Beste saturatiemeter

Als je jouw zuurstofwaarden in het bloed bij moet houden, dan kan een saturatiemeter voor thuis goed van pas komen. Omdat we over gezondheid spreken is het dus ook noodzakelijk om de beste saturatiemeter voor jouw situatie te vinden. Door de grote hoeveelheid saturatiemeters die er op de markt verschenen zijn, kun je hier wel wat hulp bij gebruiken. Onderstaande top 5 zorgt ervoor dat je al een beter beeld hebt bij de mogelijkheden en hierdoor gerichter kunt gaan zoeken. Lees ook ‘het onderzoek’ onderin. Hier krijg je meer uitleg waar je op moet letten en hoe je moet kiezen om zo de beste saturatiemeter te kopen.

Beste saturatiemeters 2019

Onze favoriete saturatiemeter – die dat het beste scoort op de prijs- en kwaliteitsverhouding – is de Medisana PM100. Verkocht en beschikbaar in verschillende winkels is deze saturatiemeter een zeer kwalitatief basisproduct. Enerzijds wordt het door Medisana gemaakt, een erkend merk binnen de zorg sector. Anderzijds wordt er gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Ook de prijs valt zeer goed mee.

Ben je onderweg in plaats van thuis, dan kan je deze saturatiemeter makkelijk meenemen. Door het formaat en het werken via batterijen is dit een lichte draagbare meter. Het meetpunt bevindt zich aan de vinger, zet deze vast en je krijgt via de OneTouch functie meteen al je waarden op het scherm te zien. Dit wordt via een staaf- of golfdiagram weergegeven. Na 8 seconden zonder signaal schakelt die zich automatisch uit om batterij te sparen.

“Beste prijs / kwaliteit Saturatiemeter” – Doorgelicht

+ Draagbare saturatiemeter
+ Eenvoudige weergave van waarden
+ Prijs / kwaliteit

Zuurstofwaarde meten kun je het makkelijkst met de Beurer PO80. Deze saturatiemeter werkt via een meting van de vinger. Dit toestel is voorzien van een OLED scherm, waardoor je na iedere meting precies het aantal procent SpO kunt aflezen. De helderheid van het scherm kun je hierbij ook in verschillende standen instellen, zodat je altijd helder zicht hebt bij het doen van de metingen. Dit toestel is licht en draagbaar, het werkt dan ook op AAA batterijen of via de stekker als de batterij leeg is. Maar wees gerust: De zuurstofsaturatiemeter geeft ruim op tijd aan wanneer de batterijen leeg zijn, zodat je ervoor kan zorgen dat je de nieuwe al klaar hebt liggen voor de volgende meting.

“Beste Saturatiemeter 2019” – Doorgelicht

+ Lichte draagbare saturatiemeter
+ Zeer accurate waarden
+ Zowel op batterij als op elektriciteit
+ Gebruiksvriendelijk

De ChoiceMMed MD300C53 is een saturatiemeter voor een kind vanaf 2 jaar. Deze ziet er namelijk uit als een dier, in dit geval een kikker. De sensor van de zuurstofsaturatiemeter is aangepast aan een dunnere huid, waardoor zelfs de jongsten ermee geholpen kunnen worden. Je hoeft het apparaat alleen maar aan de vinger te plaatsen, waarna je de metingen af kan lezen van het OLED scherm. Op dit scherm wordt niet alleen het percentage van de zuurstof weergegeven, maar ook de hartslag en de batterijstatus van het apparaat.

“Beste saturatiemeter voor kinderen” – Doorgelicht

+ Energiezuinig – 2500 metingen kan doen op de batterijen
+ Automatische uitschakeling na 10 seconden geen signaal
+ Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Wanneer je op zoek bent naar een saturatiemeter via het oor, dan is de Nonin PureLight reusable sensoren de beste oplossing. Deze zuurstofsaturatiemeter kun je door middel van een clip aan jouw oorlel hangen, waarna de meting kan beginnen. Dit apparaat is hierdoor ook geschikt als saturatiemeter voor een baby, doordat er een accurate en snelle meting gedaan kan worden. Het fijne aan dit apparaat is dat er ook geen kruisinfectie plaats kan vinden, doordat de vingertoppen niet aan worden geraakt. Aan het einde van de meting zie je direct wat de waarden zijn, zodat je hierop in kunt spelen.

“Beste saturatiemeter voor baby’s” – Doorgelicht

+ Snelle en eenvoudige metingen via oor
+ Bedoeld voor korte termijn opnames wanneer de vinger niet mogelijk is
+ Ook geschikt voor baby’s

Ben je op zoek naar een professionele saturatiemeter? Dan is de Nonin Onys 9590 een van de beste saturatiemeters die er op de markt te verkrijgen is. Deze meter is een compacte en lichte meter, waardoor je hem overal mee naar toe kunt nemen. Hij geeft hierbij snelle en nauwkeurige metingen, waardoor je als hulpverlener direct de juiste zorg toe kan passen bij de patiënt. Het LED-display geeft de waarden ook in kleuren aan, waardoor je in een oogopslag ziet wat het risico is. De saturatiemeter kan ook gebruikt worden bij een kind, waardoor je nooit meer met meerdere meters rondloopt.

“Professionele saturatiemeter 2019” – Doorgelicht

+ Licht & Draagbaar
+ Nauwkeurige metingen weergegeven in kleuren
+ Het apparaat begint te werken wanneer deze aangekoppeld is
+ Geschikt voor kinderen

Het onderzoek

Waarom een saturatiemeter kopen?

Voor veel verschillende situaties is het meten van de zuurstof een goede oplossing. Door de waarden in de gaten te houden kun je namelijk bekijken of je in een risicogroep behoort en jouw leefstijl aan moet gaan passen. Een saturatiemeter kopen kan jou erbij helpen om de metingen naast elkaar te leggen, zodat je kunt zien wanneer jouw zuurstofgehalte omhoog- of omlaaggaat. Met de beste saturatiemeters kun je tevens jouw hartslag meten, waardoor je een totaalplaatje krijgt van jouw gezondheid en de conditie. Zo kun je bewuster met jouw gezondheid omgaan.

Wat is een saturatiemeter?

Een saturatiemeter is een apparaat die de mate van zuurstof in het bloed meet. Dit kan voornamelijk voor rokers of sporters van groot belang zijn om te zien hoe het met de gezondheid staat. De professionele en niet-professionele saturatiemeter meet het percentage aan de hand van infraroodstralen via de vingertop of de oorlel. Hierdoor kan er nauwkeurig bepaald worden in welke mate zuurstof en hemoglobine met elkaar verbonden zijn.

Voor het gebruik van een zuurstofsaturatiemeter moet je wel weten wat de gezonde zuurstofwaarden in het bloed zijn. In feite is alles boven de 90 procent de goede waarde voor een gezond persoon. Wanneer de saturatiemeter een lagere waarde aangeeft, moet er contact op worden genomen met een specialist. Op basis van een saturatiemeter met alarm kan ervoor gezorgd worden dat ernstige gezondheidsklachten binnen een korte tijd onderzocht kunnen worden. En de lage waarden vaak medisch verklaarbaar kunnen zijn, zodat er een goede behandeling plaats kan vinden.

De beste saturatiemeter kopen

waar moet ik op letten?

De prijs van de saturatiemeter

Een saturatiemeter kopen kan in verschillende prijsklassen. Zo zijn er al zuurstofsaturatiemeters te verkrijgen voor enkele tientalle euro’s. Deze zijn dan wel voornamelijk enkel voor thuisgebruik zijn. Een goedkope meter hoeft daarbij niet direct in kwaliteit onder te doen dan een duurdere variant. Een professionele saturatiemeter kost, vanwege de extra functies en het gebruiksgemak voor zorgverleners, meer. Echter heb je hier ook veel functies bij die je als particulier niet nodig hoeft te hebben om een nauwkeurige meting te kunnen doen van de zuurstofwaarden in het bloed en eventueel de hartslagmetingen. Het is daarom ook verstandig om naar jouw eigen budget te kijken voordat je een saturatiemeter kopen gaat.

Zuurstofmetingen en hartslag

De beste saturatiemeters onderscheiden zichzelf niet alleen door middel van de nauwkeurige metingen, maar ook door de extra functies die er geboden worden. Zo kan een zuurstofsaturatiemeter in veel gevallen ook jouw hartslag meten, waardoor je een nog beter beeld kunt krijgen van jouw gezondheid. Wanneer de waarden van de zuurstof in het bloed laag zijn, kan dit een verband hebben met jouw hartslag. Door deze metingen een aantal keer samen uit te voeren kun je eventueel een verband ontdekken en ervoor zorgen dat je op tijd naar een specialist gaat om de mogelijke behandelingen te bespreken.

Koppelen met een smartphone

Vandaag de dag zijn we steeds meer in beweging en wordt er verwacht dat we op meerdere plaatsen tegelijk kunnen zijn. Echter moet je in veel gevallen dan toch jouw zuurstofwaarden meten wanneer je niet thuis bent. Enerzijds heb je nood aan een draagbare saturatiemeter, daarnaast moet je de waarden ergens op kunnen bijhouden of noteren. Door een saturatiemeter te kopen die de waarden direct naar jouw smartphone door kan sturen via Bluetooth heb je de metingen te allen tijde bij de hand door middel van een app. Zo kun je de waarden ook eenvoudiger laten zien aan je dokter. Deze apps houden ook oudere data bij, zo kan je makkelijk vergelijken en uitzonderlijke waarden opmerken.

Leesbaarheid van het scherm

Hoe lastig is het als de waarden vrijwel niet te lezen zijn doordat het scherm te donker is? De beste saturatiemeters zijn uitgerust met een functie om de helderheid van het scherm aan te kunnen passen. Bij de ene meter is dit echter uitgebreider dan bij de ander. Als je een saturatiemeter kopen gaat, is het daarom verstandig om ook hierop te letten. Je wilt immers gedurende de gehele dag de metingen uit kunnen voeren, waardoor het onhandig kan zijn als je deze niet fatsoenlijk af kunt lezen in het donker. Daarnaast wil je niet dat je verblind wordt wanneer het scherm te fel staat.

Verschillende soorten saturatiemeters

Saturatiemeter voor de vinger

De meeste saturatiemeters zijn bedoeld om de zuurstofwaarden via de vinger te meten. Hierbij klem je het apparaat om jouw vinger en hoef je soms alleen een druk op de knop te geven voordat het apparaat aan het werk gaat. Het voordeel is dat deze apparaten een nauwkeurige meting kunnen geven vanaf kinderen van twee jaar en bij volwassenen. Wanneer deze meters gebruikt worden in de zorg is het echter wel belangrijk dat deze na de metingen goed schoongemaakt wordt om infecties te voorkomen. Als saturatiemeter voor een baby kan het echter wel lastig zijn vanwege de beweeglijkheid van het kind.

Saturatiemeter voor het oor

Wanneer metingen via de vinger niet uitgevoerd kunnen worden of niet gewenst is, dan is een saturatiemeter voor het oor de geschikte keuze. Deze meter kun je eenvoudig bevestigen aan de oorlel, waarna de metingen worden uitgevoerd. Het apparaat is echter wel uitsluitend bestemd voor snelle en nauwkeurige metingen en wordt voornamelijk als professionele saturatiemeter ingezet. Zorgverleners kunnen er namelijk op deze manier voor zorgen dat de infecties die aan de handen zitten niet verder verspreid kunnen worden. Deze saturatiemeter kopen kan daarom veel voordelen opleveren en zorgt ervoor dat je altijd nauwkeurige metingen tot je beschikking hebt.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.