gewicht en het onbuigzame materiaal boet je wel in aan comfort en speelkwaliteit. Als je sneller last hebt van blessures aan je polsen of armen, koop je best een ander racket.

Gewicht net: 360 gram| Afmetingen net: 510 x 83 cm

Kort samengevat

Wil jij de snelst groeiende sport in Amerika eens uitproberen, dan heb je nood aan een goed pickleball racket. Welk racket het beste is hangt onder meer af van je spelniveau. Zo is de Gamma Dart volgens ons het beste pickleball racket voor een beginner.

Maar ook de Onix Graphite Z5 is voor beginners weggelegd dankzij zijn grote sweet spot. Dankzij het grafiet krijg je een perfecte balans tussen snelheid en controle. Het balgevoel bij dit racket is één van de redenen waarom het zo geliefd is bij gevorderde spelers.

Zoek je naar een kwaliteitsvol racket voor een voordelige prijs, dan is de Skinup Academy Adult Pro de beste keuze. Door het houten materiaal is dit racket ook nog eens duurzaam.

Goedkope racket
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een pickleball racket?

Materiaal

De eerste pickleball rackets bestonden uit een houten plank. Hoewel dat een duurzame en goedkope optie is, is het comfort beperkt. Door de jaren heen is de technologie gelukkig verbeterd. Rackets zijn nu dikker en de binnenkant is technologisch geavanceerd.

Tegenwoordig bestaan de meeste pickleball rackets uit polymeer. Voor het oppervlak zijn er drie mogelijke materialen: glasvezel, carbonvezel of grafiet. Het type materiaal van de afwerking bepaalt de kracht, de controle en de grootte van de sweet spot.

Glasvezel was het meest gebruikte materiaal, tot carbon het stilaan overnam. Als je op zoek bent naar een racket met veel precisie, dan kies je best voor glasvezel. Qua rigiditeit is glasvezel het meest flexibel, waardoor het de snelheid van de bal overneemt. De sweet spot is bij glasvezel het kleinst.

Grafiet is een soort van carbonvezel, maar het is een duurdere optie. Daarvoor krijg je wel een heel licht en tegelijk krachtig racket in de plaats. Grafiet is daardoor geliefd bij professionele pickleball spelers, al is het wel minder duurzaam dan carbon. De rigiditeit van zowel grafiet als carbon zorgt voor een optimale balplaatsing. Carbon is een soort gulden middenweg. Het is betaalbaarder dan grafiet, maar kan het in vele opzichten bijna evenaren.

Gewicht

Het gewicht van het racket is een heel belangrijk aspect. Het bepaalt namelijk de mate van kracht en controle die je kan uitoefenen. Zo ligt een lichter racket comfortabeler in je hand, maar je kan er minder kracht mee uitoefenen. Let wel, hoe zwaarder je racket, hoe hoger de kans op overbelasting van spieren en gewrichten. Bouw het gewicht dus geleidelijk aan op.

Welk pickleball racket voor jou het beste is hangt af van je niveau en van eventuele medische problemen. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent aan blessures aan je pols of hand, dan kies je best voor een lichtgewicht. Ook beginners hebben baat bij een lichter racket omwille van de controle. Kies voor een gewicht tussen 190 en 200 gram.

Naarmate je de techniek meer en meer onder de knie krijgt, kan je een zwaarder racket kiezen. Ook als je voldoende armkracht hebt opgebouwd, kan je veranderen van racket. Ben je een ervaren speler, dan zoek je best direct naar een zwaarder racket. Je hebt namelijk steeds minder controle nodig. Je kiest dan best voor een racket waarmee je meer kracht kan uitoefenen. Pickleball rackets kunnen tot bijna 400 gram wegen.

Grip

Het beste pickleball racket ligt comfortabel in je hand. De grip van het racket speelt daarbij een grote rol. Hiervoor kijk je naar het materiaal van het handvat en naar de gripmaat. De gripmaat hangt samen met de grootte van je hand. Hoe groter je hand, hoe groter de gripmaat. Net zoals bij tennis zijn er vijf gripmaten te verkrijgen, van nul tot vijf.

Welk materiaal je kiest is een persoonlijke voorkeur. Heb je last van zweethanden, dan bestaan er rackets die dat probleem verhelpen. Stel dat je een goed pickleball racket gevonden hebt, maar je bent niet tevreden over de grip, dan kan je een overgrip kopen. Dat is een zachte, gedempte tape die je over de basisgrip plakt. Behalve het vergrootten van de gripmaat heeft een overgrip vaak extra functies. Zo voorkomt het zweetophoping en glijdt het racket niet in je hand.

Wat is pickleball?

Pickleball is wereldwijd de snelst groeiende sport. Al bestaat de sport al sinds 1965 in Amerika. Ook in België wint de sport steeds meer aan populariteit sinds zijn introductie in 2015. Zo bestaan er al verschillende pickleballterreinen in ons land.

Pickleball combineert tennis, pingpong en badminton. Het staat bekend als een toegankelijke en haalbare sport voor jong en oud. Pickleball wordt meestal in dubbels gespeeld, twee tegen twee. Je speelt het met een racket en een geperforeerde bal.

Hoewel de sport wat weg heeft van tennis zijn er enkele unieke aspecten bij pickleball. Zo geldt de double-bounceregel. Na de opslag moet de bal twee keer botsen. De bal botst dus één keer op het veld van de tegenpartij en één keer terug aan de andere kant. Daarna mag de bal in volleys worden gespeeld. Nog een uniek aspect is de kitchen of de non-volley zone. Als je in dit gebied staat, mag je de bal niet raken, tenzij hij al heeft gebotst aan jouw kant.

Waar komt de naam pickleball vandaan?

Laat je niet misleiden door de naam, pickleball heeft niets te maken met augurken (pickles). Er doen twee verhalen de ronde. Ze centreren allebei rond drie vaders uit Washington, Joel Pritchard, Bill Bell en Barney McCallum.

Het meest aannemelijke verhaal stelt dat de vrouw van Joel, Joan, met de naam kwam dankzij de ‘pickle boat’. Dat is de boot die in een race als laatste over de eindmeet gaat. De bemanningsleden van die boot worden samengesteld uit ‘restjes’ van de andere boten. Omdat pickleball ook een soort samenraapsel is van drie sporten, vond Joan dat een gepaste naam.

Een andere, minder aannemelijke versie van het verhaal is dat de sport genoemd is naar de gezinshond Pickles. Maar dat werd nooit bevestigd door het gezin. Meer nog, de hond kwam naar verluidt pas in de familie drie jaar na het ontstaan van pickleball.

Wat is het verschil tussen padel en pickleball?

Een van de verschillen zit in het racket. Dat is bij pickleball iets groter dan een tafeltennisracket. Ook de bal ziet er anders uit dan een padelbal. Er zitten namelijk gaten in. Dit heet een wiffle ball. Daarnaast is ook het veld een stuk kleiner dan bij padel en tennis. Het terrein lijkt eerder op een badmintonveld, al hangt het net lager. Bij pickleball sla je onderhands op. Terwijl je bij padel de keuze hebt tussen boven- of onderhands opslaan.

Pickleball is daarnaast ook geliefd omwille van de toegankelijkheid van de sport. Het is namelijk makkelijker aan te leren dan padel of tennis. Je kan bij wijze van spreken gewoon een racket oppakken en na vijf minuten balgevoel kan je al een wedstrijdje spelen. Bovendien ben je na een match pickleball minder uitgeput dan bij padel. Dat maakt de sport ook geliefd bij zestigplussers.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Om de beste pickleball rackets te vinden werden 13 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, materiaal, grip, gewicht en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.