Scroll Top

De 6 beste scheerapparaten van 2023

De Philips Series 9000 is onze favoriete keuze.

De beste elektrische scheerapparaten kunnen een scheerresultaat leveren dat in de buurt komt van scheermesjes. Maar de kost van scheermesjes kan redelijk hoog oplopen. Bovendien zijn botte scheermesjes vaak de oorzaak van huidirritatie en ingegroeide haartjes. Volgens kappers is het gebruik van een tondeuse een goede manier om dit te voorkomen.

Een goede tondeuse is gemakkelijk om te gebruiken en bespaart je heel wat tijd. Zeker wanneer je het ook onder de douche kunt gebruiken. Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen op de markt. Daarbij hebben we rekening gehouden met het scheerresultaat, het batterijleven en de waterdichtheid. Lees hieronder verder om de beste tondeuse voor jou te vinden.

Onze selectie scheerapparaten

Beste scheerapparaat 2022: PHILIPS SERIES 9000 S9711/31

Voordelen:

 • Inclusief SmartClean reinigingsstation
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Draadloos op te laden
 • Schoonmaakindicator
 • Inclusief baardtrimmer

Nadelen:

 • Geen turbofunctie
 • Geen laadstation
 • Dure reinigingscartridges

 

De Philips Series 9000 S9711/31 komt als beste scheerapparaat uit onze doorlichting. Dit scheerapparaat met roterende scheerkop is echt een multifunctionele topper en is geschikt voor scheren, trimmen, hoofdhaar en gevoelige huid.

Als bijkomend voordeel noteren we dat dit apparaat geleverd wordt met een SmartClean systeem, waardoor het een gladdere scheerbeurt garandeert en ook nog eens langer meegaat. De cartridges die bij het SmartClean systeem horen zijn helaas aan de duurdere kant. Volgens Philips gaat een cartridge drie maanden mee als je het reinigingsstation wekelijks gebruikt.

Zoals de meeste toestellen uit onze test heeft ook de Philips Series 9000 S9711/31 een snellaadfunctie. Ben je toch eens vergeten je toestel op te laden, dan is je scheerapparaat in een mum van tijd klaar voor één scheerbeurt. Met dit toestel kan je zowel nat als droog scheren en je kan hem ook gebruiken onder de douche. Dit scheerapparaat is niet goedkoop, maar het is zeker niet het duurste toestel uit onze test. Ten slotte is dit apparaat voorzien van een handige display waardoor je in een oogopslag ziet wanneer het toestel aan reiniging toe is of opgeladen moet worden. Een opgeladen batterij is goed voor 50 minuten scheertijd.

Beste voor gevoelige huid: PHILIPS SERIES 7000 S7786/55

Voordelen:

 • Inclusief Quick Clean reinigingsset
 • Inclusief laadstation
 • Compatibel met Philips GroomTribe app

Nadelen:

 • Geen turbofunctie

De Philips Series 7000 S7786/55 is volgens ons het beste scheerapparaat voor gevoelige huid. Dit toestel met roterende scheerkop lijkt wel het goedkopere broertje van de Philips Series 9000 S9711/31, maar is zeker niet te onderschatten. Hij is het enige toestel uit onze doorlichting dat compatibel is met een app en net dat zorgt ervoor dat hij uit de bus komt als beste scheerapparaat voor gevoelige huid. De app geeft namelijk tips om je scheerbeurt bij te sturen waar nodig, afhankelijk van je huidtype. Merk je dus dat het resultaat nog niet optimaal is, dan vertelt de app je hoe het beter kan.

Ook dit toestel komt met een reinigingsstation, in dit geval de Quick Clean Pod, die erg handig is in gebruik. Daarbovenop heeft de Philips Series 7000 S7786/55 ook een laadstation zodat je niet aan de slag moet met een snoer.

Ook dit toestel heeft helaas geen turbofunctie, maar omdat die vooral belangrijk is bij zware baardgroei nemen we dit kleine nadeel er graag bij. Een opgeladen batterij is goed voor 60 minuten scheertijd.

Beste voor zware baardgroei: REMINGTON F9200 POWER ADVANCED

Voordelen:

 • Prijs
 • Lange batterijduur
 • Inclusief laadstation
 • Bruikbaar tijdens opladen
 • Mooi design

Nadelen:

 • Geen precisietrimmer

De Remington F9200 Power Advanced is voor ons het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. Dit foliescheerapparaat wordt geleverd met een laadstation en kan maar liefst 120 minuten autonoom scheren. Bovendien beschikt dit toestel over een turbofunctie, die o zo belangrijk is bij zware baardgroei. Scheren kan zowel nat als droog en de flexibele scheerkop kan ook vastgezet worden als je dat handiger vindt.

Enig minpuntje is dat dit een van de weinige toestellen is dat niet beschikt over een precisietrimmer, wat toch wel handig is voor verdwaalde haartjes of om je baard simpelweg bij te werken. Anderzijds is de Remington F9200 Power Advanced zo goed geprijsd dat je een minpuntje er graag bij neemt.

Dit scheerapparaat komt niet met een reinigingsstation, maar wel met een reinigingsborstel, het apparaat kan verder ook makkelijk afgespoeld worden onder de kraan. Tot slot is dit ook een erg mooi toestel dat makkelijk in de hand ligt.

Beste onder de douche: BRAUN 3010S PROSKIN

Voordelen:

 • Goede grip
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Mooi design

Nadelen:

 • Geen laadstation
 • Kortere batterijduur

De Braun 3020s ProSkin is met zijn ergonomische vorm en rubberen handgrip het beste scheerapparaat voor onder de douche. Het foliescheerblad met drukgevoelige mesjes is bovendien uitermate geschikt voor gevoelige huid en scheert snel en efficiënt.

Zoals de meeste goede scheerapparaten beschikt ook de Braun 3020s ProSkin over een precisietrimmer om zelfs de lastigste haartjes aan te kunnen. Ook dit toestel beschikt over een snellaadfunctie. De batterijduur is met 45 minuten aan de lage kant en er is helaas geen laadstation voorzien. Het opladen duurt ongeveer 60 minuten en gebeurt via een adapter. Ook bij dit toestel zie je in een oogopslag op de led-indicator hoe het met de batterij gesteld is.

Reinigen doe je met het meegeleverde borsteltje en door het apparaat simpelweg af te spoelen onder de kraan. Scheer je liever droog, dan werkt dit toestel ook prima. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en we vinden het ook nog een erg mooi scheerapparaat.

Beste goedkope scheerapparaat: SKULLSHAVER IPX7

Voordelen:

 • Prijs
 • Neus- en oorhaartrimmer
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Geschikt voor hoofd
 • Inclusief baardtrimmer

Nadelen:

 • Geen turbofunctie
 • Geen snellaadfunctie

Het beste goedkope scheerapparaat is voor ons de Skullshaver IPX7. Dit handige toestelletje met maar liefst vijf roterende scheerkoppen is bijzonder veelzijdig en dat bovendien voor een zeer zachte prijs.

Met de Skullshaver IPX7 kan je zowel je baard als je hoofd, neus en oren te lijf gaan. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat het apparaat goed in de hand ligt en dat je het bovendien erg makkelijk onder de douche kan gebruiken. Dit scheerapparaat is het enige uit onze doorlichting dat geen snellaadfunctie heeft dus je moet ervoor zorgen dat je steeds op tijd oplaadt. Verder is er ook geen turbofunctie aanwezig, wat een nadeel kan zijn bij zware baardgroei.

De Skullshaver IPX7 wordt geleverd met een heleboel accessoires: een neus- en oorhaartrimmer, een reinigingsborstel, een gezichtsborstel en precisieopzetstukken. Tot slot vind je nog een USB-kabel in de doos zodat je je toestel kan opladen waar je maar wil. Met een opgeladen batterij kan je 50 minuten scheren.

Beste voor het hoofd: REMINGTON HC5810 GENIUS

Voordelen:

 • Inclusief laadstation
 • Handige accessoires
 • Handige display

Nadelen:

 • Niet waterdicht
 • Geen snellaadfunctie

De Remington HC5810 Genius komt als beste scheerapparaat voor het hoofd uit onze test. Deze trimmer is bruikbaar voor een haarlengte tussen 3 mm en 40 mm. Wil je echter nog korter gaan, dan kan je het toestel gebruiken zonder opzetstuk.

De handige display geeft de batterijduur en de ingestelde haarlengte weer zodat ongelukjes geen kans krijgen. Ook dit toestel komt met een laadstation, wat best handig is als je je hoofd vaker scheert. De Remington HC5810 Genius heeft een batterijduur van 50 minuten. Dit apparaat heeft geen snellaadfunctie, dus het is belangrijk om het altijd meteen terug in het laadstation te plaatsen.

Het toestel is jammer genoeg niet waterdicht, waardoor je het niet kan gebruiken onder de douche. Wil je de snijbladen afspoelen, dan moet je ze dus eerst loskoppelen. De Remington HC5810 Genius komt met een heel gamma aan accessoires. Buiten de opzetkammen met verschillende lengtes vind je een kam, schaar, nekborstel, onderhoudsborstel en onderhoudsolie terug in de opbergkoffer.

scheerapparaten van 2022

Waar op letten bij het kopen van een scheerapparaat?

Toepassing

Bij de zoektocht naar het beste scheerapparaat is het erg belangrijk om te bedenken wat jouw apparaat zoal moet kunnen. Wil je je baard trimmen of wil je enkel scheren? Wil je het apparaat ook voor je hoofdhaar gebruiken of niet? Ook een aparte neus- of oorhaartrimmer kan handig zijn.

Sommige scheerapparaten combineren al die toepassingen, maar andere zijn dan weer gericht op een specifiek lichaamsonderdeel. Ook de scheerstanden kunnen belangrijk zijn, zo kies je bij zware baardgroei best een toestel met een turbofunctie.

Opties

De meeste scheerapparaten zijn uitgerust met een precisietrimmer waarmee je je gewenste baardvorm haarscherp in topvorm houdt. Daarnaast zijn ook bijna alle toestellen geschikt om zowel droog als nat, met een scheerschuim of -gel, te scheren, zelfs onder de douche. De meeste scheerapparaten kan je reinigen met een borsteltje of door ze af te spoelen onder de kraan, sommige worden geleverd met hun eigen reinigingsstation.

Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, kan het verstandig zijn te kiezen voor een apparaat dat bruikbaar is tijdens het laden. Op een enkeling na hebben de meeste scheerapparaten echter een snellaadfunctie, goed voor één scheerbeurt na vijf minuten laden. Als je kiest voor een toestel met een laadstation, hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken.

Type scheerapparaat

Scheerapparaten kunnen onderverdeeld worden in twee types: de apparaten met roterende scheerkoppen (meestal drie stuks) en de apparaten met een scheerblad, ook wel foliescheerapparaten genoemd. Op zich werken beide types even goed, maar afhankelijk van het baardtype kan de ene interessanter zijn dan de andere.

Voor sterk krullend baardhaar kies je best voor een scheerapparaat met een foliescheerblad. Dit type geeft een rechte haardoorsnede, waardoor haartjes minder makkelijk gaan krullen en ingroeien. Verder is het simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Weet wel dat je met roterende scheerkoppen met draaiende bewegingen scheert en met een foliescheerapparaat met op- en neerwaartse bewegingen.

Heb je echt een gevoelige huid, dan kan je je scheerbeurt best beginnen in de nek, voor je apparaat begint op te warmen. Ten slotte doe je jezelf een plezier door na elke scheerbeurt een goede aftershave aan te brengen om te verkoelen en te reinigen.

Gevoelige huid

Tot zover het artikel beste scheerapparaat

Lees meer artikels in de categorie ‘Verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.