Beste Reisadapter

De Skross adapter volgens ons is de beste reisadapter die je momenteel kunt kopen. Het is een stevige reisadapter met 2 USB aansluitingen en 4 verschillende stekkers. Hierdoor heb je 1 universele adapter waarmee je bijna overal ter wereld mee verschillende toestellen kunt opladen. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een reisstekker.

Onze top 3 – Beste Reisadapter

De beste universele reisadapter die je momenteel kunt kopen volgens is de Skross Adapter. Het heeft de beste combinatie van features waar we naar op zoek waren. Het heeft 4 verschillende stekkers waardoor je op meer dan 150 verschillende bestemmingen terecht kunt. Daarenboven heeft het zowel een Europees stopcontact als 2 USB poorten waardoor je een GSM, tablet en laptop tegelijkertijd kunt opladen.

Hou er rekening mee dat het geen kleine adapter is en dat het redelijk wat ruimte zal innemen in je bagage. Maar tegenover deze grootte staat wel een kwalitatief dat heel wat gebruik (en misbruik) kan weerstaan. Deze Skross adapter kunnen we aanraden aan mensen die naar verschillende regio’s ter wereld reizen.

Deze Leitz reisadapter heeft een slim design. Door het stopcontact achterwege te laten en te vervangen door 4 USB poorten is deze universele reisstekker een stuk compacter in vergelijking met andere modellen. Omdat de stekkers niet zijn geïntegreerd kun je ervoor kiezen om enkel de stekker mee te nemen voor jouw bestemming.

De Leitz adapter heeft 1 stekker minder dan de Skross adapter maar dat is de stekker type I met 3 pinnen. De stekker type I met 2 pinnen zonder aarding heeft deze adapter wel waardoor je deze ook kan gebruiken voor landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en China.

Er zijn steeds minder toestellen die een stopcontact nodig hebben en via een USB poort kunnen opgeladen worden. Moderne laptops en Chromebooks kunnen bijvoorbeeld via een kabel met een USB-C aansluiting opgeladen worden. Deze Leitz reisstekker is ideaal voor mensen die geen stopcontact nodig hebben en al hun toestellen via USB kunnen opladen.

Deze Brennenstuhl adapter is een no nonsense wereldstekker. Voor iets meer dan de helft van de prijs van de Skross adapter krijg je 7 verschillende stekkers waarmee je overal ter wereld terecht kunt.

Je beschikt dan wel enkel over 1 stopcontact en er zijn geen USB aansluitingen waardoor je maar 1 toestel tegelijk kunt opladen. Voor je op reis vertrekt bekijk je gewoon welke type stekker je nodig hebt en je hebt een compacte wereldstekker. Deze wereldstekker kunnen we aanraden aan iedereen die een beperkt budget heeft.

Het onderzoek

Universele reisstekker of enkelvoudige adapter?

Een goede reisstekker is handig voor iedereen die op reis gaat naar een bestemming waar het type stopcontact verschillend is van dat in België. In totaal maakt men onderscheid tussen 12 verschillende type stekkers. Deze verschillen niet enkel in vorm maar ook in voltage en frequentie. Daarom kun je niet verwachten dat je op alle bestemmingen je lader van je smartphone zomaar in het stopcontact gaat kunnen steken.

Wanneer je reis beperkt blijft tot een Europese bestemming dan heb je geen reisstekker nodig tenzij je naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Bepaalde Afrikaanse bestemmingen zoals Marokko, Congo of Tunesië gebruiken ook hetzelfde type stopcontact als in België. Maar ook voor landen zoals Rusland, Turkije of Kazachstan moet je geen reisstekker kopen. Er zijn ook handige kaarten waar je kunt zien voor heel de wereld welk type stopcontact ze hebben.

Een universele reisstekker is handig voor mensen die 1 apparaat willen waarmee ze naar zo goed als elk land kunnen reizen. Het is klein genoeg om in je handbagage mee te nemen maar het is wel groter dan een enkelvoudige adapter. Het voordeel van een universele reisstekker is dat ze uitgerust zijn met USB poorten waardoor je voor zaken zoals je smartphone, tablet, action camera, etc… enkel nog je USB kabel moet meenemen. Het nadeel van een universele reisadapter is dat het opladen redelijk wat tijd in beslag zal nemen wanneer je meerdere toestellen wilt opladen.

Het alternatief zijn enkelvoudige adapters die je over het uiteinde van je smartphone lader of laptop lader kunt steken. Dit kan handig zijn voor mensen die al een Multiport USB lader hebben. Anderzijds is een enkelvoudige adapter ook handig als je maar 1 of toestellen wilt opladen. Ze zijn goedkoper en compacter in vergelijking met een universele reisadapter. Het nadeel is dat je afhankelijk van je bestemming verschillende enkelvoudige reisadapters moet kopen.

Waar je een universele reisstekker niet voor kunt gebruiken zijn toestellen zoals een strijkijzer of haardroger. Gelukkig kun je in de meeste hotels of AirBnB’s gebruik maken van een haardroger die ter plekke ligt.

Reisstekker / Reisadapter kopen

Waarop moet ik letten

Type stekkers

Of je nu een enkelvoudige of een universele reisstekker gaat kopen moet je goed nakijken welk type stekker je nodig hebt. Een enkelvoudige stekker is klein en compact maar daar zul je voor elke regio een andere adapter voor moeten kopen.

Bij een universele reisstekker kun je per regio de bijpassende stekker uitschuiven. De meeste universele reisadapters hebben 3 of 4 verschillende stekkers. Vaak is dit voldoende voor de meest courante bestemmingen in Amerika, Azië, Europa en Afrika. Op Wikipedia kun je alle type stopcontacten terugvinden zodat je zeker weet dat je de juiste hebt gekozen.

Vervangbare zekering

Sommige universele reisadapters maken gebruik van een vervangbare zekering. Dit is handig wanneer je een minder betrouwbaar stopcontact moet gebruiken. Als er een kortsluiting ontstaat moet je enkel de zekering vervangen in plaats van de volledige reisadapter.

USB poorten

Als je voor een universele reisadapter zou kiezen nemen er dan een met minstens 2 USB poorten en met voorkeur zelfs 4 USB poorten. De meeste toestellen de dag van vandaag kunnen met een universele kabel opgeladen worden. Of het nu een smartphone, tablet, camera of een action camera is, de meeste moderne toestellen hebben ofwel een micro USB uitgang of een USB-C uitgang. Door voor een reisadapter met meerdere USB poorten te kiezen kun je gemakkelijk 4 toestellen tegelijkertijd opladen zonder te moeten prutsen. Het voordeel is ook dat je enkel de kabel van je oplader moet meenemen en de adapter thuis kunt laten wat plaats bespaart in je valies.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.