De 5 beste sapcentrifuges van 2021

Fruit centrifugeren tot een glas vol gezonde vitaminen. Met een goede sapcentrifuge haal je al het goede uit je fruit en groenten

In de ochtend is er niets lekkerder dan een fris glas vol vitaminen. Een goede sapcentrifuge raspt groenten en fruit aan hoge snelheden om zoveel mogelijk sap te behalen. Het sap en de pulp worden afzonderlijk opgevangen via een zeef. De beste sapcentrifuge werkt snel, krachtig en met weinig geluid. Let op, er is een duidelijk verschil tussen sapcentrifuges en slowjuicers. De slowjuicer perst zeer langzaam al het sap van groenten en fruit uit. Hierdoor is het sap zeer helder of zuiver, wat het verschil maakt met een sapcentrifuge. Lees hier meer over onderin het artikel. In een sapcentrifuge hou je wat pulp en vruchtvlees over. Een sapcentrifuge is in het algemeen ook goedkoper dan een slowjuicer.

BOSCH MES4000

Beste sapcentrifuge 2021

Deze Bosch MES4000 is al snel twee keer zo duur als bovenstaande Russel Hobbs. Maar toch valt dit te verklaren door de extra functies en kenmerken van de MES4000. Eerst is er het dubbele volume. De Bosch is handig voor een groter huishouden. Daar waar de RH slechts 2 tot 3 glazen uitschenkt kan de Bosch er makkelijk 4 tot 6 aan. Het pulpreservoir kan zelfs tot 3 liter opvangen. Ook qua vermogen genieten we van het dubbele wattage. Met 1000 W de sterkste sapcentrifuge op deze lijst.

Net zoals bovenstaande model is er ook een schuimafscheider en schenkstop aanwezig. Het enige dat ontbreekt is de pulphendel. Bosch staat daarvoor bekend om kwalitatieve en duurzame materialen te gebruiken. Dit toestel zal dus lang meegaan, zolang het goed onderhouden wordt. Doorddat de behuizing deels uit RVS gemaakt is is de centrifuge ook extra stevig (en iets zwaarder). Als laatste subjectieve argument kan je ook zeggen dat deze Bosch MES4000 er zeer mooi uit ziet.

RUSSEL HOBBS HORIZON

Prijs / kwaliteit slowjuicer

Niet teveel onnodige extras, goede kwaliteit en een betaalbare prijs. De Russel Hobbs Horizon juicer is een zeer goede keuze van sapcentrifuge. Met een inhoud van 750 ml en een pulpreservoir van 2 liter heb je genoeg volume voor enkele glazen in één keer te vullen. Het vermogen van 550 W is net iets hoger van het gemiddelde vermogen van een sapcentrifuge.

Ook handig meegenomen is de schenkstop. Zo voorkom je vlekken en druppels op het aanrecht. Daarnaast heb je ook een schumafscheider en pulphendel. De mondopening is ook groot genoeg om grote stukken in te plaatsen. Je kan hier in theorie volledige appels in zetten. We raden toch aan om het in twee of drie te snijden. Dit zorgt voor minder belasting, en gaat het toestel dus langer mee.

PHILIPS VIVA HR1836/00

Editor’s pick 2021

Draait het om persoonlijke voorkeur dan kan de Philips Viva HR1836 niet ontbreken uit deze lijst beste sapcentrifuges. Dit toestel is zeer betaalbaar en biedt Philips kwaliteit aan. Niet te groot qua ontwerp maar toch mooi en stijlvol. Het past zeer goed op het aanrecht naast andere moderne toestellen met een gelijkaardig ontwerp. Ook op vlak van technische aspecten moet het niet onderdoen. Dat gezegd zijnde is de inhoud wel aan de lage kant (0.5 liter).

Ideaal voor een klein huishouden maar niet voor grote gezinnen. Met een schenkstop voorkom je dat het toestel doordrupt eens de kan weg is. Hoewel de kan klein is is de verhouding met het pulpreservoir wel in orde. Dit kan 1 liter vruchtvlees opvangen. Ook het vermogen is aan de lage kant. Met slechts 500 W is er net genoeg vermogen om het beste uit de centrifuge te halen. Hoewel dit hoger mocht zijn wordt dit gecompenseerd door de lage aankoopprijs. Heb je meer budget, dan kan je ook voor de krachtigere Philips HR1922 gaan.

SAGE -THE NUTRI JUICER COLD XL

Extra budget: Beste grote sapcentrifuge – topklasse

Hebben we extra budget en kijken we niet naar de prijs / kwaliteit verhouding dan valt ons oog op de dure Sage Nutri juicer. Dit is een toestel voor tot 7 glazen in één keer voor te bereiden. De hals is dan ook extra groot zodat je minder snijwerk hebt. Omdat dit zo’n krachtig toestel is kan je ook harde ingrediënten makkelijk toevoegen. Gemaakt van roestvrij staal, het gaat hier om een toestel met duurzame materialen. Kwaliteit is zeker aanwezig bij het luxe merk Sage.

De inhoudsbeker kan je tot 2 liter vullen, het pulpreservoir heeft met 3 liter toch heel wat volume.  Topklasse wil ook zeggen dat er aan de kleine details gedacht wordt. Zo heb je een schuimafdekker, een schenkstop en een pulphendel. 1250 W vermogen is toch ook veel, gelukkig kan je de snelheid zelf bepalen afhankelijk van jouw bereiding. Harde stukken kan je dan vermalen met de turbo functie. Wil je echt zonder budgetaire beperkingen shoppen, bekijk dan ook de flagship sapcentrifuge van Sage, de ‘Big Squeeze’.

TEFAL JUICE EXPRESS ZE550D

Goedkope(re) sapcentrifuge

Deze Tefal krijgt de ‘goedkope sapcentrifuge’ benaming in de lijst van beste sapcentrifuges. In alle eerlijkheid is dit niet juist, er zijn veel goedkopere sapcentrifuges. De Tefal ZE550D kost rond de 60-70 euro en je kan makkelijk een goedkope centrifuge vinden voor de helft van de prijs. Toch blijft kwaliteit belangrijk in een lijst van beste sapcentrifuges. Daarnaast is het ook logisch dat een centrifuge met een inhoudsbeker van 0.2 liter goedkoper is dan één van 0.5. Voor deze reden halen we de Tefal erbij. Kwalitatief even goed, maar goedkoper dan alle bovenstaande modellen. In deze lijst is de minimum inhoudsbeker 0.5 liter. Daarbij moet het een erkend merk zijn, want iedereen kan een goedkoop model op aliexpress vinden.

De Tefal Juice Express ZE550D is zeer krachtig met een zeer groot sapreservoir. 800 W is meer dan genoeg, maar ook nodig voor het grote volume. Kijken we naar prijs per centiliter dan is dit makkelijk de goedkoopste sapcentrifuge. Met 2 liter kan je genoeg sap raspen voor een brunch van 8 personen. Door de grote vulopening moet je ook niet veel snijden. Makkelijk als er zoveel fruit of groenten in moeten. Kwalitatief even goed, deze Tefal heeft ook een RVS behuizing, net zoals de Bosch. Dit zorgt voor extra stevigheid en een moderne afwerking.

PRINCESS 202040

Goedkope simpele sapcentrifuge

Wil je echt simpelweg elke dag een glas sap maken – voor 1 of 2 personen – dan geven we de Princess 202045 nog mee. Geen duurzame materialen, een echt lichtgewicht. Twee snelheden ter beschikking om de inhoud van 0.2 liter zo snel mogelijk te vullen. Met 250 Watt heb je ook niet genoeg vermogen om harde groenten of fruit te raspen. Geen wortelsap dus! Ook radijzen en andere harde groenten zijn afgeraden. Appels kan nog net, maar hoe lang dit toestel het dan volhoudt is niet duidelijk.

Beste sapcentrifuge 2020

Tot zover de suggestieve top 6 beste sapcentrifuges 2021.
Eerder een fan van heldere sappen zonder enige pulp, lees dan ook de top 5 slowjuicers.
Heb je voldoende met een blender of soepmaker? Vergeet dan zeker niet ook deze te lijsten te bekijken.

Sapcentrifuges vergelijken

Verschil Slowjuicer en sapcentrifuge

Sapcentrifuge

Een sapcentrifuge haalt het sap uit groenten en fruit door snel en fijn te raspen. Dit zorgt voor dikkere sappen waar veel pup en vruchtvlees in achterblijft. Het is op zich niet geschikt voor tarwe’s, bladgroenten of noten.  De opening van een centrifuge is meestal groter dan een slowjuicer. Hierdoor kan je groenten en fruit in hun totaliteit in het toestel plaatsen.

Slowjuicer

In plaats van het raspen maakt een slowjuicer gebruik van een trage pers. Het perst zo de sappen uit de groenten en fruit en zeeft het pulp en vruchtvlees. Zo heb je heldere sappen met zeer weinig restjes. Een slowjuicer heeft meestal een fijnere hals waardoor je wat snijwerk hebt op voorhand.

Ook het type ingrediënten is verschillend voor beide toestellen. Daar waar een sapcentrifuge vooral groenten en fruit aan kan kan een slowjuicer ook bladgroenten, noten en tarwe’s persen. In het algemeen kan je zeggen dat een slowjuicer vochtarme ingrediënten aan kan. Een sapcentrifuge kan dit niet.

Sapcentrifuge Slowjuicer
Bereiding Raspt snel Kneust langzaam
Vulopening Breed (weinig snijwerk) Smal (meer snijwerk)
Geschikt voor Groenten en fruit met een hoog vochtgehalte Alle soorten groenten en fruit, noten en tarwegras
Resultaat Sap met vruchtvlees of pulp Helder sap
Aanschaf Relatief voordelig Relatief duur
Beste juicer kopen

Sapcentrifuge kopen,
Waar op letten

Vermogen vs inhoud

Net zoals bij elk keukentoestel maakt kwaliteit uit. Het aankopen van een toestel is altijd een investering waar je even over moet nadenken. Koop je een goedkoop toestel (€ 60) dat slechts één jaar mee gaat dan betaal je meer dan een duurder toestel (€ 120) dat drie jaar mee gaat. Wees dus zeker dat je kwaliteit in overweging neemt, en niet zomaar het goedkoopste toestel koopt. Duurzame materialen verkleinen ook de afvalberg, iets om over na te denken.

Tot zover het artikel ‘Beste sapcentrifuge 2021’ – Laatste update 07/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.