De 5 beste portable monitors van 2021

Onderweg met een draagbaar scherm dat je via usb kan verbinden

Wat zijn de eigenschappen van de beste portable monitor? Als je weinig kent van IT kan dat wel eens een moeilijke keuze zijn. Daarom leggen wij je in mensentaal onze top 5 voor en kan je in ons onderzoek nog eens nagaan welke kwaliteiten voor jou belangrijk zijn. Misschien moet hij ook geschikt zijn voor gamen, of misschien is vooral het formaat belangrijk of wil je vooral een goede deal sluiten. No worries, we helpen je verder.

ASUS MB169B+ PORTABLE MONITOR

Beste budgetvriendelijke portable monitor

Als we naar schermen voor laptops kijken, zal de producent Asus vaak terugkomen. De MB169B+ heeft een scherm van 15.6 inch groot en is budgetvriendelijk. Hij heeft een IPS paneel en ondersteunt Full HD resolutie waardoor je levendige kleuren ziet. Je kan hem gemakkelijk aansluiten via de USB-poort en je kan hem kantelen. Je krijgt er ook een beschermhoes bij. Opgelet: geen HDMI-aansluiting of ingebouwde speakers. Voor gamers raden we met zijn 60 Hz refresh rate en 15 ms reactietijd andere modellen aan.

MSI OPTIX MAG161V PORTABLE MONITOR

Beste portable monitor voor grafische vormgeving

Deze draagbare monitor beschikt over de eigenschappen die designers belangrijk vinden: hij heeft een hoge resolutie (1920 x 1080) en het IPS-paneel zorgt voor een nauwkeurige kleurweergave. Het scherm is 15.6 inch groot en je hebt een brede inkijkhoek. Recht tegenover je scherm zitten is dus niet nodig. Je kan hem gemakkelijk aansluiten via HDI-kabel of USB-C en je kan hem ook aansluiten aan je console. Het gewicht zit op 900 gram. Hem in hoogte verstellen is helaas niet mogelijk.

PEPPER JOBS XTENDTOUCH XT1310F MONITOR

Beste portable monitor voor gaming

Er zijn een aantal dingen fijn aan de Pepper Jobs monitor. Hij is 15.6 inch groot, heeft een touchscreen en dankzij de geïntegreerde batterij die 7 uur meegaat, gaat je computer minder snel plat. Qua beeldkwaliteit kan je rekenen op Full HD en de ingebouwde Quad speakers zorgen voor goede surround sound. Zowel voor kantoorgebruik, als om series te kijken of om te gamen is deze monitor geschikt. Compatibel met Windows, Mac, Nintendo Switch… En het gewicht ligt net onder 1 kg.

Te groot? je hebt hem ook in het kleinere en goedkopere 13.3 inch formaat.

ASUS ZENSCREEN MB16ACE MONITOR

Beste lichte portable monitor

Als het voor jou erg belangrijk is dat de monitor licht is, is de ZenScreen MB16ACE van ASUS een goede keuze. Deze monitor weegt amper 700 gram en is 8 mm dik, en dat met een scherm van 15 inch! Het is ook een budgetvriendelijke monitor en dat maakt hem populair. Het scherm heeft Full HD resolutie en werkt met een IPS-paneel, lees: goede kleurkwaliteit en brede kijkhoek. Daarbij zorgt de Asus Eye Care technologie ervoor dat schadelijke lichtstralen weggefilterd worden. Een ingebouwde accu heeft hij niet.

LIPA AX-60 PORTABLE MONITOR

Beste 4K portable monitor

De Lipa AX-60 Portable Monitor heeft door het IPS-paneel en de 4K Ultra-HD resolutie een uitzonderlijk goede beeldkwaliteit. Je kan hem naast je pc, laptop, tablet en smartphone ook gebruiken voor Nintendo Switch, Xbox en Playstation. De aansluiting gebeurt via USB-C, Micro-USB of HDMI. Verder moet je nog weten dat het scherm 15.6 inch groot is en de reactietijd is 4 ms. Qua gewicht komt hij op 1,3 kg. Je krijgt er nog een beschermhoes met kickstand bij.

goed draagbaar scherm voor photoshop en videobewerking

Tot zover ons artikel ‘Beste portable monitors 2021’.
Met de bovenstaande tips zou je in staat moeten zijn om de beste monitor voor je aan te kopen. Als je toch van gedachten bent veranderd en liever een vaste monitor aankoopt, bekijk dan zeker onze andere artikels over monitors.

Draagbare externe monitors vergelijken

Waarom een portable monitor kopen?

Een draagbaar scherm kan handig zijn wanneer je regelmatig afwisselt tussen thuiswerk en werken op kantoor en je je scherm steeds met je mee neemt. Doordat hij licht en compact is, kan je hem in sommige gevallen gewoon in je tas meenemen. Zowel op de trein, als in je fietszak of in de auto is een portable monitor gemakkelijk te vervoeren. Hij maakt het ook mogelijk om op verschillende locaties te werken.

Doordat je op een extern scherm kijkt, in plaats van op je kleinere laptopscherm, kan je een meer ergonomische houding aannemen waardoor je lichaam minder snel klachten zal ondervinden. Het is ook erg gemakkelijk om een draagbare monitor aan je pc te koppelen. Bij de beste monitors is het gewoon plug & play. Je steekt de USB-C of HDMI-kabel in en kan meteen aan de slag.

Waarvoor zijn portable monitors geschikt?

De meest voor de hand liggende toepassing van een draagbaar pc-scherm is om te surfen op het internet, teksten te typen, mails op te volgen… Zowel voor thuis als op het werk. Ben jij grafisch vormgever of ben je op een andere manier betrokken bij designwerk, dan moet je letten op een monitor die een goede beeldkwaliteit geeft. Voor mensen die veel met Photoshop of Indesign werken let je dus op de resolutie. Ook wie zijn monitors gebruikt om films en series te kijken, let best op de schermresolutie.

Voor gamers raden we dan weer aan om de refreshrate na te kijken. Hoe hoger de verversingsfrequentie, hoe lager de kans dat je beeld zal vasthangen. Bij portable monitors zullen we in feite enkel 60 Hz terugvinden. Dit is oké, maar een hogere frequentie, bv. 144 Hz, zal een nog betere game-ervaring met zich meebrengen.

Draagbaar scherm met usb verbinding

Draagbaar scherm kopen, waar op letten

Formaat

Het formaat van een monitor wordt aangegeven door de diagonale lengte van het scherm. Deze lengte wordt uitgedrukt in inches, of 2,54 cm. Als je een draagbaar scherm koopt, is het steeds kleiner dan 20 inch. Vaak worden kommagetallen gebruikt, bijvoorbeeld 15.6 inch of 13.3 inch.

Resolutie

De resolutie is een term die aanduidt hoeveel pixels je monitor ondersteunt. Hoe hoger het aantal pixels, hoe scherper de beelden die je te zien krijgt. Voor portable monitors ligt de keuze tussen de standaard Full HD (1920 x 1080 pixels) en WXGA met 1366 x 1280 of 768 x 720 pixels. De Wide XGA monitors hebben meer de vorm van een vierkant.

Gewicht

Eén van de belangrijke eigenschappen van een draagbaar scherm is natuurlijk dat het licht is. Anders zit je te zeulen met een zwaar gewicht. Als jij veel reist en de monitor in je tas moet nemen, zal jouw ideale monitor erg licht zijn.

Touchscreen

Als jij veel gebruik maakt van programma’s zoals Illustrator en Photoshop, kan het handig zijn om een monitor met touchscreen aan te kopen. Zo kan je op het scherm van je monitor tekenen en programma’s bedienen. Ook als jij een tablet gewoon bent, kan het fijn zijn om de functionaliteiten door te trekken naar je beeldscherm.

Ingebouwde speaker

In sommige gevallen kan het handig zijn als je een monitor hebt met ingebouwde speakers. Zo komen de beelden die je toont of bekijkt en de geluiden van dezelfde bron. Het nadeel is dat deze speakers natuurlijk wat plaats innemen, waardoor de monitor wat groter wordt.

Batterij

Een ander kenmerk waar je naar kan kijken is of de monitor via een batterij stroom ontvangt of via een kabel. Het voordeel van een eigen batterij is dat je pc langer zal meegaan doordat de monitor de stroom niet afneemt.

Andere zaken

De laatste zaken waarop je kan letten is of de monitor toelaat dat je het scherm kantelt of volledig omdraait en of hij FreeSync ondersteunt. Dit laatste is belangrijk voor gamers omdat de software ervoor zorgt dat de monitor zijn verversingssnelheid aanpast aan wat hij doorgestuurd krijgt. Zo is het beeld vloeiender.

Draagbaar scherm voor smartphone

Tot zover het artikel ‘beste portable monitor 2021’. Laatste update 17/12/2021.

Lees meer artikels in de categorie ‘computer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.