De 5 beste pingpongtafels voor  thuis 2021

Binnen of buiten, er is altijd een pingpongtafel die bij jouw woning past

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste pingpongtafel voor thuis. Pingpong of tafeltennis is een populaire sport die je met twee of vier spelers beoefent. Om te spelen heb je een pingpongtafel, een bal en een palet nodig. Tafeltennis wordt zowel thuis als in tafeltennisclubs gespeeld.

In competitieverband wordt er altijd binnen gespeeld. Amateurs die thuis willen pingpongen, kiezen vaker voor een outdoortafel. In dit artikel stellen we een suggestieve top vijf van beste pingpongtafels voor thuis voor. We zetten de belangrijkste elementen op rij, zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Wat is de beste pingpongtafel 2021?

De beste pingpongtafel voor de meeste mensen in 2021 is de Cornilleau 250S. Ze is weersbestendig, stevig en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is niet de enige goede tafel op de markt, maar een prima keuze voor het gemiddelde gezin. In onze top 5 raden we je ook enkele andere toptafels aan. We willen je zo goed mogelijk informeren. Daarom vertellen we je daarna hoe je pingpongtafels vergelijkt. Zo vind je het beste model voor jouw situatie.

CORNILLEAU 250S

De Cornilleau 250S Crossover is de beste pingpongtafel voor thuis. Je kunt de tafel zowel binnen als buiten gebruiken. Deze tafel heeft officiële wedstrijdafmetingen. Daarom is de 250S niet alleen geschikt voor gezinnen, maar ook voor amateursporters. Het tafelblad is ontworpen voor een optimaal spelplezier. De bots en spin van de bal zijn prima. Het matte oppervlak weerspiegelt geen zonlicht en biedt een aangename spelervaring. Je kunt kiezen voor een blauw of een grijs tafelblad. Dankzij de melaminecoating is het blad extra duurzaam.

“Beste pingpongtafel 2021 allround”

De tafel is stevig en weersbestendig. Daarnaast scoort de Crossover prima op vlak van stabiliteit en veiligheid. Je kunt de tafel op elke ondergrond plaatsen. Als de ondergrond niet egaal is, kun je de lengte van de poten bijstellen. Zo heb je altijd een horizontaal speelvlak.

De tafel is gemakkelijk open en dicht te klappen. Wanneer je de tafel niet gebruikt, dan klap je de twee delen omhoog. Er zijn zestien veiligheidspunten. Zo kunnen ook kinderen op een verantwoorde manier de tafel uitklappen. Dankzij de stevige wielen in het midden, kun je de tafel gemakkelijk opbergen. De pingpongtafel is aan de prijzige kant, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Voordelen 

 • Uitstekende allrounder voor binnen en buiten
 • Veilig en stabiel
 • Prima oppervlak
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Prijs
 • De eerste montage duurt lang
 • Het tafelblad is 5 mm dik. Bij duurdere tafels is dit tot 9 mm

PONGORI PPT930

De Pongori PPT930 is het vlaggenschip van Decathlon. Deze tafel heeft een ‘endorsement’ van Jean-Michel Saive. Dat spreekt boekdelen over de kwaliteit die hier wordt afgeleverd. De PT930 is een pingpongtafel voor buitengebruik. De tafel zit in dezelfde prijsklasse als de Cornilleau 250S. Toch zijn er enkele merkbare verschillen.

De PPT930 is breder dan officiële wedstrijdtafels. Dit is een nadeel voor serieuze tafeltennissers, maar een voordeel voor gezinnen. Spelplezier voor het hele gezin is hier gegarandeerd.

“Beste pingpongtafel voor thuis – buiten”

Het tafelblad van 6 mm zorgt voor een prima bots en is bovendien duurzaam. Het is bestand tegen weer en uv-licht. Het blad is glanzend zwart. Als je in volle zon speelt, kan de lichtreflectie storen.

De PPT930 heeft een stevig en stabiel frame. Je kunt de tafel gemakkelijk open en dicht klappen. Dankzij de handige wielen kun je de tafel gemakkelijk opbergen. Er zijn vier veiligheidspunten. Zo kunnen kinderen de tafel zonder gevaar gebruiken. Als je geen spelpartner hebt, kun je een kant van de tafel opklappen. Zo kun je tegen een muurtje spelen.

Voordelen

 • Sterk en duurzaam
 • Veilig en stabiel
 • Gebruiksvriendelijk
 • Aangeraden door Jean-Michel Saive

Nadelen

 • Reflecterend oppervlak
 • Geen officiële wedstrijdafmetingen

JOOLA TRANSPORT S

De Joola Transport S is een degelijke pingpongtafel voor binnen. Deze tafel is een uitstekende keuze voor sportverenigingen en scholen. Wanneer je voldoende plaatst in huis hebt, is deze tafel ook een goede keuze voor thuis. De tafel is ontworpen voor recreatief gebruik. Tegelijk heeft de tafel alle kenmerken van een professionele tafel.

“Beste pingpongtafel voor thuis – binnen”

Het tafelblad heeft de feel en afmetingen van een wedstrijdtafel. Het blad is 19 mm dik en behandeld voor optimale spelprestaties. De bots en de balspin voelen natuurlijk aan. Dankzij het stalen frame is de stabiliteit uitstekend. Zelfs bij intensief gebruik kan de tafel niet kantelen. Opgelet: deze tafel is niet ontworpen voor buitengebruik. Het is een duurzame tafel, maar ze is niet waterbestendig.

Het geheel is stevig en beschikbaar in groen en blauw. De tafel heeft wieltjes, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Je kunt de tafel dichtklappen of de twee helften uit elkaar halen. Je hebt dan een compact geheel dat je gemakkelijk kunt stockeren.

Voordelen

 • Professionele feel
 • Goede stabiliteit
 • Twee kleuren
 • Topper voor sportverenigingen en scholen

Nadelen

 • Alleen voor indoor gebruik
 • Niet waterbestendig

CORNILLEAU COMPETITION 500M

De Cornilleau Competition 500M is een professionele tafel voor buitengebruik. Deze tafel is gemaakt om het hele jaar door buiten te staan. Een droom voor amateur-tafeltennissers, maar misschien wat hoog gegrepen voor recreatief gebruik.

Deze tafel heeft officiële afmetingen van een wedstrijdtafel. Het tafelblad heeft een dikte van 7 mm. Het is uitgerust met een speciale coating voor maximaal spelgenot. Het balgevoel is fantastisch. De 500M is een stevig en stabiel geheel. Je kunt de poten in hoogte verstellen, zodat het tafelblad altijd vlak is. Natuurlijk is de tafel veilig en gebruiksvriendelijk. Je kunt de bladen eenvoudig toeklappen en verplaatsen. Dankzij de grote wielen kun je de tafel gemakkelijk in je tuin rondrijden.

“Beste outdoor pingpongtafel voor amateurs”

Het grootste verschil met een echte wedstrijdtafel is het doel van deze tafel. Een wedstrijdtafel is ontworpen voor binnen. Deze tafel is gemaakt om in je tuin te plaatsen. Het blad is dus gemaakt van een ander materiaal. Net zoals de Cornilleau 250S is het tafelblad mat. Zo weerspiegelt het geen zonlicht. Je kunt de tafel bestellen met een blauw of een grijs blad.

Voordelen

 • Officiële wedstrijdmaten
 • Stevig en stabiel
 • Fantastisch tafelblad met mat oppervlak
 • Veilig en gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Geen officiële wedstrijdtafel
 • Vrij duur voor recreatief gebruik

HEEMSKERK NOVI 2400

De Heemskerk Novi 2400 is een officiële wedstrijdtafel. Dat wil zeggen dat de maten voldoen aan de officiële richtlijnen. Deze high-endtafel wordt dan ook regelmatig aangekocht door pingpongclubs en scholen. Let erop dat deze tafel niet geschikt is voor buiten. Dit is een uitzonderlijk goede tafel voor indoorgebruik. Wie graag een pingpongtafel in de tuin wil, kijkt beter naar onze andere suggesties.

“Beste officiële wedstrijdpingpongtafel”

Het groene tafelblad is gemaakt van een stevige laag spaanplaat. Het is 25 mm dik voor een optimale beleving. Het geheel is stevig, maar natuurlijk ook zwaar. Met een gewicht van 135 kg is dit geen tafel die je veel verplaatst. Toch zijn er acht stevige wieltjes met rem voorzien. Het onderstel is gemaakt van metaal en zorgt voor een uitzonderlijke stabiliteit. Je kunt de poten regelen, zodat het blad altijd waterpas is. Wanneer je zonder partner wilt trainen, kun je één helft omhoog klappen. Zo speel je tegen jezelf.

Voordelen

 • Officiële wedstrijdtafel
 • Uitzonderlijke kwaliteit
 • Stabiel
 • Je kunt één helft omhoog klappen

Nadelen

 • Enkel voor indoorgebruik
 • Zwaar
Pingpong thuis

Tot zover onze suggestieve top 5 beste pingpongtafels.
Voor meer sportieve alternatieven, bekijk ook de lijst beste fietstrainers.

Pingpongtafels vergelijken

Waarom een pingpongtafel kopen?

Een pingpongtafel is een fijne aankoop voor het hele gezin. Plezier in de tuin of binnen verzekerd. Een doorsnee gezin kiest meestal een recreatieve tafel om buiten te spelen. Amateurtafeltennissers kiezen meestal voor een model dat voldoet aan wedstrijdcriteria. Als je een serieuze amateur bent, kun je ook een indoortafel overwegen. Er zijn verschillende varianten op de markt. Hieronder vind je alle informatie om zelf een goede keuze te maken.

pingpongtafel decathlon

Verschil outdoor en indoor tafel

De meeste gezinnen zullen een outdoortafeltennistafel kiezen voor recreatief gebruik. Toch zijn er ook gegronde redenen om een indoormodel te kopen. We zetten de kenmerken van elk op een rij. Zo vind je de perfecte pingpongtafel voor jouw situatie.

Outdoor pingpongtafel

Tafeltennis is een zaalsport. Toch wordt het ook buiten beoefend. Voor recreatief gebruik is een outdoorpingpongtafel dikwijls de beste keuze. Een goede outdoortafel is stevig en behandeld voor buitengebruik. De meeste tafels hebben een coating waardoor ze waterbestendig zijn. Low-budgetmodellen kunnen zonder problemen een regenbui verwerken. Echte high-endmodellen kun je het hele jaar door buiten laten staan. In de meeste gevallen zal een outdoortafel duurder uitvallen dan een indoortafel.

Het tafelblad bij een outdoortafel verschilt van een indoormodel. Outdoor-TT-tafels hebben meestal een dunner blad dat behandeld is. Op die manier is het duurzaam. Helaas wordt er op die manier wel wat kwaliteit opgeofferd. Het speelveld voelt minder natuurlijk aan.

Let bij het kiezen van een tafel altijd op de maten. Niet elke outdoortafel heeft officiële wedstrijdmaten. Bij recreatief gebruik vormt dat geen probleem. Voor gezinnen is een kleinere of een grotere tafel soms een pluspunt. Als je een competitiespeler bent, dan train je waarschijnlijk liefst met wedstrijdafmetingen.

Daarnaast is een outdoortafel licht en uitgerust met grotere wielen. Zo is het gemakkelijk om de tafel in je tuin te verplaatsen. Verder zijn er poten die je in hoogte kunt verstellen. Zo ligt het blad ook waterpas op een oneven ondergrond.

Betere outdoortafels zijn mat, zodat ze geen zonlicht reflecteren. Reflecties zijn storend wanneer je in volle zon speelt.

Indoor pingpongtafel

Pingpong is en blijft een zaalsport. Een professionele tafel is dus per definitie ontworpen voor indoorgebruik. Deze tafels mikken op de best mogelijke spelervaring. Weerbestendigheid en mobiliteit zijn daarbij minder belangrijk.

Een indoortafel heeft een dikker tafelblad. Dat is meestal gemaakt van mdf of spaanplaat, waarop je het hoogste spelcomfort hebt. De baltoets en de spin zijn beter dan bij outdoortafels. Helaas zijn deze materialen niet weerbestendig. Deze tafels kunnen niet tegen een regenbui.

Indoortafels verplaats je normaal enkel op een vlakke ondergrond. De wieltjes zijn bijgevolg een stuk kleiner. Het onderstel zal ook zwaarder zijn dan bij een outdoormodel. Dat komt de stabiliteit van de tafel ten goede.

pingpong tafel voor binnen
beste tafeltennistafel binnen

Pingpongtafel kopen, waar op letten?

Er zijn verschillende pingpongtafels op de markt. Het is dan ook niet eenvoudig een goede keuze te maken. Niet iedereen heeft dezelfde noden, maar er zijn goede tafels voor elke situatie. Om een goede keuze te maken, zetten we je de belangrijkste elementen op een rij:

Wat kost een pingpongtafel?

Er zijn pingpongtafels voor verschillende budgetten. De goedkoopste modellen vind je al rond € 200. Duurdere tafels kosten al snel € 1000. Leg op voorhand je budget vast en kijk wat mogelijk is. Duurdere tafels hebben meestal een langere levensduur. Vergeet ook niet dat je accessoires nodig hebt. Die moet je al dan niet aankopen.

Zoek je een tafel voor indoor- of outdoorgebruik? Zoals eerder toegelicht, zijn er grote verschillen. Serieuze tafeltennissers kiezen vaak voor een indoor model. Wil je een familievriendelijk exemplaar voor in de tuin? Kijk dan naar een outdoorpingpongtafel. Een outdoormodel kun je eventueel binnen gebruiken. Een indoormodel biedt meer spelcomfort, maar is echt niet geschikt voor buitengebruik.

Officiële afmeting pingpongtafel

Niet elke pingpongtafel is even groot. Een officiële tafel meet 274 cm x 152,5 cm x 76 cm. De officiële nethoogte is 15,25 cm. Competitiespelers kiezen vaak voor een tafel met officiële afmetingen. Bij een tafel voor recreatief gebruik is dit minder belangrijk. Heb je weinig plaats? Dan is een kleinere tafel misschien aangewezen. Speel je graag met vier personen? Dan ga je misschien liever voor een breder model.

Dikte van een tafeltennistafel

De dikte van het tafelblad speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van het geheel. Indoortafels en officiële tafels hebben meestal een dik blad. Dat zorgt voor de best mogelijke spelervaring. Bij de Heemskerk Novi 2400 is het blad 25 mm dik. Outdoortafels zijn gemaakt van andere materialen. Omdat je ze regelmatig verplaatst, is het gewicht ook een belangrijke factor. Het blad van een outdoortafel is dus meestal dunner. Zo heeft de Cornilleau 250S een blad van 5 mm dik.

Speelvlak en coating

Een goed speelvlak zorgt voor een aangename spelbeleving. Het is belangrijk dat je bal een juiste bots heeft. Daarnaast moet de tafel ook de draaiing of spin van de bal correct behouden.

Een pingpongtafel is altijd een compromis tussen spelbeleving en duurzaamheid. Een outdoormodel moet waterbestendig zijn. Betere outdoortafels zijn bovendien mat. Op die manier weerspiegelen ze minder zonlicht. Indoor tafels brengen meestal een hoger spelcomfort. Langs de andere kant zijn niet bestand tegen outdooromstandigheden.

Wielen

Een outdoortafel zul je regelmatig over oneven oppervlakken verplaatsen. Grote wielen zijn dus welkom. Een indoortafel verplaats je vooral op vlakke vloeren. Daarom zijn grote wielen minder noodzakelijk.

Frame en poten

Stabiliteit is essentieel. Een tafel met stevige poten en een zwaar frame is stabiel, maar minder mobiel. Bekijk of je de tafel regelmatig zal verplaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat je de poten en het frame correct kunt afstellen. Het tafelblad moet waterpas liggen. Als de bodem oneven is, is het belangrijk de tafel juist te regelen. Zo kun je onder de beste omstandigheden spelen. Zoek je een mobiele tafel? Dan kies je beter voor een licht frame met dunne poten. Je tafel is dan minder stabiel, maar gemakkelijker te verplaatsen.

Gewicht

Een zware tafel is stabiel en zorgt voor een geweldige ervaring. Anderzijds is dit soort tafel moeilijk te verplaatsen. Bekijk goed of gewicht voor jou een belangrijke factor is.

Net

Bij een eenvoudige pingpongtafel span je het netje tussen twee paaltjes. Het is belangrijk dat het net precies in het midden staat. De officiële wedstrijdhoogte is 15,25 cm. Voor competitiespelers is het belangrijk exact die hoogte te hebben. Bovendien moet voor hen het net strak genoeg staan. Competitietafels hebben dus een complexer systeem. Daarmee kun je het net perfect afstellen. Speel je voor het plezier in je tuin? Dan is dat een bijkomstige factor.

Opvouwbare pingpongtafel

Een goede tafel heeft een veilig en praktisch opklapsysteem. Zo kunnen zowel volwassenen als kinderen de tafel gemakkelijk open- en toeklappen. Kijk zeker na of de tafel een veilig systeem heeft. Zo vermijd je dat kinderen gewond raken bij het openklappen van de tafel. Daarnaast een praktisch systeem fijn. Zo kun je snel de tafel openklappen.

Afdekzeil of hoes

Wanneer je de tafel niet gebruikt, klap je die waarschijnlijk dicht. Een hoes beschermt je dichtgeklapte tafel tegen vocht en vuil. Bij sommige tafels krijg je een standaard afdekzeil bij aankoop. In andere gevallen moet je dat zelf kopen.

Tot zover het artikel ‘Beste pingpongtafel 2021’ – Laatste update 11/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.