Beste Projectiescherm

Een projectiescherm kopen is een absolute aanrader voor mensen die al een beamer hebben of van plan zijn om er een aan te schaffen. Het beste projectiescherm volgens ons is de Elite Screens M100XWH, het geeft namelijk een goed beeld weer, heeft de ideale afmetingen en is zeer betaalbaar.

Voor mensen die op zoek zijn naar een elektrisch projectiescherm raden we de Elite Screens Electric110XH aan. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het aankopen van een projectiescherm.

Onze top 3 – Beste Projectiescherm

Het beste projectiescherm volgens ons is de Elite Screens M100XWH. Dit projectiescherm heeft een ideale grootte voor een gewone beamer, een neutrale gain van 1,1 en een beeldverhouding van 16:9.

Weet dat dit model beschikbaar is in 6 verschillende maten van 86 inch tot en met 128 inch voor mensen die liever geen scherm van 100 inch hebben of liever een beeldverhouding van 16:10 hebben. Het nadeel van dit scherm is dat je het manueel moet bedienen maar voor prijs-kwaliteitsgewijs hebben wij geen beter scherm kunnen vinden dan deze.

Voor mensen die op zoek zijn naar een projectiescherm op statief kunnen we de Elite Screens T92UWH aanraden. De T92UWH is een mobiel projectiescherm dat je gemakkelijk en snel kunt opbouwen. Dankzij een stevig mechanisme kun je deze ook simpel in de hoogte verstellen.

Weet dat dit model beschikbaar is in 6 verschillende maten van 92 inch tot en met 120 inch voor mensen die liever geen scherm van 92 inch hebben of liever een beeldverhouding van 16:10 hebben. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een projectiescherm die ze niet moeten monteren.

De Elite Screens Electric100XH is een projectiescherm dat je elektrisch kunt aansturen. In andere woorden kun je het scherm laten zakken vanuit je luie zetel. Dit projectiescherm heeft juist zoals de M100XWH een ideale grootte voor een gewone beamer, een neutrale gain van 1,1 en een beeldverhouding van 16:9.

Weet dat dit model beschikbaar is in 6 verschillende maten van 85 inch tot en met 125 inch voor mensen die liever geen scherm van 100 inch hebben. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een projectiescherm dat ze op hun plafond in de living willen monteren.

Het onderzoek

Projectiescherm op muur of op scherm

Een projectiescherm kunnen we aanraden aan iedereen die al een beamer heeft en momenteel op een witte muur projecteert. Maar ook aan mensen die van plan zijn om een beamer te kopen raden we aan om een projectiescherm te kopen. Op volgende artikel kun je een aantal beamers vergelijken die de moeite waard zijn om te overwegen.

Als je een budget van bijvoorbeeld 1000 euro hebt dan is het beter om een beamer van 800 euro te kopen en een projectiescherm van 200 euro dan een beamer van 1000 euro te gebruiken tegen een witte muur. Het grote voordeel van een projectiescherm is dat het veel minder textuur heeft in vergelijking met een witte muur waardoor je een beter beeld krijgt. Ook worden kleuren meer waarheidsgetrouw weergegeven op een projectiescherm dan op een muur.

Er bestaan projectieschermen die meer kosten dan een doorsnee beamer maar daar gaan we hier niet op focussen. Met een basis projectiescherm kun je namelijk de kwaliteit van jouw beeld enorm verbeteren. Dit artikel is dan ook meer gericht op mensen die een home cinema willen installeren op een budget van 1000 euro of minder. We hebben ook een artikel waar we de beste beamer onder de 1000 euro bespreken die je kunt combineren met een van de bovenvermelde projectieschermen.

Het voordeel van een projectiescherm is dat het lang meegaat en dat er nog weinig innovatie is. Met andere woorden de projectieschermen die ze in de komende jaren zullen produceren zullen niet per se beter zijn dan het scherm dat je nu koopt. Dit in tegenstelling tot de markt voor smartphones waar er elk jaar nieuwe modellen uitkomen met nieuwe features zoals betere camera’s, meer geheugen of een mooier design.

Projectorscherm kopen

Waarop moet ik letten

Gain:

Gain in het engels is een term om uit te drukken hoeveel licht het projectiescherm reflecteert. Een projectiescherm met een gain van minder dan 1 absorbeert het licht en gaat zwarte kleuren zeer donker weergeven, nadeel is dat dit ten koste gaat van de helderheid. Wanneer de gain meer dan 1 is wilt dat zeggen dat het projectiescherm bestaat uit reflecterende elementen waardoor er meer licht wordt teruggestuurd. Vroeger was dit belangrijk omdat beamers een lage lichtopbrengst hadden. Aangezien beamers een pak beter zijn dan vroeger raden we aan om een projectiescherm met een ‘gain’ van 1 te kopen.

Kijkhoek:

De kijkhoek bepaald hoe ver je aan de zijkant van het scherm kunt zitten zonder dat het beeld flets begint te worden. Als de gain van je scherm 1 is dan is de kijkhoek theoretisch gezien 180 graden omdat het licht even sterk in alle richtingen wordt gereflecteerd. Als de gain hoger is dan 1 dan wordt de kijkhoek kleiner omdat het licht meer naar 1 plek wordt gereflecteerd. Hou er dus rekening mee dat als je een projectiescherm kiest met een hoge gain het beeld er fletser zal uitzien wanneer je het van de zijkant bekijkt.

Kleur:

Kleur accuraatheid meet hoe goed het projectiescherm de kleuren reflecteert die de beamer er op projecteert. Een projectiescherm kan zo gemaakt worden dat het bepaalde kleuren juist beter reflecteert dan andere. Hierdoor verandert de compositie van de kleur die de beamer projecteert. Omdat beamers een pak beter zijn dan vroeger raden we aan om voor een projectiescherm te gaan dat zo neutraal mogelijk is.

Afmetingen:

De meeste beamers kunnen een beeld van ongeveer 100 inch produceren zonder dat het beeld begint te vervagen. Vooraleer je een projectiescherm kiest kun je best gaan bepalen welke beamer je gaat kopen en hoe groot het kan projectoren. Als de beamer die je kiest niet groter kan projecteren dan 100 inch zonder te vervagen heeft het geen zin om een projectiescherm van 135 inch te kopen. Aangezien de meeste films en series in de 16:9 beeldverhouding worden weergegeven raden we aan om ook voor deze verhouding te gaan wanneer je een projectiescherm gaat uitkiezen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.