Beste Router

Een router kopen is niet gemakkelijk, hier vergelijken we een Netgear router, TP link router en een Synology router. Volgens ons onderzoek is de Netgear R7000P de beste router die je momenteel kunt kopen. Deze Netgear router heeft een goed bereik, een sterke performantie en toffe opties zoals band steering, VPN en ouderlijk toezicht. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je een router wilt kopen.

Onze top 3 – Beste Router 2019

Deze Netgear router is volgens ons de beste router die je kunt kopen. Deze Netgear router is niet enkel gemakkelijk om te installeren maar wij vonden persoonlijk dat de interface heel intuïtief is om te gebruiken. Dit is een grote plus voor mensen die voor de eerste keer een router willen installeren en niet goed weten hoe ze dat moeten doen.

Verder heeft deze router 2 kanalen en 3 streams (een 2,4 GHz en twee 5 GHz), band steering en een goed bereik. Dankzij band steering bepaalt de router automatisch op welk kanaal de informatie zal verstuurd wordt. Dit zorgt ervoor dat je altijd met het beste kanaal verbonden bent zonder dat je zelf in geavanceerde instellingen moet zitten prutsen.

“Beste prijs/kwaliteit 2019”

De performantie van deze Synology router is vergelijkbaar met de Netgear router maar is wel een stukje duurder. Als je nergens een Netgear R7000P nergens kunt vinden of je deze goedkoper kunt vinden dan raden we aan om voor deze Synology Router te gaan.

Deze router is ook uitgerust met VPN en ouderlijk toezicht, heeft een goed bereik en band steering. We vonden de interface om deze router in te stellen iets oubolliger in vergelijking met de Netgear router maar op zich was deze ook nog makkelijk te gebruiken.

“Beste internet router 2019”

Deze goedkope router is een goede keuze voor mensen die in een appartement of een kleine woning wonen en op zoek zijn naar een betaalbare maar performante router. Het bereik is niet even goed in vergelijking met onze 2 andere routers maar het is wel een stuk goedkoper. Enigste nadeel is dat deze router geen band steering heeft waardoor je manueel moet kiezen tussen het 2,4 GHz en 5 GHz kanaal.

“Goed(kope) router 2019”

Het onderzoek

Wie moet een router kopen?

Een nieuwe router kopen heeft enkel zin voor mensen die momenteel problemen hebben met het bereik, performantie of betrouwbaarheid van hun huidige router. We raden aan mensen met oudere routers die geen 802.11ac ondersteunen om te upgraden. De routers die we hier aanraden zijn een pak performanter dan de standaard router die je van je ISP (Telenet, Proximus, etc…) krijgt. Als je met 3 mensen of meer tegelijk Wifi gebruikt zul je merken dat je snelheid de wensen overlaat, met een betere router zul je dit probleem kunnen verhelpen. Vroeger was een laptop het enkele toestel dat Wifi gebruikte. De dag van vandaag is iedereen met zijn smartphone verbonden aan de Wifi, tezamen met laptops en eventuele smart home toestellen zoals camera’s, deurbel of lampen. Een router moet veel performanter zijn in vergelijking met vroeger omdat het met meer toestellen tegelijk moet ‘spreken’

Uit persoonlijke ervaring merken we dat een standaard router niet genoeg bereik heeft in grotere huizen en huizen met 3 verdiepingen. Ook in moderne woningen met 2 verdiepingen is het bereik niet voldoende om overal in het huis Wifi te hebben. Als het enige probleem het bereik is dan kun je waarschijnlijk beter een Wifi extender kopen. Als vuistregel mag je er van uitgaan dat wanneer je problemen zich beperken tot de performantie of betrouwbaarheid dat je best een nieuwe router koopt. Indien het probleem zich beperkt tot het bereik dan kun je beter een Wifi extender kopen. Indien je een probleem hebt met zowel performantie, betrouwbaarheid en bereik begin dan met het aanschaffen met een nieuwe router en indien het bereik niet voldoende zou zijn kun je daarna nog altijd Wifi extenders kopen.

Nieuwe router kopen

Waarop moet ik letten

Bandbreedte:

Zowel op de 2,4 GHz kanaal en het 5 GHz kanaal moet er een goede bandbreedte zijn. Het moet snel genoeg zijn om met meerdere toestellen te downloaden of te streamen.

Bereik:

In een appartement of een klein huis moet 1 router volstaan om overal een goed bereik te hebben op beide kanalen.

Processor:

Een snelle processor zorgt ervoor dat de performantie op je toestel verbetert. Een single-core processor is achterhaald, een goede router heeft minsten een dual-core processor.

Band steering:

Band steering is een relatief nieuwe feature voor routers. Alle 802.11ac routers hebben minstens 2 kanalen (een 2,4 GHz en een 5 GHz) en de router moet automatisch kunnen bepalen welke kanaal ideaal is voor jouw toestel. Bij gewone routers is deze optie niet aanwezig omdat je daar manueel moet kiezen voor ofwel het 2,4 GHz kanaal of het 5 Ghz kanaal.

VPN:

Er zijn routers die extra opties aanbieden zoals VPN of ouderlijk toezicht. Deze zijn enkel handig als je daar specifiek naar op zoek bent. Indien 1 van onze routers deze optie heeft dan vermelden we dat expliciet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.