Beste Powerline Adapter

Via een powerline adapter kun je internet via het stopcontact uitbreiden. Een wifi powerline adapter kan via het stopcontact draadloos internet in bijkomende ruimtes verspreiden. De beste powerline adapter die je momenteel kunt kopen is de TP-Link TL-WPA8635P. Hij heeft een maximale snelheid van 1.200 Mbps en je kan 3 verschillende computers of consoles via een ethernetkabel aansluiten of je kunt verbinding maken met het dual band draadloos internet. Daarenboven beschikt deze TP Link powerline over een geïntegreerd stopcontact zodat je deze overal gemakkelijk kunt installeren. Ga je een powerline adapter kopen lees dan ons onderzoek onderaan dit artikel zodat je weet waar je op moet letten.

Beste powerline adapter 2020

De beste powerline adapter voor de meeste mensen is volgens ons onderzoek de TL-WPA8635P van TP-Link. Deze powerline adapter is voorzien van de laatste HomePlug AV2 standaard zodat het compatibel is met producten van andere merken die dezelfde standaard gebruiken. Dit is vooral handig als je van plan bent om naar de toekomst toe je draadloos netwerk verder uit te breiden. Aan de onderkant zijn er drie ethernetpoorten voorzien zodat je zowel PC’s als game consoles tegelijkertijd via een kabel kunt verbinden voor snel internet. Los van de kabel kun je ook verbinding maken via de dual-band 801.11ac wifi. De maximale snelheid op de 5Ghz band is 867 Mbps en de maximale snelheid op de 2,4 Ghz is 300 Mbps, meer als voldoende voor gewone gebruikers. Voor de meeste woningen heb je voldoende aan een powerline adapter om je draadloos internet uit te breiden. Heb je een grotere woning of een kantoorruimte kijk je beter naar een wifi powerline set zoals de Devolo Magic 2 Wifi met meerdere adapters.

“Beste powerline adapter 2020”

Bijkomend voordeel is dat deze powerline adapter is uitgerust met een geïntegreerd stopcontact zodat je geen stopcontact verliest. Dit vergemakkelijkt de installatie omdat je niet moet op zoek gaan naar een stopcontact dat je niet nodig hebt. De installatie van de powerline is eenvoudig, op ongeveer 15 minuten is het achter de rug. Voor mensen die graag in de geanvanceerde instellingen prutsen is er een handige applicatie die je op een Windows computer kunt downloaden. Hier kun je onder andere het verbruik monitoren en parental locks instellen.

De Devolo Magic 2 WiFi is een wifi powerline set dat uit 3 adapters bestaat. Een adapter sluit je aan op je router, de twee andere adapters kun je gebruiken om je bedraad en draadloos netwerk uit te breiden. Vooral handig wanneer je je netwerk wilt uitbreiden in een kantoorruimte, grote woning of goed geïsoleerde woning. Aan de onderkant zijn er twee ethernetpoorten voorzien maar je kan ook draadloos verbinding maken via de simultaneous dual band wifi. In tegenstelling tot een gewone dual band wifi moet je bij een simultaneous dual band wifi geen keuze maken tussen het 2,4 Ghz kanaal of het 5 Ghz kanaal. Je toestel kan namelijk tegelijkertijd gebruik maken van beide kanalen voor optimale snelheid. Juist zoals de TL-WPA8635P heeft het een maximale snelheid van 867 Mbps op het 5 Ghz kanaal en 300 Mbps op het 2,4 Ghz kanaal. Ook functioneren de twee adapters zoals een mesh netwerk. Dit wil zeggen dat je niet tussen netwerken moet overschakelen als je met je smartphone van de ene ruimte naar de andere ruimte gaat.

“Wifi powerline set”

Deze powerline adapter is iij uitgerust met een geïntegreerd stopcontact zodat je geen stopcontact verliest. Dit vergemakkelijkt de installatie omdat je niet moet op zoek gaan naar een stopcontact dat je niet nodig hebt. De installatie van de powerline is iets moeilijker omdat het netwerk verwart kan geraken als je de toestellen in de verkeerde volgorde toevoegd. Eens het netwerk is opgezet beschik je over snel draadloos internet en een uitstekende dekking zonder dat je verbinding verliest. Dit komt wel aan een stevige prijs, hij is namelijk drie keer zo duur in vergelijking met de TL-WPA8635P.

De TP-Link TL-WPA4220TKIT is een goedkope wifi powerline set dat je kan kopen als alternatief voor de Devolo Magic 2 WiFi. Het pakket bestaat ook uit drie adapters, een om aan te sluiten aan je router en twee om je netwerk uit te breiden. De twee adapters hebben onderaan twee ethernetpoorten zodat je tot vier verschillende computers via een ethernetkabel kunt aansluiten. Nadeel is wel dat het niet over een geïntegreerd stopcontact beschikt waardoor je een stopcontact volledig aan de adapter moet kunnen wijden. Verder beschikt het enkel over een single band draadloos internet op een 2,4 Ghz kanaal met een maximale snelheid van 300 Mbps. Dit is niet voldoende om met verschillende toestellen te streamen, surfen en te gamen.

“Goedkope wifi powerline set”

Deze powerline adapter kunnen we dan ook eerder aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een goedkope powerline adapter om hun netwerk in een grote woning uit te breiden. Het voordeel van twee verschillende adapters is dat je deze op verschillende verdiepingen kunt installeren voor een betere dekking. Vaak is een adapter niet voldoende om van overal draadloos verbinding te kunnen maken. Gebruik je je internet voornamelijk om te surfen en niet om films en series in 4K te streamen dan is deze powerline adapter met wifi krachtig genoeg.

De TP-Link TL-PA4015PKIT is een goedkope powerline adapter zonder wifi. Niet iedereen is op zoek om zijn draadloos netwerk uit te breiden. Heb je een bureau of een gameroom in de kelder of op zolder en wil je een computer of game console aansluiten via een kabel dan is deze powerline adapter de goedkoopste oplossing. Het beschikt onderaan over maar een ethernetpoort met een maximale snelheid van 500 Mbps. Dit is meer als voldoende om over snel internet te beschikken voor een toestel. Je kan altijd bijkomende adapters kopen om je netwerk uit te breiden naar andere kamers. Dankzij het geïntegreerd stopcontact kun je het overal installeren zonder een stopcontact kwijt te geraken.

“Powerline adapter zonder wifi”

De WiFi Outdoor adapter van Devolo is een powerline adapter voor buiten gebruik. Met een IP65-certificering is het bestand tegen hevige regen, stof en temperaturen tot 40 graden. Juist zoals andere powerline adapters sluit je dit toestel aan de hand van een 3 meter lange draad aan op een stopcontact. Hiervoor moet je wel al over een compatibele adapter beschikken die is aangesloten op je router zoals de Devolo Magic 2 of de dLan 1200+. De installatie verloopt gemakkelijk, je sluit de outdoor adapter aan op een stopcontact en hij zal automatisch herkend worden door je huidig netwerk. Het heeft een bereik tot 300 meter en een maximale snelheid van 500 Mbps. We vinden het een zeer elegante oplossing voor mensen die graag buiten muziek of films streamen op hun laptop of smartphone. Maar je kan het ook gebruiken in geval dat je buiten domotica hebt hangen zoals IP camera’s die een draadloos netwerk nodig hebben om goed te functioneren.

“Powerline adapter voor buiten”

Het onderzoek

Wat is een powerline adapter?

Via een powerline adapter kan u via uw elektriciteitsnet verbinding maken met uw modem. Door het signaal door het bestaande elektriciteitsnet te sturen kan het de functie overnemen van een Ethernet kabel. Dit is vooral handig als je op een afgelegen zoals de zolder of de internet wilt krijgen en je geen ethernetkabel naar daar kunt trekken. Je kan ook gebruik maken van een Wifi versterker om je Wifi signaal uit te breiden. Maar het nadeel van een Wifi versterker is dat op het op een plek moet geïnstalleerd worden waar er nog een sterk Wifi signaal aanwezig is. Het voordeel van een powerline adapter is dat je enkel over 2 stopcontacten moet beschikken. Een stopcontact op de plek waar je internet wilt en een stopcontact op de plek waar je modem staat. Daarom zul je ook zien dat powerline adapters altijd per 2 stuks verkocht zullen worden (soms ook per 3). Daarenboven zul je via een powerline adapter van sneller internet kunnen genieten dan wanneer je op een zwak signaal moet surfen.

Het kopen van een powerline adapter is een goed idee als je over een moderne modem beschikt maar waarvan het signaal niet sterk genoeg is. Een vereiste van het installeren van een powerline adapter is dat het elektriciteitsnet in je huis relatief modern moet zijn. De snelheid van je verbinding via een powerline adapter hangt namelijk af van de kwaliteit van je elektriciteitsnet. Met een verouderde elektriciteitsnet kan het zijn dat je een zeer trage internetsnelheid zult hebben of dat het zelfs niet werkt. We kunnen de aankoop van een powerline adapter sterk aanraden voor mensen die in een woning wonen met meerdere verdiepingen. Vaak wordt het Wifi signaal slecht verspreid of is het moeilijk om nog een bijkomende Ethernet kabel naar de bovenste verdiepingen te trekken. In dat geval is het een gemakkelijke en propere oplossing om je bestaand elektriciteitsnet te gebruiken voor je internetverbinding uit te breiden.

Powerline adapter kopen waar op letten

Snelheid

Het belangrijkste van een powerline adapter is de snelheid van het internet. De snelheid van je internet hangt af van meerdere factoren. De kwaliteit van je elektriciteitsnet speelt een rol maar ook de kwaliteit van je powerline adapter speelt een grote rol. Zeker als je met meerdere toestellen op een adapter verbinding maakt kan de geadviseerde snelheid verschillen met de werkelijk gemeten snelheden. De meeste adapters hebben een minimumsnelheid van 300 Mbps op het 2,4 Ghz kanaal en een maximale snelheid van 867 Mbps op het 5 Ghz kanaal. Mbps staat voor megabit per seconde, 8 megabits is gelijk aan 1 megabyte. Op volgende website kun je Mbps omzetten naar MB per seconde en zul je zien dat een snelheid van 300 Mbps overeenkomt met 37,5 MB per seconde.

Wifi

Een powerline adapter is uitgerust met ethernet poort zodat je er via een kabel mee kunt verbinden. Maar de dag van vandaag wil je ook graag met je smartphone, tablet of laptop draadloos kunnen verbinding maken. Als dit belangrijk is voor jou let er dan op dat je een toestel koopt met wifi capabiliteit want niet alle powerline adapters hebben dit.

Stopcontact

Je kan een powerline adapter niet aansluiten op een verdeelstekker. Het moet direct in het stopcontact gestoken worden. Hierdoor verlies je een stopcontact tenzij je voor een powerline adapter opteert met een geïntegreerd stopcontact.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.