Beste Powerline Adapter

De beste powerline adapter die je momenteel kunt kopen is de TP-Link TL-WPA8635P. Deze TP-Link powerline adapter heeft 3 ethernet-poorten, zeer snelle internetsnelheid en een dual band wifi netwerk. Het heeft daarenboven zelfs een geïntegreerd stopcontact zodat je geen stopcontact verliest. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een powerline adapter.

Onze top 3 – Beste Powerline Adapter

De beste waterkoker die je momenteel kunt kopen is de Siemens TW89203P Sensor for senses. Deze waterkoker is gemaakt uit RVS, kan water koken op 4 verschillende graden en kan de gewenste temperatuur gedurende een half uur vasthouden. Dit is handig als je wordt onderbroken terwijl je thee aan het zetten bent.

Deze waterkoker is uitgerust met temperatuurselectie waardoor je water op 70°, 80°, 90° en 100° graden kunt opwarmen. We kunnen deze Siemens waterkoker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betaalbare waterkoker met temperatuurselectie.

De TP-Link TL-WPA4220TKIT is een powerline adapter met wifi die bestaat uit 3 verschillende stukken. Dit is vooral handig voor mensen die bijvoorbeeld in 2 verschillende kamers een computer via kabel willen aansluiten. Omdat deze powerline adapters zijn uitgerust met Wifi kan u 1 module installeren bij uw modem en de 2 andere modules kan u bijvoorbeeld op zolder en in de kelder plaatsen zodat u overal in uw huis van een sterk Wifi signaal kunt genieten.

Het nadeel van dit model is dat het een tragere internetsnelheid heeft in vergelijking met de WPA8635. Verder heeft het ook geen geïntegreerd stopcontact dus je moet het wel ergens kunnen plaatsen waar je dat stopcontact niet meer nodig hebt.

Deze powerline adapter kunnen we aanraden aan mensen die hun draadloos netwerk willen uitbreiden op 2 verschillende verdiepingen of ruimtes.

De TP-Link TL-PA4015PKIT is een goedkope powerline adapter die geen wifi capabiliteit heeft. Deze TP-Link powerline adapter is vooral voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope oplossing om een desktop of laptop via een ethernet kabel te verbinden. Dankzij het geïntegreerde stopcontact verlies je geen stopcontact.

Het onderzoek

Wat is een powerline adapter?

Via een powerline adapter kan u via uw elektriciteitsnet verbinding maken met uw modem. Door het signaal door het bestaande elektriciteitsnet te sturen kan het de functie overnemen van een Ethernet kabel. Dit is vooral handig als je op een afgelegen zoals de zolder of de internet wilt krijgen en je geen ethernetkabel naar daar kunt trekken. Je kan ook gebruik maken van een Wifi versterker om je Wifi signaal uit te breiden. Maar het nadeel van een Wifi versterker is dat op het op een plek moet geïnstalleerd worden waar er nog een sterk Wifi signaal aanwezig is.

Het voordeel van een powerline adapter is dat je enkel over 2 stopcontacten moet beschikken. Een stopcontact op de plek waar je internet wilt en een stopcontact op de plek waar je modem staat. Daarom zul je ook zien dat powerline adapters altijd per 2 stuks verkocht zullen worden (soms ook per 3). Daarenboven zul je via een powerline adapter van sneller internet kunnen genieten dan wanneer je op een zwak signaal moet surfen.

Het kopen van een powerline adapter is een goed idee als je over een moderne modem beschikt maar waarvan het signaal niet sterk genoeg is. Een vereiste van het installeren van een powerline adapter is dat het elektriciteitsnet in je huis relatief modern moet zijn. De snelheid van je verbinding via een powerline adapter hangt namelijk af van de kwaliteit van je elektriciteitsnet. Met een verouderde elektriciteitsnet kan het zijn dat je een zeer trage internetsnelheid zult hebben of dat het zelfs niet werkt.

We kunnen de aankoop van een powerline adapter sterk aanraden voor mensen die in een woning wonen met meerdere verdiepingen. Vaak wordt het Wifi signaal slecht verspreid of is het moeilijk om nog een bijkomende Ethernet kabel naar de bovenste verdiepingen te trekken. In dat geval is het een gemakkelijke en propere oplossing om je bestaand elektriciteitsnet te gebruiken voor je internetverbinding uit te breiden.

Powerline adapter kopen

Waarop moet ik letten?

Snelheid

Het belangrijkste van een powerline adapter is de snelheid van het internet. De snelheid van je internet hangt af van meerdere factoren. De kwaliteit van je elektriciteitsnet speelt een rol maar ook de kwaliteit van je powerline adapter speelt een grote rol.

Wifi

Een powerline adapter is uitgerust met ethernet poort zodat je er via een kabel mee kunt verbinden. Maar de dag van vandaag wil je ook graag met je smartphone, tablet of laptop draadloos kunnen verbinding maken. Als dit belangrijk is voor jou let er dan op dat je een toestel koopt met wifi capabiliteit want niet alle powerline adapters hebben dit.

Stopcontact

Je kan een powerline adapter niet aansluiten op een verdeelstekker. Het moet direct in het stopcontact gestoken worden. Hierdoor verlies je een stopcontact tenzij je voor een powerline adapter opteert met een geïntegreerd stopcontact.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.