Een goede slowjuicer zorgt voor een sap rijk met vezels en smaken. In dit onderzoek gaan we op zoek naar de beste slowjuicer. Met dit toestel kan je sap maken van zo goed als alle ingrediënten. Let op, er is een duidelijk verschil tussen sapcentrifuges en slowjuicers. Slowjuicers zijn gekend voor meer vitamines te behouden tijdens het blenden of pureren. De slowjuicer perst zeer langzaam al het sap van groenten en fruit uit. Hierdoor is het sap zeer helder, wat het verschil maakt met een sapcentrifuge. We vergeleken verschillende toestellen om een suggestieve top 5 beste slowjuicers op te stellen. Lees onder de top 5 het onderzoek, hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het aankopen.

Beste Slowjuicer 2021

KENWOOD JMP600WH

Beste slowjuicer – prijs / kwaliteit

Als eerste op de lijst beste slowjuicer – die met de beste prijs / kwaliteit verhouding. Met de Kenwood JMP600WH haal je een slowjuicer in huis die alles doet wat verwacht wordt van zo’n toestel. Toch moet je onthouden dat er heel wat extra luxueuze opties zijn die enkel in de duurste artikels voorkomen. Met deze Kenwood moet je zeker niet onderdoen, kwaliteit materialen, een sterk merk en een zeer goed toestel. Een vermogen van 150 W, 0.7 liter inhoud, 60 rotaties per minuut en een zeer stil toestel. De schuimafscheider en schenkstop zijn daarbij zeer handige extra’s.

De JMP600WH heeft een verticaal ontwerp, groenten en fruit worden langs boven ingevoerd. Door de verschillende snijmessen en het ontwerp worden de sappen zeer makkelijk gesplitst van het vruchtvlees. Het ontwerp is modulair, dit wil zeggen dat je verschillende onderdelen kan loskoppelen en opbergen. Zo neemt het toestel minder plaats op het aanrecht. Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser. Het toestel zelf is te reinigen met het meegeleverde borsteltje.

Philips Avance HR1946/70

Beste slowjuicer 2021

Een prijssegment hoger komen we de Philips Avance tegen. Deze slowjuicer wordt ook door Coolblue naar voor geduwd als beste slowjuicer. Enerzijds is dit door de goede kwaliteit van een philips keukentoestel, anderzijds door de betere specificaties. Iets groter dan de Kenwood, met 1 liter inhoud kan je tot 4 glazen vullen. Ook het vermogen is iets hoger, met 200 Watt. De Philips slowjuicer heeft wel geen schuimafscheider, wat spijtig is.

Daarnaast oogt deze slowjuicer ook zeer mooi in de keuken. Zwart met metalen accenten, de duurzame kwalitatieve materialen zijn hier meteen zichtbaar. Met een schenkstop zorg je er ook voor dat je aanrecht nooit vuil wordt. Hiermee maak je dus de beste sappen of smoothies. Noten, bananen, fruit, groenten, tarwegras, spinazi, … noem maar op. De Philips zorgt voor een optimale opname van vezels en vitamines.

KITCHENAID ARTISAN SLOWJUICER

Beste slowjuicer – Topklasse 

De beste slowjuicer moet betaalbaar zijn voor zo goed als alle huishoudens. Omdat prijs een argument is in onze zoektocht naar de beste slowjuicer is het soms mogelijk dat een luxe product niet met de prijs van ‘beste’ gaat lopen. En dit is ook het geval voor deze lijst slowjuicers. Deze KitchenAid Artisan Slowjuicer is een slowjuicer van top klasse. Kwaliteit, duurzaam, extra functies en zeer krachtig. Ook het design is mooi met kwalitatieve onderdelen, kenmerkend aan KitchenAid.

Vergelijkbaar met de Philips Avance heb je een inhoud van 1 liter en een hoger vermogen van 250 W. Een schenkstop is er niet, maar de Kitchenaid heeft wel een pulphendel. Hierdoor werkt het toestel als een combinatie tussen sapcentrifuge en slowjuicer. Je kiest dus zelf, sap met of zonder pulp. De meegeleverde filters maken dit ook zeer makkelijk om te verwezelijken. In totaal zijn er 3 filters. Van pulphaters tot pulpfans. Als enige nadeel moet je weten dat veel onderdelen ook moeilijker reinigen is. Gelukkig kunnen de meeste stukken in de vaatwasser. Dit en het ontbreken van een schenkstop.

PRINCESS EASY FILL 202045

Editor’s pick 2021

Een goede balans tussen kwaliteit en prijs vinden is geen al te makkelijke opdracht. Sommige toestellen zien er ongelooflijk speciaal en goed uit maar hebben dan verborgen nadelen. Net zoals onze Editor’s pick van 2021. Uniek in veel aspecten, maar dan ook enkele speciale problemen. De basis is alvast dezelfde; 200 W vermogen, 0.9 l kan en pulpreservoir met schenkstop. Met deze slowjuicer pers je alles, van noten tot tarwegras of appels.

Het opvallendste is het ontwerp. Verticaal en modulair, de Princess 202045 oogt zeer mooi. De grote opening bovenin zorgt ervoor dat je grotere stukken groenten en fruit kan vermalen. Zo heb je minder snijwerk in de voorbereiding… Er geraakt zelfs een volledige tomaat in. Door minder te snijden heb je dan weer een hogere sapopbrengst. De lange ingebouwde persschroef zorgt er ook voor dat de sapopbrengst verhoogd wordt en het pulp extra droog is.

MPM RVS SLOWJUICER

Goedkope slowjuicer

Slowjuicen moet correct gebeuren om het gewenste resultaat te behalen. Zeer belangrijk is dus een trage rotatie om vezels en membranen intact te houden. De langzame MPM slowjuicer heeft een kan van 1 liter inhoud en een pulpcontainer van 800 ml. Omdat deze verhouding niet zo goed is kan het gebeuren dat je de container moet ledigen voor je al het sap hebt.

Met een vermogen van 150 W heb je een gemiddelde slowjuicer voor een zeer budgetvriendelijke prijs. Let op, door de lage aankoopprijs weet je dat dit toestel geen gebruik maakt van duurzame materialen. Afhankelijk van het onderhoud zal het toestel lang meegaan. Zorg er goed voor en je kan hier langdurig gebruik van maken. Toch is een duurdere aankoop vaak goedkoper op de lange termijn.

Goede slowjuicer kopen

Tot zover onze suggestieve lijst beste slowjuicers 2021.
Voor meer alternatieven kan je terecht in de top 5 beste blenders of de lijst beste sapcentrifuges.

Slowjuicers vergelijken

Verschil Slowjuicer en sapcentrifuge

Sapcentrifuge

Een sapcentrifuge haalt het sap uit groenten en fruit door snel en fijn te raspen. Dit zorgt voor dikkere sappen waar veel pup en vruchtvlees in achterblijft. Het is op zich niet geschikt voor tarwe’s, bladgroenten of noten.  De opening van een centrifuge is meestal groter dan een slowjuicer. Hierdoor kan je groenten en fruit in hun totaliteit in het toestel plaatsen.

Slowjuicer

In plaats van het raspen maakt een slowjuicer gebruik van een trage pers. Het perst zo de sappen uit de groenten en fruit en zeeft het pulp en vruchtvlees. Zo heb je heldere sappen met zeer weinig restjes. Een slowjuicer heeft meestal een fijnere hals waardoor je wat snijwerk hebt op voorhand.

Ook het type ingrediënten is verschillend voor beide toestellen. Daar waar een sapcentrifuge vooral groenten en fruit aan kan kan een slowjuicer ook bladgroenten, noten en tarwe’s persen. In het algemeen kan je zeggen dat een slowjuicer vochtarme ingrediënten aan kan. Een sapcentrifuge kan dit niet.

Sapcentrifuge Slowjuicer
Bereiding Raspt snel Kneust langzaam
Vulopening Breed (weinig snijwerk) Smal (meer snijwerk)
Geschikt voor Groenten en fruit met een hoog vochtgehalte Alle soorten groenten en fruit, noten en tarwegras
Resultaat Sap met vruchtvlees of pulp Helder sap
Aanschaf Relatief voordelig Relatief duur

 

Recent onderzoek heeft aangetoond dat sap van een slowjuicer niet veel verschilt, en dus ook niet gezonder is, dan sap uit de sapcentrifuge. Dit werd ook bevestigd door de consumentenbond.

sap maken met slowjuicer

Slowjuicer kopen,
Waar op letten

Slowjuicer met hoog vermogen

Een hoog vermogen is nodig door het trage momentum van de molens. Doordat ze traag functioneren is er meer weerstand van de groenten of fruit dat je probeert te pureren. Een goede slowjuicer heeft voldoende voor de taak te doen, maar houdt het verbruik en geluid tot een minmum.  Ook het toerental is van belang. Een goede slowjuicer heeft tussen de 40 en 80 toeren per minuut, hoe trager hoe beter het ‘slow’juiced. Een slowjuicer met een te hoog toerental werkt eerder gelijk een sapcentrifuge of blender en dit is niet de bedoeling.

Sap en pulp

Pulp wordt gesplitst en opgevangen in een appart reservoir. Deze bakjes zitten vaak mooi ingebouwd of maken deel uit van het externe ontwerp. Makkelijk lost te maken en vaak ook makkelijk te reinigen. De meeste modellen mogen zelf in de vaatwasser. Je maakt het reservoir ook beste leeg meteen na gebruik. Zo vermijd je plots beschimmelde fruitresten te vinden enkele dagen later.

Sapstop

Ook handig om te hebben is een sap-stop. Een sap-stop zorgt ervoor dat het sap opgevangen wordt zonder uit te lopen. Ga je van glas wisselen (als je er bijvoorbeeld meer maakt) dan is dit wel handig. Het zorgt er ook voor dat al het sap samen kan blijven en dus beter gemengd wordt. Dit is slechts een klein voordeel, want volgens ons gebeurt hetzelfde process in je glas.

Grote of kleine slowjuicer

Het verschil zal je vooral merken in de portemonee, een grote slowjuicer is al snel heel wat duurder dan de kleine modellen. Ze kunnen dan ook meer aan en zijn krachtiger dus dit is niet abnormaal. Eerst moet je weten hoeveel ruimte je hebt in de keuken of kast. Eens dit bepaald is kan je zien hoe vaak je het zal gebruiken, en hoeveel personen er gebruik van maken. Een tip: kijk vooral ook naar het volume van het opvangreservoir.

Net zoals bij elk keukentoestel maakt kwaliteit uit. Het aankopen van een toestel is altijd een investering waar je even over moet nadenken. Koop je een goedkoop toestel (€ 60) dat slechts één jaar mee gaat dan betaal je meer dan een duurder toestel (€ 120) dat drie jaar mee gaat. Wees dus zeker dat je kwaliteit in overweging neemt, en niet zomaar het goedkoopste toestel koopt. Duurzame materialen verkleinen ook de afvalberg, iets om over na te denken.

Tot zover het artikel ‘Beste slowjuicer 2021’ – Laatste update 04/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.