Scroll Top
beste scheermesjes 2023

De 5 beste scheermesjes van 2023

Makkelijk scheren zonder je te snijden

De beste scheermesjes volgens ons onderzoek zijn de Gillette Fusion. Deze scheermesjes geven de meest comfortabele scheerbeurt met het beste eindresultaat. De Mach 3 zijn ook goede scheermesjes die iets verder uit elkaar staan en voor minder irritatie zorgen. Nadeel is dat zowel de Fusion als de Mach 3 vrij duur zijn tenzij ze in promotie staan. Zoek je naar goedkope scheermesjes kun je de Solimo 5 Blades uitproberen. Voor minder dan 10 euro kun je een startpakket bestellen met een handvat en zes navulmesjes. 

Gillette Fusion

De beste scheermesjes volgens ons onderzoek zijn de Gillette Fusion. Dankzij de vijf mesjes die dicht bij elkaar staan kun je je zeer goed glad scheren. Een bijkomend voordeel is dat ze ook voor weinig irritatie zorgen. Het nadeel van het feit dat de mesjes zo dicht bij elkaar staan is dat ze moeilijker uit te spoelen zijn. Door je mesjes goed uit te spoelen en te drogen blijven ze langer scherp en gaan ze langer mee.

“Beste scheermesjes “

Ze kosten doorgaans 4,5 euro per stuk maar je kan ze ook van in promotie kopen. In promotie vinden worden ze meestal tussen de 2,5 en 3 euro verkocht wat toch een pak goedkoper is. Dit is een stuk duurder in vergelijking met de Mach 3 scheermesjes. Deze mesjes passen zowel op de gewone Gillette Fusion handvaten als op de Proglide handvaten. De Proglide handvaten vinden we wel handig om moeilijke plekken vlak onder je kaaklijn te scheren.

Gillette Mach 3

De Gillette Mach 3 zijn goede scheermesjes en een waardig alternatief voor de Gillette Fusion. et ontwerp van de Gillette Mach 3 is de afgelopen 20 jaar nauwelijks veranderd. Hij heeft een stevig handvat met goede grip en een kop met drie mesjes. Omdat er maar drie mesjes zijn krijg je een iets minder glad resultaat in vergelijking met de vijf mesjes van de  Fusion reeks. Maar omdat er minder mesjes zijn heb je ook minder last irritatie. Ook zijn de mesjes gemakkelijker uit te spoelen en proper te houden. Door je navulmesjes proper en droog op te bergen blijven ze langer scherp en kun je ze langer gebruiken.

“Goede scheermesjes”

Doorgaans kosten ze 3,5 euro per stuk wanneer je navulmesjes in de winkel gaat kopen. Maar probeer ze te kopen wanneer ze in promotie staan, dan kun je ze vaak aan de helft van de prijs krijgen. We vinden het zeer goede scheermesjes maar wil je de gladste scheerbeurt kun je beter de Fusion navulmesjes kopen. 

Mühle Safety Razor

Als je op zoek bent naar een gladde en goedkope scheerbeurt ga dan voor een safety razor. Door een safety razor te gebruiken kun je overal aan goedkope scheermesjes geraken. Een stuk goedkoper in vergelijking met de navulmesjes van Gillette. Navulmesjes kosten minder dan 30 cent per stuk. Een fractie van de kostprijs van de Fusion of Mach 3 navulmesjes.

“Safety razor”

Nadeel is wel dat er een redelijk stijle leercurve is om te leren scheren met een safety razor. De rand van het mes ligt volledig bloot en is vlijmscherp. Hierdoor kun je een zeer goed resultaat bekomen onder voorwaarde dat je de juiste techniek gebruikt. Voor je aan de slag gaat raad ik aan om een aantal Youtube filmpjes te bekijken zoals onder andere deze. Maar je zal sowieso een paar snijwonden oplopen wanneer je even niet oplet. Het voordeel van de Gillette scheermesjes is dat de kans op snijwonden veel kleiner is.

Solimo 5 Blades

De Solimo 5 Blades zijn goedkope scheermesjes en qua ontwerp vergelijkbaar met de Gillette Fusion ProGlide. Hij beschikt namelijk over vijf mesjes die dicht bij elkaar staan. Het handvat is gemaakt van een rubberen coating en aan bovenkant is er een roterende kop. Deze is vergelijking met de Flexball van Gillette en zorgt eervoor dat je ook in moeilijk te bereiken plekken kunt scheren. De navulmesjes kosten 1,5 euro per stuk en zijn dus drie keer goedkoper. Het resultaat is wel niet even goed en persoonlijk heb ik iets meer irritatie ondervonden.

“Goedkope scheermesjes”

Ben je op zoek naar een goedkope scheermesjes dan kan ik deze Solimo 5 Blades aanraden. Ze zijn heel het jaar door goedkoop te krijgen zodat je niet moet wachten op promoties om een koopje te doen. Voor minder dan 10 euro kun je al een startpakket uitproberen waar een handvat en zes navulmesjes inzitten. Mensen die snel last hebben van irritatie raad ik wel aan om bij de Gillette navulmesjes te blijven omdat ik persoonlijk wat last heb ondervonden van de Solimo scheermesjes.

Philips OneBlade

De Philips OneBlade kan interessant zijn voor mensen met een gevoelige huid. Door het ontwerp van dit toestel scheren de mesjes juist boven de huid. Hierdoor heb je minder irritatie op je huid. Je kan zelfs kiezen of je het liever nat of droog gebruikt. Zo kan je je bijvoorbeeld onder de douchen scheren aangezien het toestel volledig waterdicht is.

“Beste trimmer baard”

Door het feit dat hij juist boven de huid scheert zul je wel nooit een volledig glad resultaat bekomen. Het is wel ideaal voor mensen die veel last hebben van irritatie of ingegroeide haartjes die geen baard willen laten groeien. Het is een goedkoop toestel om aan te schaffen (ongeveer 35 euro) maar 3 navulmesjes kosten even veel als het toestel zelf.

Scheermesjes vergelijken

Wat voor scheermesjes kopen?

Er bestaan verschillende scheermesjes, trimmers en scheerapparaten om je baardgroei binnen de perken te houden. Als je momenteel tevreden bent van je scheerritueel dan is dit artikel niet voor jou. In dit artikel proberen we namelijk een aantal aanbevelingen te geven aan mensen die niet tevreden zijn van hun huidige manier van scheren. Voor de meeste mensen raden we een model aan met 3 of 5 mesjes. Deze modellen geven het meeste comfort terwijl de mesjes ver genoeg uit elkaar staan om makkelijk uit te spoelen.

We weten dat er mensen zijn die zich enkel scheren met scheerapparaat. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken omdat je geen scheerschuim nodig hebt en de kans op snijwondjes bijna onbestaand is. Maar ze moeten altijd opgeladen worden en goede modellen kosten snel meer dan 150 euro. We zien het eerder als een gemakkelijkheidsoplossing voor mensen die vaak reizen.

Aan de andere kant zijn er mensen die zich scheren met een safety razor. Hiermee kun je je even goed en soms beter scheren in vergelijking met een model met 3 of 5 mesjes. Daarenboven zijn de mesjes van een safety razor goedkoper. Het grootste nadeel is dat er een redelijk stijle leercurve aan vasthangt. In het begin loop je dus het risico op soms stevige snijwonden. Daarom raden we aan de meeste mensen een scheermes met 3 of 5 mesjes aan.

Scheermesjes kopen waar op letten

Comfort

Het comfort van een scheermesjes vertaalt zich in hoe gemakkelijk het over je gezicht glijdt zonder een trekkend gevoel. De meeste scheermesjes met 3 mesjes of meer zijn zo ontworpen dat de kans op snijwondjes zeer klein is. Ook na je scheerbeurt moet je gezicht comfortabel aanvoelen zonder irritatie en ingegroeide haren.

Aantal messen

Voor de meeste mensen raden we aan om voor een model te gaan met 3 mesjes. Deze scheermesjes glijden makkelijk over je gezicht terwijl er genoeg ruimte is tussen de mesjes zodat je de vuiligheid makkelijk kunt uitkuisen. Modellen met 5 mesjes of meer geraken makkelijk verstopt omdat ze te dicht bij elkaar staan. Je kunt je ook scheren met een safety razor. Van alle scheermesjes heeft dit de laagste kost maar de hoogste leercurve.

Grip

Tijdens het scheren is het onvermijdelijk dat je handen en scheermes nat worden. Daarom is het belangrijk om een handvat te hebben met een minimum aan grip. Een handvat dat enkel uit glad plastic bestaat hebben we geëlimineerd uit onze aanbevelingen. De kans dat het tijdens het scheren uit je handen glipt is namelijk te groot.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 10 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, materialen, grip, mesjes, ontwerp en prijs.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.