Beste Slimme Thermostaat

De beste slimme thermostaat die je momenteel kunt kopen is de Nest Learning Thermostaat (3de generatie). Het helpt je het best om je energiefactuur te doen dalen, is beschikbaar in verschillende mooie uitvoeringen en is gemakkelijk te installeren. Het is uitgerust met meerdere sensoren om uw woongedrag te analyseren en de temperatuur bij te sturen. Zo kom je tot een automatische daling van je energiefactuur zonder dat je manueel aan instellingen moet prutsen. Onderaan kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een draadloze thermostaat.

Onze top 3 – Beste Slimme Thermostaat

De beste slimme thermostaat die je momenteel kunt kopen is de Nest Learning Thermostat (3de generatie). Het is een slimme thermostaat die uw voorkeuren gaat analyseren. Op basis van deze analyse gaat het op elk moment van de dag de ideale temperatuur geven. Dit is niet enkel goed voor uw portefeuille maar ook voor het milieu.

Deze Nest thermostaat heeft een groot en helder scherm waar je zowel de temperatuur als het uur op kunt laten weergeven. Hij is ook beschikbaar in 4 verschillende kleuren (metaal, zwart, wit en koper) zodat je zelf kunt kiezen wat het best binnen je interieur past. De installatie is gemakkelijk, je moet enkel op voorhand nakijken of je bedrading compatibel is met de Nest thermostaat. Wat de sensoren betreft is deze draadloze thermostaat uitgerust met een temperatuursensor, vochtigheidsmeter, bewegingssensoren en een lichtsensor. Deze sensoren helpen de Nest thermostaat om je voorkeuren te analyseren.

We kunnen deze thermostaat aan iedereen aanraden aan iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaat. Een goede draadloze thermostaat verdiend op lange termijn zijn geld terug door te besparen op je energiefactuur. En deze Nest thermostaat kan als geen andere je helpen om automatisch je energiefactuur te doen dalen zonder dat je manueel aan instellingen moet zitten prutsen.

De Nest Thermostaat E is iets goedkoper dan de Nest Learning Thermostaat maar levert bijna identieke prestaties. Juist zoals de Nest Learning Thermostaat is dit een slimme thermostaat die uw voorkeuren gaat analyseren. Op basis van deze analyse gaat het op elk moment van de dag de ideale temperatuur geven. Dit is niet enkel goed voor uw portefeuille maar ook voor het milieu.

Voordeel van deze Nest thermostaat is dat het gemakkelijk is om te installeren en door zijn design en witte kleur valt hij niet op (wanneer je het op een witte muur plaatst). Je hebt de keuze om deze thermostaat op de muur te installeren maar je kunt ook de draad uit de muur laten lopen zodat je hem op een oppervlak kunt plaatsen.

De Nest Thermostaat E heeft een ander design en een sensor minder in vergelijking met de Nest Learning Thermostaat maar de meeste mensen hebben deze niet nodig. Voor de rest kun je identieke prestaties verwachten van deze draadloze thermostaat aan een lagere prijs.

De Honeywell Lyric T6 is een slimme thermostaat die een stuk goedkoper is in vergelijk met de Nest thermostaten. Hij is niet uitgerust met een bewegingsmelder waardoor hij zijn schema niet kan aanpassen naargelang uw aanwezigheid in de ruimte. Sommige mensen zullen hier voorkeur voor hebben omdat ze minder het gevoel hebben dat er een inbraak is op hun privacy.

Hou er wel rekening mee dat de deze Honeywell thermostaat juist zoals de Nest thermostaat gebruik maakt van geofencing. Dit is een applicatie dat bekijkt of u op weg bent naar huis om de gewenste temperatuur te bereiken wanneer u de deur binnenkomt. Het kan ook integreren met Alexa of Google Assistant waardoor je het met je stem kunt bedienen.

Het onderzoek

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is handig voor mensen die graag willen besparen op hun energiefactuur. Maar het kan ook gebruikt worden door mensen die graag de temperatuur van hun woning van op afstand kunnen regelen. Denk maar bijvoorbeeld aan een appartement aan zee of een verblijf in de Ardennen. Daarenboven gaat een slimme thermostaat de gewoontes in een bepaalde woning analyseren. Als je bijvoorbeeld altijd rond 23u gaat slapen zal de thermostaat de temperatuur naargelang aanpassen.

Dankzij een slimme thermostaat kun je op termijn geld besparen op je energiefactuur. De meeste slimme thermostaten geven aan dat ze hun aankoopprijs tussen de 2 en 3 jaar hebben terugverdiend. Onafhankelijk onderzoek in België heeft alleszins aangetoond dat je een besparing van ongeveer 10% op je energiefactuur (gas en elektriciteit). Het is dus niet enkel goed voor je portefeuille maar ook voor het milieu. Onderzoek heeft aangetoond dat verwarming van kamers ongeveer 65% van het totale energieverbruik uitmaakt. Met andere woorden is dit de grootste verbruiker en en slimme thermometer kan helpen om dit naar beneden te krijgen.

Slimme thermostaat kopen

Waarop moet ik letten?

Besparing

In de eerste plaats moet een slimme thermostaat je helpen om te besparen op je energiefactuur. De ene doet dit al beter dan de andere. Wij hebben enkel de slimme thermostaten weerhouden die via algoritmes meedenken. Deze kunnen automatisch ingrijpen om je energiefactuur te laten zakken zonder dat je manueel aan de instellingen moet prutsen.

Applicatie

Een slimme thermostaat bedien je via een applicatie op je smartphone. Deze applicatie moet gemakkelijk en intuïtief zijn om te gebruiken. De meeste applicaties kunnen je inzicht geven in je verbruik aan de hand van grafieken en cijfers. Dit vinden wij ook een toegevoegde waarde zodat je ook kunt zien dat je effectief dat je minder verbruikt.

Integratie Smart Home

De meeste slimme thermostaten kunnen bediend worden via een Google Assistant of Amazon Alexa. Dit heeft als toegevoegde waarde dat je je thermostaat via je je stem kunt bedienen. Dit is misschien nog niet voor iedereen maar het is een kleine extra als de slimme thermostaat deze mogelijkheid heeft.

Compatibiliteit

Niet alle slimme thermometers kunnen zomaar geplaatst worden in de plaats van je huidige thermometer. Op de website van Nest kun je bijvoorbeeld bekijken of een Nest thermometer compatibel is met de voorziene bedrading. Moest dat niet het geval zijn en je zou alsnog een slimme thermometer willen zul je beroep moeten doen op een professionele elektricien om een tussenstuk te plaatsen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.