Beste Scheermesjes

De beste scheermesjes volgens ons onderzoek zijn de Gillette Fusion 5. Deze scheermesjes geven de meest comfortabele scheerbeurt met het beste resultaat. Nadeel van de 5 mesjes is dat ze vrij dicht bij elkaar zijn waardoor ze moeilijker uit te spoelen zijn in vergelijking met de Gillette Mach 3. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van scheermesjes.

Onze top 5 – Scheermesjes mannen

Het beste scheermesje volgens ons onderzoek is de Gillette Fusion 5. Het geeft de meest gladde scheerbeurt maar de mesjes zijn iets moeilijker uit te spoelen in vergelijking met de Mach3. Dankzij de roterende kop kun je je makkelijker scheren in de hoeken van je gezicht. Deze scheermesjes zijn dubbel zo duur in vergelijking met Mach3 maar als prijs van minder belang is en je op zoek bent naar het beste ga dan voor de Gillette Fusion 5.

Beste scheermesje

Het ontwerp van de Gillette Mach 3 is de afgelopen 20 jaar nauwelijks veranderd. Het heeft een stevig handvat met goede grip en een kop met 3 mesjes. Omdat de mesjes verder uit elkaar staan zijn ze gemakkelijker uit te kuisen. Hierdoor heb je minder kans dat vuil zich ophoopt tussen de mesjes. Prijs-kwaliteit gezien zijn dit de beste scheermesjes die je momenteel kunt kopen.

Als je op zoek bent naar een gladde en goedkope scheerbeurt ga dan voor een safety razor. De hervulbare mesjes zijn veruit goedkoper in vergelijking met de mesjes van Gillette of Philips. Nadeel is wel dat er een redelijk stijle leercurve is om te leren scheren met een safety razor. De rand van het mes ligt volledig bloot en is vlijmscherp. Hierdoor kun je een zeer goed resultaat bekomen onder voorwaarde dat je de juiste techniek gebruikt. Voor je aan de slag gaat raad ik aan om een aantal Youtube filmpjes te bekijken zoals onder andere deze.

De Philips OneBlade kan interessant zijn voor mensen met een gevoelige huid. Door het ontwerp van dit toestel scheren de mesjes juist boven de huid. Hierdoor heb je minder irritatie op je huid. Je kan zelfs kiezen of je het liever nat of droog gebruikt. Het is een goedkoop toestel om aan te schaffen (ongeveer 35 euro) maar 3 navulmesjes kosten even veel als het toestel zelf.

De Solimo scheermesjes proberen concurrentie te bieden aan Gillette. Ze zijn ongeveer de helft goedkoper maar leveren onder eigen ondervinding een bijna even goede scheerbeurt. Als we kijken naar het handvat dan zien we dat het gemaakt is uit een rubberen coating. Hierdoor blijft het gemakkelijk in je hand liggen wanneer het nat wordt. Ook is het het eerste handvat met een roterende kop dat vergelijkbaar is met de Flexball van Gillette. Er zijn 5 individuele mesjes en het is dus vergelijkbaar met de Gillette Fusion 5.

Normaal gezien scheer ik mij met Gillette Fusion 5 scheermesjes en ik ben hier zeer tevreden van. Vorige week heb ik mij voor de eerste keer geschoren met de scheermesjes van Solimo. Het resultaat is vrij vergelijkbaar alleen had ik iets meer irritatie aan mijn huid maar misschien ligt dit ook nog aan mijn techniek. Ben je op zoek naar een goedkoop alternatief voor Gillette Fusion 5 dan kan deze Solimo scheermesjes zeker aanraden. Voor 3 euro kun je al een pakket laten opsturen met een handvat en een mesje om het zelf ook uit te proberen.

Het onderzoek

Wat voor scheermesjes kopen?

Er bestaan verschillende scheermesjes, trimmers en scheerapparaten om je baardgroei binnen de perken te houden. Als je momenteel tevreden bent van je scheerritueel dan is dit artikel niet voor jou. In dit artikel proberen we namelijk een aantal aanbevelingen te geven aan mensen die niet tevreden zijn van hun huidige manier van scheren. Voor de meeste mensen raden we een model aan met 3 of 5 mesjes. Deze modellen geven het meeste comfort terwijl de mesjes ver genoeg uit elkaar staan om makkelijk uit te spoelen.

We weten dat er mensen zijn die zich enkel scheren met scheerapparaat. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken omdat je geen scheerschuim nodig hebt en de kans op snijwondjes bijna onbestaand is. Maar ze moeten altijd opgeladen worden en goede modellen kosten snel meer dan 150 euro. We zien het eerder als een gemakkelijkheidsoplossing voor mensen die vaak reizen.

Aan de andere kant zijn er mensen die zich scheren met een safety razor. Hiermee kun je je even goed en soms beter scheren in vergelijking met een model met 3 of 5 mesjes. Daarenboven zijn de mesjes van een safety razor goedkoper. Het grootste nadeel is dat er een redelijk stijle leercurve aan vasthangt. In het begin loop je dus het risico op soms stevige snijwonden. Daarom raden we aan de meeste mensen een scheermes met 3 of 5 mesjes aan.

Waar op letten bij het kopen van scheermesjes?

Het comfort van een scheermesjes vertaalt zich in hoe gemakkelijk het over je gezicht glijdt zonder een trekkend gevoel. De meeste scheermesjes met 3 mesjes of meer zijn zo ontworpen dat de kans op snijwondjes zeer klein is. Ook na je scheerbeurt moet je gezicht comfortabel aanvoelen zonder irritatie en ingegroeide haren.

Voor de meeste mensen raden we aan om voor een model te gaan met 3 mesjes. Deze scheermesjes glijden makkelijk over je gezicht terwijl er genoeg ruimte is tussen de mesjes zodat je de vuiligheid makkelijk kunt uitkuisen. Modellen met 5 mesjes of meer geraken makkelijk verstopt omdat ze te dicht bij elkaar staan. Je kunt je ook scheren met een safety razor. Van alle scheermesjes heeft dit de laagste kost maar de hoogste leercurve.

Tijdens het scheren is het onvermijdelijk dat je handen en scheermes nat worden. Daarom is het belangrijk om een handvat te hebben met een minimum aan grip. Een handvat dat enkel uit glad plastic bestaat hebben we geëlimineerd uit onze aanbevelingen. De kans dat het tijdens het scheren uit je handen glipt is namelijk te groot.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.