Beste Smartphone

Een Samsung smartphone, een Huawei smartphone, of toch een andere smartphone kopen? Het is moeilijk om te weten welke smartphone het best geschikt is voor jou. Hier proberen we je verder te helpen in de zoektocht naar de beste smartphone die het best bij jou past. De beste smartphone die je momenteel kunt kopen is de OnePlus 6T. Deze smartphone heeft snelle prestaties, een goede camera en een krachtige batterij aan een scherpe prijs. Onderaan het artikel leggen we uit hoe we tot deze conclusie zijn gekomen en waar je op moet letten wanneer je de beste smartphone wilt kopen.

Onze top 3 – Beste Smartphone 2019

Dankzij de software die OnePlus gebruikt is de OnePlus 6T de snelste smartphone die je momenteel kunt krijgen. Verder is de OnePlus 6T niet de beste op vlak van batterijleven, camera of schermresolutie in vergelijking met andere smartphones. Maar de OnePlus 6T scoort uitstekend op alle vlakken die belangrijk zijn voor een smartphone. Een prachtig scherm, stevige batterij, lichte software, robuuste bouwkwaliteit en snelle prestaties aan een scherpe prijs, de OnePlus 6T heeft het allemaal.

Bepaalde ‘flagship’ smartphones gaan richting de 1000 euro wat enorm duur is. Door de focus te leggen op wat belangrijk is en kosten te besparen op wat niet belangrijk is kan OnePlus een smartphone aanbieden die even goed als de allerbeste smartphones die r op de markt zijn aan de helft van de prijs.

Een van de meest voorkomende klachten die mensen hebben over hun smartphone is dat de batterij niet lang genoeg meegaat. Altijd vervelend wanneer je er altijd aan moet denken om een oplader of een powerbank mee te nemen wanneer je de deur uit gaat. De Huawei Mate 20 Pro is zonder discussie de smartphone die het langst meegaat qua batterij. Dit kom dankzij een batterij van 4200 mAh en software die ontworpen is om de batterij zo lang mogelijk te laten meegaan. Zelfs bij intensief gebruik zul je merken dat je de Huawei Mate 20 Pro 2 dagen lang kunt gebruiken zonder deze te moeten opladen.

De Samsung Galaxy S9 is een smartphone met een mooi ontwerp, stevige bouwkwaliteit met een prachtig scherm en een performante camera. De Samsung Galaxy S9 is een van de beste smartphones die je kunt kopen. Mensen die in het verleden een Samsung smartphone hebben gehad en hier tevreden van waren zullen ook heel blij zijn met de Samsung Galaxy S9. Ben je geen voorstander van de software die Samsung gebruikt dan is de Galaxy S9 niks voor jou. Met de Galaxy S9 is Samsung trouw gebleven aan zijn principes.  Het is een van de meest volledige smartphones dankzij de fast charging, wireless charging, de luidsprekers, een 3.5mm jack en waterdichtheid.

Het onderzoek

Wie moet de beste smartphone kopen?

In dit artikel bekijken we de beste smartphones van het moment. Onder de beste smartphones verstaan we de smartphones die topprestaties leveren op vlak van snelheid, batterij, camera, bouwkwaliteit en software. Een smartphone die op alle deze vlakken goed scoort zal de dag van vandaag snel 500 euro of meer kosten. Ben je op zoek naar een goedkopere smartphone met goede prestaties kan je beter de aanbevelingen in ons artikel smartphone onder 300 euro bekijken.

We raden sowieso enkel aan om een andere smartphone te kopen indien je niet meer tevreden bent over je huidige smartphone. De meeste mensen kopen een nieuwe smartphone omdat ze geen smartphone updates meer krijgen of omdat de batterij het laat afweten. Wanneer je geen software updates meer krijgt wordt je smartphone vatbaar voor ‘bugs’ and zal je je apps ook niet meer kunnen updaten waardoor ze op termijn onbruikbaar worden. Als je graag een smartphone wilt kopen die zeer lang ondersteund zal worden door de fabrikant dan raden we aan om voor een iPhone van Apple te gaan. Gaat je voorkeur uit naar een Android smartphone dan raden we Motorola of Google aan. Dit zijn fabrikanten die er voor gekend zijn om minstens 3 jaar updates te voorzien voor hun smartphones.

Als je ontevreden bent van de batterij van je huidige smartphone dan heb je nog 2 opties alvorens een nieuwe smartphone te kopen. Bij de meeste smartphones zit de batterij gesoldeerd aan het moederbord. Het is daarom niet enkel moeilijk maar ook gevaarlijk om deze zelf te vervangen. Maar je kan deze altijd binnenbrengen in een winkel waar ze herstellingen doen van smartphones om een nieuwe batterij te laten plaatsen. Ook Coolblue heeft een reparatiedienst maar enkel voor smartphones van Apple, Samsung of Huawei. Maar voor de meeste mensen zou ik eerder aanraden om een goedkope powerbank aan te schaffen. Voor 25 euro kun je al een powerbank kopen die je smartphone 2 tot 3 keer volledig kan opladen.

Als het vervangen van de batterij of het aanschaffen van een powerbank voor jou geen oplossing is dan raden we aan om een nieuwe smartphone te kopen. En als je dan toch een nieuwe smartphone wilt kopen raden we ook aan om een recente smartphone aan te schaffen. Recente smartphones beschikken niet enkel om de nieuwste technologieën maar zullen ook het langst software updates krijgen. Verder zullen de meest recente smartphones ook het langst meegaan qua batterijduur. Als je een ouder model koopt kan het zijn dat deze smartphone zich al 6 maanden tot een jaar in opslag bevindt waardoor de batterij al een deel van zijn capaciteit heeft verloren.

Smartphone kopen

Waarop moet ik letten

Een goede smartphone moet snel aanvoelen of je nu op het internet durft, mails aan het beantwoorden bent of spelletjes aan het spelen bent. De meeste smartphones maken gebruik van vergelijkbare processoren dus het verschil in prestatie is vooral te wijten aan de software. Zowel de Samsung S9, Oneplus 6T, Pocophone en vele andere smartphones gebruiken allemaal dezelfde Snapdragon 845 processor.

Een bloated versie van Android kan zelfs een smartphone met de beste hardware verpesten. Persoonlijk zijn wij voorstander van een ‘clean’ versie van Android zoals bij veel smartphones van Oneplus en Motorola. Hoe minder onnodige software zich op je smartphone bevindt hoe beter de prestaties zullen zijn.

Aan de andere kant bevat een smartphone de dag van vandaag veel gevoelige persoonlijke informatie. Denk maar aan alle gevoelige mails, berichten, foto’s en video’s je al hebt ontvangen op je smartphone. Het is dus belangrijk om een smartphone te hebben met de laatste software-updates om de kans te minimaliseren dat mensen met slechte bedoelingen aan jouw gegevens kunnen.

Hoe hoger de resolutie van je scherm hoe scherper het beeld zal zijn. Dit is vooral belangrijk voor mensen die veel naar Netflix en Youtube kijken. Hou er ook rekening mee dat een hogere resolutie meer vraagt van je smartphone en hierdoor zowel prestaties als batterijduur kunnen verminderen. Wij zijn voorstandere van de Full HD+ schermen met een resolutie van 2.220 x 1.080 pixels. De resolutie van deze schermen is volgens ons ideaal om naar Netflix en Youtube te kijken zonder dat prestaties of batterijduur van je smartphone in het gedrang komen.

Een goede camera op een smartphone volgens ons waarmee je prachtige foto’s kunt trekken zonder 10 instellingen te wijzigen in de menu. Eigenlijk moet je gewoon je smartphone uit je broekzak kunnen halen, richten en een mooie foto trekken. De kwaliteit van de camera is waar de beste smartphones zich onderscheiden van de gewone smartphones. Een camera van topkwaliteit kan namelijk zeer veel geld kosten. Fabrikanten die ‘flagship killers’ maken zoals Xiaomi en Oneplus kunnen relatief goedkope smartphones op de markt brengen omdat ze onder meer besparen op de kwaliteit van de camera. Dat wilt niet zeggen dat je geen mooie foto’s kunt trekken met een Xiaomi of Oneplus maar smartphones zoals de Google Pixel 3 of de Huawei Mate 20 Pro zijn bijna dubbel zo duur omdat ze gewoon de allerbeste camera’s hebben die je momenteel in een smartphone kunt krijgen.

Een nieuwe smartphone moet je een hele dag intensief kunnen gebruiken zonder op zoek te moeten gaan naar een stopcontact. Bij het aankopen van een smartphone mag je niet enkel kijken naar de capaciteit van de batterij. Ter illustratie, een een iPhone XR heeft een capaciteit van 2.942 mAh en een Samsung Galaxy Note 9 heeft een capaciteit van 4000 mAh. Als we kijken naar testen qua batterijduur zien we dat de iPhone XR even lang meegaat als de Samsung Galaxy Note 9 ook al heeft het een batterij die 30% kleiner is. Het scherm en het type processor spelen ook een grote rol in de batterijduur. Bij het uitkiezen van de beste smartphones hebben we enkel voor de smartphones gekozen die een hele dag intensief gebruik (bekijken van video’s, spelen van games, etc…) kunnen doorstaan zonder ons zorgen te moeten maken.

De meeste smartphones die momenteel beschikbaar zijn bestaan uit metaal, glas of plastic. De voordelen van metaal is dat het de smartphone een ‘premium’ gevoel geeft en dat het modern oogt. Aan de andere kant kan een smartphone die gemaakt is uit metaal niet draadloos opladen, kan het makkelijker buigen wanneer je hem laat vallen en soms wordt het onaangenaam warm op bepaalde plekken. Een smartphone die bestaat uit glas voelt goed aan en zien er ook zeer goed uit. Het nadeel is wel dat glas slipperig aanvoelt waardoor het je deze smartphones moeilijk zonder case kunt gebruiken. Verder is glas ook het materiaal dat het makkelijkst breekt en krast. Plastic ziet er misschien niet goed uit en voelt niet altijd zeer aangenaam uit maar heeft wel het voordeel dat het een zeer duurzaam materiaal is dat moeilijk te beschadigen is. Verder is plastic ook goedkoper waardoor een smartphone in plastic vaak goedkoper is terwijl de prestaties evenwaardig kunnen zijn aan die van een duurdere smartphone in glas of metaal.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.