Scroll Top
Beste slowjuicer

De 7 beste slowjuicers van 2023

Maak eenvoudig gembershots en selderij sap.

Met de beste slowjuicers kun je gezonde sapjes boordevol vitamines en mineralen. Een dagelijks sapje draagt bij aan jouw gezonde levensstijl. In tegenstelling tot een sapcentrifuge bevat het sap meer vezels, vitamines en mineralen. Dit komt door de trage manier van persen waardoor er meer voedingsstoffen uit groenten zoals selderij en gember kunnen gehaald worden.

Onze selectie slowjuicers

Beste prijs-kwaliteit: Philips Avance HR1946/70

Voordelen:

 • Receptenboekje
 • Compact formaat
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen:

 • Bij zacht fruit kan er pulp in je glas terechtkomen.
 • Hoger toerental

De Philips Avance is een horizontale slowjuicer die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. Het voornaamste voordeel van het horizontaal ontwerp is dat je de onderdelen snel en eenvoudig uit elkaar kunt halen en in de vaatwas steken.

Onder de juicer zit een ruim pulpreservoir van één liter en het sap komt rechtstreeks in je glas terecht. Een leuke extra is de speciale schenkstop die voorkomt dat het toestel druppelt op het aanrecht.

Doordat het toestel zonder zeef werkt kan er soms wat pulp in je sap terecht kan komen. Bij het malen van vezelrijke groenten zoals bleekselderij en spinazie kan de vulopening verstopt geraken. Daarom is het belangrijk ook om je groenten en fruit in voldoende kleine stukken te snijden.

Leuke extra is dat je bij de aankoop een leuk receptenboekje meegeleverd waar je inspiratie in kunt opdoen.

Beste professionele: Hurom H-200

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Ruime vulopening
 • Tien jaar garantie op motor

Nadelen:

 • Prijzig
 • Niet vaatwasbestendig

Deze verticale slowjuicer van Hurom hanteert een trage verwerkingssnelheid en combineert dit met een stevige druk. Door de dubbelzijdige vijzel krijg je kwalitatief sap met een optimaal behoud van vitamines. Je kunt hierdoor ook vezelrijke groenten malen, zoals spinazie en selderij.

De schuimscheider verwijdert overtollig schuim op je sap waardoor je het direct kunt serveren. Je kan ook tot een halfuur aan één stuk door sapjes bereiden voor je hem moeten laten afkoelen. Overtollig schuim neemt namelijk veel plaats in tijdens de bereiding en kan snel voor een volle sapkan zorgen.

Het design is stijlvol en elegant waardoor je het op je aanrecht kunt laten staan. Naast het mooie design is het toestel gebruiksvriendelijk. De vulopening is een stuk ruimer dan gemiddeld. Je kan er met gemak een volledige appel in kwijt.

Een groot voordeel is dat de slowjuicer zelfstandig aan de slag gaat. Bij andere toestellen dien je je fruit stuk voor stuk aan te stampen. Dit toestel verwerkt automatisch alles wat je in de vulopening plaatst.

Je kan dus in één keer al je fruit toevoegen en de juicer zijn werk laten doen. Dit bespaart je behoorlijk wat voorbereidend snijwerk. Indicatief voor de bouwkwaliteit is dat tien jaar garantie op de motor aanbiedt. Op de overige onderdelen krijg je twee jaar garantie. Het enige nadeel is de hoge aankoopprijs en het feit dat de onderdelen van dit toestel niet vaatwasbestendig zijn.

Beste goedkope: Kenwood JMP600WH

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Compact in gebruik
 • Handige reverse knop

Nadelen:

 • Niet alle onderdelen zijn vaatwasbestendig
 • Zeef dien je zelf schoon te houden

Zoek je een slowjuicer voor een goede prijs, dan is dit model van Kenwood een goede optie. Het apparaat werkt met twee bekers die je eenvoudig onder de juicer kan plaatsen. De ene beker kun je gebruiken om het sap op te vangen, terwijl de andere dient als pulpreservoir. Nadat je sapje klaar is, kun je de bekers eenvoudig in de vaatwasmachine kwijt.

Doordat het pulpreservoir niet ingebouwd is, bespaar je behoorlijk wat ruimte op je aanrecht of in je kast. Het formaat van dit reservoir is eerder klein. Je kan er een halve liter pulp in kwijt. Wanneer je voor meerdere personen sapjes wilt maken, kun je perfect een grotere maatbeker onder het toestel plaatsen.

Handig is de reverse knop die je kunt gebruiken als de slowjuicer even vastloopt. Zo kun je direct weer aan de slag. De nadelen situeren zich voornamelijk in het schoonmaakproces. Doordat je niet alles in de vaatwasmachine kwijt kan, spendeer je veel tijd aan het schoonmaken van je toestel. Je krijgt weliswaar een fijn borsteltje meegeleverd om de zeef schoon te maken, maar het blijft een vervelend klusje.

Beste koop: Bosch MESM731M

Voordelen:

 • Pulphendel
 • Receptenboekje
 • Stil toestel

Nadelen:

 • Filter is moeilijker schoon te houden

Deze slowjuicer van Bosch bevat een handige hendel om de dikte van je sap te bepalen. Hoe meer pulp je toevoegt, hoe dikker het sap. Je krijgt bij de aankoop een grove en een fijne filter meegeleverd. Naast deze twee filters krijg je ook een extra filter die geschikt is voor de bereiding van sorbet. Je kan de nodige inspiratie opdoen aan de hand van het receptenboekje.

Het toestel heeft een vermogen van 150 watt en draait aan 55 toeren per minuut. Het opvangreservoir is goed voor één liter pulp en het sap komt daarbij rechtstreeks in je glas terecht. Je kan hiervoor ook de meegeleverde sapkan gebruiken. Een leuke extra is de druppelstop die voorkomt dat je morst op het aanrecht. Gebruikers geven ook aan dat dit een bijzonder stil toestel is.

De negatieve reacties kunnen we beperken tot de kleine vulopening. Wij vinden dit niet echt een nadeel aangezien slowjuicers algemeen bekend staan omwille van een kleinere vulopening.

Verder blijkt de filter wat moeilijker schoon te maken, maar daar speelt Bosch op in door een borsteltje mee te leveren. Nadat je het meeste vuil hebt weggehaald, kun je de onderdelen schoonmaken in de vaatwasmachine.

Beste horizontale: Byzoo Slowjuicer

Voordelen:

 • Multifunctioneel gebruik
 • Stil toestel
 • Receptenboek meegeleverd
 • Beperkte hoeveelheid afval

Nadelen:

 • Niet vaatwasbestendig

De horizontale slowjuicer van Byzoo is ideaal voor de bereiding van gembershots of sapjes op basis van tarwegras en vezelrijke groenten. Naast sapjes kun je ook notenmelk of tapenades maken met dit toestel. Je kunt behoorlijk wat inspiratie opdoen aan de hand van het meegeleverde receptenboek.

Het lage toerental van 54 toeren per minuut zorgt voor een goed behoud van de vitamines. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de slowjuicer bijzonder stil draait. Wanneer je op zoek bent naar een krachtige slowjuicer voor vezelrijke sapjes, zal dit voor jou de beste slowjuicer zijn.

Helaas kun je de onderdelen niet schoonmaken in de vaatwasmachine. Grondig schoonmaken is bij deze slowjuicer noodzakelijk aangezien het toestel werkt op basis van een zeef. Om kwalitatief sap te bereiden dient de zeef goed proper te zijn. Je krijgt hiervoor een borsteltje meegeleverd.

Los daarvan geven gebruikers aan dat het toestel eenvoudig is om proper te houden. Ook qua resultaat lijken gebruikers tevreden te zijn. Door de trage werking kun je veel sap uit je groenten en fruit halen, waardoor de hoeveelheid afval beperkt blijft. De pulp komt zeer droog uit het toestel.

Beste design: SMEG SJF01CREU

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Stil model
 • Pulpafscheider
 • Vaatwasbestendig

Nadelen:

 • Prijzig
 • Kleine vulopening

Zoek je een stijlvol exemplaar voor op je aanrecht, dan is deze slowjuicer van SMEG een uitstekende keuze. Het compacte model bestaat maar liefst in drie kleuren. Met zijn draaisnelheid van 43 toeren per minuut werkt dit toestel uiterst stil. Ook bij SMEG krijg je een receptenboekje meegeleverd om inspiratie op te doen. De pulpafscheider voorkomt dat er pulp in je sap terechtkomt en de druppelstop maakt het onmogelijk om te morsen. Je kan deze slowjuicer perfect laten staan op je aanrecht, want hij oogt heel leuk.

Opvallend is de kleine vulopening. Je hebt veel voorbereidend snijwerk om het fruit door de smalle opening te krijgen. Dit is natuurlijk een bekende eigenschap van een slowjuicer. Er is een speciaal mechanisme voorzien om de ophoping van fruit te voorkomen. Zo kun je aan één stuk doorwerken.

De opvangbak is goed voor één liter aan pulp waardoor je een ruime hoeveelheid sap kan bereiden zonder het reservoir te legen. Bij de aankoop krijg je een fijne en een grove filter. Hiermee kies je de dikte van je sap. Tot slot kun je de losse onderdelen in de vaatwasser reinigen. De prijs van dit stijlvolle model ligt helaas iets hoger.

Beste Kitchenaid: KitchenAid 5KSM1JA

Voordelen:

 • Kwalitatief opzetstuk
 • Ruime vulopening
 • Multifunctioneel gebruik

Nadelen:

 • Schoonmaken vergt wat tijd
 • Neemt veel plaats in

Wie reeds in het bezit is van de KitchenAid keukenrobot, kan dit kwalitatieve opzetstuk aankopen. Je kunt het eenvoudig monteren op je robot. Met deze slowjuicer maak je niet alleen gezonde sapjes, maar ook puree, coulis en jam. Je zou er ook kruidensauzen mee kunnen bereiden. Een groot voordeel aan dit opzetstuk is de ruime vulopening. Deze is breder dan bij andere modellen. Je hebt dus minder snijwerk om je sapje te klaar te maken.

Gebruikers geven aan dat het opzetstuk behoorlijk groot is. Je moet dus voldoende ruimte voorzien op je aanrecht, en dit vooral in de hoogte aangezien het een verticale slowjuicer is. Daarnaast produceert het toestel relatief veel lawaai. De mixer van de mengrobot draait namelijk mee wanneer je de slowjuicer gebruikt. Ondanks de grootte van het opzetstuk blijft de robot wel stabiel staan. Je kan duidelijk zien dat het een kwalitatieve aanwinst is.

Nadat je sapje klaar is, kun je de losse onderdelen in de vaatwasmachine kwijt. Helaas komt er tijdens het persen heel wat pulp tussen de onderdelen. Je kunt de onderdelen daarom best met de hand schoonmaken vooraleer je alles in de vaatwasmachine plaatst. Tot slot zou een meegeleverd receptenboekje een aanwinst zijn, aangezien je met het toestel heel wat meer kan dan enkel sapjes maken.

Tot zover onze suggestieve lijst beste slowjuicers 2022. Voor meer alternatieven kan je terecht in de beste blenders of de lijst beste sapcentrifuges. Er zijn nog heel wat manieren om voedsel fijn te malen, blenden of mixen.

horizontale slowjuicer
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een slowjuicer?

Horizontale en verticale slowjuicers

Bij de aanschaf van een slowjuicer kun je kiezen uit een verticaal of horizontaal model. De beste slowjuicer voor jouw keuken is afhankelijk van het soort sapjes die je wilt bereiden. Je dient bij de aankoop dus rekening te houden met de structuur van je voedingsmiddelen.

Zo is een verticale slowjuicer best geschikt voor groenten en fruit met een zachte structuur. Dit model neemt vaak minder plaats in dan de horizontale variant. Je kunt er ook meer groenten en fruit in kwijt, doordat de vulopening vaak iets groter is.

Wanneer je vezelrijke groenten en fruit wilt juicen, kun je beter kiezen voor een horizontaal model. Denk hierbij aan de typische draadstructuur van bleekselderij, of bladgroenten zoals spinazie. Ook wanneer je harde groenten wilt persen, kun je best kiezen voor het horizontale model.

Ondanks dat het meer plaats inneemt op je aanrecht, is dit model goed voor een multifunctioneel gebruik. Een bijkomend voordeel is dat je een horizontale slowjuicer eenvoudiger uit elkaar haalt. Dit is vooral handig wanneer je de onderdelen moet kuisen na gebruik.

Vermogen

Slowjuicers verbruiken in principe weinig energie. Dit is een voordeel als je elke dag een gezond sapje wilt bereiden. Het gemiddelde vermogen ligt rond de 150 en 200 watt. Let op, want je toestel heeft zeker een voldoende hoog vermogen nodig. Hoe trager de slowjuicer het fruit perst, hoe meer vitamines je kan behouden.

Door deze trage werking krijgt het toestel wel wat weerstand te verduren. Dit is vooral het geval bij harde groenten zoals wortels. Een voldoende hoog vermogen zorgt dat je toestel met gemak deze groenten tot sap kan persen.

De snelheid waarmee je toestel het fruit of de groenten perst kun je afleiden aan het aantal toeren per minuut. Zoals eerder besproken streven we naar een laag toerental, want zo produceer je kwalitatief sap. De beste slowjuicer perst daarom aan 40 tot 80 toeren per minuut. Wanneer het aantal hoger ligt, kom je al snel in de buurt van een sapcentrifuge of een blender.

Hurom goedkope slowjuicer
Afbeelding: Hurom

Inhoud reservoir

Hoeveel sap je in één keer kunt persen hangt af van de opvangbak. Het verse sap komt meestal rechtstreeks in je sapkan of glas terecht. Je kan hiervoor ook een smoothie beker gebruiken.

Een ruim opvangreservoir is belangrijk als je grotere hoeveelheden sap wilt produceren. Het restaval van je groenten en fruit komt hier namelijk in terecht.

Sommige reservoirs zitten verwerkt in het toestel. Andere modellen werken met een losstaand reservoir die je tussendoor snel even kan leeggieten. Dergelijke toestellen zijn vaak compacter doordat je de reservoirs afzonderlijk kunt opbergen. De meeste reservoirs kun je schoonmaken in de vaatwasmachine.

Functies

Goede slowjuicers bevatten een aantal nuttige functies om kwalitatief sap te produceren. Zo is het aangewezen om bij je aankoopbeslissing rekening te houden met de aanwezigheid van een schuimafscheider. Door het persen van je groenten en fruit komt er vaak een schuimlaag op je sap terecht. De schuimafscheider verwijdert dit schuim vooraleer het in je glas terechtkomt.

Los van het feit dat dit schuim minder smaakvol is, kan dit ook de werking van je slowjuicer beïnvloeden. Zo komt het voor dat je halverwege moet stoppen omdat je glas voor de helft gevuld is met schuim tegenover een kleine hoeveelheid sap.

Verder kan een schenkstop een handige optie zijn. Dit is een klein kraantje dat je kan opendraaien om het sap uit te schenken. Je voorkomt op die manier dat je gaat morsen op je aanrecht of bij het inschenken van je glazen.

Een pulphendel is dan weer nuttig als je de dikte van je sap wenst aan te passen aan je eigen voorkeur. Hoe meer pulp er in je sap aanwezig is, hoe dikker het sap zal zijn.

Philips slowjuicer vergelijken
Afbeelding: Philips

FAQ – vaak gestelde slowjuicer vragen

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is een apparaat dat, op basis van persende en kneuzende bewegingen, gezonde sapjes produceert. Je kunt hiervoor zowel fruit als groenten gebruiken. Wanneer je groenten eerst moet koken of bakken, verlies je helaas heel wat belangrijke vitamines. De slowjuicer speelt hier handig op in door groenten en fruit rauw te malen.

We spreken daarom ook wel van ‘levend’ sap. Net zoals bij een sapcentrifuge heb je na de bereiding restafval in de vorm van pulp. Ook met de droge pulp kun je creatief zijn. Je kan dit bijvoorbeeld gebruiken om vegetarische hamburgers te maken.

Anders dan bij een sapcentrifuge gaat de slowjuicer uiterst langzaam te werk. Door de trage werking bevat het sap nog een ruime hoeveelheid voedingstoffen. Een horizontale slowjuicer is de beste aanwinst als je sapjes wenst te maken van bladgroenten, tarwegras of groenten met veel vezels.

Verticale slowjuicers kun je best gebruiken voor zachte groenten en fruit. De goedkoopste slowjuicer kun je vinden voor slechts 60 euro, maar je hebt ook modellen van 400 euro. Het duurste model is niet per definitie de beste slowjuicer voor jouw huishouden.

Heb je nog steeds geen keuze gemaakt, kijk dan ook eens naar staafmixers of soepmakers. Voor noten tot sap te persen hebben we een aparte lijst. Hiervoor kijk je best naar vegan melk makers.

Verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge?

Een slowjuicer en een sapcentrifuge zijn allebei toestellen waarmee je gezonde sapjes kan bereiden. Ze gaan alleen op een verschillende manier te werk. Een sapcentrifuge is voornamelijk geschikt voor groenten met een hoog vochtgehalte.

De benaming verwijst naar de centrifugerende kracht waarmee het toestel pulp uit je groenten of fruit haalt. Kenmerkend is de ruime vulopening waarin je grote hoeveelheden fruit kwijt kan. Je hebt minder snijwerk dan bij een slowjuicer.

In tegenstelling tot een sapcentrifuge, gaat een slowjuicer uiterst langzaam te werk. Dit is belangrijk om zoveel mogelijk voedingstoffen te bewaren. Hoe trager het toestel draait, hoe gezonder het geconcentreerde sap. Aan de hand van een vijzel maalt en perst dit toestel sap uit je groenten en fruit. Je kan in dit type toestel perfect vezelrijke groenten tot sap malen.

Nadelig is de hogere aankoopprijs. Een slowjuicer is een grotere investering, en je hebt wat meer voorbereidend snijwerk doordat de vulopening vaak minder ruim is.

KitchenAid 1 beste slowjuicer
Afbeelding: KitchenAid

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 13 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 7 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, ontwerp, vermogen, capaciteit, extra functies en prijs.

Tot zover het artikel beste slowjuicer

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.