Scroll Top
Beste sapcentrifuge

De 6 beste sapcentrifuges van 2023

Maak in een handomdraai gembershots of andere sapjes

Met de beste sapcentrifuges bereid je in een handomdraai gezond en helder vruchtensap. Deze raspt jouw groenten of fruit aan een hoge snelheid tot een glas vol vitaminen. Hierbij komt de pulp in een apart reservoir terecht. Het toestel is met andere woorden geschikt voor iedereen die zijn vruchtensap graag helder heeft.

Een groot pluspunt aan de sapcentrifuge is dat je veel minder voorbereidend snijwerk hebt dan bij een slowjuicer. Daarnaast zijn de mogelijke smaakcombinaties oneindig en is het een goede manier om gezonder te leven. Denk maar aan een kleurrijk bietensapje, pittige gember(shots) of selderijsap. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste sapcentrifuge voor jouw budget.

Onze selectie sapcentrifuges

Beste prijs-kwaliteit: Bosch MES4000

Voordelen:

 • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Hoog vermogen
 • Grote vulopening
 • Schenkstop om morsen tegen te gaan

Nadelen:

 • Bevat heel wat onderdelen
 • Minder geschikt voor bladgroente

In de categorie beste prijs-kwaliteit kiezen we voor dit model van Bosch. Het is een uiterst krachtig model met een vermogen van maar liefst 1000 watt. Het toestel bevat een grote vulopening waarin je een volledige appel in kwijt kunt. Veel voorbereidend snijwerk heb je dus niet. Het pulpreservoir heeft een ruime inhoud van drie liter waardoor je aan één stuk door sapjes zoals gembershots kan bereiden.

Ondanks het krachtige vermogen is het toestel niet geschikt om spinazie tot sap te raspen, hiervoor kun je beter een slowjuicer gebruiken. Gebruikers geven de tip om spinazie toe te voegen met andere vruchten. Blijkbaar zou het op deze manier wel lukken om ook spinazie in je sap te verwerken. De schuimafscheider voorkomt dat je overtollig schuim in je glas krijgt en de schenkstop is goed om morsen bij het uitgieten tegen te gaan.

Het toestel bestaat uit heel wat losse onderdelen; je zet het dus niet snel even in elkaar. Gelukkig zijn deze onderdelen allemaal vaatwasserbestendig en verlies je geen tijd aan de schoonmaak van het toestel. De behuizing is gemaakt uit roestvrij staal, wat het tot een degelijk keukentoestel maakt. Bij frequent gebruik zal dit voor heel wat gezinnen de beste sapcentrifuge zijn.

Professionele sapcentrifuge: Sage the Nutri Juicer Cold Plus

Voordelen:

 • Geschikt voor grote hoeveelheden
 • Hoog vermogen
 • Cold Spin Technology
 • Met schenkkan

Nadelen:

 • Duur
 • Neemt veel plaats in beslag

Dit stijlvolle keukentoestel in inox kun je zonder problemen op je aanrecht laten staan. Voorzie hiervoor wel voldoende plaats, want het is een groot model.

Onze keuze voor deze professionele sapcentrifuge is voornamelijk gebaseerd op zijn krachtige vermogen van 1300 watt en de grote sapkan die je krijgt meegeleverd. Je kan tot wel twee liter vers sap bereiden. Vervolgens kun je het nog drie dagen in de koelkast bewaren. Ook hier kun je een volledige appel kwijt in de vulopening. Je hebt amper voorbereidend snijwerk en ook het raspen verloopt moeiteloos.

De Cold Spin Technology voorkomt dat je sap opwarmt tijdens het volledige proces. Je kunt het direct op een frisse temperatuur serveren. Nadat je klaar bent met de bereiding van je sap kun je de losse onderdelen in de vaatwasser kwijt.

Een minpuntje is de hogere aankoopprijs, alsook de omvang van het toestel. Heb je een groot gezin en wil je frequent sapjes bereiden, dan is dit zonder twijfel de beste sapcentrifuge voor jouw huishouden.

Goedkope sapcentrifuge: Philips VIVA HR1832/00

Voordelen:

 • Vaatwasserbestendig
 • Goedkoop
 • QuickClean technologie
 • Compact
 • Schenkstop om morsen tegen te gaan

Nadelen:

 • Lager vermogen
 • Smallere vulopening

Zoek je een model waarbij je niet te diep in je zak moet tasten, dan is deze goedkope sapcentrifuge van Philips een goede keuze. Je krijgt een degelijk basismodel met alle nodige functionaliteiten. Het sap komt rechtstreeks in je glas terecht. Het pulpreservoir is goed voor zo’n anderhalve liter sap. Dit betekent dat je anderhalve liter sap kan bereiden zonder het reservoir te moeten leegmaken.

Naast de voordelige prijs, is het ook een compact model. Het zou maar liefst twee keer kleiner zijn dan de overige modellen op de markt. Een nadeel is dat de vulopening smaller is. Daardoor zal je vruchten in stukken moeten snijden ter voorbereiding.

Qua reiniging is er sprake van de QuickClean technologie. De zeef, die vaak het moeilijkst te reinigen is, kun je hierdoor bijzonder snel schoon krijgen.

Heb je geen zin om alles met de hand af te wassen, dan kun je de losse onderdelen ook kwijt in de vaatwasmachine. Tot slot is er ook een schenkstop aanwezig. Deze voorkomt dat je aanrecht vuil wordt tijdens het uitschenken.

Aangezien het vermogen van deze sapcentrifuge met 400 watt niet bijzonder hoog is, kun je dit toestel het beste gebruiken voor een occasioneel sapje. Voor frequent gebruik kies je beter een krachtiger toestel.

Voordelen:

 • Drie functies in één toestel
 • Gebruiksvriendelijk
 • Met schenkkan
 • Sapreservoir wordt blenderkan

Nadelen:

 • Luid
 • Klein sapreservoir

De multifunctionele sapcentrifuge van Russell Hobbs is naast de bereiding van sapjes geschikt om citrusvruchten te persen en ijs te crushen. De blenderfunctie zou zelfs geschikt zijn om soep en smoothies glad te mixen. Je krijgt met andere woorden drie functies in één apparaat. Om van al deze functies gebruik te kunnen maken, krijg je verschillende opzetstukken meegeleverd.

Daarnaast krijg je een los sapreservoir meegeleverd dat ook op de blender gemonteerd kan worden als blenderkan. De kan is volgens gebruikers helaas aan de kleine kant; je kan er twee glazen sap mee bereiden in één keer.

Qua vermogen scoort het toestel eerder gemiddeld met 800 watt. We vragen ons af of dit vermogen volstaat om ijs en bevroren fruit te kunnen crushen.

Let er wel op dat je geen bevroren fruit tot sap probeert te mixen in de sapcentrifuge. Daarvoor is een sapcentrifuge niet geschikt. Gebruik in dit geval steeds de blenderfunctie.

Zoek je een multifunctioneel toestel voor een goede prijs, dan is dit de beste sapcentrifuge voor jou. Houd alleen rekening met het hoge geluidsniveau. Volgens gebruikers is het een zeer luid toestel.

Beste design: Novis Vita Juicer

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • AutoSpeed functie
 • VitaTec functie
 • Ruime set aan accessoires
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen:

 • Duur
 • Laag vermogen

Het stijlvolle model van Nova scoort het hoogst op het vlak van design en is beschikbaar in verschillende kleuren. Helaas dien je een klein fortuin neer te tellen als je deze op je aanrecht wilt plaatsen. Het ontwerp doet ons een beetje denken aan de slowjuicer van SMEG, met dezelfde retro uitstraling.

Je krijgt voor deze prijs een kwalitatief toestel. Zo hoef je de snelheid bijvoorbeeld niet zelf te regelen. De AutoSpeed functie kiest automatisch de perfecte snelheid om het fruit of de groenten tot sap te verwerken.

Een leuk bijkomend aspect is de aanwezigheid van een citruspers. Dankzij de VitaTec functie haal je dus zoveel mogelijk sap en vezels uit je citrusvruchten. Je krijgt een ruime set aan accessoires meegeleverd.

De losse onderdelen van deze goede sapcentrifuge kun je na gebruik in de vaatwasmachine kwijt. Houd er wel rekening mee dat dit geen krachtig apparaat is. Met een vermogen van 240 watt is dit het minst krachtige model uit onze lijst.

Beste compacte: Braun SJ3100BK

Voordelen:

 • Leuk design
 • Goedkoop
 • Compact
 • Reinigingsborstel

Nadelen:

 • Schoonmaken vereist wat tijd
 • Laag vermogen

Hoewel Philips hoog scoort met zijn compacte designs, neemt deze van Braun nog iets minder plaats in beslag. Verder vinden we het een leuk model om op het aanrecht te laten staan. Uiteraard is het pulpreservoir ontworpen in verhouding tot de rest van het toestel. Je kunt er slechts 0,75 liter pulp in kwijt. Hiermee kun je sap maken voor één à twee personen zonder het pulpreservoir te moeten leegmaken. Ook qua vermogen is dit, met 500 watt, een lichter toestel.

Het meegeleverde borsteltje komt goed van pas wanneer je de zeef wilt schoonmaken. De meeste opmerkingen van gebruikers gaan immers over de reiniging van het toestel. Ze geven aan dat het wat tijd in beslag neemt om het toestel schoon te maken. De golvende vorm van het reservoir zou hiervan de oorzaak zijn. Verder lijken er af en toe grotere stukken fruit of groente in het pulpreservoir te verdwijnen.

Ondanks deze minpunten is het een leuk basismodel om in huis te halen. Ook de prijs valt goed mee.

Tot zover de suggestieve top 6 beste sapcentrifuges 2023.
Eerder een fan van heldere sappen zonder enige pulp, lees dan ook de top 5 slowjuicers. Heb je voldoende met een blender of soepmaker? Vergeet dan zeker niet ook deze te lijsten te bekijken.

goede sapcentrifuge
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een sapcentrifuge?

Vermogen

Let bij de aankoop van je sapcentrifuge zeker op het vermogen van het toestel. Als je dagelijks sapjes wenst te bereiden, kies je best voor een sapcentrifuge met een hoog vermogen. Hoe krachtiger het toestel is, hoe eenvoudiger je je groenten en fruit tot sap kunt raspen. Zo zet je in een handomdraai je dagelijkse sapje op tafel.

Indien je de sapcentrifuge enkel bij gelegenheid wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij de brunch in het weekend, zal een toestel met een lager vermogen volstaan. Kies in dat geval bij voorkeur voor zachtere fruitsoorten.

Wanneer je voornamelijk harde groenten wilt raspen, zoals wortelen, kies je best voor een toestel met een hoger vermogen. De meeste toestellen hebben een vermogen tussen de 500 en de 1000 watt. Wil je echt een zeer krachtig toestel, dan kies je voor een vermogen hoger dan 1000 watt.

Inhoud pulpreservoir

De inhoud van het pulpreservoir is voornamelijk belangrijk om aan één stuk door te kunnen werken. Dit kan belangrijk zijn als je een groot gezin hebt. Wanneer het reservoir vol is, dien je even te stoppen om de bak leeg te maken. Hoe groter het reservoir, hoe langer je groenten en fruit kan toevoegen via de vulopening.

Vaak komt het sap in de meegeleverde sapkan terecht. Sommige modellen voorzien geen sapkan. In dat geval kun je je glas rechtstreeks onder het toestel plaatsen. Bijkomend kan een schuimafscheider een meerwaarde zijn voor je sapcentrifuge. Deze functie voorkomt dat er een schuimlaag achterblijft in je glas.

beste sapcentrifuge
Afbeelding: Canva.com

Afmetingen

Wanneer je een toestel zoekt om op je aanrecht te laten staan, kun je kiezen voor een compact model met een mooi design. Zo zijn de modellen van Novis een streling voor het oog. Sapcentrifuges waarbij het pulpreservoir ingebouwd zit in het toestel ogen vaak compacter en eenvoudiger. Een toestel dat bestaat uit een losstaande sapkan en een losstaand pulpreservoir komt al snel rommelig over op je aanrecht.

Je kan er uiteraard voor kiezen om de losse onderdelen na gebruik steeds op te bergen. Heb je een sapcentrifuge met een los pulpreservoir, dan is het slim om een plastic zakje in het reservoir te stoppen. Na gebruik verwijder je het zakje met de pulpresten en zo hoef je al één onderdeel minder schoon te maken.

Over het algemeen nemen sapcentrifuges weinig plaats in. De nieuwste modellen zijn zeer esthetisch ontworpen. Qua vulopening kies je best een voldoende ruime diameter. Zo kun je het voorbereidende snijwerk zoveel mogelijk beperken. Bij slowjuicers is deze opening vaak kleiner. Qua voorbereidend werk ben je dus beter af met een sapcentrifuge.

goede sapcentrifuge 1
Afbeelding: Canva.com

FAQ – vaak gestelde sapcentrifuge vragen

Wat is een sapcentrifuge?

Met een sapcentrifuge kan je heldere, gezonde sapjes bereiden. Hiervoor kun je groenten en fruit combineren. Aan een hoge snelheid raspt de sapcentrifuge je groenten en fruit tot helder sap. Je kan de gewenste snelheid aanpassen aan de vruchten die je tot sap wilt raspen. Zo zul je voor harder fruit een hoger vermogen nodig hebben.

Er zijn meestal verschillende standen op het toestel terug te vinden. Sommige toestellen beschikken over een functie om deze snelheid automatisch te regelen.

De mogelijke combinaties bij een sapcentrifuge zijn oneindig. Velen gebruiken de sapjes om een gezondere levensstijl na te streven of om op gewicht te blijven. Doordat de pulp in een afzonderlijk reservoir terechtkomt, krijg je een helder sap. Houd er rekening mee dat je sap hierdoor wel minder vezels en vitaminen bevat. Indien je liefst zo weinig mogelijk pulp in je sap hebt, is een sapcentrifuge een goede oplossing.

goedkope sapcentrifuge
Afbeelding: Canva.com

Koop ik best een sapcentrifuge of een slowjuicer?

Het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer zit vooral in de bereidingswijze. Daar waar een slowjuicer je fruit en groenten tot sap perst, heeft een sapcentrifuge een raspende werking.

Het sap uit een slowjuicer bevat daardoor meer vezels en vitamines. In een slowjuicer kun je ook stevigere groenten fijnmalen, zoals spinazie en bleekselderij. In een sapcentrifuge zal dit een onhandig klusje zijn, met een kleine hoeveelheid sap tot gevolg. Kies bij een sapcentrifuge vooral voor fruit met een hoog vochtgehalte.

We kunnen concluderen dat het sap van een slowjuicer vaak een gezondere oplossing is. Toch heeft de sapcentrifuge een aantal voordelen tegenover de slowjuicer. Zo is het toestel vaak goedkoper en heb je heel wat minder voorbereidend snijwerk. Tot slot is het ook de ideale oplossing voor zij die liever geen pulp in hun sap hebben. Bij de sapcentrifuge krijg je een helder en licht verteerbaar sap.

Zoek je de beste oplossing voor smoothies, overweeg dan de aankoop van een blender.

professionele sapcentrifuge
Afbeelding: Canva.com

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 16 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, vermogen, reservoir, grootte, functies en prijs.

Tot zover het artikel beste sapcentrifuge

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.