De 5 beste speed pedelecs voor mannen 2021

Sneller dan een elektrische fiets, de pedelec is het beste alternatief voor langere routes

In dit onderzoek gaan we op zoek naar de beste speed pedelec van 2021. Ben je het zat om elke dag weer in de file te moeten staan? Wil je geld besparen op uw huidige reiskosten? Met een gemiddelde maximale snelheid van 45 km/u en een actieradius van 100 km is een speed pedelec de perfecte oplossing voor korte en middellange afstanden. Bovendien is een elektrische fiets beter voor het milieu en je portemonnee. In dit onderzoek bekijken we wat een pedelec exact kan, aan welke eisen deze moet voldoen en hoe gebruiksvriendelijk ze zijn.

Omdat een pedelec meer op een bromfiets lijkt dan een trapfiets moet je zeker rekening houden met je veiligheid. Lees daarom ook onze top 5 – beste fietshelmen om je veiligheid te garanderen. Blijf zichtbaar met een goed voorlicht of een innovatief achterlicht. Kijk, vergelijk, en wees veilig op de baan! Ben je op zoek naar een speed pedelec voor vrouwen, bekijk dan zeker onze top 5 speed pedelecs voor vrouwen.

STROMER ST-1X

De Stromer ST-1X is momenteel één van de beste speed pedelecs op de markt, Stromer (van Zwitserse makelij) staat garant voor kwaliteit. Deze E-bike wordt ontwikkeld met duurzame materialen en is beschikbaar in 3 uitvoeringen: Charcoal, Sand en Ocean. De 800 W Stromer CYRO Drive motor bereikt een maximale snelheid van 45 km/u en heeft gemiddelde actieradius van 110 km. De Lithium-ion batterij is uitneembaar en kan worden opgeladen binnen 4 á 5 uur. De Stromer ST-1X ondersteunt 3G-verbinding en kan worden verbonden met GPS en Bluetooth. Daarnaast heeft deze Speed Pedelec een ingebouwd display voor de batterijstatus en verscheidene statistieken. En de companion app maakt het mogelijk om automatisch updates te ontvangen.

“Beste speed pedelec 2021” – Doorgelicht

TREK ALLANT +9.9S

De vakjury bij de VAB verkoos de Trek Allant +9.9S uit tot beste speed pedelec van 2021. Een keuze waar wij ons zeker in kunnen vinden. Met Trek reken je op kwaliteitsmateriaal met allerlei snufjes om je van een luxe pedelec te voorzien. Een speed pedelec is altijd veel zwaarder dan een normale trapfiets, maar de Trek Allant is wel de lichtste speed pedelec op de markt. Daarbij is het ook een ongelooflijk stevig model, door het gebruik van carbon. De Allant +9.9S heeft een modern, gestroomlijnd en sportief ontwerp. De batterij en bekabeling zitten mooi weggestopt in het frame. De krachtige Bosch Performance CX Speed motor werkt samen met een 12 speedschakelsysteem om zo makkelijk tot 45 km/u te gaan. De range boost van 500 Wh betekent een extra batterij. Voor al deze extra’s betaal je wel een flinke prijs. Alle andere speed pedelecs op deze lijst zijn een pak goedkoper.

“High end speed pedelec 2021” – Doorgelicht

GAZELLE CITYZEN SPEED

De Gazelle Cityzen Speed voldoet aan alle verwachtingen. Deze snelle E-bike is krachtig, energiezuinig, milieuvriendelijk en heeft ook nog eens een sportief design. Met een krachtige Bosch middenmotor en maar liefst 10 versnellingen haalt deze Gazelle de 45 km/u-grens in korte tijd. De batterij van de Gazelle Cityzen Speed heeft een actieradius van maar liefst 120 km. De Lithium-ionbatterij is uitneembaar en kan dus eenvoudig worden losgekoppeld om op te laden. Het ontwerp van deze Pedelec is aanpasbaar voor hoogteverschil en zorgt voor een stevige wegligging wat het een perfecte oplossing maakt voor bijna ieder type wegdek. De Gazelle Cityzen Speed is ontwikkeld voor optimaal rijplezier en is de beste speed pedelec voor binnen en buiten de bebouwde kom. Gazelle fietsen worden in Nederland gemaakt.

“Beste speed pedelec voor binnen en buiten de bebouwde kom” – Doorgelicht

CUBE SUV HYBRID SL

De Cube SUV Hybrid SL is een sportief model dat zich focust op milieuvriendelijkheid en kwaliteit. Met stevige Schwalbe banden heeft deze speed pedelec veel grip op de weg. Dat maakt hem een uitstekende oplossing voor onstabiele wegen. De Cube SUV Hybrid SL haalt een maximale snelheid van 45 km/u en heeft een gemiddelde actieradius van 150 km. De motor is met een vermogen van 250 W minder krachtig dan vergelijkbare modellen. De batterij weet dit vermogen wel zo goed mogelijk te benutten, hierdoor is de gemiddelde oplaadtijd maar 3,5 uur. Om de stabiliteit en wegligging te verbeteren bij hoge snelheden is er een FOX Performance voorvork aanwezig. Deze voorkomt rug- en nekblessures en verbetert het comfort. Dit model heeft echter geen spatborden of bagagedrager.

“Sportieve speed pedelec 2021” – Doorgelicht

RIESE & MÜLLER ROADSTER TOURING

Ook de Rise Müller Roadster heeft een plaats in onze top 5 van beste speed pedelecs van 2021. Deze efficiënte Speed Pedelec komt in 2 framematen en is geschikt voor recreatieve doeleinden. Daarbij heeft deze een sportieve uitstraling. Met zijn krachtige Bosch middenmotor, een maximale snelheid van 45 km/u en maar liefst 10 versnellingen, is deze Roadster een ware klassieker. De 500 Wh Lithium-ion batterij is uitneembaar en heeft een oplaadtijd tussen de 4 en 5 uur. Deze Pedelec bevat Magura MT4 schijfremmen die ervoor zorgen dat je snel en veilig tot stilstand komt. Als je op zoek bent naar een snelle elektrische fiets van hoge kwaliteit, dan is de Riese & Müller Roadster Touring een goede keuze.

“Speed pedelec van hoge kwaliteit 2021” – Doorgelicht

Beste speed pedelec mannen 2020

Speed pedelec mannen vergelijken

Waarom een speed pedelec kopen?

Ben je het zat om dagelijks weer in de file te staan of om telkens te moeten wachten op het openbaar vervoer? Een speed pedelec kan je een hoop stress besparen. Deze sportieve oplossingen zijn perfect geschikt voor korte tot middellange afstanden. Bovendien zijn deze ook nog eens beter voor het milieu. Bij het aanschaffen van een speed pedelec komt veel kijken. Het is belangrijk om te overwegen welk type en model u wilt hebben. Aspecten zoals comfort en gebruiksvriendelijkheid spelen hier ook een grote rol bij. Daarnaast moet je ook op de hoogte zijn van de lokale wetgeving.

Wat is een Speed Pedelec?

Een speed pedelec is een gemotoriseerde elektrische fiets met een gemiddelde snelheid van 45 km/u. De speed pedelec is een recent ontworpen vervoersmiddel geschikt voor korte en middellange afstanden. Met zijn lage onderhoudskosten en gebruiksvriendelijkheid is de speed pedelec langzaamaan een aanvulling op en in sommige gevallen zelfs een vervanger voor de auto aan het worden. Naast de flexibiliteit die een speed pedelec geeft, is het milieuaspect niet te verwaarlozen en zo blijft de mens ook nog eens in beweging. Bij de meeste speed pedelecs zit de elektromotor bevestigd in het midden van het frame of bij de bagagedrager en heeft een vermogen tussen de 300 W en 800 W. In tegenstelling tot een gewone fiets heeft een speed pedelec meestal sterkere remschijven, ingebouwde displays en bredere banden. Dit om de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Een speed pedelec valt onder de wetgeving van een brommer en vereist dus een inschrijving bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en een kentekenplaat. Ook moet de bestuurder in het bezit zijn van een brommer- of autorijbewijs en is het verplicht om een fietshelm te dragen.

verschil tussen een Speed Pedelec en een E-bike

De werking en de vormgeving van een speed pedelec komen aardig overeen met die van de E-bike. Het grote verschil zit hem in de maximale snelheid, waarbij een E-bike met trapondersteuning tot 25 km/u mag gaan en een Pedelec tot 45 km/u. Hierdoor geldt er dus een andere wetgeving voor de speed pedelec dan voor de E-bike. Een speed pedelec heeft meestal ook meer functionaliteit en is een stuk duurder dan de E-bike. Beide mogen op het fietspad rijden, of waar geen fietspad is, op de weg.

Belgische wetgeving – Speed Pedelec

Er is een nieuwe wetgeving opgesteld voor het gebruik van speed pedelecs in België en hier moet rekening mee gehouden worden bij de aanschaf. Een pedelec kan met zijn krachtige motor een snelheid van wel 45 km/u bereiken wat het een interessant vervoermiddel maakt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Speed pedelecs vallen onder de categorie bromfietsen, wat betekent dat deze aan de wetgeving van de bromfiets (met enkele uitzonderingen) moet voldoen. Een Speed Pedelec rijdt standaard op een fiets/bromfietspad of op de rijbaan. Houd in alle gevallen rekening met het overige verkeer.

Omdat de speed pedelec onder de categorie van brommer valt moet deze aan een aantal wetgevingen voldoen. Het is verplicht om de Speed Pedelec in te laten schrijven bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en moet een gele bromfietskentekenplaat voeren. De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn en dient in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Het dragen van een fietshelm is verplicht en de snelle e-fiets moet een achteruitkijkspiegel hebben. Daarnaast mag je de nummerplaat niet vergeten, deze is sinds kort verplicht in België.

Speed Pedelec kopen: waar moet ik op letten?

Bij het aanschaffen van een speed pedelec is het goed om te weten wat deze allemaal kunnen en uit welke onderdelen deze bestaan. Hier vind je meer informatie over de belangrijkste onderdelen.

Actieradius

De actieradius is de maximale afstand in kilometers die de speed pedelec kan afleggen met een volle batterij. De actieradius is echter afhankelijk van het gebruikspatroon van de bestuurder. Het beklimmen van heuvels is namelijk veel intensiever voor de batterij vergeleken met een vlakke weg en zal de batterij dus sneller aftappen.

Batterij

De accu functioneert als de batterij voor de speed pedelec en is het duurste onderdeel. Deze ondersteunt een actieradius tussen de 100 km en 150 km, afhankelijk van het type speed pedelec. De accu bevindt zich in het midden van het frame of bij de bagagedrager en kan bij de meeste modellen verwijderd worden om opladen gebruiksvriendelijker te maken. Sommige speed pedelecs maken gebruik van een extra dynamo, gekoppeld aan de pedalen, die het mogelijk maakt om de accu bij te laden tijdens het fietsen.

Gewicht

Het gewicht van een speed pedelec ligt een stuk hoger dan dat van een gewone fiets. Dit komt voornamelijk door de ingebouwde elektrische motor en de batterij. Het gemiddelde gewicht van een speed pedelec zit tussen de 25 en de 30 kg.

Elektrische Motor

De elektrische motor is noodzakelijk voor de speed pedelec. Je kunt het beste kiezen voor een middenmotor of een motor op het achterwiel. Dit, zodat de motor direct in verbinding staat met de trapas wat de algehele ervaring verbetert. De output van de elektrische motoren varieert tussen de 300 W en 800 W.

Speed Ebike

Speed Pedelec-merken

Elektrische fietsen worden steeds populairder in België en hierdoor wordt de selectie aan modellen steeds groter. Merken als Stromer, Gazelle en Riese & Müller zijn het best beoordeeld en worden in de Benelux het meest verkocht. Andere merken met een goede reputatie zijn Giant, Scott Silence en Cube. Welk model en type past het beste bij uw smaak?

Kwaliteit vs Prijs Speed pedelec

Pedelecs zijn er in allerlei soorten en maten. Ook zijn deze uit te breiden met extra opties. Hoewel speed pedelecs in het algemeen een stuk duurder zijn dan gewone (elektrische) fietsen wegen de voordelen en het gebruiksgemak hier zeker tegen op. De pedelec is een sneller dan een reguliere fiets en neemt veel van het werk over. De prijzen van een nieuwe speed pedelec liggen tussen de 3.000 en 6.000 euro; de verschillen zitten voornamelijk in de motor en de batterij. De batterij is het duurste onderdeel van dit type elektrische fietsen en ook de opslagcapaciteit kan enorm variëren. Een speed pedelec is altijd gemaakt uit stevige en duurzame materialen en is in veel situaties te gebruiken. Mocht dit toch iets boven je budget zitten, is er ook nog de optie om te kijken naar tweedehandsmodellen of een wat ouder model.

Onze criteria voor de top 5 beste Speed Pedelec

In dit onderzoek wordt er een divers assortiment aan speed pedelecs onderzocht en kijken we naar de opties die deze bieden. We onderzoeken wat een speed pedelec exact voor u kan betekenen en wat ze zo geschikt maakt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. We bepalen wat de minimale eisen moeten zijn en wat voor prijskaartje hier aan mag hangen. Ook moet het model redelijk recent op de markt zijn uitgebracht. Met deze informatie wordt er een top 5 gemaakt en bepaald wat de beste speed pedelec voor mannen is in 2021.

Tot zover het artikel ‘Beste speed pedelec mannen 2021’ – Laatste update 25/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘vervoer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.