De 5 beste Senseo machines van 2022

Vergelijk de koffiemachines met Senseo pads van Philips 

Senseo machines zijn populaire koffiemachines voor thuis, vandaar de lijst beste Senseo machine van 2022. Ze zijn gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Deze toestellen werden op de markt gebracht door Philips en Douwe Egberts. De koffie die je met een Senseo zet houdt het midden tussen een espresso en een filterkoffie.

Senseo apparaten werken met koffiepads. De Senseo pads verschillen van de capsules die Nespresso of Dolce Gusto systemen gebruiken. Senseo machines werken papieren koffiepads. Ze zijn biologisch afbreekbaar en je kan ze dus gewoon composteren. In dit artikel bekijken we de beste Senseo toestellen die in 2022 op de markt zijn. Lees onderin ook waar je op moet letten bij het vergelijken van Senseo machines.

Onze selectie

 • Beste 2022:    SENSEO QUADRANTE bij bol.com
  “Een Senseo machine dat zo goed als alles heeft. De Quadrante is geschikt voor thuis of op kantoor, maar is wel iets groter dan anderen.”
 • Beste prijs / kwaliteit:            VIVA CAFE bij bol.com
  “Geen groot toestel nodig, maar wel iets meer dan de Senseo Original, dan is de Viva Café een goede optie.”
 • Nieuwe Senseo:   SENSEO SELECT bij bol.com
  “De Senseo Original wordt nog steeds veel verkocht. Philips waagt zich toch aan een nieuw ontwerp en wat handige innovaties met de Senseo Select.”
 • Senseo koffiezet:     SENSEO SWITCH bij bol.com
  “Gebeurt het soms dat je meer dan een kopje of twee zet dan is de 2 in 1 Senseo + koffiezet iets voor jou.”
 • Beste goedkope Senseo:       SENSEO ORIGINAL bij bol.com
  “Voor de meesten is de Original Senseo nog steeds een mooi, simpel en betaalbaar model.”

Beste Senseo machine 2022: PHILIPS SENSEO QUADRANTE

 • Groot waterreservoir
 • Geschikt voor kantoor
 • Melkopschuimer via melkpad
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Eco funtie
 • Geen kalklampje
 • Groot ontwerp

Drink je veel koffie, of zoek je het beste senseo toestel voor op kantoor, dan geniet de Quadrante van onze voorkeur. Ook voor Coolblue is dit de beste senseo machine. Door het waterreservoir van 1.2 liter heb je genoeg koffie voor een hele dag. Hierdoor heeft het wel een groot vierkant ontwerp. Van daar de naam Quadrante. Je kan tot twee koppen tegelijkertijd zetten, zoals vaak bij de Philips Senseo’s.

De driptray van de Quadrante is in hoogte verstelbaar. Je hebt 5cm speling. Je kan dus sowieso je favoriete tas, zowel groot als klein, gebruiken. De driptray is ook gemakkelijk te verwijderen. Zo kan je hem altijd proper houden. Deze Senseo heeft net zoals de onderstaande Switch een mogelijkheid tot melk op te schuimen. Wil je een Senseo Duo Latte, of een gewone latte, dan kan je gebruik maken van de melkpads. Niet alle Senseo toestellen hebben een melkschuimer, dit is dus een uniek voordeel.

Opwarmen gebeurt in 30 seconden. Ook de Eco modus, waar het toestel automatisch op standbye gaat gebeurt na 30 seconden. Koffiesterkte kan je niet regelen. Ook een indicator voor het ontkalken ontbreekt.

Beste prijs / kwaliteit Senseo: PHILIPS SENSEO VIVA CAFÉ

De Viva Café is een toestel dat erg lijkt op de originele Senseo machine. Een eenvoudige koffiezet met een mooi ontwerp. Je kan kiezen tussen het bereiden van een of twee tassen. Je kan hiermee gewone koffie maken. In vergelijking met de Originele Senseo beschikt de Viva Café over enkele upgrades. De KoffieBoost technologie is de belangrijkste. Dat zorgt voor een betere verdeling van het water over de pads.

Tijdens het bereiden van de koffie is er ook een kleine pre-infusie. Dat helpt de smaaknuances van de koffie beter naar boven te brengen. Uit reacties van een testpanel blijkt wel dat lang niet iedereen het verschil proeft. Nadelig; het duurt 30 minuten voor de Viva Café zich uitzet.

Bijkomend is deze machine iets gemakkelijker in onderhoud. Het geeft zelf aan wanneer je het moet ontkalken. Het toestel heeft geen melkopschuimer functie. Het waterreservoir van 0,9 l is groot genoeg voor huishoudelijk gebruik. Prijs/kwaliteit is de Viva Café het beste toestel. Niet teveel extra functies, gewoon een goede Senseo.

Nieuwste Senseo: SENSEO SELECT

 • Volume en sterkte regelen
 • Crema laag
 • Espresso mogelijkheden
 • Memory functie
 • Hoogte regelaar voor grote en kleine tassen
 • Kwaliteit ontwerp kon beter

De meest recente toevoeging aan de lijst beste Senseo machines is de Senseo Select. Dit is een betaalbaar toestel en valt op door het hoge ontwerp. Dit toestel stapt af van de typische Senseo stijl en is iets rechthoekiger dan de vorige modellen. Hierdoor neemt het ook iets minder plaats in. Met een waterreservoir van 1 liter heb je ook iets meer dan de Original. Je kan maximaal 2 kopjes per keer zetten.

Koffiesterkte, 3 mogelijkheden, en volume kan je zelf instellen door te kiezen tussen 1 of 2 tassen. De temperatuur is niet te regelen. Je kan er ook geen melk mee opschuimen, dit is een redelijk simpele koffiezet. Hier en daar wordt er ook geklaagd over de kwaliteit van het ontwerp. Uiteraard werkt dit toestel enkel met Senseo (of gelijkaardige) pads.

Dit toestel brengt wel wat innovaties met zich mee. De geheugenfunctie laat toe om een koffierecept op te slaan. Via de Intensity Plus kan je ook opteren voor milde koffie, of net een korte espresso. Nog zo’n functie, de ‘Crema Plus’ zorgt voor een kleine cremalaag op de koffie. Door de tuit te verschuiven kan je dus ook kleine espresso- of grote koffietassen gebruiken.

Enkele voordelen maar ook enkele nadelen, dit is zeker niet de beste Senseo machine maar is een goede optie voor een beperkt budget. Of het de Senseo original uiteindelijk zal vervangen is nog af te wachten.

2-in-een senseo koffiezet: PHILIPS SENSEO SWITCH

 • 2 in 1 mogelijkheden
 • Ok waterreservoir
 • Melkpads mogelijk
 • Sterkte regelbaar
 • kalklampje
 • Luider dan anderen
 • Senseo niet regelbaar in sterkte

De Senseo Switch is de meest opvallende machine in de lijst van beste senseo machines. Deze koffiezet combineert filterkoffie met een gewone Senseo machine. Je kan dus zowel de gewone Senseo koffie als echte filterkoffie bereiden. Hiervoor is het toestel uitgerust met de zogenaamde DualBrewtechnologie. Je kan kiezen tussen de bereiding van een of twee Senseo koffies.

Een bijkomende troef van deze machine is dat je de intensiteit van de koffie zelf kan kiezen. Deze optie heb je niet bij de eerder besproken Senseo machines. Dankzij de Crema Plus functie heeft je gewone Senseo koffie ook een betere crèmalaag. De koffie ligt dus meer in de lijn van een traditionele espresso of lungo.

Zin in filterkoffie? Wissel je de kop om en plaats je de thermoskan onder het toestel. Het waterreservoir van 1l is voldoende voor zeven tassen koffie. Met de filterkan kan je die in een keer bereiden. De Switch is ook bijzonder energiezuinig. Na het bereiden van een kan filterkoffie schakelt het zichzelf meteen uit.

Verder geeft de Switch aan wanneer je het toestel moet ontkalken. Wil je een toestel dat ook meteen 7 tassen in eens kan zetten dan is dit de beste Senseo machine.

Goedkope Senseo: PHILIPS SENSEO ORIGINAL

De Senseo Original is het toestel waar het allemaal mee begon. Een eenvoudige koffiezet met een knap ontwerp. Dit toestel is sinds 2001 op de markt en al die tijd nauwelijks aangepast. Simpel en efficiënt. Je kan met dit toestel een of twee tassen koffie bereiden.

De gebruikte techniek lijkt vooral op die van een espressomachine. Een Senseo machine werkt met veel minder druk. Een professionele espressomachine werkt met 9 tot 15 bar. Een Senseo machine werkt met 1,5 bar. De koffie houdt het midden tussen een espresso en een filterkoffie. Minder sterk dan een espresso, maar wel met een crèma-laagje.

De Senseo Original heeft een waterreservoir van 0,7l en geen melkopschuimer. Dit is misschien niet de aller beste senseo, maar zoek je een simpel goed toestel, dat ook nog betaalbaar is, dan is dit de beste keuze.

Tot zover de lijst beste Senseo machines 2022.

Ben je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetmachines – Lees dan de volledige top 5
Het alternatief is een Nespresso machine – Lees de top 5 nespresso machines
Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto machine – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines
Dan toch gewoon een koffiemachine met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met bonen

Beste senseo machine 2022

Senseo machine kopen,
waar moet ik op letten?

Verschillende soorten koffie

Senseo machines zijn in eenvoudige koffiezetapparaten. Zelf de beste senseo machines kunenn de druk van een espresso toestel niet nabootsen. De Senseo Originals maken een drankje dat tussen een espresso en een filterkoffie zit. Wil je graag meer opties, dan moet je een ander toestel kiezen. Er zijn modellen waarbij je zelf de intensiteit van je koffie kan kiezen. Ook echte filterkoffie of koffies met melk behoren tot de mogelijkheden. Bekijk goed welke opties jouw keuze heeft.

Groot of klein waterreservoir

Maak je veel koffie? Dan wil je waarschijnlijk een model met een groot waterreservoir. Let er wel op dat een groter waterreservoir iets meer tijd nodig heeft om op te warmen. De meeste maten lopen uiteen van 0,7l tot 1,2l. Hiermee maak je tussen 3 en 5 tassen koffie.

Melkschuimer

Dat behoort namelijk niet tot de standaarduitrusting van elke Senseo machine. Het enige toestel met een ingebouwde melkopstomer is de Latte Duo. Wil je een ander toestel en toch gestoomde melk? Er bestaat een externe Senseo melkopschuimer kopen. Die kan zowel warme als koude melk bereiden. Je kan natuurlijk ook een opschuimer van een andere fabrikant kiezen.

Senseo met zelfreiniger

Senseo machines zijn gemakkelijk te onderhouden, maar niet alle machines zijn hetzelfde. Bekijk of het je toestel gemakkelijk kan poetsen. Sommige machines geven aan wanneer je ze moet ontkalken. Sommige onderdelen zijn ook modulair en makkelijk te verwijderen, zoals het opvangbakje. Deze kan je best handmatig wassen of bij de vaatwas zetten.

Energievriendelijke Senseo

De nieuwste en beste Senseo machines verbruiken redelijk weinig energie en hebben een automatische standbye functie. Niet elke Senseo machine schakelt even snel uit na gebruik. Hoe sneller een machine zichzelf uitschakelt, hoe zuiniger het toestel zal zijn. Machines met een groter waterreservoir zullen ook iets meer energie verbruiken om op te warmen. Heb je een melkschuimer dan zal het verbruik nog hoger liggen. Zoals we hierboven al vermelden, Senseo’s met melkschuimers is redelijk uniek.

Kwaliteit Senseo

Wil je een toestel uit kunststof of heb je liever een metalen exemplaar? Een metalen Senseo kan mooier lijken met chrome accenten en roestvrij staal. Het kan ook zwaarder zijn en moeilijk te verplaatsen zijn. Kunststof is dan weer lichter, maar kan er goedkoop uitzien. Als er veel aandacht  besteed is aan de afwerking kan kunststof er ook goed en kwalitatief uitzien.

Dit allemaal heeft ook invloed op het geluid dat de Sensoe machine zal maken. Senseo machines maken vrij weinig lawaai. Een pluspunt doordat ze zo weinig bar gebruiken. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan het geluid ook goed geïsoleerd worden.

De driptray. Kan je die in hoogte verstellen? Bekijk ook even of je de driptray kan verwijderen voor onderhoud.

Beste senseo 2022 toestel

Waarom een Senseo machine kopen?

De Senseo koffiezetapparaten van Philips zijn gebruiksvriendelijke toestellen voor thuis en op kantoor. Je kan er echt niets mis mee doen. Anders dan Nespresso en Dolce Gusto systemen werkt een Senseo machine met papieren koffiepads. Dat is iets minder belastend voor het milieu. Je kan de pads gewoon composteren. Een nadeel van de papieren koffiepads is dat ze sneller hun aroma verliezen. Je koffie zal dus een vlakkere smaak hebben. Is dit jouw type koffie dan moet je enkel nog zoeken naar de beste Senseo machine voor uw huishouden. Hou rekening met welke koffie je graag drinkt, hoeveel koffiedrinkers er zijn en hoeveel ruimte je hebt in het huis en budget.

Senseo toestellen werden oorspronkelijk gelanceerd in samenwerking met Douwe Egberts. Philips maakt de alle toestellen, van de slechtste tot de beste senseo machines, er is geen andere keuze. De koffiepads kwamen van enkel Douwe Egberts. Ondertussen zijn er verschillende producenten die de koffiepads maken. Dat zorgt voor een ruim aanbod van pads. We hebben het dan zowel over de prijs als over de kwaliteit.

Senseo machines zijn – met uitzondering van de Latte Duo – niet ontworpen om melk te stomen. Het zijn eenvoudige espressomachines. Je kan wel kiezen voor de optionele melkstomer. Dit is een goede optie voor mensen die graag bereidingen met melk drinken. Naast de traditionele koffiepads zijn er enkele pads op de markt voor chocomelk. In deze pads vind je een mengeling van chocolade en melkpoeder. Ze sluiten meer aan bij het assortiment van Dolce Gusto.

Beste senseo machine vergelijken

Verschillende soorten Senseo machines

Het aanbod van Senseo machines is vrij beperkt. Zeker vergeleken met andere capsulesystemen. Er zijn maar enkele modellen op de markt. Alle Senseo machines hebben gelijkaardige standaard functies. Wil je filterkoffie of melkbereidingen? Dan heb je telkens één optie. Als je dus graag een Senseo machine wilt, is de keuze snel gemaakt. Vind je niet wat je zoekt in de lijst beste Senseo machines? Dan kijk je misschien best naar andere koffiezetapparaten. Er zijn verschillende alternatieven op de markt.

Goede goedkope senseo

Tot zover onze lijst beste Senseo machines van 2022 – laatste update 29/11/2020

 

Lees meer artikels in deze categorie

Related Posts

Comments (1)

[…] Dit toestel is heel handig en gloednieuw. Met de nieuwe capsules voorziet Nespresso ons van heel wat innovatieve funties. Drink je gewoon simpele koffie dan raden we de Pixie aan. Ga je voor grote koppen of zet je zeer vaak (speciale) koffie, dan is deze Vertuo zeker een van de beste Nespresso machines. Weet wel dat een Nespresso toestel door al die capsules voor veel meer extra afval zorgt dan bijvoorbeeld een Senseo machine. […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.